Dagens fråga

20 Maj, 2011 - 13:47 ☆ glada dagar
Dagens fråga kommer från maja:

Du verkar vara full av energi blir grymt impad! Jag försöker komma igång med träningen men jag hittar som ingen energi. Hur håller du dig pigg och orkar träna så mycket? Är det kosten som gör det? Sömnen?

Bra blogg, kan du inte lägga upp lite tips på bra kost för oss som inte kan så mycket?:)

Svar:

Vad roligt att jag verkar vara full av energi genom min blogg. Men tro mig jag har mina trötta stunder ibland också. Inte allt för ofta kanske, men då och då kan energin ta slut för mig med.

Hur jag håller mig pigg och orkar träna var en intressant fråga. Dels får jag energi av att träna så även om jag är trött så vet jag att det känns underbart bara jag tar mig iväg. Så då gäller det att ha självdisciplin när soffan känns lockande. :)

Självklart har kosten och sömnen en stor betydelse för att orka vara aktiv den största delen av dygnet. När jag slarvar med både mat och sömn blir jag (som alla andra) negativ och hängig och får ingen lust att träna. Orkar ju inte heller träna om man är slut på energi. Jag försöker äta ofta ofta ofta, då mår jag bättre och att äta är dessutom både trevligt och gott! :) Mycket protein blir det och jag har dragit ner på en viss mängd kolhydrater. Jag äter det fortfarande men min mage mår bättre när jag inte frossar i pasta, ris och potatis och annat som känns som en tung sten i magen!

Jag försöker sova 8 timmar varje natt. Behöver nog egentligen mer och ibland blir det bara 6 timmar.
Men mitt mål är att gå och lägga mig så jag hinner få minst 8 timmars sömn. På helgerna brukar jag sova tills jag vaknar. Otroligt skön känsla :)




 Ådror snyggt eller äckligt?

Sen får jag energi av att instruera självklart. Det blir en adrenalinkick och deltagarna ger mig energi tillbaka. Så det är ett utmärkt sätt för mig att tanka på med energi. Jag blir glad av alla trevliga och fantastiska människor jag har runt omkring- vilket leder till att jag får energi och det känns ännu lättare att träna! ;)

Jag gillar att prata om träning också. J är lika nördig som mig vilket jag tycker är underbart. Som igår när vi diskuterade om ådror är snyggt eller inte. Haha. Att kunna prata träning både på ett seriöst och oseriöst sätt med andra som gillar samma sak ger mig otroligt mycket energi. Det gör att jag vill testa någon ny övning, får musiktips eller vad som helst..... bara ventilera lite träningssnack...

Sen kommer en stoooor mängd energi till mig från er mina läsare! Att ni kommenterar eller bara läser allt drabbel jag skriver gör mig fantastiskt glad.

Och glädje ger energi som ger motivation till att träna ;)

och glöm inte kaffet...


Pe




Kommentarer
Karin (3-männing:)) säjer:

En annan dagens fråga:)



Har du inte tips på nåt man kan göra från nu(typ) dagligen fram till sommaren för att få fd. gravidmagen att bli liiite plattare?

Nåt man kan göra hemma snabbt och enkelt?=)



Jag är så dålig på att träna, men nu är det inte länge kvar till sommaren så att sätta upp det som mål borde man ju klara av!



PS. Det är verkligen roligt att läsa din blogg, kul med massa positiv energi.

Jag som egentligen hatar att tränar, blir tillochmed aningen sugen att ta tag i den där magjävlen:P

2011-05-20 @ 22:19:22
Blogg/Hemsida: http://karint.blogg.se/
Maja säjer:

Tack för svaret! Jag tänkte börja med att plocka bort kolhydrater från min kost helt och hållet, är det knasigt? Känner att jag måste få gå ner något kilo och hitta inspiration att fortsätta träna efter det. Har du något bra tips för bra mellanmål?



ha en trevlig kväll!



2011-05-21 @ 23:38:37

Kommentera:



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Blogg:


Kommentar:


Trackback