jag säger allt jag vill säga i ett andetag klara färdiga gå!

28 Feb, 2011 - 23:23 ☆ glada dagar

Andas in och kör:

spinning rpm som lunch träningspass och det kändes fantastiskt precis som kvällens zumbapass med energifulla och glada deltagare som verkligen gjorde min dag så tack tack till er efter det blev det ett snabbt gympass med fokus på bål och axlar det gick fort eftersom jag hade ett kalas att fara på och med trevligt sällskap och tårta i magen är jag fantastisk glad efter en härlig måndag trots träningsvärk i magen som har gjort sig påmind så fort jag har tittat i solskenet och börjat nysa eller skrattat lite för mycket men som tur är så tycker jag träningsvärk och ömma muskler är det bästa som finns och hör som till en perfekt vardag PUNKT

Andas.....


tid är pengar. eller ger pengar.

28 Feb, 2011 - 16:30 ☆ glada dagar
Varför ha ett jobb om man kan ha 4? :)

Jaha du Petra Lindmark hur har du tänkt hinna med det här då??
Ja du Lindmark det kan bli en aaaaning ont om tid. Speciellt eftersom Lindmark egentligen inte skulle vilja jobba alls utan bara träna.

På all ledig tid prioriteras träning. (nåväl inte all ledig tid. Jag ska ju hinna med massa annat också men ni vet ju att jag överdriver...)

Men med lite ledig tid blir det mindre träning. (Ja nu innebär tre av jobben visserligen träning i form att instruera och undervisa men det är inte samma sak som egen träning...)

Mindre träning leder till en Lindmark med ett idiotiskt humör. Lindmark du är en idiot!

Jag vet. Jag är en idiot. Men jag vill ha pengar så jag kan fara på en träningsresa!!!

Tid är pengar. Tid ger pengar. Om man har tid att jobba. Jobba ger pengar. Pengar ger mig en träningsresa till nya zeeland!

Pe




Njut varje minut men var försiktig med skrattet

27 Feb, 2011 - 23:45 ☆ glada dagar

Jag har haft en fantastisk helg. Ja varje dag är ju fantastiskt om man väljer att fokusera på det bra! Eller hur? :)

Mitt hjärta talar om för mig att njuta av varje minut.
Och det är precis vad jag gör. Tar vara på dagarna. Skrattar och blir glad av saker. Om man väljer att vara glad så är man glad. Och jag... ja jag är glad :) 

Lördag var en underbar dag i Piteå. Det var sol sol sol och det kändes som vår med plusgrader och senare bara några få minusgrader.



Jag och sparven tog vara på lördagen i promenadens tecken. Ja 3 timmars promenad i solsken är banne mig inte fy skam!! Vill man sen göra promenaden lite roligare kan man alltid göra utfall, gå gång, hoppa, springa baklänges. Ja variationen är oändlig mina vänner....

Idag dansat med mina härliga små funky kidz. Att ta ett foto med dansfröken och en hel grupp 2-3åringar är däremot inte busenkelt ska ni veta.... haha dem är så fina så jag skulle vilja dansa med dem varenda dag! :)

Sen fick jag vara deltagare på kvällens boxpass och det kändes så bra. Tack till Johan för ett grymt pass. Och tack till sparven för att jag fick slå på han. Kvällen avslutades med mage i gymmet så förhoppningsvis kommer jag inte att skratta imorgon på grund av en skön träningsvärk!

Har ni haft en bra helg?

Måndag imorgon = ny vecka = nya möjligheter = nya skratt (men kanske inte gapskratt om träningsvärken hälsar på) 

Pe


vi skiter i jobbet. vi känner ingen stress. njut det är solskenslördag!

26 Feb, 2011 - 11:05 ☆ glada dagar
Jag vaknade med ett leénde idag.

Hade inte ställt någon klocka, för även om jag innerst inne ville fara på morgonspinning, så är lördagar till för att sova tills man vaknar. Utan att vakna stressad för att någon klocka ringer.... Har jag rätt eller?

Tycker ändå jag gjorde det bra som vaknade 08.50. Utvilad och bara glad glad glad. Solen sken in i lägenheten och jag studsade upp för att koka kaffe. MAGISKT!

Jag vill inte jobba idag! Jag känner ingen stress! Min enda lediga dag på veckan. Det gillas ;)

Haha jag måste få dela med mig av min alarmsignal som jag vaknar till varje morgon. (förutom på lördagar)
Love it.




Om ni inte hinner med vad som sjungs så får ni här en video med texten också. Fantastiskt fyndig låt.
Jag funderar på att ta denna väckarklockasignal från min mobil och in till spinningsalen. Japp jag skulle vilja cykla till den här låten på fredagarnas tidiga morgonpass. Jag tror det ska bli så minsann....






Nooooo stress kompisar. Idag vill vi inte jobba. Idag vill vi ta en långpromenad i solen med en kär vän!

Pe

Prinsessan sover i 100 år

25 Feb, 2011 - 23:02 ☆ glada dagar


Förälskelsen är enorm.
Jag minns att alla sa att det blir bättre. Du kommer hitta kärleken igen. Någon som passar dig. Om några månader strålar du Pe och är lycklig igen. Tänk frammåt. Snart skrattar du åt det som får dig att gråta idag.

9 månader senare känner jag en kärlek till mina rosa kettlebells. Dem gör mig fasen lycklig alltså. Ni hade rätt. Det blir bättre. Jag hittade kärleken igen. Och som dem passar mig bra. VI ska dejta hela helgen. Woho! Jajjemänn Pe is in looooove.........



Nya kärleken har redan anpassat sig i mitt hem. Trivs med familjen. Har hittat sin plats. Passar in utmärkt kan man säga ;)




Fredagsmys hemma hos mig ikväll. Välling & popcorn låter väl som fredagslyx? Och jag har tagit prinsesstäcket och kudden till soffan. Så otroligt skönt med fredagkväll och det är tillåtet att inte göra något alls.

Hade en sen långlunch med min vän Elin idag. Och sen blev det en vända på stan. Nej jag skulle inte köpa något till mig själv. Kom hem med 2 träningslinnen, så med andra ord var allt som vanligt :)

Nu ska jag sova (kanske i soffan framför tvn för de får man göra på fredagar!) i 100 år. Eller i alla fall tills klockan ringer och jag ska ta lördagen med storm i form av ett träningspass. Nykär och allt!

Tjollahejsan hoppsan
puss puss prinsesspuss

Pe



idioter. återigen. ni är alla idioter.

24 Feb, 2011 - 22:42 ☆ glada dagar
Japp jag tog bort idiot inlägget. Men tack vare två underbara tjejer och deras kommentarer så ges här en sammanfattning av inlägget ;) (Tack tjejer för peppen!)


Kändes lite vanskligt sådär eftersom jag kallade människor på mitt jobb för idioter. haha. Jag är en mycket mycket ond människa! ;) Jag talade om idiot i bemärkelse av att:

1) Gymgrossist nördarna och träningsväskor

dem som har köpt en ny träningsbag från gymgrossisten och bara måste visa upp den genom att blockera varenda öppen väg i gymmet. Låt oss gissa vad dem egentligen har i väskan?
Ett trepack tonfisk burkar, kreatin, en klase bananer?    

Dyka ner i en gymnörds väska vore en upplevelse....





2) Äckelpottorna som lägger ut snusar överallt.


Ja jag snusar själv men jag lägger ut dem i papperskorgen och inte under spinningcykeln eller bland vikterna i gymmet. Det är inte fräscht. Det är inte okej. Ni är vidriga. Tänk er om vi lät rökarna kasta fimpar överallt i gymmet. Gör som jag. Tjuvsnusa när ingen ser dig. och använd papperskorgarna!!!




3) Latmaskarna. 

Det finns så många förvirrade? lata? märkliga? en socks användare? på gymmen. Sånna som lämnar en klump löshår (eller sitt eget håravfall) i duschen, så man skriker när man går in där i skräck för man tror det kryper upp lurviga monsterråttor ur avloppen! 

Typerna som är för lata för att kasta tomma schampoo flaskor.
och vad är grejen med att lämna en socke på golvet?? Fryser ni inte om tårna när ni går hem? Och ni som tror att musklerna sväller av en gainomax... ni är helt fel! Och ni som lämnar en tomma gainomax överallt ni är HELT FEL!

Ni är lata och grattis till att ni ens orkar träna!





4) Typerna som inte har lagt märke till att det finns omklädningsrum på gymmen.


Dem tar med sig hela sitt liv upp i gymmet. Breder ut sina tjocka dunjackor och blöta skor och mössor och vantar och gud vet allt dem har, överallt bland alla bord och stolar i gymmet. Där våra medlemmar och kunder ska få plats att sitta. Där det vissa dagar inte går att ta sig fram för alla berg av kläder...

whats up? Har dem en ny dyr vinterjacka dem vill visa upp? Lägg ner för guds skull, din nya svindyra och svinstora fjällräven dunjacka blir aldrig lika fin som min pralin jacka ändå!!





5) Låtssas stekarna

Typerna som lastar på dem tyngsta viktskivorna. Skriker mest. Kollar nöjt i spegeln när dem ser ådrorna i sina nypumpade biceps. Cooooola ner. Lasta av. så ni orkar LÄGGA TILLBAKA GREJERNA där dem ska vara!! Vad hände? Blev ni för trötta för att hänga tillbaka vikterna? Orkar ni inte flytta tillbaka bänken där den stod?







Alla är ni idioter. Men jag hjärta idioter. Ibland. För trots allt är träning och tränade människor det häftigaste jag vet. Ni är fantastiska som är på gymmet. Men tänk om ni kunde vara lite mer fantastiska i erat sätt att vara också.

Bara ägna en tanke åt att det är andra människor på gymmet också, och allt kretsar inte kring dig och dina pumpande ådror, eller ditt långa löshår och sockar med hål för stortån...

Och vad är grejen med att se så sur ut??? Okej okej okej att ni är koncentrerade när ni tränar. Men ibland tänker jag att träningen måste bli extra tung när ni har så sura miner hela tiden.

SMIIIILE och ni ska se så lätt skivstången känns ;) mohahaha.

Och Nej jag klagar inte på mitt jobb eller mina deltagare eller våra medlemmar. Jag klagar på typerna som finns på alla gym. Typerna som finns på många ställen. Typer som "vi utmärkta och perfekta och felfria" människor stör oss på.

Puss puss idiotpuss

Förresten. Efter 9 månader som singel är jag dödligt förälskad igen!! Mer om det i nästa inlägg;)

Pe





Jag är....

24 Feb, 2011 - 15:22 ☆ glada dagar
..... en fröken, ett septemberbarn, en vän, en syster, en faster, en kollega, en tjej, en kvinna, en boxare, en instruktör, en dansare, en träningsälskare, en bloggare, en skoberoende, en shopoholic, en kusin, en galning, en snowboardåkare, en fjällälskare, en snögillare, en släkting, en facebookare, en bloggläsare, en detaljälskare, en dotter, en sommargillare, en livsnjutare, en kaffedrickare, en snusare, en skrattare, en snöskottare, en bilägare, en musikalälskare, en sångfångel, en hoppsare, en bananätare, en musikberoende, en disktrasesamlare, en lärare, en brunett, en klockgalning, en brorsdotter, en systerdotter, ett gudbarn, ett barnbarn, en teaterapa, en tävlingsmänniska, en köttätare, en drömmare, en funderare, en tränare, en tramsare, en vindrickare, en ölhävarmästare, en pratgalning, en förälskad, en djurrädd, en partypingla, en bacillrädd, en monsterrädd, en levnadsglad, en energifull, en slösare, en kesoätare, en chokladätare, en förvirrad, en tidsopptimist, en försovare, en optimist, en fettnojjare, en joggare, en tjuvrökare, en städare, en känslosam, en dagboksskrivare, en soldyrkare, en fegis, ett bollmongo, en sportälskare, en energikrävande, en Lindmarkare, en Kirunian, en pitebo, en mössgillare, en tandtrådsberoende, en scenbyggare, en sandslottsbyggare, fröken pe......

Vem är du?

(inspiration från min vän Elin;)!)

jag blir så galet glad

24 Feb, 2011 - 13:03 ☆ glada dagar
  Rosa mönstrad Diskborste!!

Jag älskar roliga kökssaker som roliga diskborstar, disktrasor och diskhanddukar. Så självklart blev jag galet glad när Korpen gav mig en present! Denna fina diskborste! Fantastiskt! Lagom trött igår efter en jobbkväll och tränande, så kommer Korpen med en diskborste i present bara sådär.
Så lite kan göra mig så glad!

Har ni något litet som gör er glada?
Att någon bjuder på en snus kanske? En kopp kaffe? Att någon håller upp dörren?



Idag känner jag mig glad över att solen skiner in genom fönstret (nackdelen är bara att jag tvingas se att rutorna är ordentligt skitiga och så fort det blir varmt ska fönsterputsning prioriteras!) och att nya numret av fitness låg innanför dörren när jag kom hem.

Jag vaknade. Drack en kopp kaffe. Tog på mig mjukisbyxor. For och jobbade. Blev glad av mina danselever. Blev glad av att undervisa. Blev glad av att se mina elever skapa så fina dansfraser. Insåg hur underbar min nya bil är som har bensinvärmare, vilket känns otroligt lyxigt när det är nästan 30 minus!

Blev glad över att bli tillfrågad om ett jobb som skulle innebära zumba/dans under 10 veckor. (1 dag i veckan)
Jag hoppas jag ska få till det tidsmässigt, så jag kan ta det som ett litet extra jobb. :)

Zumba fortsätter vara hett. Jag vet inte hur många samtal och förfrågningar jag har fått om att ha pass med alla dess
grupper och på alla dess platser. KUL kul kul!! :) Jag skulle vilja ta på mig allt men det är lite klurigt att få det att passa tidsmässigt när jag redan jobbar så mycket.

Kul att så många vill dansa. Och jag blir glad att dem vill att jag ska komma och dansa med dem!


 

Denna låt kunde jag inte låta bli att ta in denna vecka i mitt zumba style pass. Kan inte bli annat än glad av den. Känner dansrycket i kroppen. haha. Så skön.


Solen skiner. Jag ska dricka kaffe. Sen ska jag skicka iväg ett sms till någon jag tänker på!

Vad är en puss i solen? Jo en solskens kyss;)

Pe



jag överdriver alltid!

23 Feb, 2011 - 22:52 ☆ glada dagar

Ja jag överdriver alltid när jag skriver.

Jag tycker inte att folk är idioter på riktigt. Jag undrar bara varför man inte kan uppföra sig bättre på sociala platser.

Jag älskar folket på gymmet.
Jag jobbar på gymmet för att jag älskar människorna som är där! Dem är det bästa jag vet! Jag älskar att alla är så glada och trevliga. Jag älskar att se träningsvilja hos människor. Jag älskar att få inspiration av alla deltagare och folk i gymmet.

Jag älskar älskar älskar mitt jobb och jag älskar människorna
som är där!! Och nu överdriver jag inte!

Så inlägget om att alla är idioter ska ni inte ta på allvar! Det är som vanligt när jag skriver. Ta det inte personligt och ja jag överdriver för det mesta. Man får läsa mellan raderna och ta det med ett skratt för guds skull :)

Så till alla idioter, jag älskar er mest av allt!! ;)



Gymmet är en plats där alla som tränar ska trivas. Alla ska få plats och tycka att det är en trevlig atmosfär. :) Det ser inte speciellt trevligt ut med utlagda snusar och stök och bök överallt....

Okej okej jag lät inte så trevlig och okej okej jag ber om ursäkt! Jag plockar bort inlägget som jag skrev när jag var trött och leds på allt och alla.

/Pe hjärta alla!



pormaskar är ett rent helvete men jag var söt när jag var liten

23 Feb, 2011 - 17:20 ☆ glada dagar
Ledig förmiddag. Underbart. Mamma hade bokat tid för att hon och jag skulle gå och få ansiktsbehandling!
(och klämma pormaskar och annat vidrigt.)

Det började fantastiskt. Lite krämer och ånga och jag bara låg där och njöt av livet. Sen blev det lite otäckt när kvinnan som utförde behandlingen tar fram en strålkastare och lyser mig i ansiktet...

jag hör några hmmm hmm.. -jaha petra hur tycker du själv att din hy är?

Frågan jag hade fasat över.
Jag gillar inte att folk ska pilla mig i ansiktet eftersom jag har problem med finnar och utslag vilket gör att jag mår katastrofalt dåligt vissa dagar. Tankarna går i mitt huvud, Jag ser ut som en finne. Är jag en finne? Kommer jag bli en finne? 





Nej det närmaste jag kommer en finne är att min gammelmormor flydde från Finland till Kiruna för ungefär "hundra" år sedan och hon kallade mig för Kreeeeta med finsk brytning istället för Petra...

Hon, Helmi, var en kort liten tant som alltid bar hatt och rött läppstift, och bjöd på fet mjölk. 
Jag tyckte mycket om min gammelmormor. Och jag riktigt älskar mina skor jag har fått från henne.
Ormskinnsskor från 30-talet. Kärlek!





Men mer finne än så är jag faktiskt inte.

Ja borsett från plopparna i mitt ansikte då. Dem är hemska. Som hämtade från helvetet. Tyck synd om mig tack.

-Ja Petra du tränar mycket ser jag.
(Det var ungefär det positiva med denna behandling. Att kvinnan tycker jag ser tränad ut. yeeeey jag är kung tänkte jag.) När du tränar så mycket så öppnas porerna hela tiden och då räcker det med att det är lite dammigt eller orent i luften för att du ska få finnar.

För här ska då tilläggas att jag i stort sett aldrig sminkar mig, jag rengör ansiktet noga, använder ansiktscreme osv osv osv. Så det är inte någon som har kunnat säga varför jag får finnar vid denna vuxna ålder. Jag hade väldigt lite ungdomsfinnar så jag tror att det är en förbannelse som vilar över mig. Att jag ska få allt skit nu.

Söt som ung ser ut som skit som vuxen.
Inte okej! Behandlingskvinnan sa att det nog är hormonelt. Det går inte att göra så mycket åt det Petra. Du ska nog besöka en hudläkare.


Söt som ung? Rund i ansiktet i alla fall... mindre finnar. rött hår. hängia brallor. keps. hihi tjock. var det bättre förr?


Röd tiger. lugg. haha när hann jag bli 26 år?


Smasch
.
Domen rakt in my face. Jag har utslag som inte går att göra något åt. Jag kommer förbli ful.

Spring fort och skratta så ser ingen att du är ful, det är något jag alltså får fortsätta göra :)


Hur som helst. Klämma pormaskar var ett helvete. Att det ska göra så ont! Jag fick panik. Ville skrika, slå ner kvinnan och springa därifrån. Men jag stod ut. Efteråt när jag fick ansiktsmask och massage kändes det ändå värt det, förutom när jag såg mig i spegeln och möttes av ett rött mörbultat ansikte. Uuuääääk är det där jag? Jag är verkligen ful. Åh typiskt. Tack mamma. Verkligen. Det här var ju skit kul. haha....




Har njutit av kaffe och mörk choklad. för visst är det en myt att man får finnar av choklad? eller?

Dagen har varit grym! Jag och H åt lunch ute på golfbanan (ja inte på banan men ni fattar...) och mötte några stekiga vältränade killar :) hehe. Sen tog vi en promenad i ett underbart soligt vinterväder.

Nu ska jag dra och dansa dansa dansa! sen jobb jobb. Längtar redan tills jag får umgås den snyggaste killen jag vet igen, och utvärdera kvällens träningspass och instruerande. 

Ha en fin onsdagkväll vänner!

Puss puss
kreeeeeta




 

Ses vi i spåret?? :)

22 Feb, 2011 - 09:19 ☆ glada dagar
Vasalopps spinning!
den 16 februari

Vår "klassiker " är tillbaka! Söndag 6/3 går årets Vasalopp och Vasaloppsspinning av stapeln!

Vi ser loppet på storbild och fyller på energi med blåbärssoppa mm.

Vi startar kl 0800 och går i mål näst första skidåkaren är i Mora!

Boka din plats som vanligt på nätet.
Platserna släpps som vanligt 5 dagar innan!

VÄLKOMMEN TILL "SPÅRET"


www.stepin.nu/Pitea

10!

21 Feb, 2011 - 23:16 ☆ glada dagar
Dag 10- det här hade jag på mig idag



Ett gäng träningskläder har jag haft på mig....



Danskläder och träningsväska.....



lite detaljer i svart o roooosa....




blått kort, rosa långt och skor....




rosa (alltid), gröngul vit blå rosa


Måndag= ny vecka och nya möjligheter. En hel vecka med träningspass och jobbande. Hurra.
Måndagen startade med Danspass, Bodypump och boxpass med Piteås fotbolls karlar. Fantastiskt!

Jag gillar måndagar. Gillar måndagar starkt. Gör ni?

Pe



dansa. jag kan inte låta bli.

21 Feb, 2011 - 15:20 ☆ glada dagar


Men blir man glad eller blir man glad av den här låten? Helt galet. :) hela jag skrattar.

nånting händer det är nåt stort på gång...

21 Feb, 2011 - 13:39 ☆ glada dagar

Jag skulle kunna skrika. Men jag behåller det för mig själv en stund till.. allt ska man inte avslöja.
Men jag är så glad hela tiden. tack tack tack tack. skratt ;)


Fånga en granat. Hoppa framför tåget. Ta en kula i huvet. Just love it.

19 Feb, 2011 - 00:58 ☆ glada dagar
Dag 9- min tro

Tro? Tror på vadå? Ja låt mig säga att Jag tror på lycka. Och på kärlek (även om jag kan ha sagt tidigare att jag inte tror på det). Jag tror att livet självklart har en mening för varför skulle vi annars leva? Jag tror på att allting löser sig. Jag tror på ödet ibland. Men jag tror att jag själv påverkar hur mitt liv ser ut. Jag väljer min egen lycka. Det tror jag på.
Jag ger mitt hjärta till livet. Och tror på att leva livet.

Och jag tror på mig själv. Vem ska annars göra det?

Eller så tror jag på något helt annat. Sånt där är svårt att veta.


Jag kan i alla fall inte låta bli att älska den här låten. Innan den känns sönderspelad och uttjatad ska jag älska den i minst 2 veckor till!

tappa inte en 5 kilos medecinboll på skallen. det kan göra ont.

18 Feb, 2011 - 17:29 ☆ glada dagar
yihoo. yippie. hurra. tjohej. galej. ja välj vilket glädjetut ni vill. Bara det låter glatt för idag är det fredag och det gillas.

Det var -30 imorse när jag for på jobbet.

Trodde jag skulle gå sönder och samman. Peppade deltagarna att vi skulle köra ett riktigt jobbigt pass för att få upp värmen. Jodå chocka kroppen från 30 graders kyla till motstånd på spinningcykeln som fick svetten att rinna i floder- det är en rivstart på en fredag det! :)

Hann med ett träningspass efter lunch också. Behövde få upp värmen än en gång och till min hjälp tog jag spinningcykeln uppe i gymmet och hundraelvatusentrehundra varv med hopprepet. Fantastiskt!!!

Armhävningar på pilatesboll och balanskuddar
blev det också, hade en peppande kollega som fick mig att orka göra fler än jag trodde var möjligt. Det tackar jag för!

Sedan fick han mig förvisso även att tappa en 5kgs medecinboll på skallen. men det är en annan historia.... kändes inte skönt efter afrodans passet igår som har gett mig en sån fruktansvärd träningsvärk i nacken.... att man alltid ska flänga så förfärligt när man dansar! ;)

Nu väntas tjejfest med fantastiska step in kollegor! Hurra det är fredag!

Puss puss fredagspuss

Pe
 


Ego. javisst. Och leka gillar jag också.

18 Feb, 2011 - 00:33 ☆ glada dagar

Random bilder från dagens lek i gymmet. I like big balls and i can not lie. Färg ska det vara. Pilatesboll. Medecinboll. Hejsan hoppsan vad roligt det blir.



Övningens namn: "Jag sitter på en boll och håller i en boll och ibland blundar jag och drömmer mig bort för att öppna ögonen och tycka jag ser jävligt cool ut"



Övningens namn: "Se riktigt oberörd och uttråkad ut och folk som går förbi kan tro att du är sviiiinigt stark"




Övningens namn: "Kläm fast en 6kgs boll mellan knäna o håll händer mot öra och se vad du med en fastklämd boll kan göra. lyft knäna och kläm ihop dig som en kanin så har du gjort dig en sexpack maskin"




Övningens namn: "Bron över Piteälven släng dig i väggen, jag är så stark att en lastbil kan köra över mig utan att jag märker det. yaoooo"




Övningens namn: "Benindrag med big ass är bättre än matintag med big mac"




Övningens namn: "Hej och hå å upp på tå med omvänd fällkniv kan jag taket med rumpan nå"



Kallas också: "ska rumpan upp i taket? såklart! ska vi cruncha hela haket? såklart!"




Övningens namn: "En boll är ingen fara en boll är inte dum, magen jobbar bara och känns så härligt stum"




Övningens namn: "svårtolkat, eller dum skum obeskrivliga saker i ett gymrum"



Övningens namn: "Det säger bara swoooosch när du leker swing med stor boll"



Kallas också: "sing it and swing it lalalalala swoooosch"



Övningens namn: "swing med en arm ger ett kortare swoschljud"



Övningens namn: "Du ska icke vara rädd för att sänka dig till en lägre nivå"




Slutord: "Bollar bollar på väggen där okej att ni riktigt färgglada är. Men när jag mot spegeln ger upp ett svettigt flin tänk då tycker jag ändå jag är ganska fin!


Perfekt Torsdag kväll hos Fröken Pe.

Danslektion med mina Bliss elever som är så fantastiskt duktiga att stoltheten sprider sig i hela mitt danslärar jag!

Bodycombat med fokus på mig själv eftersom jag var deltagare på Sofias pass. Ego? Javisst! Jag gillar att kolla in mig själv i spegeln ibland och koncentrera mig på min egen teknik och utförande. Det gör mig till en bättre Bodycombat instruktör.

Afrodans med allas våran favorit Maria. Jag har längtat efter att få afrodansa i en evighet. Ikväll kunde jag inte stå emot. Lite mellanmål efter BC så fanns det kvar energi som längtade efter att få komma ut i afro power dance.

Hinna hämta andan och fylla på med mer matintag för att sedan leka lite i gymmet.

Torsdag- jag är lika kär i dig som i onsdag. Imorgon ska jag bli kär i Fredag.

Puss på er alla skönheter.

Fröken Pe


Ett ögonblick

17 Feb, 2011 - 14:34 ☆ glada dagar
Dag 8- ett ögonblick

Ett ögonblick med dans.....
Efter 4.5 års studier med underbara danslektioner och klasskompisar, vänner som har kommit att betyda väldigt väldigt mycket för mig, så är man en danslärare ständigt på väg någonstans med hoppsasteg ;)





Det är Maj 2010.

Jag sitter i bilen på väg till Arvidsjaur för att jobba som danslärare.
Solen skiner och det är en härlig dag.
Jag sjunger Michael Jackson låtar hela vägen samtidigt som jag koreograferar dans i tanken. (nej kanske inte en jätte bra grej att göra när man kör bil... men då åkte jag också på fortkörningsböter... som är en helt annan historia!)

Jag ler och säger till mig själv att livet är fantastiskt! Tillvaron kändes som ett stort härligt vårsmile! :)

stålfjäder

16 Feb, 2011 - 22:20 ☆ glada dagar
japp jag har blivit kallad stålfjäder. ett fantastiskt ord. jag vet inte hur jag ska tolka det men det låter galet roligt.

biff har jag fått höra. energisk. galen. glad. stark. bitig. men aldrig ordet stålfjäder. haha love it!


Så mycket att hjärtat värker!!!

16 Feb, 2011 - 17:34 ☆ glada dagar
JAG ÄLSKAR DEN HÄR DAGEN!

Började onsdagen med en hotellfrukost på Piteå Stadshotell i sällskap av H! (ja ingen kan ju må bra av att kallas korpen för länge...;)) Underbart lyxigt. Sen har jag o Maria dansat inför Lördagens dansmaraton, som ni inte ska missa för allt i världen. Afro, Danceaerobic o Zumba i en härlig mix!! :) Dessutom väntar nu en härlig jobbkväll med mera dans och Boxpass. Tack onsdag jag är kär i dig!

Jag har glömt bort listan. Ni vet den hära som jag skulle skriva om....

Det är dags för dag 7- MIN BÄSTA VÄN

"En äkta vän är den som ser de osynliga tårarna, medan de andra tror på ditt leende"





Min bästa vän ser mig i ögonen och ser om jag har en sån där dag. En dag när jag är galen, trött, glad, ledsen, besviken, arg.... oavsett vad jag är så får jag pepp av min bästa vän. Vardagspepp! Kärlekspepp. Min bästa vän ger mig kärlek kärlek kärlek!



Min vän
dansar med mig genom dagarna. Får mig att sjunga. Sjunger med mig. Vi hör samma musik och vi dansar samma dans. Vi hör ihop. Vi ger varandra glädje. Vi delar tårar och skrattar så magen värker. Vi ler när vi får syn på varandra. Min vän berikar mitt liv. Jag äger inte min vän men utan min vän vore mitt liv inte lika lyckligt!






Jag har tur som har många fina underbara vänner som berikar mitt liv.
Jag är er evigt tacksam! Ni är några speciella som verkligen gör mig lycklig och bara jag tänker på er ger jag upp ett stort smile! I mitt hjärta är ni alltid!!

En extra kärleksförklaring till min kompis Stina.
Jag insåg i helgen hur otroligt mycket jag saknar dig hela tiden. Våran vänskap är speciell. Långt borta är vi från varandra men ändå alltid nära. Har vi inte hunnit ringa på en lång tid så skrattar vi sedan så magarna värker när vi tar en paus från våra upptagna liv- och pratar om allt o inget. Nästan 100 mil ifrån varandra i varsin telefon sprider du så mycket glädje bara genom din röst!

Tack för att du är du Kompis. Och tack till er alla alla. Amanda, Elin, Anna, Sussi, Micka, Lotta.... ni vet att jag älskar er så hjärtat värker! ;)

Pe

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick


vägra inte överraskningar

14 Feb, 2011 - 14:08 ☆ glada dagar
Jag tänkte vägra alla hjärtans dag.

Så kommer jag hem
efter en trött förmiddag på jobbet. Till det här!!! :)



Jösses. Vilken dag. Jag älskar den. Jag älskar överraskningar. Oj vad glad jag blev! Alla hjärtans dag är ju toppen. Någon gjorde verkligen min dag kan jag säga. tack tack tack tack. Du är bäst!!!


Petra älskar träning, färgglada kläder och äger väldigt väldigt många skor!

13 Feb, 2011 - 19:06 ☆ glada dagar






Ego pics och kärlekspics!!!












dröm dröm hallondröm

11 Feb, 2011 - 21:28 ☆ glada dagar


Imorgon ska jag till Tärnaby på Bröllop!!! Fantastiskt! Och idag har jag köpt en hallondröm till klänning! :)
Ni får se hur den ser ut i sin helhet efter helgen. Till denna skönhet blir det en kort skinnjacka och stövlar tror jag minsann....

Bröllopstårar, lycka, fest se upp för snart gör fröken Pe entré i en hallonblåsa... wiho!
Jösses jag blir tårögd bara jag tänker på hur vacker min fina vän Rebecka kommer vara som brud.
Och jag längtar så mycket efter att få träffa alla igen! För att inte tala om roadtripen till Tärna. Vilken underbar dag att se fram emot!

Dags att packa.

PUSSSSS PUSS hallonpuss

Pe

En dag på jobbet.

10 Feb, 2011 - 16:35 ☆ glada dagar


Tar på mig blåa träningskläder. Har Danspass. Svettas. Hänger upp kläderna på tork.




Tar på mig rosa träningskläder. Dansar. Svettas. Hänger kläderna på tork.




Tar på mig lite mer gröna träningskläder. Boxas. Svettas. Hänger kläderna på tork.



Byter lite skor. Svettband. Fyller vattenflaskan.

Japp. Mitt jobb gillar jag väldigt mycket. Vara svettig och äcklig på arbetstid är sanna mina ord helt okej! ha!....

Beställt!

10 Feb, 2011 - 12:59 ☆ glada dagar



Jag gör som Tomas och berättar att vi, jag tomas o jocke har beställt kettlebells. Wiho! Snart kommer dem.
Gissa vilken färg mina kommer ha? :)


om man skulle dansa lite

09 Feb, 2011 - 00:44 ☆ glada dagar


Jag vill bara dansa dansa dansa....


1-1

08 Feb, 2011 - 22:40 ☆ glada dagar


Det bästa med att jobba/ha pass/träna en kväll måste väl vara att få komma hem. Äta och sitta i soffan. Fantastiskt.
Funkykidz, Bodycombat och ett snabbt ryggpass i gymmet. Tack för det Tisdagkväll.

Dagen blev rätt bra ändå.

Så Petra - Dagen 1-1


men försvinn

08 Feb, 2011 - 16:52 ☆ glada dagar

Jag ligger i underläge idag

Pe - Duschslang 0-1

Pe - högljudda grannar 0-1

Pe - varmt kaffe 0-1

Pe - spring i solen 0-1

Pe - huvudvärk 0-1



Behöver lite färg för att muntras upp tror jag.


Och några påminnelse.

1) Tappa inte duschslangen när du fullt påklädd ska skrubba duschen.

Och ha för guds skull inte på världens vattentryck. ´Slåss med en vild duschslang må låta roligt men man blir väldigt väldigt blöt.

2) Jag avskyr att bo i lyhörda hus
när grannarna antingen spelar värdelös musik eller har barn som springer, skriker eller gråter. FLYTTA tack

3) Jorå kaffebryggarn må slå av först efter 2 timmar.
Men slå inte igång kaffebryggarn och lägg dig att vila tills det är klart... somnar du lite längre är kaffet kallt när du vaknar... Hur länge sov jag?

4) När solen skiner ta på er joggingskorna och bege er ut ut ut ut!!!
Säg inte jag ska bara vila 5 min och dricka kaffe först. När du i nästa stund tittar ut är det mörkt! VA? vad hände med dagen? Dessutom är kaffet kallt.

5) Om ni är lättskrämda så stå inte med huvudet nära något
om det skulle vara så att någon släcker lyset och skrämmer dig.... Det kan leda till huvudvärk. Nu tror jag inte min värk beror på det. men man vet aldrig.

Tisdag var det ja! Tjohej yej yej yej... orkar. inte. med. en. sekund. till. jag. tror. jag. är. sjuk. och. behöver. äta. alvedon. och. vila. vila. vila. punkt.


gaaaaah

07 Feb, 2011 - 23:45 ☆ glada dagar
Vad har det tagit åt människorna? SKa alla plötsligt träna?

Imorse var det fullt i gymmet. Ikväll (vid den där 7 tiden när verkligen alla verkar träna) var det så mycket folk att jag bara blev irriterad.

Alla löpband och maskiner upptagna. Folk överallt. Trångt trångt. Jag blev leds för att jag inte fick plats någonstans med det jag ville göra. Svettiga folk överallt. Inte en cykel ledig. Alla trängs framför speglarna. Pilatesbollar i varenda hörn och folk som går runt med utfallssteg och tar upp världens yta. GÅ HEM SLUTA TRÄNA

Jag tänkte att nu jäklar svingar jag lite hopprep här. Hoppar lite för nära folket så dem får en pisksnärt och flyr fältet!!!
Egoistisk! Det var jag för en stund.

Insåg att det faktiskt är TOPPEN att alla har börjat träna och att det är folk överallt!! Bra folket!! Det gillas att träning tar upp människors tid! Love it... när jag inte tänker egotankar ;)

Så jag gav upp och gick ner i källarn och körde bodypump istället. Fick kramp i underarmarna. Thats it. Mina blodådror var nära att sprängas. Det var inte skönt. Inte alls.

Avslutade kvällen med Boxning med Pif herrar (fotbolls killar alltså). Kanon pass. Dem var grymma! :)

Hade Zumbastyle pass ikväll också. Det gör mig alltid glad glad glad. Dans. Det är härligt med Dans.

Godnatt

PE

när kändisarna glittrar briljerar jag i arbetsbyxor

06 Feb, 2011 - 20:52 ☆ glada dagar

Okej det blev inte att tjuvpussa på Danny. Inte ens ett tjuvnyp i rumpan. Jag kände att det inte skulle vara riktigt okej. Men jag blev kär i Danny. Shit att han var så fin live. Han är dock mindre än jag hade trott. Som alla kändisar. Dem är som små myror allihopa. Smala som pinnar. Så är det att vara kändis kanske....

D stod bredvid mig. Nära. Jättenära. Han såg in i mina ögon... okej okej det gjorde han inte. Men jag spanade in han på håll och sen gick han förbi mig. Han gick jättenära och det är sant.




Nanne (som gjorde mellanakten) kom utskuttandes som en liten räka. Ja räka för att hon är väldigt liten. Hon var fantastisk i sin klänning och var på ett strålande humör. Så glad, trevlig och gullig kvinna hon är alltså! Jag blev glad bara jag såg henne!

Dilbas klänning var ruskigt snygg på nära håll. Hade jag varit några kilo lättare och ha hennes smala midja hade jag snott den. Lätt. Den var grym.



Nu ska jag inte skriva massa saker om kändisarna eftersom jag jobbade på festivalen. Det skulle inte riktigt passa sig. Men det är roligt tycker jag att se dem bakom scenen. Dem är alltid betydligt mindre än man tror. Och kändisar är snygga också. Som Marie Sernholt som såg ut som en barbiedocka.

Men jag tänker att alla kan vara snygga med glittriga kläder, ett ton smink i ansiktet och ha tillgång till både personlig tränare och någon som säger vad man ska äta. Om nu kändisar äter?




Det ser så härligt ut med melodifestivalen och andra spelningar som jag har byggt och rivit scen på. Folk är spända, stressade, nervösa, glada, snygga, peppande.. haha osv.

Jag blev avis igår. Jag ville också ut på scen. Får mig alltid att tänka på alla dansföreställningar och teaterpjäser jag har stått på scen med.
Det är något specillt det där!! Man måste nog vara med om det för att förstå. Som magi. Nervositet och adrenalin.

KLOCKAN 8 var jag hemma imorse i alla fall. Jag var trött. Jag frös. Det var en lång och faktiskt hemsk jobbnatt. Jag sa aldrig aldrig aldrig mer när vi skulle packa lastbilar i 20 minusgrader och jag trodde jag skulle gå sönder. ALDRIG MER!

Men så har jag sagt flera gånger. Sen gör jag det ändå.....

Jag kastade mig i säng i underställ, tjocktröja, yllesockar, två filtar, täcke, överkast och frös så jag trodde jag skulle gå sönder. Vaknade med ett ryck 13.30 och insåg att det var söndag och jag skulle jobba.

Som tur är så betyder söndagar dans med mina minsta funkykidz. Dem fick mig att bli pigg, glad och varm. Fantastiska barn och föräldrar! :) Blir glad varje gång jag träffar dem.

Nu är det 20 minus ute och jag ska till korpen och sen ska vi ta en promenad. Oj så skönt det kommer bita i kinderna. Som jag inte har frysit nog ;) Som tur är korpen som mina dansbarn. Han gör mig pigg, glad och varm! ;) Dessutom stämmer han in i barnsång när jag sjunger "Imse vimse spindel wow!" Det är allt kul att fler än jag tycker om barnsånger!!!

Puss på er

Pe









Stoooooraset ska ner. Melodifestival framför soffan VS riva scenen på plats!

05 Feb, 2011 - 20:08 ☆ glada dagar
Varför ska man sitta hemma i soffan en lördagkväll och titta på melodifestivalen när man kan fara till Luleå och jobba hela natten. Jag ska riva melodifestivalens scen! Jooorå. Scenbyggare/rivare är något som fröken Pe också är ibland.

Ryktet går att dem har slagit på stort i år med scenen. Den kommer vara stor som ett as med en miljon tunga lampor. Det kommer bli en sviiiiinkul natt :) Jag gissar att det kommer ta oss många timmar.

 

Arbetsbyxorna är på så nu ska jag ladda ladda ladda. Jag är trött redan nu inte okej. Men det finns väl ändå en chans att jag kommer se Danny och kanske kan tjuvpussa på han? Eller? :) Håll tummarna för mig kompisar! ;)

Trevlig lördag. Tänk på mig när ni sjunger med och myser i soffan ikväll!

Pe







Sanningen om fröken Pe

03 Feb, 2011 - 14:03 ☆ glada dagar


Jag heter Pe och jag tycker det är rätt kul att träna....



Bland hantlar och skivstänger trivs jag bra.

Och vore det möjligt skulle jag nog flytta in på gymmet och sova på löpbandet.



Jag har ett förhållande med träningen.

Jag är förlovad. Rent av gift. Träning är som ett gift. Livsfarligt. Underbart. Och jag vill bara ha mer. Den rätta mannen, han med stort H måste dela mig med T. Annars går det inte.



Jag har en kärlek till träningsskor och svettband.

Utan dem känner jag mig tom. Ensam och övergiven. Det känns tryggt att ha ett par snyggingar som bär mig genom träningssteg. Och vem vill inte ha en liten vän som sitter på armen och torkar bort svettpärlorna i pannan?



Jag gillar att hänga.

Hänga på gymmet, hänga i rep, hänga i cablecrossen, hänga hemma i soffan, hänga med kompisar, hänga med Korpen. Och till er nyfikna (typ sussi haha) så nej jag har inget förhållande. Men K har fina skor, fantastisk humor, grym klädstil, har också en kärlek till träning och är fin som snus så självklart är jag käääär! hihi



Saker som korsas och förs ihop gillar jag.

Som att min väg har fört mig dit jag är idag. Jag gillar att vägar med vänner korsas. Det har gett mig nya möten och nya vänner för livet. Jag gillar att korsa mina fötter när jag dansar. Jag älskar att jag har lyckan att få vara lärare, tränare och instruktör- vilket gör att jag får människor att korsa boxningsslagen, jag förs ständigt ihop med nya fantastiska deltagare, jag korsar mina elevers väg med dans skapande och kreativitet.


Jag är glad. Ja helt enkelt. Fröken Pe hon är glad!

Och idag är det en härlig torsdag

Pe



jag är kär

02 Feb, 2011 - 17:22 ☆ glada dagar
Kär kär kär. jag är kär. jämt. hela tiden.

Igår blev det ett ryggpass i gymmet efter mitt BC pass. Stötte på Tomas (step ins fantastiska instruktör) bland skivstänger och vikter. Vi pratade om kommande kvartalsutbildning (Bc och Bp) som äger rum i mars uppe i Luleå. Det är grymmaste Fredrik som håller i både Combat och pump kvartalen.

P- "Jag är fan kär i Fredrik!!!"
T- "Men du är väl kär i alla!?"

Och när jag tänker efter så har Tomas rätt. Jag är kär i alla. Mina kollegor på step in har svårt att hålla reda på alla mina kärlekar.

"Men är du kär i han också?"
"Det går inte att hålla reda på alla som du är kär i" "Vem är det då? Är det också någon du är kär i?" "Du och dina killar"

Det är ett uttryck jag slänger med har jag upptäckt. Jag är käääär i han! Haha jag säger det ofta. Om någon är rolig - är jag kär. Om någon är vältränad - är jag kär. Har en kille snygga skor - jag är kär. osv osv....

Kär är ett skojjigt ord. Det låter roligt att vara kär. Man blir glad av att säga att man är kär. haha! Bli kär på riktigt, alltså på fullaste allvar, utan att skojja om det, det tycker jag är läskigt!

Men kär-lek skrämmer mig inte. På lek är jag kär...... ;)



Jämför med en glass. Det ser gott ut, dem är färgglada och man blir lite sugen. Men man törs inte smaka för man vet att det inte riktigt är bra för en. Finns en risk att man vill ha mer. Så det är bättre att låta bli. Eller så äter man den där glassen som ser så ofantligt god ut. Men sen då? Den tar slut och allt blir som vanligt igen. Nej se men inte röra :) Och vara kär på avstånd..... hahaha....

På tal om glass vill jag ha den här tröjan

Över och ut slut

Pe

 




Äkta kärlek! och en rejäl babianrumpa

02 Feb, 2011 - 00:01 ☆ glada dagar
to

Kärlek i form av nya träningstopar från Nike. Love them. Men vars är mitt sexpack?? Kommer jag förlora vadet med Johannes? daaaamn it!

Tisdagar tisdagar tisdagar. Egentligen gillar jag dem inte. Känns som jag har andan i halsen varje tisdag. Jobbar på förmiddan 6 timmar, ledig 4 timmar (som jag inte hinner göra något alls på... förstår inte?), och sen jobb 4-5 timmar på kvällen igen....

Ja jag gillar dem inte egentligen. Men ändå tycker jag det är en fantastisk dag. Dansa med Funkykidz eleverna är alltid en höjdpunkt på dagen. Och sen har jag kanske veckans roligaste pass, Bodycombat varje tisdag kväll!

I söndags körde jag då ett benpass. Tänkte bara leka igenom lite med frivändningar, benböj, utfall.... jo tjenare vilken lek det blev. Jag har inte kunnat gå på två dagar...

Kändes skönt att få dansa ut benen och rumpan igår med lite zumba pass. Men jag har absolut vetat att jag har en rumpa. ooooja. och när man har träningsvärk känns det som att man har världens största muskler....
SÅ jag har med andra ord gått omkring med världens babian arsle!



Nu ser jag fram emot sovmorgon imorgon och en lunchdate med Elin.

Sov gott kompisar. Le innan ni somnar ;)

Pe

När vi blir trötta skriker vi lite och orkar ännu mer!

01 Feb, 2011 - 14:21 ☆ glada dagar
Jag tjuvbläddrade i nya numret av body på statoil igår kväll (läs snålläste). Nu förstår jag varför jag har så sjuuuukt stora muskler. Beror förståss på kaffet kaffet kaffet. Så gör som jag drick mycket kaffe och se musklerna växa! Eller?





Dessutom är Adela min nya idol. Vilken tjej! Och ge mig hennes mage tack och bock! Ge mig hennes rygg. hennes armar. hennes fysik.

och är det något jag ska öva på är det hennes armhävningsgrejer! Spana in dem. Det går undan vill jag lova. Armarna korsas och ner på armbågarna och allt hon nu gör. galen tjej!




Pe