en söndag i sthlm

31 Jan, 2010 - 16:51 ☆ glada dagar
Den här dagen gick fort... Funkykidz utbildningen för 2-3åringar var riktigt givande och rolig! Det kändes bra att få veta lite mer om vad som sker i de små barnen, motorik och vad de kan tänkas förstå och dylikt..:)

När man inte har några egna barn är det inte alltid så lätt att förstå vad en 2åring egentligen kan.
Dem känns ju så små :) Vi har haft teori, dansat, skrattat, lekt och redovisat lite övningar. Kändes mycket bra! Längtar till nästa vecka när jag kör igång med mina grupper!!

Träffade Anne, en tjej som jag gjorde grundutbildningen tillsammans med. Gladare Umeåbo är nog svårt att hitta! Det är så härligt med människor som sprider så mycket gädje och energi!! Och det är så roligt med utbildningar och konvent av alla slag när man träffar folk igen :)

Imorgon bär det av hem till norr igen! shit vad jag ska träna då! (hann inte med någon träning idag eftersom jag fick skjuss både dit och hem... men de tar jag igen imorgon!)

Hoppas ni har haft en härlig helg?!

pe


danssöndag

31 Jan, 2010 - 08:12 ☆ glada dagar
god morgon!

7 timmar framför mig... för att lära mig dansa med små barn. Något som jag nog redan kan efter 4.5 år pluggande till danslärare... :)
Men så är det med detta funkykidz, man måste göra utbildningen för att få instruera. Ett bra koncept -  speciellt för dem som inte har lärt ut dans tidigare.... nu känns det mest segt kan jag dock tycka...

Men det kommer säkert bli roligt! jag är bara lite trött och skulle vilja sova en timme till.... :)
nåväl jag lär mig säkert något nytt!

Pe

lördagsmys

30 Jan, 2010 - 18:28 ☆ glada dagar
Idag är det lördagsmys.... Jag, micaela och moa var o kikade på fältöversten en sväng. sedan tog jag tuben till moster och gert.... har ätit god middag... sitter i soffan och myser... livet är allt bra härligt!

Borde ha tränat igår och idag.. men hann inte igår... och inte idag heller.. än är dagen inte slut iof.. men det är rätt skönt att fara bort och inte tänka på träningen i några dagar! bara vila ut och äta gott..

vet ju att jag kommer få abstinens snart förvisso. och nästa vecka blir det väl 3 pass om dagen... haha nej kanske inte riktigt...

imorgon ska jag till vallentuna på funkykidz utbildning för 2-3åringar hela dagen... ska bli roligt tror jag...
får se om det är stor skillnad från f-k utb för de äldre barnen som jag har gått tidigare...

kankse hinner ta ett träningspass där på vallentuna gym och sim innan eller efter utbildningen! kanon:)

Klackarna i taket

30 Jan, 2010 - 12:15 ☆ glada dagar
God morgon god lunch god dag!

Sitter här och myser i soffan hos min vän Micaela... Igår blev det en heldag på stan med lite shopping och lunch! Hittade några roliga tshirts, ett par rallyklackar, och annat små tjafs :) Ni kanske får se när jag lägger över bilder på datorn när jag lyckas hitta sladden..

Igår hatade jag Sthlm för en stund när jag såklart råkade ut för förseningar, inställda tåg, ersättningsbussar osv.. Hade glömt hur jobbigt det kan vara här.. haha. Men sen hade jag en uuuunderbar dag med Micaela. Vi for in till söder på kvällen och träffade mina danslärarklasskompisar Rebecka o Rigmor! Härligt att se dem igen!! Jag o Micka avslutade kvällen på Debaser medis och slog klackarna i taket :)

Hoppas ni har en bra helg! Sthlm är riktigt vackert idag, med all snö! (gaaalet mycket snö här!)

skriver snart igen!

Pe


45 minuters tystnad....

28 Jan, 2010 - 15:02 ☆ glada dagar
Självklart är flyget försenat och jag måste sitta i kallax och vänta...
Tänkte på en sak när jag satt i taxin hit. Hur konstigt man beter sig bland okända människor! När man sitter där och delar flygtaxi med obekanta typer så intar tystnaden i 45 minuter!!

Egentligen skulle man ha massor att prata om. Vart är man är påväg, vad man gör osv osv.. Eftersom ingen känner någon skulle samtalsämnena vara oändliga.. Men så gör man inte. Man pratar inte med någon... Gjorde ett litet försök, jag som inte kan hålla tyst...

Men ni vet hur det är... folk blundar och ser ut att somna. Konstigt tänkte jag! Hur kan alla i bilen vara trötta kl 14 på dagen? Underligt... men det är väl sådär det är... Man får gott anpassa sig.... Men är man tyst tillräckligt länge håller man ju på att spricka! :D haha... måste nog ringa syrran o prata av mig

Pe

big city

28 Jan, 2010 - 12:24 ☆ glada dagar
Sådär ja... har nog packat det mesta. Kom på att om jag bara har med mig träningsskor, kamera, ipod och dator så klarar jag mig :) Ska för en gång skull inte ha med mig för mycket!



Anteckningsblocket kan vara bra att ha med också.. finns en risk att jag glömmer bort viktiga saker annars..


Fick nyss frågan om jag kunde ta ett pass imorgon, vilket är synd att jag inte kan. Blev bara ett pass för mig på gymmet denna vecka och det är ju ovanligt lite.. Men kan vara rätt skönt också eftersom det nästa vecka blir rätt fullt upp igen!
Och efter min vistelse i big city är jag nog extra laddad när jag kommer tillbaka! :)



Redo att fara! oj vad jag längtar efter att få komma till moster och gert ikväll!! Det är alltid som att komma hem! Imorgon ska jag träffa Micka i sthlm! Jädrans vad roligt det ska bli!

Nästa gång hörs vi från sthlm!

Pe

cardio och hlr

27 Jan, 2010 - 20:29 ☆ glada dagar
Jag skyndade mig att hinna köra lite cardio träning innan HLR utbildningen. Körde 20 min på löpbandet i högt tempo och 25 min på crosstrainer. Svettigt!!

Ska försöka hinna ta ett träningspass innan jag far imorgon. för sedan blir det nog inte mycket träning under helgen när jag ska hinna träffa kompisar och vara hos moster. Njuta av sthlm :)

HLR utbildningen var bra, vi använde oss av dockan "mini-anne". Det är säkert flera som har gjort den utbildningen? Jag blev faktiskt förvånad över hur HÅRT man måste trycka på bröstet! Det var ju som ett helt träningspass bara det!! Känns skönt att vara mer säker på HLR iaf, var så länge sedan jag gjorde allt det där så det var på tiden!

 nu tänker jag ligga i soffan en stund och sen börja packa!

Imorn blir det big city:) 

pe 

laddar med mat

27 Jan, 2010 - 15:11 ☆ glada dagar

efter mycket stök i köket är maten i ugnen! är så hungrig så jag vet inte vad..
Alla som känner mig vet att ett helveteshumör kommer så fort jag inte får mat! Jag blir så arg så det inte är klokt!
Men efter jag har fått mat är jag alltid from som ett lamm:)


Början till en makaronilåda!

kanske jag ska byta bana och utbilda mig till kock! hohoho... ojoj vilket skämt! Med min vanliga tur så lär det brännas i ugnen o bli oätligt.... Nej ska ta och riva morötter och hacka lite vitkål! Man måste äta grönsaker till middan!

Sen ska jag hinna med ett träningspass innan det är dags för att utbildningen i hjärt o lung räddning!

Vad göööör ni?

dan före dan

27 Jan, 2010 - 11:09 ☆ glada dagar
Idag ska jag hinna med en hel del. träna! tvätta lite kläder! Packa! Hjärt o lung räddning utbildning! välja skor! laga mat! ja och lite annat små tjafs...

Imorgon far jag till Sthlm. och det där packandet är ju aldrig lätt.. det är ju så svårt att välja kläder och skor som man vill ha med sig... :)

hoppsan vilken dag

26 Jan, 2010 - 23:37 ☆ glada dagar
Ja imorse fick jag massage av min mycket onda och hårda rygg... Det var ljuvligt! Men nu tror jag nästan jag har lika ont igen.. måste bli en till massage nästa vecka tror jag bestämt.

Men har en lugn träningsvecka denna vecka eftersom jag ska till huvudstaden, så min kropp hinner nog bli smärtfri och utvilad :) (antagligen mer än tillräckligt)

Ikväll var jag på Sofias BC och sedan höll jag i kvällens maq pass. som kändes mycket bättre denna vecka än förra!! var så mycket bättre att göra en övning x3 och sedan gå vidare! Betydligt jobbigare också!!

Om någon vill gå och träna med mig i Sthlm under helgen eller har några bra pass att tipsa om så tas det tacksamt emot!!! :):)

fröken pe säger godnatt

extra pepp

26 Jan, 2010 - 15:40 ☆ glada dagar


Vad kan peppa en mer under ett träningspass än bra musik?
Har just fixat till spellistan till MAQ passet. Blev en härlig mix tycker jag själv :)

1) Break - Three days grace
2) Eye of the tiger - survivor (rocky)
3) Burning Heart - survivor (rocky)
4) Outta my head - Ashlee simpson
5) Let it rock - kevin rudolf f lil wayne
6) Gloria - Mando diao
7) Burn it to the ground -  Nickelback
8) I gotta feeling - Black Eyed Peas
9) The Kids are right - Backyard Babies
10) I was made for lovin you - Kiss
11) Into Debauchary - Hardcore Superstar
12) 18 and life -  Skid Row

haha vad säger ni? Skulle ni vilja träna till min musik?
Låt 1 är uppvärmning, låt 2 & 3 lite lugnare med käpp...och sista låten lite stretch. där emellan kan vad som helst hända! hehe
lite poprock tema... king! :)


ny människa

26 Jan, 2010 - 12:07 ☆ glada dagar
Oj så skönt det var med massage imorse! jag behövde det verkligen! :) kändes som att jag hade en miljon knutar som behövdes lösas upp! underbart!

träning trött tårar

26 Jan, 2010 - 00:31 ☆ glada dagar


Oscar och hans bror fann sin mamma i spårlöst och jag grät såklart. (gråter alltid när det slutar med att någon hittar den de söker i det där programmet..)

Boxningsträningen ikväll kändes riktigt bra! Körde lite rörlighet, cirkelträning och lite konditions fys.

Körde 40 sek x 2 på alla stationer i cirkelträningen med 15 sekunders vila emellan. Tufft men effektivt! Tycker det är bra att köra 2 gånger på samma station innan man går vidare, då får man verkligen trötta ut sig till max.

Hade två konditionsövningar, två bröst, två ben, två mage och två rygg i cirkelträningen. Avslutade med lite flås i form av att springa över rummet två gånger (med höga knän och jobbar med armarna) medans en person håller runt midjan och bromsar! och lite slag och knän stationer... och benböj som avslutas med ryck..


Nu är jag trött trött...
Imorgon ska jag få massage!! Oj vad jag längtar. ska bli så otroligt skönt! just nu behöver jag det verkligen!


oscar!

25 Jan, 2010 - 21:38 ☆ glada dagar
Slog på tvn när jag kom hem från boxningsträningen och tyckte väl jag kände igen killen... det är ju oscar nilsson!! Alltså instruktören.. :) Var tvungen att googla om det var han och då hittade jag hans blogg. som var riktig kul att läsa... den hittar ni här;

http://oscarnilssonblogg.blogspot.com/


förberedelse

25 Jan, 2010 - 17:41 ☆ glada dagar
Jag var på arbetsförmedlingen idag... dags att inse att jag måste skriva in mig som arbetslös! Det känns jättemärkligt.. vet inte hur man gör som arbetslös. haha bara ordet låter så konstigt... Shit.. sedan jag var 16år har jag alltid pluggat och jobbat. pluggat jobbat pluggat jobbat...

Nu har jag inge mer pluggande och på tok för lite jobb!
Var in till musik och dansskolan också och skrev mig på vikarielistan där, så jag hoppas jag kan komma in där någon dag iaf... :) Livet är hårt för en ex student...

Nu ska jag dricka en kopp kaffe innan det blir dags för boxningsträning! tror jag ska köra cirkelträning och mycket medicinboll övningar på dagens träning... hmmm nu ska det träningsplaneras:)

rygg

25 Jan, 2010 - 13:23 ☆ glada dagar
Jag har tvättat träningskläder och kört lite rygg. Chins! Måste verkligen göra chins varje dag om jag någonsin ska bli bättre! :) Sedan gjorde jag det som heter "flat back" på dansspråk :) Brukar göra både med och utan viktskiva i händerna. Hur bra övning som helst:)


Perfekt att ha en chinsräcke hemma i dörröppningen!


Stretch i baksidor och styrka för ryggen. Med en viktskiva (eller utan) brukar jag "falla över"- tänker först förläng upp med raka armar och förläng ner till platt rygg och fortsätt ner mot knäna- (pannan mot knäna) och sedan sträcka upp med platt rygg och raka ben. Brukar vara bra att göra den i en spegel så man kan kontrollera att man är rak i ryggen. (är lite krummad på bilderna. tänk förlääääng:))


Dansbild! flatback

Hittade en liten förklaring på internet:

  • Stand with feet together, back straight and shoulders relaxed.
  • Reach both hands up above the head.
  • Bend at the waist, reaching forward with both hands.
  • Keep your knees straight and your back perfectly flat.
  • Keep your arms by your ears.
  • Make sure your head and neck are relaxed.
  • Hold for 30 seconds
  • Lite klurig övning att få till kanske. Väldigt vanligt i dans! i danssalen gör man dem typ jämt....
    Tycker det kan vara roligt att variera från vanliga ryggres med viktskiva ibland...

    pe


    MAQ

    25 Jan, 2010 - 09:56 ☆ glada dagar
    Muscle Action Quality.
    - en träningsmodell för styrka, rörlighet, balans & kontroll

    Kort och gott kan man säga att Maq träning är funktionell träning där man övar upp styrka, rörlighet, balans och kroppskontroll. Man jobbar rörlighet med hjälp av en käpp tex, och lägger grunden för säker träning med rätt teknik. Det blir riktigt jobbigt när man gör övningar med skivstång som kan vara att starta i en benböj och avsluta med press ovanför huvudet och gå upp på tå...
    Maq handlar om att alla kan maximera sina möjligheter genom förbättrad styrka, rörlighet, balans och kontroll.


    En helt fantastisk bok är denna av Pierre Johansson och Leif Larsson


    Exempel på övningar:
    - komplexstyrkeövning med skivstång
    - komplex rörlighet
    - komplexstyrka med viktskiva
    - Pusch-up på boxar
    - liggande rotation med viktskiva
    - sidböjning med käpp
    - sit-ups med käpp
    - utfallssteg med käpp
    - stående rotation med käpp
    - statisk stabiliseringsövning


    Finns en dvd att köpa från bland annat idrottsbokhandeln

    För mig är maq helt underbart eftersom jag har haft problem med mina fotleder i 6 år.... rörligheten är inte som den ska vilket försvårar benböj tex. Känns som att det är för trångt i fotlederna, som att skelettet är i vägen.. har slitit massor med detta problem i all träning och under mina dansutbildningar. Nu använder jag maq för att råda bot på problemet, och skulle det inte funka får någon operera mina fötter tror jag minsann :) ta bort lite ben eller något.. hihi :)

    För er som inte tränat maqträning rekommenderar jag det verkligen!
    träna och njut:)

    fröken Pe

    mysigt att vara en tjockis!

    24 Jan, 2010 - 20:58 ☆ glada dagar

    Ja det blev en lång dag på step in idag:)
    Först hjälpte jag de andra tjejerna att komma igång med funky kidz. Blåste upp ballonger och lite sånt fix. Sedan bytte jag om till FunkyKidzen björnen och bjöd barnen som dansat på glass!:)

    Fick massa kramar av barnen vilket var härligt.. Mindre härligt var att björn dräkten var fruktansvärt varm! Och huvudet var så stort och jag såg knappt ut. haha... men det var kul att få vara sådär härligt björntjock en stund:)

    När jag var klar med björnandet och annat runt F-K så passade jag på att vara med på Johans Boxpass. Och när jag likaväl var där så stannade jag kvar efter det och körde ett body pump pass också:) Hade energi kvar efter boxen så det kändes skönt att avsluta kvällen med ett pass till!!


    Nu ska jag äta för jag är... eh björnhungrig...
    ja...

    Pe

    GoKart på is!

    24 Jan, 2010 - 12:21 ☆ glada dagar


    Igår gjorde vi något riktigt roligt!! vi åkte alltså ice car. eller ice kart.. det är go kart men på is helt enkelt!! OJ så roligt det var! Helt galet! Det roligaste jag gjort på mycket länge tror jag nästan :) (Det hann skymma innan jag kom på att jag skulle fota så det blev inte så bra bilder)

    Idag ska jag vara FunkyKidzbjörn och bjuda barnen på glass... Alla grupper förutom mina börjar idag. Så jag ska dit och hjälpa till med allt fixande innan. Och sen ska jag alltså hoppa ner i björndräkten... blir spännande...

    försvar!!!!

    23 Jan, 2010 - 11:55 ☆ glada dagar
    Jag intar försvarsposition! Det är många som verkar tycka jag är lite galen.. "gör inte Petra annat än att träna?" eller "hon skriver ju bara om träning hela tiden" 

    Ja det kanske jag gör! Men det är ju det jag tycker är allra roligast! Jag tränar inte alltid bara för träningens skull, utan för att jag tycker det är sååå ROLIGT! För mig är det viktigt att göra aktiva och fysiska saker av den enkla anledningen att jag har dem intressena.

    Jag dansar hellre än att titta på film!
    Jag går hellre på ett spinningpass med en kompis än går och fikar
    Jag tar hellre en promenad än säcka ihop framför tvn..

    osv osv osv.....
    Det är bara så att jag gillar fysiska grejer. skidor, jogga, boxning... jag tycker att det är ROLIGT!

    Och klart att jag skriver om träning! andra skriver ju om mode eller annat som jag anser vara skittråkigt! Klanka ner på någon av dem! Dem skriver om deras intresse och jag skriver om mitt!

    Dessutom är den sociala biten viktig för mig, som jag får på gymmet. Många av mina närmsta vänner bor inte här i Pite så jag flyr till ett roligt pass och träffar folk som gillar samma saker som mig... Då får jag min sociala dos samtidigt! :) Helt perfekt!

    Så det jag vill säga är att låt mig tycka träning är det roligaste som finns! Jag är en normalt fungerande människa ändå... jag är inte störd på något sätt... Jag är en normalbegåvad varelse som ler ler ler ler ler när jag får använda kroppen. Jag tänker fortsätta vara sådär otroligt glad! så ta det inte ifrån mig!

    till er som tänker "hoff den där Pe och hennes träning" så säger jag bara TA ER UR SOFFAN och testa vara aktiva! Jag lovar ni kommer må bättre och jag delar så gärna med mig av mina dagar så ni får lite inspiration! mohahaha

    TRÄNATRÄNATRÄNATRÄNATRÄNATRÄNA era soffpotatisar :)

    pe






    fredagsträning, fredagsgäster, fredagsmiddag:)

    22 Jan, 2010 - 18:56 ☆ glada dagar

    Idag hade vi ett möte om funkykidz terminen! kommer bli så roligt att få köra igång igen!
    Efteråt passade jag på att gå igenom MAQ passet. hoff så svettigt det blev:) Om det är någon som undrar vad MAQ är egentligen så ska jag förklara det imorgon!

    oj så skönt det var att få ett träningspass i kroppen:)

    Nu väntar vi på fredagsgäster! Peter och Elin ska komma hit på middag! Ska bli sååå roligt!:)
    Dags att förbereda mat och dylikt!

    Ha en härlig fredag!

    Petra

    fredagsfluff

    22 Jan, 2010 - 10:44 ☆ glada dagar
    Fredag är här! känns skönt! Inte för att det gör mig något om det är måndag eller fredag. Men alla andra är ju så glada över att det är helg, och jag kan väl inte vara sämre! Så hurra för fredag!


    Har skaffat mig ett nytt fredagsfluff.. var lite inne på en riktig tuff elvisfrilla men blev inte så galet...
    Men fluff har jag som heter duga! jag fattar inte hur jag har kunnat få så mycket hår! Var så galet less på min långa tjocka man! växer som ogräs gör det också... herregud!!


    Det kändes som att det tog en evighet för frisören att klippa igenom det, och ändå blev det ju inte så ofantligt drastigt! Klippt ur det, klippt upp det och kapat längden!
    Nästa gång blir det ännu kortare, men måste ta det lite bit för bit....:) Det viktiga (tråkigt nog) är att jag måste få upp håret i en svans för annars blir jag galen när jag tränar hela tiden!!


    Nej om jag skulle ta och fredagsträna lite! vore skönt med ett rejält pass så man skakar som ett skelett efteråt!
    Någon som kan gissa vart denna bild är ifrån? haha :)

    God fredag på er!

    fröken Pe

    kvällens 2 pass och en viss virrighet

    21 Jan, 2010 - 22:04 ☆ glada dagar

    Imorgon ska jag klippa av mitt hår lite...
    jag är skitnervös eftersom jag ungefär aldrig brukar vara nöjd efter jag varit hos frissan. det är som att mitt hår lever ett eget liv som ingen verkar förstå sig på... väldigt underligt!

    Jag är nyduschad och en aning trött. kvällens 2 pass kändes bra men tror jag var lite virrig stundvis.. haha nåväl man är bara människa! Deltagarna verkar tycka om vårat danceaerobic pass och det känns så kul! Många önskar att passet ska vara längre och det är ju verkligen ett bra betyg!!:)

    Hade ett härligt gäng på combat passet också! synd bara att passet är så sent, kan hända att jag tappar deltagare på det. Det är några som har sagt att dem tycker att passet ska vara tidigare! Eller så skrämmer jag bort dem dem min elaka attityd... hahaha ;)

    rosa!

    21 Jan, 2010 - 17:20 ☆ glada dagar
    jag har köpt en kamera idag. den är rosa och jättefin:)


    har dumfotat lite för att testa kameran bara... haha snyggare bilder kommer så småningom...:)

    Nu ska jag fara och ha kvällen pass! Först danceaerobic och sedan Body Combat! Härligt härligt!

    Pe

    kokobom smurf smurf

    21 Jan, 2010 - 12:44 ☆ glada dagar
    Hej och god dag!
    Jag sitter och kollar funky kidz koreografier. Den här terminen ska jag ha grupper med 2-3åringar, vilket ska bli väldigt intressant! Jag har tidigare haft funkykidz med 4-5åringar och 6-8åringar.
    Ska bli väldigt roligt att få ha dem allra yngsta barnen. Dansa med barn är bland det bästa jag vet! Dem är så fina allihopa och fantasin är alltid så underbar på danslektionerna. :)


    Den populära FunkyKidz björnen!

     
    Kolla in www.funkykidz.se för mer information om Funkykidz! kanske du också vill bli instruktör? :)

    ooo så röd

    20 Jan, 2010 - 23:51 ☆ glada dagar
    en påminnelse bara! glöm inte att frossa i blodapelsiner nu! dem är såå goda och så röda den här tiden!


    ja jag åt just en och den var så god så måste uppmana er alla att äta massor!


    nu är det tack och godnatt. tänkte stretcha ut min rumpa och baksidor som känns hårda som sten. Men var så skönt att luta mot väggen så blev sittandes där istället....


    godkväll!

    20 Jan, 2010 - 22:47 ☆ glada dagar

    god kväll där ute!

    Har just ätit en hårdmacka och nötter. Hade boxpass ikväll, det var många deltagare vilket gör mig glad! :)
    Det blev dock en vilodag för min egen del idag. Städat och grejjat hela dagen, och sen på boxpassen var de jämna par så jag behövde bara gå runt och skrika.. haha!

    Imorgon blir det träning igen, längtar faktiskt. men det var skönt med en vilodag idag!
    Känner mig nöjd med kvällens pass, det blev en del enklare kombinationer eftersom det var en del nya deltagare. Mycket raka slag och knän i olika kombinationer.. Och en axelmördare. :)

    Imorgon ska vi gå igenom corepasset, sen ska jag och anna teama danceaerobic och jag avslutar kvällen med att ha Body Combat pass! en härlig dag att se fram emot med andra ord!


    Jag har ju som fastnat i gruppträningsträsket....
    tidigare (ca 1.5- 2 år sedan) gymmade jag betydligt mer och gillade inte alls gruppträning. tyckte det var lite fjantigt nästan.. Men nu är jag fast. det började med att jag hittade Body Combat (som jag avskydde första gången jag testade det) och sen har det rullat på med box, spinning, body pump osv osv..

    Egentligen är det ju inte konstigt alls att jag gillar gruppträning. I dansträning är man alltid flera i danssalen och i boxningsträningen är man flera på träningara.. jag har alltid varit van att träna tillsammans med andra på ett eller annat sätt! Behövde väl en tid bara när jag tränade för mig själv, för att sedan lockas ner i gruppträningssalarna :)

    För mig funkar det med att mixa flera olika gruppträningspass under veckorna så jag får ut det jag vill ha. För att sedan komplettera med träning på egen hand. Jag gillar det där med att träna tillsammans med flera andra och en instruktör som peppar så man orkar lite till och tar i allt man har. Jag tror det gör mig bättre! Det är en sådan instruktör jag vill vara iaf :)

    Nog med träningstankar för idag!

    Tack hanna för den fina designen på min blogg!! :)

    Pe


    för mycket träning

    20 Jan, 2010 - 12:57 ☆ glada dagar

    Jag insåg just att ett tidigare inlägg lät lite dumt.. att jag inte tyckte jag hade tränat så mycket förra veckan, men var ändå ca 10 pass... Jag menar inte att det är det rätta att träna kring 10 timmar i veckan för alla.
    Klart att det finns en risk att det blir för mycket av det goda! det är inte lite att träna 10 timmar i veckan, det är inte så jag menar!


    Men som instruktör tar jag inte alltid ut mig till max och då känner jag att jag vill komplettera med egen träning. Vissa pass måste man såklart ge mer än max som instruktör för det är ju lite därför jag är där! samtidigt som man ska prata och ge instruktioner vilket gör att jag inte kan ta ut precis allt eftersom det endast skulle leda till flåsande i headsetet..

      

    Med egen träning kan jag lägga fokus på att bli starkare och få bättre kondition för att på så vis också bli en bättre instruktör! För mig känns det viktigt men det är en svår balans... om jag inte känner mig helt slut efter ett träningspass tänker jag att det mer är lite underhållning och kör på lite fler pass.. DUM tanke ibland...

    Det jag vill säga är att 10 pass i veckan är inget jag anser vara det rätta eller funka för alla! 3 träningsdagar i veckan är utmärkt! eller 2 dagar! eller 5... eller 1... Känn efter i din kropp! Har man inte tränat så mycket kan man inte köra på och träna 6 dagar i veckan.


    I mina inlägg skriver jag om min träning, hur det känns, hur ofta, hur mycket... men det är inte så att jag tycker att alla ska göra som jag! och som sagt... det kan bli för mycket av det goda, lyssna bara på hur jag berättar om en ond kropp med ömmande axlar och dylikt. Nu måste jag vila axlarna lite och istället köra annan träning. springa eller spinna...

     

    (Favorit i repris med gamla bilder)

    lyssna på kroppen och njut av träningen! :)

    Pe


    Inte okej

    20 Jan, 2010 - 08:07 ☆ glada dagar
    god morgon...

    Igår kändes det inte riktigt okej. med risk för att låta tjatig så gjorde mina axlar ont.. Maq passet på kvällen var väl okej men inte mer än så. fick lite hjärnstopp tror jag.. eller jag tänkte så mycket på vad jag skulle göra så allt jag skulle säga lixom försvann.. haha inte okej! Ska göra om upplägget till nästa vecka. Nu tänkte jag köra 3 varv med olika övningar men insåg efter 2a varvet att jag inte skulle hinna klart ett 3e varv. så då la jag in två övningar på slutet bara.. njaaa inte riktigt okej..

    Bättre att göra en övning typ 3 varv direkt istället, för att sedan lämna den och gå vidare. Så ska det bli! då tror jag det blir mera okej!:) jaja det var första gången och kroppen gjorde ont. SÅ nu kan det bara bli bättre!:)

    Pe

    ont, nervig, trött, glad

    19 Jan, 2010 - 15:48 ☆ glada dagar
    Ja alltså just nu känner jag mig som en salig blandning! Jag har ont i kroppen, känner mig trött... men mår ändå bra och är glad :)

    Jag har varit iväg till step in och gått igenom lite MAQ, har pass ikväll och det ska bli kul!! Men samtidigt så är jag lite nervös, det är jag alltid när jag ska ha nya pass! Det värsta är bara att jag som sagt har lite ont i kroppen och då speciellt i mina axlar.. dem känns lite utslitna som de var tidigare för några månader sedan...

    Har blivit för mkt axlar med bc, pump, boxning o maq övande gissar jag. Men jag biter ihop ikväll så ska det nog gå utmärkt:) vila hinner jag göra en annan dag! :)

    Jo just det, jag pratade ju med en kvinna på safe igår angående utbildningen till PT inom Box. Grejen är att jag måste ha läst en hel del anatomi och träningslära och allt det nu var. SUCK! visserligen har jag läst både de ena och de andra under mina studieår och jag kunde skicka in papper på de jag har läst och kanske kan tillgodoräkna en del. Det som jag inte har läst måste jag dock tenta av eller nå... Vet inte vad jag har papper på och vart dem isåfall skulle finnas..

    Jag har mer kaos än ordning på saker omkring mig kan jag erkänna..., vilket straffar sig.. så vi får se hur det blir.... jag som såå gärna vill gå utbildningen!!

    Pe

    smärta

    19 Jan, 2010 - 10:16 ☆ glada dagar

    Jag har ont i kroppen!
    Speciellt baksida lår och axlar... lite i ryggen också... kanske lite ont överallt.. haha. Det känns som förra veckan tog knäcken på mig, men ändå tränade jag inget konstigt eller så mycket..

    förra veckans träning:
    Måndag: Boxning 1.5 h, gick igenom o övade danceaerobicpasset ca 1h
    Tisdag: Body Combat 1 h, MAQ 1 h
    Onsdag: Vila
    Torsdag: Danceaerobic 45 min, Body Combat 1 h
    Fredag: Body pump 1 h, sprang på löpband 1 h (övat maq)
    Lördag: Body Combat 1 h (Övat Maq)
    Söndag: Body pump 1 h (Övat maq)

    Lite mer än 10 timmars träning förra veckan. De pass jag själv höll i var boxningen på måndag, danceaerobic och body combat på torsdag, och teamade Body combat på lördag. Resten egen träning utan att instruera :)




    Igår var det boxningsträning igen och det var nog första gången jag var tröttare i kroppen än dem som jag tränar. haha!! En favorit övning som jag brukar köra är slagintervaller på 30 sek. Totalt 3 minuters jobb; raka slag i HÖGT tempo 30 sek, raka slag långsamt 30 sek, Raka slag tempo 30 sek... osv.. i 3 minuter! Hemligheten är att aldrig stanna upp och sluta slå. Igår bet den övningen i mina axlar så de var inte klokt...


     
    jaja ikväll har jag pass, och på onsdag, och på torsdag... men på fredag!! då ska jag nog vila igen!!!

    spänning...

    18 Jan, 2010 - 12:39 ☆ glada dagar
    Jag väntar med spänning på att någon från safe ska ringa upp mig angående utbildningen till PT inom Box!!
    Det finns en stor risk att jag inte får gå den eftersom jag inte har någon safe utbildning i dagsläget.. men jag hoppas hoppas hoppas! Tänk om min Bc utbildning, danslärarutbildning och boxningserfarenheter skulle räcka! då hoppar jag av glädje :)

    http://www.safe-education.se/Utbildningar/Grupptraning/Vidareutbildning/Grupptraning---Personlig-BoxYogaDans-tranare/



    trött morgon

    18 Jan, 2010 - 09:09 ☆ glada dagar
    jag är trött... är inne i tvättartagen... känns som jag verkligen tvättar sönder mina träningskläder. Ett träningspass och sen tvätten... tvättar dem jämt.. stackarna. haha... Men alla vet väl att gammal svett luktar illa, och det finns inget värre än folk som luktar illa på gymmet.. blää.... har man rena träningskläder luktar man inte äckligt hur mycket man än svettas.. så är det med de...


    Passar på att blunda (o nästan somna) när jag väntar på tvättmaskinerna.. Stå på ett ben brukar jag också göra mellan maskinerna.. böj och sträck.. snurra foten.... plié... ja det finns mycket att göra när man väntar på tvätten..
    Har just ätit frukost. fil med kesella och lite frukt och solroskärnor.. och en avokado med keso... frukost är lätt det bästa målet på dagen!

    Nu ska jag leta reda på alla anställningsbevis, gymnasiebetyg, intyg från danslinje, intyg från musikallinje osv osv.. sedan fixa till mitt CV för nu ska det sökas jobb....:P

    Pe

    hej ångest

    17 Jan, 2010 - 17:57 ☆ glada dagar
    jag måste hitta ett heltidsjobb ungefär NU! ångesten kommer över mig som jag vet inte vad... Det var tryggt att plugga.. borde kanske läst någon kurs en termin till för att ha något att göra.. Men jag är så less på studier nu. Orkar inte plugga en sekund till..

    Tänk om man bara kunde önska sig värsta drömjobbet och få det serverat!:) det vore härligt... haha.. verkligheten är dock långt därifrån känns det som.. Men en dag.. då ska jag ha mitt drömjobb! :)

    Pe

    hej knäckt och finne

    17 Jan, 2010 - 03:27 ☆ glada dagar
    Nu börjar det nog allt bli dags att gå och sova....
    Vi har suttit uppe och spelat kort hela natten. "Hej knäckt" kan lätt spåra ut och resultera i blåmärken och galet mycket skratt.... :) Det kluriga är då att jag som har Kiruna spelregler och pitekillarna som har pite regler kallar spelen olika namn och har olika sätt att spela.. haha...

    tex det som på kirunianska heter "finne" har ett namn som "vänd tia" i Pite, "crikus" heter "fyra manna games" osv osv..

    Jag minns så väl när jag och kusin Sussie för många år sedan skulle lära några helt andra pitekillar spela "smurf" och spelet fick plötsligt ett namn som "banankorv".. HAHA! underbara minnen för dessa kortspel med sig! Jag och kusin som spelade alla dessa kvällar med killarna från bersika, och jag o Marika som var hur bra som helst på cirkus på Bergaskolan tiden....

    Härliga minnen, kortminnen:)

    Pe

    lördag

    16 Jan, 2010 - 17:44 ☆ glada dagar
    Idag var jag med och teamade Body Combat passet med Mia. Det var roligt! Alltid kul att teama med Mia. Tack till alla grymma deltagare som var där! Jag hoppas att alla (och änu fler) fortsätter att komma på lördagspassen så vi får behålla det även efter februari!! Och glöm för guds skull inte bort att gå på Sofias BC på tisdagar och mina på torsdagarna! :) Stay with the fight!!

    mål under 2010

    15 Jan, 2010 - 21:57 ☆ glada dagar
    1) jag ska ner 5kg (iaf 3) haha
    2) jag ska sluta snusa
    3) jag ska bli starkare i benen och rumpan
    4) jag ska klara av att göra 3x10 chins
    5) jag ska bli rörligare och smidigare
    6) jag ska springa 20 km
    7) jag ska gymma mer
    8) jag ska fara på en träningsresa
    9) jag ska få magrutor
    10) jag ska testa minst 5 nya träningsformer

    10 mål att uppnå under 2010!
    Så ser mina mål ut för tillfället, känner på mig att det kommer bli ett bra år!!! Det är nu det gäller. haha:)

    jättestark

    15 Jan, 2010 - 17:17 ☆ glada dagar
    Jag känner mig jättestark efter dagens träningsinsats! haha!

    ja så nu är jag värd att gå på afterwork på furuborg och äta tills det kommer ut från öronen! :)
    Tack snälla Lotta för Laxtipset, ska absolut testa det imorgon!!

    Puss och kram på er och träna hårt där ute ;)

    Pe

    dagens 2 träningspass!

    15 Jan, 2010 - 16:24 ☆ glada dagar

    Vid lunchtid var jag på BodyPump pass, kändes så skönt men efteråt var jag fruktansvärt stum i benen. Så var tvungen att springa igång dem lite! :) 10 km på löpbandet blev det! Svetten rann och det kändes så skönt att få springa av benen!
    Nu tar jag väl helg då!

    Behöver fortfarande lite middagstips! Gärna något med lax :) Någon som sitter inne med något recept som inte tar så lång tid att tillaga??

    fröken pe


    Man kan ju alltid föreställa sig att man springer ett lopp bland massa folk när man maler på där på löpbandet.. föredrar att springa utomhus helt klart!! blir en helt annan känsla än att springa på löpbandet på gymmet och titta antingen på "skönhet till förbannelse" (som visades på tv idag, om plastikoperationer) eller se på när massa unga killar med fel teknik sliter i gymmet... Kan ju vara lite roande det också ibland. Men nu när det inte är så kallt ute längre måste jag ta ett pass utomhus i helgen!!


    "när man rör på sig fastnar det där uppe"

    15 Jan, 2010 - 10:43 ☆ glada dagar
    God (fre)dag!

    Sitter och går igenom examensarbetet gång på gång.. skulle vara så trist om vi inte blir godkända på grund av något slarvfel! Jag är såå nervös för inlämnandet av uppsatsen...
    Lyssna på dem här orden:

    "När man rör på sig fastnar det där uppe"
    -En studie om pedagogers syn på elevers motivation till språkinlärning

    Visst låter det intressant bara av titeln??:) Haha. Vi har alltså skrivit om hur man kan motivera elever till att lära sig engelska med hjälp av dans, lek och rörelse! Ni ska veta att det är så VIKTIGT att eleverna får röra på sig! Och dansa och träna fantasi och leka... :) När detta arbete är godkänt och publicerat förväntar jag mig att alla går in och läser det? :D haha...

    Hade tänkt fara på spinning kl 11 men det inser jag nu att jag inte kommer hinna. Får bli intervaller på löpbandet senare istället tror jag minsann!

    Hur ser eran fredagsträning ut?? Någon som har något gott fredagsrecept att dela med sig av? Har noll middagsinspiration...

    vilka pass det blev!

    14 Jan, 2010 - 22:47 ☆ glada dagar
    idag var det då premiär för våra danceaerobic pass... haha:) Det var så roligt! Kul att det kom så många deltagare såhär första gången. Jag hoppas varenda en kommer tillbaka nästa vecka! VI började ganska enkelt första gången för att kunna utveckla koreografin allt eftersom... Det kändes riktigt roligt iaf!!
    Man vill inte göra det för svårt första gången så man skrämmer iväg deltagare...




    Efter danceaerobicpasset
    hade jag en timme tills mitt nästa pass. Så det satt bra med en matpaus, speciellt eftersom jag inte hann äta middag innan jag for! Hann koppla av, äta en kycklingsallad och ta på mig torra kläder innan det var dags för mitt Body Combat pass. Var bra deltagarantal och dem körde så bra allihopa!!


    BC 42 börjar sätta sig i kroppen utan att man behöver tänka så mycket, och det blir så mycket roligare att instruera då! Dock fick jag en fruktansvärd kramp magen mitt i passet. Trodde ärligt jag skulle ramla ihop och börja gråta! Utan att överdriva! Men försökte ta det lite lugnt och stanna upp utan att det skulle märkas.. Tror jag lyckades.. Efter en stund blev smärtorna mindre så jag klarade av att köra färdigt passet!!

    Kan bero på att jag inte hade hunnit äta innan mitt första pass och sen åt jag för nära inpå BC passet.. Kanske därav dem hemska magsmärtorna...

    Det blev 2 riktigt svettiga och härliga pass! trots magsmärtorna... men man kan inte haka upp sig på småsaker, BIT IHOP:)

    Pe

    kostdoktorn

    14 Jan, 2010 - 13:51 ☆ glada dagar
     http://www.kostdoktorn.se/jonas-colting-om-kolhydratsbluffen

    Tack emil!:)

    kolhydratsbluffen?

    14 Jan, 2010 - 13:49 ☆ glada dagar

    God dag på er mina vänner!

    Kolla gärna in den fina länken som emil lämnade som en kommentar! :)
    Intressant att läsa om "kolhydratsbluffen"!
    För visst är det så att alla dessa kolhydrater i form av flingor och bröd osv kan bli för mycket, och till slut blir man nästan beroende... Kolhydratssuget som man kan känna allt för ofta!

    Dock är dem viktiga, långsamma före träning och snabba efter. Allt är förståss med måtta! :)
    Själv äter jag gärna mindre del pasta och större del grönsaker till exempel i form av mycket broccoli, morötter och vitkål!

    Jag har en känslig mage som inte klarar av för mycket pasta, bröd, potatis osv.... Som jag skrev igår gillar jag att äta bröd ibland på kvällen. Men det blir ju inte 10 stycken. Utan kanske ett eller två och äter något annat till. :)
    För mig funkar det.
    Vad funkar för er??

    Som min förebild, den snyggaste fitness tjejen som finns, Pauline Nordin sa en gång om att hon gillar att äta mycket! så är jag också. Jag gillar att kunna äta mycket mat och vräker man då i sig kolhydrater i form av tex pasta kan det lätt bli att man äter mer än vad man behöver. Vitkål är massa energi och kalorier som man äta en stor mängd av! så glöm inte bort att fylla talriken med bra grönsaker också!:)


    Tänk om man hade hennes armar!:) ojoj!!


    Kolla in denna länk och bilderna på Pauline... hon är så sjukt snygg tycker jag!



    Äta efter träning?

    13 Jan, 2010 - 22:51 ☆ glada dagar

    Det här inlägget är till dig Jenny :) ja till er andra också förståss...

    Kan bara tala för mig själv och vad jag brukar äta efter ett träningspass på kvällen.
    Direkt efter ett träningspass är jag alltid ordentligt hungrig! (eftersom jag oftast äter 1.5-2 timmar före ett träningspass så hinner det alltså gå några timmar....) Direkt efter jag har tränat måste jag ha något innan jag hoppar i duschen.
    Oftast blir det:

    En banan!

    Eller en;
    Gainomax recovery
    Gainomax.

    Det är lätt att ta med sig till gymmet och det brukar ta ett tag innan jag kommer hem och kan fylla på med mat.
    Sedan äter jag antingen middag en gång till. Kan vara tex kyckling och ris, kött av något slag osv..
    Annars blir det (kanske för ofta haha) faktiskt mackor! Det godaste som finns enligt mig är att fika på kvällen när jag kommer hem efter att ha tränat. På mina mackor brukar jag oftast ha:


    Keso och ägg tex.. eller mosar avokado istället för smör och sen på med keso och några tomatskivor!
    Älskar keso! Eller så tar jag en avokado och delar på mitten och lägger massa keso i varje halva och lyxar till det med lite örtsalt! (såå gott!)


    Avokado är både gott och nyttigt! :)

    En annan favorit är naturell yoghurt som jag blandar med lättkesella. Strör över lite hackade nötter, ibland skivar jag ner en banan eller någon annan frukt... rena himmelriket!

    Jag brukar se till att få i mig kolhydrater och protein iaf! Vilket är lika viktigt att äta innan träningen!
    Det är inte så att jag tänker jätte mycket på vad jag äter på kvällen, men undviker det som inte känns bra helt enkelt... Äter jag en middag nr 2 kan det kännas lite tungt i magen om jag ska lägga mig kort efteråt... men det är ju en smaksak... Oftast gör man ju felet att man äter för lite efter träning, så speciellt efter ett riktigt jobbigt pass tvingar jag mig att fylla på kroppen även om jag inte skulle vara vrålhungrig!

    Någon som vill dela med sig av lite kvällsmålstips??

    STOREBROR tex, kan inte du vara snäll och skriva några tips:)

    Lycka till med träningen Jenny, synd att du inte är här och kan komma på mina pass :) hihi Kör hårt och glöm inte att äta!:)

    Petra


    en sån där dag

    13 Jan, 2010 - 19:48 ☆ glada dagar
    1. sov dåligt inatt!
    2. steg upp TIDIGT!
    3. varit i Luleå exakt hela dagen!
    4. 8.15 försvarade jag och Anna våran uppsats. Det gick bra och vi fick några förslag på ändringar!  
    5. Kl 13 Vi gjorde våran opponering- som gick väldigt bra tack o lov!
    6. vid 18.00 hade vi gjort klart våra ändringar och jag for hem till Pite.
    7. Höll på somna bakom ratten mer än en gång!
    8. Åt äckliga rester till middag
    9. Är så trött så trött så trött
    10. har en träningsfri dag idag
    11. Blir på dåligt humör av träningsfria dagar!

    Ja en sån dag är det..... SNART är uppsatsen klar och inlämnad!! Kan inte tro det är sant :)

    Pe

    gröt

    13 Jan, 2010 - 06:51 ☆ glada dagar


    Dags för grötfrukost! Sedan ladda inför försvar och opponering av examensarbete! Hjälp!! :)
    På tal om gröt... det finns alltså en sida om gröt-
    www.grot.se
    Haha det är bra, gröt är gott! Mera gröt åt folket......

    Jag har lite träningsvärk idag! Baksida lår är väldigt stela och ömma! Väldigt väldigt!

    God morgon där ute, och njut av gröten


    träningstisdag

    12 Jan, 2010 - 17:02 ☆ glada dagar

    Varit i Luleå hela dagen och lyssnat på opponeringar av examensarbeten...
    Det bästa är att Stina, Camilla, Anna-Linda och Carro har varit i Luleå i två dagar! Så roligt att träffa dem igen :)

    Ikväll går jag nog på Sofias BC pass, känner att det vore roligt att få vara deltagare! Efter det ska jag på MAQ pass. Nästa vecka börjar jag hålla i MAQ pass och jag känner mig lite nervös faktiskt... men det ska bli roligt! :)

    Är lite nervös inför vårat Danceaerobic pass på torsdag också! Och jag är nervös inför morgondagen när vi kanske får våran uppsats sågad och när vi ska opponera...

    Men jag tror det är bra att vara lite nervig, det är ett tecken på att man vill att något ska bli riktigt bra! Lite fjärilar i magen är nog bara positivt.... hoppas jag för allt i livet!!!

    Petra


    har du dräpt någon?

    11 Jan, 2010 - 22:31 ☆ glada dagar
    "Du måste fan ha dräpt någon med dina träningar? Nehe.. men du måste ha fått någon att svimma iaf?"

    Japp det fick jag höra idag på boxningsträningen, syftat på att det var jobbigt... haha :)
    Underbart att dem tycker det är jobbigt för det ska det vara!! :)
    Det måste vara jobbigt så vi ska kunna bli bättre förklarade jag.. och alla såg glada ut när dem gick hem så jag hoppas jag inte dräpte någon på denna träning heller, och att alla kommer tillbaka nästa vecka!!

    Efter boxningsträningen for jag till gymmet o träffade tjejerna för att gå igenom danceaerobic passet- känns bra!

    Nu ska jag bara äta äta äta äta!


    Pe

    dansaerobic & bodypump

    10 Jan, 2010 - 22:52 ☆ glada dagar
    Idag planerade och koreograferade jag, anna och elisabeth våra danceaerobic pass! :) Det var roligt och blev riktigt bra! Ska bli spännande att köra igång på torsdag, jag hoppas det blir omtyckt av deltagarna!!

    Sen på kvällen blev det bodypump! Det kändes som att stången hade blivit så mycket tyngre men ändå kändes det så himla bra! Bland det bästa jag vet är tricepslåten!! :) På något sätt älskar jag när det riktigt bränner i triceps! haha... tycker inte alls det är lika skönt när det bränner i biceps eller axlarna faktiskt.. Även om det kan kännas lite mysigt på ett hemskt sätt ibland...

    Dagen när vi ska försvara för uppsats börjar närma sig- tror jag är lite nervös...

    Fröken pe säger godnatt

    sporttema!

    10 Jan, 2010 - 02:06 ☆ glada dagar
    Abilica Viktmanschetter Abilica Weight Load 2x0,5 kg
    www.sporttema.se
    Sånna här viktmanschetter vill jag minsann ha! Funkade ju att köra Combat med de mindre hantlarna på gymmet, men det är sånna här jag verkligen  behöver! haha:) Tänk så mycket roligare och jobbigare all träning blir.... Speciellt boxningen och när jag kör Combat... hejsan hoppsan vad roligt:)

    (Kanske bäst att ha dem när jag tränar combat själv, så inte deltagarna får för sig att de måste ha några- eftersom det nog inte vore så bra för alla...)

    Balance Board, Balansplatta
    Något som jag också ska införskaffa är en balansplatta! För att utmana balansen i olika övningar och för att få bättre rörlighet och styrka i fotlederna!
    denna fina röda finns också på www.sporttema.se

    Nej nu är det godnatt!! Imorgon ska ett dansaerobic pass planeras!
    Pe

    hantelträning

    09 Jan, 2010 - 19:50 ☆ glada dagar

    Idag körde jag igenom Body Combat 42 med hantlar i händerna! Det var galet! Galet effektivt, galet jobbigt, galet svettigt och galet roligt! Herrejösses så effektivt! Jag ska köpa små vikter att ha runt handlederna, tänk så mycket jobbigare alla combat pass lär bli då! :)


    Dessa hantlar finns på www.traningspartner.se
    körde dock inte med såhär stora idag... haha hade blivit lite väl klumpigt!


    SKOR!

    09 Jan, 2010 - 13:00 ☆ glada dagar








    Oj så många roliga skor det finns!
    Kolla in www.tukshoes.com :) helt galna!

    Lördagsgodis

    09 Jan, 2010 - 12:44 ☆ glada dagar

    Bälte från junkyard.se

    Longsleeve "Taneli"
    Tröja från We! finns på junkyard.se


    Rosa från we! jag vill ha! junkyard.se


    Jacka Volcom! finns på junkyard. Jag vill ha...

    www.junkyard.se

    fredag!

    08 Jan, 2010 - 22:09 ☆ glada dagar

    Idag har det blivit:
    jobb med examensarbetet!
    En vila på soffan inbäddad i filtar och kläder i miljoner lager! (det är kallt även idag)
    Sprungit på löpbandet 40 min
    Kyckling till fredagsmiddag
    Tittat på Lets dance (inbäddad i filtar och kläder i miljoner lager)

    Tobias Karlsson och Agneta Sjödin Foto: Andreas Lundberg/TV4

    http://www.tv4.se/1.1368459/2009/12/01/agneta_sjodin_tobias_karlsson

    Agneta Sjödin var lätt snyggast!


    jag vill ha......

    08 Jan, 2010 - 14:04 ☆ glada dagar
    Better Bodies Victoria 2-Layer Top               
    top från better bodies      
    Better Bodies Reno Logo T-Back
    linne från better bodies

    Better Bodies Atlantic Rib T-back, White
    Vitt linne från better bodies

    http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=2599&grp=122789 länk till better bodies hemsida!

    grym kille

    08 Jan, 2010 - 08:14 ☆ glada dagar
    http://jdettner.blogspot.com/

    kolla denna blogg som brorsan visade mig. Jocke Dettner!:) han är grym!

    idag är det fortfarande kallt! -29. Nästan lite väl kallt kan även jag som gillar kyla tycka....

    träningstorsdag

    07 Jan, 2010 - 22:18 ☆ glada dagar
    http://www.youtube.com/watch?v=z62J-sZrnZ0

    Fastnade på youtube och lesmills och body combat och allt annat i träningsväg! Längtar tillbaka till super saturday, det var så härligt! Kolla in länken:) Eller kanske jag ska säga att jag längtar tills det är dags igen!

    Här är låtlistan för BC 42, så ni som inte har testat än ska bli lite sugna!

    01a. Numb (RainDropz! Mix) – Jan Wayne vs RainDropz!
    01b. I Do Not Hook Up – Kelly Clarkson
    02. I Was Made For Loving You – Scooter
    03. Poison (Al Storm Remix) – Groove Coverage
    04. Use Me – Hiroshi Free
    05. The Anthem – Good Charlotte
    06. Warrior’s Dance – The Prodigy
    07. Excalibur 2000 (2000 Radio Mix) – F.C.B.
    08. Miracle (SAD Remix) – Cascada
    09. Fire Burning – Sean Kingston
    10. Second Chance – Shinedown


    Hade combat pass ikväll och trots den hemska kylan ute så var det många deltagare! Positiv överraskning! :) Det är tur det finns träningssjälar som inte låter sig stoppas av 30 minus grader!!

    Pe säger godkväll!

    sönder

    07 Jan, 2010 - 16:00 ☆ glada dagar
    -32 grader som mest idag! På vägen mellan Pite och Lule..
    nästan -30 inne i stan nu! Det är så KALLT! Känns som min kropp ska gå av vilken sekund som helst...

    det är kallt

    07 Jan, 2010 - 08:31 ☆ glada dagar
    27 minus!! hoff vad kallt!

    hurra för Pe!

    07 Jan, 2010 - 00:32 ☆ glada dagar
    Nu äntligen är det sovdags! Har suttit och läst igenom examensarbetet som vi ska opponera på. Det är visserligen intressant men jag kräks snart på allt som heter examensarbete!!

    Snart är studietiden över! 4.5 år på danslärarutbildningen! Känns overkligt! Dessa år plus 1år på yrkesförberedande danslinje och 1 år på förberedande musikallinje ger mig alltså en studietid på 6.5 år!!! HEEEELT ofattbart!

    Det har gått så fort alla dessa år efter gymnasiet och sen jag flyttade från Kiruna. För snart 7 år sedan gick jag ut gymnasiet och nu tar jag snart högskoleexamen och är utbildad danslärare! Hurra vad fröken Pe är bra :)

    Godnatt där ute i kylan! för nu är det verkligen kallt!!!

    body combat, kesella och palt

    06 Jan, 2010 - 17:14 ☆ glada dagar
    Har just kört igenom Body Combat 42! Jag älskar att ha stor plats i lägenheten. Det är bara att rulla bort mattan och sen har jag ett helt dansgolv att röra mig på! :)


    Har hunnit äta mellanmål! En halvfull kesella burk blir ett kanon mellanmål när man skivar ner en banan, häller över naturell yoghurt, ringlar över lite honung och strör lite cashew nötter på toppen! Oj så gott!


    Något annat som är galet gott just nu är blodapelsinerna!! Skulle kunna äta ihjäl mig tror jag. Det är väl den här tiden dem är som allra godast?

    Nu ska jag ta en promenad och bege mig på paltmiddag.. Inget ont om palt för det kan verkligen vara gott! Det är bara det att jag får så himla ont i magen av palt och annan mjölmat!! Känns som en stor tung sten i magen efteråt.. Men det ska nog gå bra om jag inte äter så mycket!:) På så vis slipper jag ju paltkoman också! :)


    onsdag i januari

    06 Jan, 2010 - 14:27 ☆ glada dagar

    Igår vaknade jag med halsont! som om inte det var hemskt nog var det -20 grader ute och det kändes inte lockande med en springtur utomhus! Är det kring -15 känns det betydligt bättre.. :)
    Tog en långpromenad på 1.5 timme istället! Underbart härligt! Det var skönt kallt att vara ute o gå!

    Det slog mig under min promenad hur mycket jag älskar vintern! och snön, och norrland! Det är underbart att promenera i 20 minusgrader så det blir frost i hela håret, snön ligger som magi och dunjackan knastrar av kylan... :)
    Haha!

    Igår Körde chins och utmattade triceps med hantellyft och armhävningar tills jag föll ihop. haha nästan iaf. Idag känner jag en skön ömhet i armarna....

    Kvällen igår avslutades på Piteås nya sportbar Challenge! Oj så fint det är där. En riktigt bra sportbar är precis vad som behövdes! Hurra!

    Petra

    sååå tråkig dag

    04 Jan, 2010 - 23:52 ☆ glada dagar
    Usch... jag steg upp och tvättade kl 7 imorse! vansinne.. var klar först kl 14. Ännu mer vansinne!
    Men det blev rena sängkläder, kläder, mattor, duschdraperi och dukar! tänka sig :)

    Sedan blev det dags för examensarbete... opponeringen börjar närma sig nu vilket gör mig lite nervös. Hur ska det gå? Fixa vårt eget arbete, kunna försvara det! sätta sig in i de andras arbete och granska. Usch jag är bara less på allt som heter examensarbete!!!


    Blev ingen boxningsträning idag, gissar att vi kör igång nästa vecka. synd eftersom jag hade sett fram emot det! Blev ingen träning idag förutom alla trappor upp o ner från tvättstugan... Men en fruktsallad och johan falk i dvdn blev det. Stillade träningssuget med att träningsplanera i min kalender! Tänkte ta ett springpass men bestämde mig för att ta en vilodag och fokusera på massa nödvändigt tråk när det inte blev boxning ikväll....

    Det värsta är att jag tycker dagarna är så tråkiga när jag inte tränar. Jag är bara trött o hängig.. kan bero på för få timmars sömn och tvättande o skrivande idag kanske.
    Imorgon ska jag träna mig pigg! :)

    godnatt
    Pe

    kan inte sitta still....

    03 Jan, 2010 - 21:16 ☆ glada dagar
    en promenad i kylan och ett boxpass är vad som har hänt i träningsväg idag.
    det kändes skönt att röra på sig men jag är ändå inte riktigt nöjd... hatar den där känslan av att inte vara nöjd efter ett träningspass. Vill bara träna mer... mer o mer.. Så knäpp jag är! :)

    Nu blir det nog att sitta under filten och titta på tv resten av kvällen.. men känns som jag måste göra något! det kryper i kroppen!

    Pe

    vinterblick

    03 Jan, 2010 - 14:06 ☆ glada dagar

    Finns det något härligare än att springa på vintern? Ögonfransarna blir till is så det går knappt att blinka, kinderna är röda och fingrarna är is innan värmen börjar sprida sig i kroppen!

    Jag älskar vintern! springa i snö är fantastiskt.... Min nya löparmössa är helt perfekt! (tack brorsan o Lina)!


    tvåtusentio

    02 Jan, 2010 - 02:00 ☆ glada dagar
    Det är skönt att vara hemma i Pite igen! Vi hade body combat pass kl 12 på nyårsafton, kändes skönt att få ha pass igen!
    Sen blev det nyårsfirande i piteå dansar och ler tema på nolia... riktigt trevligt! :)

    Idag har jag varit oförskämt trött! Det är det värsta när man är ute hela natten, dagen efter bara försvinner utan att man egentligen gör något alls... fy!

    Imorgon ska jag träna träna träna träna! :D