Gammal tant

29 Sep, 2013 - 03:21 ☆ glada dagar
Tant borde sova för länge sedan. Tant orkar inte vara vaken såhär länge. Men tant måste ändå skriva ett blogginlägg innan hon somnar.

Det roligaste ikväll var nog musiktävlingen på festen. Och taxiresan hem när jag hade ett trevligt samtal med  taxichaufförn. 

Där emellan var det en konstig tid. Krogtiden. "Tyckte vi verkligen att det här var roligt för 10 år sedan"? Frågade jag Anna. "Jo nog måste vi ha tyckt det" 
Och det måste ju ha varit ofantligt roligt åren mellan 18-22. Fredag fest. Lördag fest. Söndag skratta åt festen. 

Man var kung på den tiden. Hade köpt nya kläder varje fredag. Hade på sig coolwater parfymen och dansade som att det inte fanns någon morgondag. Det var en fantastiskt rolig tid! 😊 

Ikväll kände jag mig vilsen. Vi försökte mingla men kände i stort sett ingen som var ute på krogen. 

"Dem där kan vi inte prata med, dem ser ju ut att vara 12 år". 
Sagt av en kvinna till en annan kvinna där vi stod och kände oss som tanter ute i ungdomarnas nattliv. 

Vi tog oss till dansgolvet minst 3 gånger. Utan att ta ett danssteg ska tilläggas. Det var ju sån konstig musik som endast framkallade konstiga huvudryckningar hos mig. Inget som fick mig att vilja svänga på mina tantben. Besvikelsen var enorm..... 

Före kl 1 gick vi och åt istället. Jag behövde inte se mer av utelivet i Piteå en lördagnatt. Jag hade redan sett vilket mode som gäller för folk i 20års åldern, hade beställt vatten i baren (efter att ha svept i mig en vinare på festen), jag hade fått ont i fötterna av klackarna och jag hade vikt undan för fylleskallar. Mycket mer än så är ju svårt att begära. 

Analyserade med taxigubben på väg hem om att det nog ändå var bättre förr. Och när man säger "bättre förr" är det ett säkert tecken på att man blivit gammal. Kom fram till att man nog ska gå på logdans istället. Jag är inte 20 längre. Fan. Det var ju så kul att vara 20. Nu är jag snart 30 och funderar på om jag borde fylla ut mina skrattrynkor för att inte se så gammal ut! 

För 10 år sedan funderade jag över hur många shots jag hann dricka innan baren stängde. 

Skönt att numera gå och lägga sig nykter "för det är ju trots allt en morgondag". Tant är ändå nöjd över kvällen. Mest är tant nöjd över att vara tant och lämnar med varm hand över kroglivet till den yngre generationen. 

Kissvinet är för övrigt att rekommendera. Sov gott alla kids!

Pe 










Kommentarer
Emelie säjer:

Haha. Mitt i prick. Kram!

2013-09-29 @ 22:25:59

Kommentera:



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Blogg:


Kommentar:


Trackback