Dansfilm

17 Dec, 2012 - 22:11 ☆ glada dagar
 
 
Jag övar nya Sh Bam koreografin i källaren när Jocke kommer och skrämmer ihjäl mig.
Inget ovanligt i detta hem. Varken att jag dansar i källaren eller att Jocke skrämmer mig.
 
Ja det är vad som händer hos oss en måndagkväll.
Vad gör ni?

Fettnojja

16 Dec, 2012 - 01:25 ☆ glada dagar
Hej hej där ute i världen!
 
Här sitter jag och mår förträffligt bra en lördagnatt. Har testat alla kläder i garderoben och rensat. För litet för stort för gammalt för fult. Olika högar. Har en förmåga att göra sånt där på nätterna istället för att sova.
 
Jag insåg att jag inte har vägt mig sedan vågen visade 58 kg. Detta var ungefär ett år sedan. Eller mer. Svårt att minnas. Jag kan ha gått ner eller upp eller så står jag kvar på samma. Det är faktiskt inte så viktigt.
Hatar vågar. Värdelösa ting.
 
Däremot känner jag mig större. Och mindre på samma gång. Kläderna sitter annorlunda än dem gjort för ett halvår sedan. Men kan inte riktigt säga vad det är. Alla linnen ser plötsligt korviga ut över magen och ryggen. Men dem är stora över bröstet. Alltså har jag fått små bröst och större kärlekshandtag.... Japp så är det med det.
 
Jag har lagt på mig betydligt mer av både fett och muskler. Känner att jag har en tung kropp att dra upp i chinsräcket samtidigt som jag orkar betydligt mer nu än tidigare. Jag äter allt och alltid. Och jobbar på att bli starkare i gymmet. Det har funkat bra. Jag är starkare. "Men fetare".
 
Jag känner mig inte längre hård i kroppen som jag gjorde tidigare när jag tränade mer cardio, mer boxning, åt mindre, tänkte alltid på vad jag åt.... Nu är magen mjuk och jag kan lixom få tag i fettvalkar på ryggen. haha det är ju underbart. Eller läskigt.
 
Nej jag är inte tjock men jag utgår bara ifrån mig själv och min egen känsla. Jag jämför inte med någon annan än mig själv. Jag känner hur min kropp har förvandlats. Min kropp. Bryr mig inte om någon annans kropp.
Jag har alltid haft lite fettnojja. Aldrig tyckt om att känna mig pluffsig och mjuk. Alltid velat ha en hård kropp eftersom det har kännts så mycket bättre.
 
Nu är det rätt skönt att jag inte hetsar upp mig såååå mycket på det mjuka och dem kilona jag har gått upp. Jag fokuserar på att bli starkare i träningen. Längre fram ska jag fokusera på att tappa mer vikt.
 
Eventuellt lägga in mer cardiopass under veckorna för att inte få en chock av att jag väger 70 kg nästa gång jag ställer mig på en våg igen.
Men det känns skönt att jobba på styrkan i gymmet. Nästa ryggpass ska jag fan klara 13 chins!!
 
Ni vet tappa fett kan ju alla göra, men bygga muskler och styrka kräver mycket jobb!
Bara jobba aldrig vila.
 
Lycka till med träningen där ute!
 
Fröken säger godnatt
 
 
 
 

Bredare!

13 Dec, 2012 - 20:01 ☆ Träning

Hurra. Jag börjar få lite vidd på ryggen. V-formen kan anas så det går åt rätt håll 👍

Jag är nöjd över att jag kämpat i chinsräcket. Och jag bygger vidare.
Starkare bättre bredare snyggare!


Drömmen om Atletisk fitness

12 Dec, 2012 - 22:19 ☆ glada dagar

Idag blev det onsdag och med det kom halsont. Jag är inte den som ställer in träningen för lite snor och trötthet. Men halsont=träningsförbud!

Så idag ställde jag in mina pass, cx worx och sh bam eftersom jag inte fick någon vikarie. Hur mycket jag än älskar mina pass är det inte värt att riskera hälsan.

Annars har det varit grymma dagar. I måndags avslutning med mina fantastiska och underbara dansgrupper. Och efter det hann jag med ett ordentligt benpass med Emelie. Har träningsvärk som inte är av denna värld ännu idag. 😉

Tisdag igår och bröst och triceps blev mördade. 👍💪
Tack Emelie för två grymma pass såhär långt! Det är underbart att ha en träningsvän som sliter lika hårt som en själv. Någon mer som älskar styrketräning och låter ingenting komma ivägen! ❤
Vi kan vi vill och vi ska bli jävligt starka.

Mitt mål är atletisk fitness 2013!
Då kan man inte ge upp. Inte vila. Bara jobba hårt!


Snorfrost

04 Dec, 2012 - 22:54 ☆ Träning

Jag tog på mig mina fodrade löparkläder från craft ikväll och tog en löparrunda. Varma tights och varm löparjacka. Hur skönt som helst på kroppen!

Men kring 19 minusgrader lämnar sina spår. Snor som fryser fast i ansiktet, ögonfransar som fryser ihop, näshåren blir till isdroppar och fick skaka på händerna hela rundan.

Så är det att springa i december i Piteå kompisar! Men frös inte en gnutta om fötter eller kroppen. Kärlek till woolpower och ullfrotte! och kärlek till craft för varma löparkläder!

Inatt kanske jag törs släcka alla lampor när jag går och lägger mig? Försökte in i det sista få lämna några tända igår. :)
Har sagt det förr och säger det igen jag är mörkrädd!!!
Och skogsrädd!!
Mörker och skogar är det värsta jag vet.
Livrädd för skogen.
Mörker + skog är ju den värsta kombon!! Vet inget läskigare.

Godnatt


20- är varmt och skönt

04 Dec, 2012 - 14:23 ☆ glada dagar

Idag är första gången på två dagar som jag tagit mig utanför dörren. Äntligen känner jag mig pigg!

-20 var inget hinder. Det var tro det eller ej ordentligt varmt på min powerwalk!
Det gäller att klä sig rätt nu när kylan och vintern kommer på allvar.

Jag säger bara ull! Woolpower! Finns inget bättre, finns inget varmare, finns inget skönare. En fin merinoull som inte kliar och som garanterat håller dig varm i vinter.

Ull är det enda som värmer även när det är blött vilket jag tycker är ett måste. Om du är ute och går och sedan stannar till blir du lätt jätte kall i andra underställ. Ullen däremot får bort fukt, andas och värmer ordentligt! Oavsett om du blir blöt. Magiskt! Och det går inte att vara utan.

Eftersom ull är ett proteinmaterial så räcker det dessutom att hänga ut och vädra, men vill man tvätta upp kläderna klarar woolpower 60 graders tvätt.
Behöver jag säga att woolpower är svensktillverkat också? :)

Jag har även testat springa i ullunderställ nu när det har blivit kallare ute och jag älskar det. Hej då syntet underställ som får mig att frysa ihjäl så fort jag stannar upp några sekunder.
Välkommen varma och sköna löparrundor hela vintern!

Glöm inte fötterna! Spelar ingen roll hur varma skor du har om du har dåliga strumpor. Bomullssockar blir du fuktig i vilket betyder att du kommer att frysa om fötterna! På med ullsockar och du slipper blåa tår.
Äntligen är vintern här!
Som jag kommer mysa i vintervärmen ;)


Helvetet

03 Dec, 2012 - 22:25 ☆ tankar o drömmar

Men blä fy och usch. Natten till söndag drabbades jag av magsjukan från helvetet. Jösses vad sjuk jag blev.

Ni vet när man tror man ska dö och gråter efter mamma. Så var det.

Fortfarande idag har jag varit helt slut. Skakig och ont i kroppen och totalt utmattad. Visste inte att det gick att sova så mycket som jag gjort idag.

Imorgon blir det också en dag hemma eftersom man ska stanna hemma i 2 dygn för att risken att man ska smitta någon ska vara liten.

Och jag vill inte smitta ner mina arbetskollegor. Önskar inte min värsta fiende denna hemska magsjuka.

Längtar efter träning!!
Håll er krya där ute!