nattbikten om vad som gör mig arg och ledssen

31 Maj, 2010 - 23:35 ☆ glada dagar
Spinningpasset tidigare idag på förmiddan kändes bra. Ja till och med riktigt bra. Det är ju så härligt efteråt när man torkar upp svettpölen på golvet och man är så härligt slut!


Jag har blivit bättre på spinning, törs snart säga att jag är riktigt bra :) haha. Men även om jag blir bra på något nytt så är det alltid något jag har brister i.

Bara jag klipper mig så blir jag fin. Om jag får ta hål i öronen så har jag allt jag vill... Bara jag får ta bort tandställningen så kommer jag le varje dag och bli så lycklig, när jag har gått ner 5 kg blir jag snygg, om jag bara hade varit lite längre, haft mindre näsa och öron, inte så tjock hår, om jag hade haft rött hår
... alltid något. Så fort man lixom blir bra på något eller kommer över något så dyker det upp något annat fel... Någon som känner igen sig?Jag känner mig bra på träning. Kan säga att jag är bra på ganska mycket träning. Bra på sport. Men spelar ingen roll hur bra jag än är så blir jag ständigt påmind om mina brister vilket gör att jag ibland bara fokuserar på det dåliga och blir arg och ledsen, och glömmer bort hur bra jag egentligen är!Ibland kan jag tycka att det vore skönt om jag inte kände min kropp så bra. Om jag inte alltid var så närvarande i den... då skulle jag slippa bli arg när jag inte får muskelkontakt, när det inte känns tekniskt rätt, när jag vet hur något ska utföras men inte klarar av det... Ja ni vet... När man söker den där perfektionen i varenda träningsrörelse man utför så blir man frustrerad när det inte känns som man vill eller det ser ut som man vet att det borde.Det är såklart bra för det mesta att ha någon sorts kroppskännedom och känna att man måste göra allt korrekt med muskelkontakt i träningen. För dåligt utförd träningen blir inte bra träning! Men ibland blir jag så less... haha. Som nu är allt jag tänker på och mår skit över mina ben och fotleder. Jag kämpar med livet som insats, jag är gråtfärdig och känner en sådan stor frustration att jag önskar att jag kunde skita i det och inte hela tiden kände efter!!

Mitt problem som jag har dragits med i så många år är att jag är stram/stel och kort i baksidor (vader) och fotleder, som då gör att jag har begränsad rörlighet och inte kommer ner djupt i tex benböj (eller plie i danssammanhang). Detta stör mig så in i helvete! (ursäkta språket)

Så länge har jag kämpat
med detta utan att det blir några resultat! Visst jag har väl lite korta hälsenor vilket jag inte kan göra något åt men när jag vet hur det ska se ut och utföras blir jag GALEN av inte kunna göra det! GALEN GALEN GALEN!!!

Jag kan ge instruktioner hur mina deltagare ska göra men det är fysiskt omöjligt för mig själv. Snacka om att tycka det är skitjobbigt! Vill ju bara kunna visa hur det ska se ut... jag känner mig som en dålig instruktör och att inte kunna det jag vill kunna måste vara det absolut värsta jag vet!

Spelar ingen roll hur mycket jag skulle vara bra på. alltid är det något som inte är perfekt. Kanske är så för alla?
Vad är era "brister"/problem? Dela med er så jag inte tror att jag är den enda som lider av något.. :)

Ska försöka att ta åt mig av berömmet jag fick idag istället. Jag fick höra att jag har så bra fysik och slår hårt som fan. Haha alltid något :)

Det var nattbikten det!
God natt alla fina

/fröken pe

träningsdags

31 Maj, 2010 - 10:59 ☆ glada dagar

börjar nog bli dags för spinning tror jag minsann!

tjolahopp


lagom träningsdos

31 Maj, 2010 - 09:52 ☆ glada dagar
Förra veckans träning:

Mån: fm Spinning
em armar

Tis: fm Bodypump 12-13

Ons: fm Spinning 
kv Afrodance 45 min

Tor: fm MAQ 12-13

Fre: (Instruerar boxpass, bowling) Vila

Lör: Vila

Sön: Kortare löpning 30 min

Det blev en ganska lugn vecka förra veckan. :) Man måste ju göra annat än att träna. Det ska tvättas och städas.. haha.. och ha dansföreställningar med eleverna.. Sen satte min onda nacke stopp för mig i två dagar. Men det kanske bara var bra? Då körde jag inte slut på all energi :)

Goooood morgon

Hurra för mig!!

31 Maj, 2010 - 00:20 ☆ glada dagar
Jag var så trött så slut så less... Städade lite. Tvättade. Somnade på soffan. Middag på restaurang med mamma o pappa och bananasplit till efterrätt.... Kände att jag borde träna. Borde ta en springtur. Men motivationen var noll.

22.10 hoppade jag i skorna trots allt och begav mig ut på en kortare runda! Det kändes så bra! Jag fick upp ett bra tempo och det kändes som att jag flög fram på dem tomma gatorna. Fantastiskt! Löpningen har inte känts så bra på evigheter.

(bild lånad från stadium.se)

Ska nog fortsätta ta mina springturer efter några dagars vila så jag är pigg i benen. Det ska även få bli kortare rundor och försöka få upp högre tempo istället! Jag tror det är min väg till att hitta löpglädjen! :)

Nu verkligen sovdags!

Puss och godnatt
Pe


Nu får det vara nog

30 Maj, 2010 - 16:45 ☆ glada dagar


oooo så trött jag är! och så less på att ha ont och vara stel i nacken. Det har blivit bättre men är ännu inte helt okej. Känns som jag skulle behöva någon som knäckte ut min stackars nacke...


spikkudde, ipren och massage har hjälpt en aning i alla fall....

Har hunnit jobba några timmar i receptionen på gymmet idag. Nu tänker jag trotsa smärtan och stelheten och försöka träna ikväll... Vi får se hur det går... Jag mår lite illa också... och trött är jag. Dagar som denna är det inte helt lätt att motivera sig till ett träningspass. Kanske skiter i det. Haha. Men egentligen vill jag träna.. tror jag.. :)

Vad gör ni?

Pe

Invalid

29 Maj, 2010 - 14:46 ☆ glada dagar
Jag vaknade med en fruktansvärd smärta i nacken i dag.

Kunde inte röra mig. Fick panik! Blev livrädd!
Till slut kom jag upp från sänge i alla fall och har klarat av dagen hyffsat än så länge. Men det gör så ont och jag kan inte titta åt sidan! Jag som hade så mycket träningsplanering för dagen.

Hur ska jag kunna träna nu när smärtan stundvis gör att jag mår så illa! Värmekudde och ipren kanske hjälper? 

Suck!

Tränar du mycket?

29 Maj, 2010 - 00:25 ☆ glada dagar


Ikväll blev det bowling...Okej jag kanske borde finslipa min bowling teknik.. haha men....,

 jag gjorde iaf några strike minsann!! :)
Fick till och med en strike med på film. Haha men jag har ingen aning om hur man lägger upp videoklipp så tyvärr kan jag inte dela med mig av den. Någon som vet hur man gör??Idag när jag jobbade i receptionen på gymmet fick jag frågan som blev till följande dialog:

- Tränar du mycket?
- Det beror på, ser det ut som att jag tränar mycket eller lite?
- Det ser ut som att du kör på hårt
- Jasså.. ja men då tränar jag kanske mycket då

Det är lite svårt att svara på om man tränar mycket kan jag tycka.
Det som är mycket för mig är lite för någon annan eller tvärtom. Att se ut som att man tränar mycket är väl roligt, men det som är ännu roligare är att just träna. Jag tycker det är så vansinnigt roligt för tillfället med träning, och det är därför jag gör det flera gånger i veckan. Samtidigt är jag galet imponerad av dem som kör på hårt med gymmande och löpning tex, det är något jag kan önska att jag var bättre på... och i jämförelse med många tränar jag lite.

Men för tillfället trivs jag med den träning som jag gör nu. Jag varierar mig mycket och jag tror att det är det som ger resultat och leder till att jag får just frågan "tränar du mycket?" eller "det ser ut som du tränar mycket". 

Nej jag tränar kanske inte lite, hade jag sett vältränad ut utan att träna vore det väl något konstigt? haha...

För mig handlar det inte om att vara starkast eller snabbast (eller okej kanske när tävlingsmänniskan inuti mig kommer fram) utan om att ha en stark och uthållig kropp! Jag vill vara bra på mycket och vill att min kropp ska klara olika sorters utmaningar och med varierad träning känner jag mig vältränad - kommer åt olika muskler och lär mig att träna på de mest tänkbara sätt. :)

Jag har fått frågan om jag är extrem noga med maten eftersom jag ser deffad ut och har synliga muskler. Jag ser absolut inte deffad ut och synliga muskler har jag inte men hur jag ser ut (tränad eller inte är valfritt att tycka)  vill jag återigen påstå att det handlar om träningsvariation för mig.

Hur tänker ni? När är man vältränad?

Jag skäms!!

28 Maj, 2010 - 11:28 ☆ glada dagar
För att jag försov mig i morse!

Jag kan inte förstå hur jag inte kan ha hört klockan. Hade ställt flera olika alarm från 06.30 och frammåt. Och jag har inte hört ett enda! Usch så hemskt! Finns det något värre än att försova sig? Hela dagen blir lixom skit....

Jag skulle ha haft ett företagspass kl 08.00, men nu blev det 20 minuter senare. Dem var glada och positiva när jag kom iaf, och som tur var så hade Peter tagit hand om dem så alla var uppvärmda och klara för stenhårt jobb :)
Vi hade ju ca 30 min att träna in så det fick bli ett effektivt pass! Men fy jag skäms fortfarande för att jag inte var där i tid! FY FY FY!Har roat mig med att måla lite disktrasor sedan jag kom hem efter min mardrömsmorgon!


Ja haha så kul kan man ha det när man försöker få någon ordning på dagen efter att ha försovit sig.

Nu ska jag äta lunch och göra mig redo för dagens/kvällens jobb i receptionen på gymmet. Värre än såhär kan väl knappast dagen bli eller? Ikväll måste det bli en springtur känner jag på mig :)

Hoppas ni har en härlig dag!
Puss kram hela dan
/fröken Pe


det var....

27 Maj, 2010 - 22:59 ☆ glada dagar
...den dagen det.

Dans Föreställningen idag gick bra! Dem är så många elever i alla dansgrupper så därför har vi gjort 2 föreställningar. (en igår och en idag) Eleverna idag var också helt fantastiska :)


Jag har varit på väg att ta en kvällspromenad i över 2 timmar nu, har fortfarande inte kommit iväg.... Det enda jag gjorde var att ta bilen till ica och handla.

Insåg att jag var tvungen att handla när jag började vräka i mig choklad och glass!! Hade inget roligt att äta som mellanmål och är man lite småhungrig blir det lätt att man äter sötsaker om det inte finns något annat... så nu har jag köpt frukt, morötter, nötter, avokado och sånt som vanligtvis brukar finnas hemma :) Ni vet ätbart som är bra om man känner sig sugen på något och behöver lite mellanmål, och något man kan äta istället för att djupdyka ner i glasspaketet :)

Har ni haft en bra dag?

/fröken pe

Stel och ömmande kropp

27 Maj, 2010 - 16:07 ☆ glada dagar

Ryggen känns lite stel. Likaså nacken. Och höftböjarna. Och baksidalår....


Stela vader och ömmande skulderblad...

 stela insidor...


fram och till sidan...


Bänken i köket är bra att stretcha mot :)


å sjunk ner..... och stretch...

ja det ska väl kännas efter några träningspass!

Det känns verkligen som att hela kroppen har dragit ihop sig till en stor knut när jag har slarvat med stretchingen på senaste! Så jag tog ett "sträcka ut" pass hemma efter mitt MAQ pass - som för övrigt gick bra. När jag fick upp lite värme försvann smärtan efter afrodansen igår :)

Nu ska jag fylla på med mat och en kopp kaffe. Sedan börjar det bli dags att förbereda inför kvällens dansföreställning med våra elever! :)

Vad gör ni? Hur mår ni?

/fröken Pe


AJ AJ AJ...

27 Maj, 2010 - 10:26 ☆ glada dagar
Jag har så ont i nacken och ryggen! Afrodans är livsfarligt! Jag kan ju inte hålla tillbaka heller när jag dansar utan måste ta i och låter huvudet och ryggen flänga med i stora rörelser.... ojoj idag känns det!! Massor!


Jösses! Hur jag ska klara av att instruera dagens MAQ pass har jag ingen aning om!


En förändring

26 Maj, 2010 - 23:06 ☆ glada dagar
Jag har bytt ut "jag instruerar" rutan till "min träningsvecka" eftersom många av mina pass går bort denna vecka pga genrep och föreställning med mina danselever. Så vi får se om träningsrutan fylls på med ytterligare pass... vem vet vem vet ;)

Afrodans

26 Maj, 2010 - 22:51 ☆ glada dagar

Promenaden bytttes ut mot Afrodance ikväll! Det var så länge sedan jag hade möjlighet att gå på Marias Afropass så idag fick det bli av. Oj vad jag älskar det! När man tar ut rörelserna riktigt ordentligt blir det såå jobbigt och en såå härlig känsla sprider sig i kroppen! Love it Love it!


Dem är så fina

26 Maj, 2010 - 19:19 ☆ glada dagar
- alla danseleverna!

Vi har precis haft föreställning och dem är så duktiga. Imorgon väntar en till föreställning med de andra grupperna.

Nu dags för en kvällspromenad och samla tankarna lite

Nemen så kul!

26 Maj, 2010 - 14:37 ☆ glada dagar
Har just svarat på massa mail från killar & tjejer som vill börja träna boxning med oss!
Jag blir så glad att boxningsintresset verkar vara stort :) (Tyvärr kan vi inte ta in så många som vi hade velat pga brist på tid och lokal.)


Men jag hoppas att intresset fortsätter vara stort så kanske vi en dag kan ha en stor och fin boxningslokal och att alla som vill börja träna ska få plats att göra det! :)

 Vill ni träna boxning? Leta upp en klubb nära dig på:

http://www.swebox.se/t1.aspx

Rpm passet är avklarat
och jag säger bara stort tack till Helen! Hon har en härlig ustrålning som instruktör, får oss att våga gå in i smärtan och orka mer, påminner om teknik och vikten av magstödet.... Jag körde inte så tungt som jag hade velat under hela passet eftersom mjölksyran i benen förde med sig känslan av att gå in i en vägg och det bara tar tvärstopp! Mjölksyra mjölksyra - man vet ju inte om man ska skratta eller gråta!

Pe

Jag laddar med:

26 Maj, 2010 - 11:12 ☆ glada dagar

Frukost 1. Juice och två smörgåsar!


Frukost 2 (två timmar senare)
Fil och musli och två ägg.

Och lite kaffe på det! Perfekt uppladdning!

Nu ska jag på Rpm tänkte jag. Måste ju köra hårt med spinningen nu. Dels för att jag vill få starkare och snyggare ben ;) men mest för att jag vill vara förberedd när jag själv ska instruera längre fram.

I vanliga fall brukar jag fara 13 mil för att undervisa på onsdagar, men idag var jag tvungen att ställa in lektionerna eftersom vi har föreställning ikväll med mina andra elever (och på mitt andra jobb), och jag skulle inte hinna hem i tid. Tyvärr tyvärr.. Saknar redan mina onsdagselever! :)

Vad gör ni?

Pe

Några tankar igen...

25 Maj, 2010 - 23:24 ☆ glada dagar

... Om varför jag bloggar.

Jag älskar träning. Jag älskar att träna, planera träningar, prata träning, träningskläder, träningsskor, läsa om träning, fundera på träning... Ja ni har nog förstått :)

Här kan jag skriva om träning, fundera på träning och allt det andra. Det är steget från dagboksskrivande som jag ägnat mig åt i alla år. När jag får skriva av mig behöver jag inte prata så mycket om träning sen. Vilket betyder att jag inte tjatar sönder min omgivning med träningssnack. Här kan jag ventilera mina tankar och summera dagarna, och det roligaste är att dem som vill läsa och kommentera kan göra det. Och dem som inte bryr sig behöver inte bli leds och irriterad på mig och mitt träningstjat!

Smart va?;) Jag måste få ur mig alla träningstankar helt enkelt. Sedan hoppas jag att jag kan inspirera er läsare till att hitta glädjen i att träna och må bra, så som många andra bloggar inspirerar mig.

Hur många ord med träning blev det egentligen? haha..

Puss och godnatt
Pe


Glad i rosa

25 Maj, 2010 - 15:02 ☆ glada dagar
Jag känner mig rätt nöjd efter dagens bodypump pass!
I vanliga fall brukar jag inte köra bp på tisdagar eftersom jag har MAQ på kvällen, men idag blir mitt pass inställt eftersom vi har genrep med våra danselever. (Och dem andra instruktörerna som hade kunnat ha det istället för mig är på utbildning...) Så då passade jag på att få ett styrkepass i kroppen nu på förmiddan istället!


Träningen gick i den rosa färgskalan idag. Och vem blir inte glad av lite rosa? I love it!
Ska tipsa om ett träningslinne!


En rosa skönhet! Från Nike. Det är inte så att jag bara måste köpa Nike kläder, men ofta blir det så. Dels för att det inte finns så mycket kläder att köpa här. haha men också för att jag tycker dem har fina kläder som sitter bra :)


Det är lite längre och sitter så skönt! Dock är det lite urringat. Men jag tycker inte det gör något när man ändå har en top under. Jag gillar linnen som är lite längre och inte sitter allt för tight! Jag köpte detta på Stadium och priset är 399 kr. Finns även i blått.

på stadium.se
i love it!
och i blått!
http://www.stadium.se/sport/traning/traningsklader/102632/nike-w-lw-long-bra

Tillbaka till Bodypump passet!
Jag testade att öka vikterna på allt förutom biceps, med tanke på mitt galna bicepspass sent igårkväll, och det kändes riktigt bra med tyngre belastning!! Det enda hemska var att jag blev otroligt trött i handlederna/underarmarna när jag lastade på till ryggen. Fick kramp och det kändes som att blodådrorna skulle sprängas och komma ut genom armarna! Haha heeelt galen känsla! Men ändå lite mysig på något sätt :)

Puss till er alla träningsglada
Pe
dagens planering

25 Maj, 2010 - 11:07 ☆ glada dagar
Tvättat- check
Ätit en jätte frukost- check
Kaffe- check

Nu närmast är det Bodypump på schemat!
Ikväll har vi genrep med våra danselever, jag är nervös.... bara några veckors träning och som jag nämt tidigare har många elever varit borta. Så även om dem är jätte duktiga är jag nervös att dem inte ska komma ihåg, men det går säkert bra :)

När skämt blir verklighet...

24 Maj, 2010 - 23:52 ☆ glada dagar

Jag skojjade när jag skrev i förra inlägget att jag borde köra ett styrkepass.. haha men tror ni jag kunde hålla mig?
Jag är så van att ha boxningsträningen varje måndagkväll och ge armarna lite utmattning... Eftersom den uteblev idag, när jag istället jobbade i receptionen på gymmet, kändes armarna slappa! haha.. jag vet att jag är galen!


Blev ett express pass med biceps. Bicepscurl. 3x12


Bicepsarmhävningar med hantlar. 4x15


Omvända chins. Dra upp mer med biceps. 5x4 (var tungt idag...)

Avslutade med att trötta ut muskelerna med massa bicepscurl och lättare vikt. Typ så många jag orkade. 2 gånger.


Så nu kan jag gå och lägga mig sviiiinstark :) Ser ni vad fort mina biceps växte? Helt galet ;)

På tal om träning så pratade jag med Peter som är fystränare på gymmet. Vi ska träffas någon dag så ska han få hjälpa mig med ett träningsupplägg! Känner mig så taggad!! Sen ska jag och Anna träffas och hon ska hjälpa mig med spinning tänk. Så det är bra träningsgrejer på gång nu alltså! Wohoo!

Godnatt alla snyggingar

Pe

Veckan har startat

24 Maj, 2010 - 22:17 ☆ glada dagar
Jag var på spinning på förmiddan. Kändes skönt skönt skönt! Jag gillar verkligen Åsas pass. Vill man blir det riktigt jobbigt :) Och det vill jag i alla fall!

Sen har jag jobbat i receptionen på gymmet hela dan och kvällen. Det är fortfarande mycket jag inte har koll på men det blir ju lättare och bättre för varje gång! Nu kanske man skulle hinna ta ett snabbt styrkepass innan man hoppar i duschen och det börjar bli läggdags... haha.. på måndagar brukar jag köra 2 pass så nu känns det lite tomt att inte ha tränat ikväll..

pe

Förra veckans träning:

24 Maj, 2010 - 10:53 ☆ glada dagar
Måndag -
fm: Spinning 50 min
em: Boxningsträning 1.5 h (dansundervisning)

Tisdag -
fm/em: (Dansundervisning)
em: MAQ 50 min

Onsdag
-
fm: (Dansundervisning)
em:Boxpass 1h 15 min

Torsdag -
fm: statisk träning handstående (pik sittande, brytningar)
em: Danceaerobic 45 min, BodyCombat 1 h

Fredag -
em: Springtur ca 10 km och styrka mage

Lördag - Vila

Söndag - Vila

Två dagars vila blev det i helgen. När jag undervisar dans är jag fysisk men tar inte ut mig helt. Så det är mer att jag håller igång kroppen, det är ett fysiskt jobb helt enkelt, därför hamnar dansundervisningen inom parentes. Det är inte riktigt träning men jag sitter inte heller still... ni förstår nog :)

Nu ska jag fylla på med lite extra frukost sedan dags för spinning!

ÄNTLIGEN

23 Maj, 2010 - 22:41 ☆ glada dagar
FICK JAG TRÄFFA STOREBROR, LINA OCH MAGEN! :)
Jag blev så glad att tårarna rann när jag träffade dem! Det var så länge sedan, Linas mage har blivit stor och lilla jag som ska bli faster. Att inte gråta är ju omöjligt!

I lördags blev det en tripp till Sundsvall för att träffa Storebror, Lina och magen. Jag har köpt brorsans gamla bil, den röda "ferrarin" ;), och hans nya bil körde jag & Nicke ner från Piteå. Så vi styrde upp ett bilbyte i Sundsvall som är ungefär halvvägs för oss alla att åka. Det var så härligt att träffa dem igen!Som vanligt blev det massa träningssnack. Jag älskar att träffa storebror och prata träning! :) I foajen på hotellet blev det att visa olika övningar för varandra.... haha.... lovely! På hotellrummet var vi såklart tvungna att stå på händer, testa min utmaning och annat galet. Det är så inspirerande med brosan eftersom han kan så mycket om träning och alltid har någon ny övning att tipsa om!

 

ja på stan i sundsvall kan man ha mycket skoj:)
Det var helt underbart att se på Linas mage (nu blev det verkligare att jag faktiskt ska bli faster), prata träning, äta god mat och efterrätt, ta en promenad i Sundsvall, kramas och skratta!
Nu längtar jag till Juli när vi träffas igen:)

Har ni haft en bra helg?

Pe TRÄNING BLEV DET.....

22 Maj, 2010 - 00:51 ☆ glada dagar
... I form av en springtur på ca 10 km.

Återigen kändes det bra tills jag fick ont i axlarna. Hjärtat skrek spring fortare!! Axlarna skrek ge upp gå hem och lägg dig!! Det var en stenhård kamp....

Jag fick med mig Lillebror (som är i Pite under helgen) på en springtur. Bra fart i brorsans steg måste jag säga! Från ingenstans kommer lillbrorsan och blir världens stek. haha han slår nog fasen både mig och storebror i vältränadhet snart! :)
Ja lillebror kan låta litet, men min lillebror är bara 2 år yngre än mig, men dock alltid lillebror!

Nu måste jag kasta mig i säng för jag ska upp tidigt. fara på ett ställe. göra en grej. Längtar så mycket att jag inte kommer kunna sova. Imorgon får jag äntligen träffa dem jag saknar allra mest just nu :)

Puss och godnatt
Pe

Det vi inte tränar

21 Maj, 2010 - 14:03 ☆ glada dagar

nu kan vi träna senare!Min träningslust försvann. poff borta väck noll.
En timme i solen kändes däremot bra. yes wow nice.

Men än är inte dagen slut. Det kommer ju en kväll också som kanske bjuder upp till skön träning.

Nu ska jag hoppa på cykeln och fara till gymmet, men träningen där blir i form av att lära mig allt i receptionen!
Får se om jag kommer ihåg något sen jag jobbade i repan sist... tveksamt...

Tjollaaahopp
Pe


att träna eller inte träna....

21 Maj, 2010 - 11:11 ☆ glada dagar
.... det är frågan

Jag ska till gymmet och jobba i receptionen senare. Så egentligen kan jag lika gärna passa på att vara med på Annas Bodypump, när jag så lika ska dit. Egentligen har jag lust att ta en springtur men det blev 2 konditionspass igår med mycket studs och hopp så borde kanske inte springa idag...

Kroppen borde få sig ett styrkepass denna vecka och eftersom jag helt har tappat motivationen att gymma på egen hand vore BP bra... Sen kommer det bli vila imorgon...
Hmm.. träna eller inte träna. Träna det ena eller träna det andra.
Hoff vilka tunga beslut man har.

Tack alla....

20 Maj, 2010 - 23:14 ☆ glada dagar
.... tappra som var med på passen ikväll! Hurra för folk som inte ger upp träningen bara för att det är sol ute ;) Träna måste man ju göra ändå... Eller? ;)

 Bikiniränderna är inte speciellt snygga. Syns betydligt mer på riktigt. Fick mig ett skratt när jag upptäckte att det numera ser ut som jag har en vit bikini....

För övrigt kan jag säga att jag har blivit brun idag!
Eller ja kanske lite mer röd. Men solen tog ordentligt kan jag lova.
Det enda dåliga med värmen är att jag "glömmer bort" att bli hungrig. Har ingen matlust. Så jag kände inte att jag behövde äta... och glömde därför bort middag. Vansinne! Speciellt eftersom jag hade 2 pass att instruera också! Men det gick bra ändå, fyllde på med mycket vatten för törsten är det då inget fel på!

Men kändes inte okej att ha ätit för lite under dagen och sedan träna. Illa Illa! försökte kompensera det hela med att äta jätte mycket när jag kom hem från träningspassen.. alltid något haha:) jag som annars brukar vara hungrig konstant och äter hela tiden... värmen värmen...

Konsten att roa sig i solen...

20 Maj, 2010 - 16:30 ☆ glada dagar


Japp här följer sommarträning på hög nivå ;)

Jag törs släppa en hand... Jag är inte rädd...
Va! Vad är det för ljud? Någon som spanar i buskarna och ska sno mina tricks???? Va faaa....


Nej det är inte ett försök till en hjulning. Jag ramlade ner från händerna :)


Och nu till utmaningen...
Steg 1


Steg 2.
Inte ta i gräset Pe inte ta i gräset!!!


Steg 3
Tadaaaa ibland när jag får lite fart lyckas jag svinga upp mig. Men det behövs mera träning för att det ska gå riktigt bra!

Finns det något roligare än sommar? Det går ju inte att sitta still. Man måste stå på händer och hjula, det kommer jag aldrig bli för vuxen för. Haha! Varje sommar när storebror kommer upp till Piteå blir det mycket trix som att gå på händer och annat knas! Det är inte alltid jätte kul att utmana kusinerna som tränar gymnastik :) I sommar har jag tänkt utmana brorsan på några riktiga rysare så jag ska minsann öva in några grymma konster :)

Vad gör ni i solskenet??

Nu ska jag ta en kaffe på balkongen och ladda inför mina två pass ikväll. Danceaerobic och Bodycombat! ÅÅÅ vad roligt! Jag hoppas vi ses för jag känner på mig att det kommer bli grymma pass ikväll!

Pe

sol ute och jag är inne

19 Maj, 2010 - 23:08 ☆ glada dagar
Det har varit en fantastiskt varm dag även idag.
Jag har suttit i bilen. Varit inne och dansat med eleverna. Suttit i bilen igen.


Kom hem och drack kaffe på balkongen. Det var för varmt. Så jag tog cykeln (och fick iaf vara ute en stund) till gymmet och gick in och tränade :) haha. Alla människor utom jag har nog njutit av dagen utomhus idag. Men jag kände att jag behövde vara med på Johans Boxpass idag. Det är ju så skönt att ibland få vara med som deltagare :)

Efteråt var det härligt att mötas av en varm kväll när jag cyklade hem igen!

Jag har en aning stumma ben och en aning träningsvärk i axlarna efter 3 dagars träning, så med andra ord är allt som det ska ;)

Pe

jag ska klara det...

19 Maj, 2010 - 09:42 ☆ glada dagar
God morgon onsdag!

Bara på några dagar hinner det bli mycket tvätt...
Det gäller att ha en hel uppsättning av träningskläder för att inte tvätta sönder dem stackarna!


några nytvättade träningstopar. Ett träningspass och sedan tvätten så man kan aldrig ha för många! :)


några nytvättade linnen! Jag borde bli sponsrad av Nike så mycket som jag gör reklam för deras kläder ;)


lite nytvättade träningsbyxor. Det går åt många par....

Nu till det här målet som jag ska klara under sommarn:)
Det ser ut ungefär så här


Steg 1:
"Sitta" med fötterna och benen uppe i luften. Hålla upp sig med armarna. Detta är det enklaste steget. Nu fotade kameran innan jag hann lyfta upp benen helt i luften. Men detta är inget problem att klara av :)


Steg 2:
Ta sig igenom med benen utan att dem nuddar golvet. Fortsätta hålla upp sig med hjälp av armarna.
Detta är egentligen inte heller något större problem. För det mesta går det ganska lätt:) Problemet kommer vid nästa steg....


Steg 3:
Fortsätta upp på händer, fortfarande utan att nudda fötterna i golvet. Det är här det kommer problem för mig. haha. Med lite fart kommer jag nästan upp men orkar inte hela vägen... Tror jag måste bli starkare i axlarna. :)

Är det någon som klarar detta och som kan ge mig lite tips? Eller vågar ni er på att försöka?
Jag får för mig så mycket konstiga saker jag vill klara av. *skratt*. Som detta ovan, eller att komma upp på händer utan att hoppa upp och alltså bara trycka upp mig lugnt och försiktigt, eller att stå på huvudet och därifrån orka trycka upp mig på händer...

Fråga inte varför jag vill kunna massa konstigheter. Men jag gillar utmaningar och lite roliga saker :)
I sommar ska jag plåga mina gymnast kusiner med tips på hur jag ska klara alla tokigheter!

Pe

lite mer träningssnack...

18 Maj, 2010 - 22:37 ☆ glada dagar
Jag var på Theres corepass efter mitt MAQ pass föresten.
Det var lite nya övningar som chockade magen. Jag tror på att chocka musklerna! Kul med lite nytt också samtidigt som det är bra att variera övningar emellanåt.
SKÖNT kändes det.

Efter det pratade vi spinning upplägg. Jag har världens bästa kollega som tar sig tid och går igenom upplägg och tips med mig! :) Även om jag spinner en hel del själv är det inte samma sak när man sedan ska planera och genomföra passen som instruktör!en kortis till film!

Pe

Träning en tisdag

18 Maj, 2010 - 22:09 ☆ glada dagar
Ja så var det Tisdagkväll då. Det är inte klokt vad dagarna går fort. Äta sova träna äta sova träna.... :)

Jag är lite nervös inför nästa vecka och dansuppvisningen. Tror jag är betydligt mycket mer nervös än eleverna faktiskt! Det gick bra på lektionerna ikväll men önskar att vi hade några veckor till på oss att repa eftersom elever har varit borta lite här och var..

Kanske det var pga solen som det var rätt tunt med deltagare på MAQ passet ikväll. Tog tillbaka skivstången i alla fall och det kändes skönt! Tror jag vill behålla dem övningarna ett tag till...


Allt är som vanligt.. träden har blivit lite grönare bara...

Pe

bakom mina solglasögon....

18 Maj, 2010 - 17:08 ☆ glada dagar
...döljer det sig en tuffing;)och en väldigt rynkig panna...


hur ska jag se ut när jag är 30 när jag redan är så rynkig? haha... måste sluta göra grimasera så mycket tror jag minsann...

Soligt och 20 grader varmt idag också! Underbart med andra ord! Vad gör ni när solen skiner??
Jag har tagit årets första glass idag med Elin på stan! lovely!
Var tvungen att köpa nya glajjor också eftersom ett par immar och dem andra inte sitter på...

Nu dags att stressa iväg till kvällens dansundervisning och sedan som varje tisdag ha MAQ pass på step in! Ikväll måste jag nog ta tillbaka skivstångsövningarna :) Hoppas vi ses;)

Puss i sommarsolen
Pe

förra veckans träning

18 Maj, 2010 - 09:50 ☆ glada dagar
Min förra vecka såg sammanfattat ut såhär:

Måndag- Spinning 1h, (Dansundervisning), Boxningsträning 1.5h
Tisdag- Bodycombat med vikter 1h, (Dansundervisning), MAQ 50 min
Onsdag- (Dansundervisning), VILA
Torsdag- Springtur 10 km, cykling 7 km(lugnt och skönt;))
Fredag- Spinning 30 min & styrka överkropp 30 min
Lördag- Cyklat, VILA
Söndag- Cyklat, VILA

Det är skönt att ta cykelturer som vilodagar. Då sitter man inte still men tränar inte slut på sig själv :) Lugnare cykelturer bara för att trampa ut benen lite :) Vi får se vad denna vecka bjuder på!

Pe

Måndagkväll

17 Maj, 2010 - 22:38 ☆ glada dagar
Ja det har varit en härlig dag! Sommarvärmen håller i sig och jag äääälskar det.Det är något som gör att jag dras till vattnet när solen skiner. Efter spinningpasset for jag utanför stan och planerade danslektioner och dylikt i solen! Härligt härligt!Sedan lagade jag en god middag, och for efter det iväg till kvällens danslektion. Eleverna var jätteduktiga! Nästa vecka blir det genrep och föreställning :)Jag bestämde mig för att sedan köra kvällens boxningsträning utomhus. Vem vill gå in och träna när solen skiner och det är kring 20 grader varmt?? Det var så härligt! Log när jag kom hem och skakade bort gräs från träningskläderna! :)
Idag fick boxarna öva att stå på händer bland annat. Det är helt suverän träning för styrka i axlar, bål, balans... Sen gjorde vi lite armhävningar när vi stod där upp och ner för att göra det hela ännu roligare :)Nu kvällsfika och stretcha! Jag tog cykeln till Ica och handlade lite härligt kvällsfika och annat gott för en stund sedan. Skönt att komma ut med cykeln, men det var ingen jätte bra idé att ha en stor axelväska, med mycket tunga grejer är det svårt att hålla balansen på cykeln sen...

hoppas ni har haft en härlig dag också! Jag har förresten ett mål/utmaning som jag ska klara i sommar! Ska visa ett smakprov på vad det är imorgon... Lite mer styrka i axlarna så ska det banne mig gå ;)

Godkväll
fröken Pe

träning- check!

17 Maj, 2010 - 13:43 ☆ glada dagar
jag har just kommit hem från måndags spinningpasset!
Mjölksyran i benen höll på att sätta stopp för mig men jag kämpade in i det sista! :) Vissa gånger känns det så lätt och andra gånger skriker benen av minsta lilla belastning...
Åsa sa att jag har bra teknik! Det tackar jag för!

Behöver peppen eftersom jag ska börja instruera i spinning här framöver. Ska bli riktigt roligt och en riktig utmaning. Men utmaningar gillar vi eller hur?:)


förebild

17 Maj, 2010 - 11:09 ☆ glada dagar
Men PE?? vad gör du? Du är ju värsta träningstjejen! Tar du en snus? Va röker du? Fikar du som tränar så mycket? Varför fikar du inte när du ändå tränar så mycket? Dricker du öl? Varför dricker du inte öl bara för att du tränar?lite rosa spets är aldrig fel under pyjamasen;)

Ja frågorna kan vara många, och likaså påståenden och kommentarer. Men det är okej! :) Jag är oftast nöjd med bilden som många verkar ha om mig. Värsta träningstjejen. haha :) tack för den, hon är jag gärna!

Men ja jag är mänsklig. Vad som är bra och dåligt för mig är jag väl medveten om men det hindrar mig inte från att "synda" ibland. Jag vill vara hon som tränar och är hälsosam! Jag vill inte vara någon som står för dåliga matvanor, nikotin och alkohol. Men ibland blir jag sugen på en cigg och då kan jag ta en. Mest för spänningen eftersom jag vet att jag absolut inte borde! Emellanåt tycker jag att en kall öl är det godaste som finns. Det händer att jag blir för full och äter en pizza till bakismat dagen efter. Godis och socker kan vara fantastiskt gott ibland men jag försöker att vara försiktig med det eftersom jag inte mår bra av för mycket socker och det kan lätt bli ett begär...Med ett stort träningsintresse följer ofta bra matvanor och hälsa i allmänhet. Det går lixom hand i hand. Jag vill ta hand om mig själv för att orka träna - men utan att det går till överdrift.

Du gymmar väl massor? Äter proteinpulver? Äter aldrig onyttigt? Tack men nej tack  :)

Jag är inte ofta uppe i gymmet och pumpar även om jag kanske borde... Tränar istället mycket allsidigt och uthålligt. Äter inget tillskott i någon form utan ser till att äta varierat och riktig mat.I skafferiet finns både nyttigt o onyttigt, det viktiga är att inte äta allt jämt. Även Ica bladet med varor vi brukar köpa är nyttiga o onyttiga... det gäller att ha en balans!

Jag är en vanlig tjej som ibland kan vara lite ovanlig bara! :)Pe

Skön solig söndag

16 Maj, 2010 - 22:17 ☆ glada dagar


Se så vackert det var ikväll när vi tog en cykeltur!!Solen har varit framme hela dagen och kvällen. Vid 22 var det en knallröd sol över pite älven! Maaagiskt :)Det blev en vilodag idag förutom cykelturen. Ja ibland måste det bli vila från träningen!
Skönt att ha en vilodag men ändå inte sitta still. :)

Imorgon ser jag fram emot morgon spinning eller en springtur. Beror på vädret.

Har ni haft en skön helg?

Pe

Underbart

15 Maj, 2010 - 18:21 ☆ glada dagar

Vilken dag det är idag!! Högsommar värme! Så härligt att det inte är klokt!
Jag vågade inte kasta mig i älven, men jag kände på vattnet i alla fall :)

Nu är det dags att byta om och vad gör man ikväll i sommarvädret om inte har en grillfest??

Pe

SOMMAR

15 Maj, 2010 - 10:46 ☆ glada dagar
JAA IDAG ÄR DET SOMMAR!

Solsken och 20 grader varmt.
Å vad ska jag göra? Cykla? Springa? Hoppa i älven? Sola? Äta glass?
Jag måste ta vara på dagen och känna lite sommar.


Sommarkväll 09


Lite bilder från förra sommaren!Ja sommar sommar. Förra sommaren var fantastiskt! den här kan bara bli ännu bättre! Eller hur?!

 Ja sommar är alltid lika härligt! Eller vad säger ni?

Blir nog bikinipremiär idag! Woho! Har inte tid att sitta här.. jag måste ut ut ut!

Puss puss
Pe


tips från coachen! :)

15 Maj, 2010 - 01:49 ☆ glada dagar
Har just läst om löpning hos Emil http://emilmartinsson.blogg.se/index.html och fick sånt sug att springa! Jag har fasen bestämt mig att bli bra på det där!! :)
Måste nog bli ett nytt försök imorgon!

Nu absolut dags att sova! Har varit runt på lite fester ikväll, jag körde bil! Skönt att vakna pigg imorgon och kunna ta ett träningspass istället för en baksmälla! :)

Petra säger godnatt

wonderful

14 Maj, 2010 - 20:13 ☆ glada dagar
Skön träning blev det! Tusen tack till MIA och favorit fredags passet :)
(Och tack Mia för alla axelövningar! Jag hoppas på skön träningsvärk imorgon.)

Nu skiner solen och det är en härlig kväll!
Vad gör ni?

Pe

Välkommen fredag

14 Maj, 2010 - 15:03 ☆ glada dagar
Det är bara fredag! Oj så skönt. Jag laddar inför dagens träning. Vi är ett gäng som ska träna och sedan gå på after work. Ett väldigt bra sätt att umgås måste jag säga. Först träning och sedan god mat!

Egentligen borde jag se till att ta ett pass uppe i gymmet, för jag har verkligen blivit dålig på det. Men det lutar åt Mias favorit fredag pass -spinning och styrka. Om jag inte skyndar mig iväg nu så hinner jag köra i gymmet först :)en sån där torsdag

13 Maj, 2010 - 19:56 ☆ glada dagar


ÅhejÅhåÅjdå

 åå?

ååå?

Japp såhär roligt kan man ha det mot en vit vägg efter att ha sprungit 10 km!
Svettig och snygg..

Löparturen, eller jag borde kalla den joggingturen, gick väl bra och dåligt måste jag säga. Konditionsmässigt hade jag kunnat ta upp mitt långsamma tempo rejält. Men kroppen kändes så tung. Fick så ont i höger axel också så det var inte klokt! Jag vet att det är för att jag spänner axlarna.. försöker verkligen slappna av men det går tydligen dåligt!

Någon som har något bra tips? I sommar ska jag öva mig till att bli en betydligt bättre löpare, joggare, springare, eller vad jag nu ska kalla mig!

Pe

God morgon världen!

13 Maj, 2010 - 10:41 ☆ glada dagar
God morgon på er! Eller god lunch? Klockan har ju trots allt blivit ganska mycket nu.Jag är alltid så segstartad på morgonen. Har fortfarande pyjamasen på mig. Dricker kaffe och ser på nyhetsmorgon. Ingen stress här inte!


morgongymnastik - check. *haha*


jajjemän. en springtur på det här så är jag i toppform idag! ;)
Haha jag måste ge en eloge till alla fitness och body building människor där ute!
Hur lyckas ni spänna musklerna utan att se ut som ni håller andan och håller på att spricka?
Att se cool och snygg ut samtidigt som man spänner upp sig är inte lätt. HAHAHA!

Jag känner mig så härligt töntig när jag försöker spänna musklerna :) Grejen är den att annars syns dem ju inte. så ibland måste jag hålla andan och försöka mig på lite poser för att verkligen se att jag har några muskler :)
Töntigt eller hur? Men jag kan inte låta bli... *fniss* vill ju som sagt kunna ana dem ibland. Bara för att jag är muskel fascinerad!

Ja jösses vilken fjant man kan vara. Först spänner jag mig allt jag kan och sedan fnissar jag som en liten fjant;)
Tjollahoppppp

Pe

En dag på jobbet

12 Maj, 2010 - 22:25 ☆ glada dagar


Jag sätter mig i hyrbilen och kör många mil. Rix Fm och sjunger högt som fan, tills det blir dålig mottagning. Då byter jag till P3, på hemvägen lyssnar jag på Humorhimlen i P3 och skrattar gott! :)Vardag för mig som danslärare... dansanteckningar, mat, tamburin... ja ni ser ju själva :)Idag fick jag en överraskning av mina elever. En väska som en elev har gjort till mig på syslöjden!
Oj vad glad jag blev! :) En jättebra dansväska. Får plats med massa grejer i den!En annan elev hade sytt en nalle till mig! Oj så glad jag blev igen!! :)
Den ska få bli min dansmaskot!
Visst är dem söta mina danselever?! Och så duktiga på att sy!

Har ni haft en fin dag mina vänner?

/fröken pe

stolt stark snygg

12 Maj, 2010 - 10:47 ☆ glada dagar
Jag skäms inte längre för den jag är.

För varje dag försöker jag le åt min spegelbild. Försöker att inte se dem hemska finnarna som har vuxit fram som från helvetet.... Jag skriker och gråter inte längre för att jag tycker jag är tjock och inte har några kläder som passar min kropp. Jag går osminkad varje dag vilket är en befrielse från min jobbiga gymnasietid när jag knappt vågade gå utanför dörren utan smink!
Jag tycker inte att jag är världens snyggaste och mest vältränade. Känner inte att jag behöver visa upp hur jag ser ut... Men däremot har jag slutat skämmas över hur jag ser ut. Det är här jag. Inga konstigheter med det. 

Ta en tid tillbaka och jag skulle aldrig visa min mage för någon. Ville gömma min kropp i stora kläder. Såg kanske inte så annorlunda ut jämfört med nu... men skillnaden är att jag nu inte orkar tycka att jag är ful och hemsk längre...

Jag har tyckt det är jobbigt när folk sagt att jag är så bitig, har stora armar, ser ut som karl.. haha eller vad det kan vara. Jag vill inte att killar ska vara rädd för mig pga mina stora armar.. *skratt* och har tagit det negativt när folk sagt att jag är så grov, biffig eller något annat. Det har fått mig att känna mig obekväm, okvinnlig, stor och "tjock"..

Låter kanske konstigt allt det här. Men det jag vill säga är att jag inte skäms för mig själv längre. Här berättar jag vad jag gör, tränar, tänker, tycker och skäms inte för att visa vad min träning gör med min kropp.. Klart man har dagar när man önskar man såg annorlunda ut... mål man kanske vill nå.. Men allt jag delar med mig av är den jag är - och jag gör det utan att skämmas :)

Fröken Pe har talat ut
 

Hemligheten till framgång...

12 Maj, 2010 - 09:42 ☆ glada dagar
I hela mitt liv, om jag ville göra någonting,
studerade jag dem som var bra på det;
sedan memorerade jag det jag lärt mig,
och trodde på att jag också kunde göra det.
Sedan gick jag ut och gjorde det.


Alla vinner och alla förlorar emellanåt. Om vi inte upplevde förlust skulle vi aldrig veta vad vi var kapabla till. Det viktiga att komma ihåg är:

Du förlorar egentligen aldrig när du kämpar för det du tror på. Du förlorar när du inte kämpar för det du bryr dig om.
Jag lärde mig att springa tills jag var trött, och sedan springa ännu mer. Men allt jag sprang före tröttheten och smärtan var bara inledningen till min träning. Den verkliga träningen började när smärtan satte in. Det var då det var dags att börja pressa. Det var då jag räknade varje kilometer som extra styrka och uthållighet.

Det som räknas i ringen är det du kan göra efter det att du är utmattad. Det samma gäller i livet.

Spring ifrån dem som slutar när de känner obehag, spring ifrån dem som stannar på grund av misströstan, spring ifrån dem som kapitulerar för misslyckande och spring ifrån den motståndare som förlorar målet ur sikte. För om du vill vinna får viljan aldrig vika tillbaka, loppet aldrig avbrytas och tron aldrig försvagas.

Muhammad Ali


min återhämtning

11 Maj, 2010 - 22:42 ☆ glada dagar
Jag kände mig helt slut. Nästan så att tårarna var nära. Inte för att jag egentligen var ledsen men bara för att jag behövde ladda om... Solen lyste när jag for från gymmet. Och jag visste precis vart jag behövde fara för att ladda om batteriet! Det var härligt att se hur det börjar bli vår på riktigt nu. Älven är öppen, bara lite snö och isfläckar kvar...snö sand is vatten

Jag behövde stå där en stund och bara titta på ingenting och allting.
Det har varit en bra dag med:

test/utvecklingssamtal på gymmet
Bodycombat pass med extra vikt
Dansundervisning
MAQ
Titta in våren :)

God kväll på er alla fina

Pe

nog är det väl typiskt

11 Maj, 2010 - 13:56 ☆ glada dagar

Jag har känt dem senaste veckorna att min kondition är på väg upp. Har orkat hur mycket som helst!! 
Men  för två dagar sedan ungefär blev jag plötsligt trött, fick lite tungt att andas... Nog är det väl typiskt att det kommer lagom till konditionstest... haha.. jaja.

Kan det vara pollen? Eller förkylning? Var likadant förra året den här tiden (vid konditionstest). Får plötsligt mycket tyngre att andas. Jag blir förbannad! Pulsen rusar iväg för minsta lilla.. Hade förbättrat värdena lite på ett år iaf så det är väl positivt i alla fall. Men jag hade som bestämt att jag skulle vara i vääärldens toppform till detta test. Typiskt! Vikten var  den samma som för ett år sedan ungefär, jag som hade hoppats på att den skulle vara några kilo lättare men inte...
Ingen bra testdag det här inte!! :P

Efter testet och samtal med Anna tränade jag lite. På med vikter och körde igenom BC. Och gick igenom lite danser och sånt. Nu in i duschen och sedan tänkte jag hinna städa lite!

Kram på er
Pe


Tisdag med T

11 Maj, 2010 - 10:49 ☆ glada dagar
T som i Tisdag, som i Test, som i Top :)Min nya blåa träningstop! Visst är den fin? Lika snygg som mina hängiga gamla mjukisbyxor... *HAH*Ja jag jobbar fortfarande på dem där magrutorna.. haha det visar sig inte vara fullt så enkelt. Mer konditionspass och tung styrketräning för den stackars magen står på träningsschemat. Jag har ju sagt att dem som finnas där till sommaren... ojoj vad sommaren närmar sig snabbt nu alltså.... Skit! hihi. Men om jag drar in magen allt jag kan så anar man dem nästan ;)Såhär fin är i alla fall topen på ryggen! Matchar min stjärna minsann... Dem hängiga mjukisbyxorna sitter verkligen snyggt över rumpan. *haha* Börjar nog bli dags att lägga mer krut på ryggträningen också! ;) Men jag kör så lite ren styrketräning... är egentligen inte ute efter att bygga muskler heller. Vill bara bli stark och fast i kroppen. :)Och på 3 spänner vi musklerna. 1, 2, 3!!!!
Jajjemänn fitness nästa!

jag skojjar bara... ville bara visa hur fin topen är i ryggen. Som sagt satsar jag inte på styrketräningen så jag har inte så mycket att visa upp. Ja förutom dem snygga byxorna då;)

Nu ska jag till gymmet, det är dags för utvecklingssamtal och lite tester. Ojoj...

/Pe

oj så slut jag är

10 Maj, 2010 - 23:23 ☆ glada dagar
Jag är faktiskt rätt slut nu det ska erkännas. Vet inte om jag har något virus i kroppen eller om jag bara allmänt är lite trött så här i slutet av dagen.

Det blev alltså spinning på lunchtid idag. Jobbigt men härligt! Åsa har ett fantastiskt bra och jobbigt pass!

Danslektionen idag gick väldigt bra. Dem är så duktiga eleverna och kommer vara ännu bättre när det är föreställningsdags!

Boxningsträningen gjorde mig trött i alla fall. Och jag tror det var rätt jobbigt för alla som vad där!? :) Men det ska vara jobbigt så det är bra! Jag körde en hel del arm och axel övningar som fick det att bränna ordentligt! Snacka om mjölksyra!! Underbart hihi.

Nu ska jag stretcha lite extra och bara sitta i soffan en stund innan det är läggdags!

Har ni haft en bra dag?

/Pe

måndagsträning!

10 Maj, 2010 - 17:11 ☆ glada dagar
mjölksyra i benen. snor som rann. ont i ryggen. skönt till tusen. Det var dagens spinningpass sammanfattat!

Nu snart iväg och undervisa. Föreställningen närmar sig så idag ska eleverna få öva öva öva!
Sedan Boxningsträning med boxningsklubben ikväll.

Jag känner mig lite stressad. Måste hinna kasta i mig mat också. tjohej

pe

Energidagar!

10 Maj, 2010 - 10:07 ☆ glada dagar


Starta din sommar med några intensiva träningsdagar!

Boka in dig själv och alla träningsglada bekanta för tre dagars "träningsläger" under v 27.

Vi fyller dgarna med energigivande gruppträningspass, gymträning i vårt fräscha gym och motiverande föreläsningar.
Vissa träningstillfällen läggs utomhus om vädret tillåter.

Årets tillfälle att ha roligt, få ny kraft och energi samtidigt som du kommer iform!

Allt detta ingår!
* 2 förmiddagspass
* Lunch alla dagar, smörgås/frukt
* 2 eftermiddagspass/föreläsningar
- Kost för träning
- Motiverande samtal mitt i livet
* Avslutning med relax på Furunäsets hotell, samt en välförtjänt middag

http://www.stepin.nu/pitea/Announcement.aspx?Id=2336

Missa inte detta alla träningsglada! För mer info kolla in step ins hemsida ovan:)

Pe

söndagsbikten

10 Maj, 2010 - 00:35 ☆ glada dagar
Ja vissa dagar är det kalas och man är söndagslat och man har druckit något glas vin kvällen före. Jag säger inte att det är fel att fika och unna sig någon form av alkohol ibland. För det kan vara riktigt trevligt att gå på fest och känna sig lite berusad eller att frossa i godsaker..en söndag kan det se ut såhär...


och såhär.... med lite dip till...

Men jag känner att jag måste skärpa till mig nu. Har blivit mycket av både det ena och det andra på sista tiden. Jag skulle ju gå ner 5 kg och inte upp.. haha!
jaja ibland blir det så. en sån där period när man kanske inte riktigt är helnöjd med hur mat och dryck intaget ter sig... Men efter en dålig period kan det komma en bra :)

Veckans träning har sett ut:
Måndag- Spinning 60 min, Dansundervisning, Boxningsträning 1.5 h
Tisdag- Dansundervisning, MAQ 50 min
Onsdag- Dansundervisning, Vilodag
Torsdag- Danceaerobic 45 min (full fart), Bodycombat 1h
Fredag- Spinning 50min, Bodypump 1h
Lördag- Biceps, triceps
Söndag- VILA med stort V :)

Har gått igenom diverse pass hemma och kört lite mage, rygg, chins under veckan också. Men den blev relativt lugn. :) Nästa vecka blir ännu bättre!

Puss och godnatt
Pe

Tjollahopp!

09 Maj, 2010 - 17:39 ☆ glada dagar
Tjohej! Söndag idag och jag har känt mig lite trött. Inte för att jag har varit bakis för jag dansade så mycket igår att jag knappt hann dricka något. Men när man är uppe hela nätterna blir man lätt lite trött dagen efter.

Dagens träningskläder tips blir följande:


Träningsbyxor från hm. Tycker mycket om deras tränings tights faktiskt. Dem sitter bra och är sköna. Inte så värst dyra heller. 249 fick jag betala för dessa. Sen har dem rosa snören också. Bara en sådan sak...Den blåa tröjan är också från hm. Som ni fick se igår.
Jag gillar att dem har sköna träningskläder i fina färger och bra priser. Något som jag önskar att jag kunde ha är dock deras träningstoppar. Vill gärna ha en i leopardmönster eller en i lila jag såg som var fin... Men dem passar inte mig. Ger inte tillräckligt stöd för mina små brön... haha. Storlek s håller inte tuttarna på plats och mindre storlek får jag inte över min oootroligt breda rygg ;) haha

Men annars kan jag tipsa om träningstoppar från HM som finns i roliga mönster och färger!

Pe

dansnatt!

09 Maj, 2010 - 03:07 ☆ glada dagar
nu är kl 3 på natten/morgonen. börjar verkligen bli dags att sova. Vi hade instruktörsfest ikväll. Verkligen roligt var det. God middag och sedan dansgolvet hela natten. Haha det är verkligen som ett träningspass att gå ut på krogen, tala om att svetten rinner när man dansar konstant :)

Det är så härligt att gå ut ibland och bara dansa dansa dansa... spelar ingen roll hur det ser ut, vad man gör bara man dansar! Fantastiskt!

Fröken Pe säger godnatt. eller god morgon.

keep or not to keep?

08 Maj, 2010 - 18:19 ☆ glada dagar


Ett svart linne med en ros på bröstet! Behålla eller inte?

 Rosen....Den lilla prickiga...?! ja jag vet att jag har fula knän... hahaKanske det blir kvällens dansklänning? :)vitt linne med en dam och en annan ros?! värst vad jag är inne på rosor som detaljer..den långa svarta funkar alltid.. eller?med detaljen på ryggen... vad tycks?allra bäst trivs jag förståss i träningskläder... vad sägs om den nya blåa?? :)

Ikväll har vi instruktörsfest! KUL! men jag vet inte vad jag ska ha på mig... eller vad jag ska behålla av mina nya kläder.. hjälp hjälp! bäst att skynda sig! Vinet väntar ;)

Puss

Pe


blandat och pussar

08 Maj, 2010 - 14:14 ☆ glada dagar
Jag har varit på stan och köpt lite kläder. Är det något jag hatar så är det att prova kläder på affärerna. Det är dålig belysning, trångt, ett dåligt skynke så alla kan se in på sidorna, man har fel skor på sig, fel byxor eller något annat..
Därför köper jag lite blandat och tar hem o testar istället. haha lite jobbigt att lämna tillbaka kläder sen men hur som helst..

Ni ska få se sen vad det blev och hjälpa mig att välja vad jag ska behålla :)

Nu skiner solen så jag måste ut igen och njuta av det fina vädret!

Pe

Idag kom ZEB till världen! Min älskade vän Lotta har blivit mamma! Jag kan inte fatta det :) Vill bara till Kiruna och pussa på dem;)

god lördag

08 Maj, 2010 - 10:04 ☆ glada dagar
Jag skrattade igår så tårarna rann och jag fick kramp i magen!
Det är så skönt ibland att se något galet, överdrivet, lite konstigt och.... ja helt fantastiskt. Har ni inte sett den så tycker jag absolut att ni ska göra det :) Liket som visste för mycket

Nu kaffe sedan fundera över lördagsträningen!

våga fråga

07 Maj, 2010 - 16:47 ☆ glada dagar
Nu ska jag byta om och sedan börjar det bli dags att fara till Piteå havsbad. Först middag och sedan alltså se "liket som visste för mycket". Vilken härlig fredag!! Först 2 träningspass och sedan en rolig kväll med fina vänner!

Jag skriver visserligen mycket strunt här emellanåt :) men kommentera gärna om ni vill. Ibland vill man förståss bara läsa och skita i att kommentera. Men alla kommentarer är välkomna så ni behöver inte vara rädda! Ni får skriva och fråga vad ni vill. Om ni vill lära känna Fröken Pe lite bättre. Ville bara säga det till er som läser min blogg! :)

Hoppas ni har en härlig fredagkväll framför er! Nu måste ja draaa

/Pe

fredagsträning avklarad! lever jag??

07 Maj, 2010 - 14:40 ☆ glada dagar


matlagning ska gå fort när man är så hungrig så man tror man ska gå sönder!Färdig grytbas funkar perfekt om man bara vill ha mat så fort som möjligt. Värmde den, la i broccoli, räkor, champinjoner, lite grönsaker... Koka ihop och klart! Enklare kan det inte bli! Till det åt jag lite pasta som var kvar från gårdagens middag....

 Kanske inte ser så gott ut men... haha det är gott!

Åt alldeles för lite innan jag for iväg på träningspassen, som blev spinning och bodypump. Spinningen kändes bra! Jag tog i lite extra fredagen till ära :) Men sedan ångrade jag mig nästan att jag hade bestämt mig för att gå på pumpen också.. Jag var rätt trött!! Men jag ville få in passet lite eftersom det var så länge sedan så jag tog det lite lugnt.

Benböjen kändes hemska! det var helt galet... :) Men annars kändes det okej, förutom att det hade kunnat kännas ännu bättre om jag hade varit piggare i kroppen och inte kört något pass innan! :)
Jag är faktiskt helt slut nu! Måste vila 5 minuter...

Pe

FRÖKEN PE SKA FREDAGSTRÄNA

07 Maj, 2010 - 09:53 ☆ glada dagar


God morgon solstrålar. Jag är helt slut. Hade lätt kunnat sova bort hela dagen tror jag... Hade svårt att sova inatt. Ibland tänker jag så mycket så även om jag är dödstrött ligger jag vaken och kan inte somna. Ni vet när det känns som att hjärnan går på högvarv. Ni känner säkert igen det?Men hur som helst så är det dags att fredagsträna! Ska kasta i mig sen frukost/tidig lunch och sticka till gymmet. Har inte bestämt mig om jag ska kämpa på för mig själv uppe bland de fria vikterna eller om det blir spinning och sedan Bodypump. Jag tror det blir det senare! 2 gruppträningspass... Jag känner mig så trygg nere i gruppträningssalarna. Och Pernilla som håller i spinning (rpm) är så grym så jag känner att jag behöver hennes energi!! :):)


Ikväll ska vi se Liket som visste för mycket på piteå havsbad!
Ser verkligen fram emot det! jag brukar kunna skratta ihjäl mig på roliga föreställningar... Gillar skådespelarna också. Tror det kommer bli grymt!!

Har någon sett den??

PUSS OCH KRAM HELA DAN

PE

FANTASTISKT

06 Maj, 2010 - 22:00 ☆ glada dagar
Jag har haft 2 FANTASTISKA pass ikväll! ja om jag får säga det själv :) Det var så roligt och det kändes så bra och kroppen var full med energi!
Ni deltagare gör verkligen min dag. Det är så härligt att köra tillsammans med er!! Tack tack tack tack.

Jag hade på mig de små shortsen ;)
måste ha varit dem som gav det lilla extra idag. hah!Nu njuter jag av hallon och norrskensfil. Så gott. Och en hårdmacka med keso, skinka och gurka. så gott så gott så gott!

Träffade på Tomas ikväll i spinningsalen och vi pratade om super saturday och träning (det vanliga :)). Kom in på det där med att stå på en stor scen med hundratals deltagare, hur häftigt det måste kännas! EN dag kommer vi stå där på en scen! Det är svårt när man är här bara. hur ska någon upptäcka hur GRYMMA instruktörer vi är i Piteå??? *fniss* Men allt går om man vill så som sagt... EN DAG :)

Godkväll på er alla fina!

/PE

nakenchock?

06 Maj, 2010 - 17:26 ☆ glada dagar
Jag älskar mina nya shorts men vet inte om jag vågar ha på dem... haha deltagarna kanske får en chock av att se mina ben så mycket!! *skratt*ooo så korta! ett par tighta "cykelbyxor"/ "fotbollsundershorts" är ett måste! :)

Det bästa på sommaren när man tränar själv är att man bara kan ha på sig en sporttop och ett par små shorts. Det är ju så skönt när man kan träna i lite kläder, blir ju så varmt iaf. hihi.. Men när man är bland folk måste man tänka sig för. Kan ju inte se ut hur som helst!

Måste rusa! Dags för danceaerobic pass och sedan Body Combat. Jag hoppas vi ses!! :)

Puss
Pe

och en liten film att le åt :)

05 Maj, 2010 - 23:27 ☆ glada dagar


Ja bara för att jag längtar tills det är dags igen måste jag lägga upp denna film. Man kan inte se den för många gånger! *skratt* Visst kommer träningssuget? Visst känner ni också att ni måste till Sthlm i september??

PE

längtan!

05 Maj, 2010 - 23:21 ☆ glada dagar


Fick ett mail idag(se nedan) om Supersaturday den 4e september! Å vad jag längtar dit.


Du är inbjuden…

... till Les Mills stora träningsdag, SUPER SATURDAY, lördagen den
4:e september på Annexet och Hovet i Globenområdet, Stockholm. På scen från Nya Zeeland: Jackie Mills, Susan Renata, Gandalf Archer, Dan Cohen och Dan McDonough. SUPER SATURDAY är i år fylld av ännu mer träning, lek, sociala möten och utmaningar. Avsluta dagen med oss på Café Opera i centrala Stockholm.bild från förra årets super saturday. Helt fantastiskt med en hel dag med träning!!
Jag ska dit i år igen. Ska ni med??? :)

Puss och godnatt
Pe

wow

05 Maj, 2010 - 18:58 ☆ glada dagar
vilka härliga elever jag har! så duktiga :)
Dem gör mig så glad!

Nu måste jag ha kaffe innan jag somnar. Sen hjälpa pappa att lyfta ett skåp.
Mycket spännande på gång nu alltså.. haha.

Vad gör ni? Någon som ägnar sig åt härlig onsdagsträning?

Pe

välkommen onsdag

05 Maj, 2010 - 11:50 ☆ glada dagar

Hej på er där ute!

Solen skiner, vilket genast gör att man blir glad. Oj vad jag längtar till sommaren nu! Kan den inte bara skynda sig hit. Jag längtar efter att bygga sandslott, bada och simma i älven, spela fotboll, skön utomhusträning, ligga och må gott i solen, fina sommarklänningar....

Nu ska jag iväg till Arvidsjaur och undervisa :)

Pe


jag tar kväll

04 Maj, 2010 - 22:37 ☆ glada dagar


Det känns skönt att sitta i soffan nu och bara titta på tv och dricka te. Kvällens dansundervisning var rolig som vanligt. Men det kan vara lite klurigt att få en grupp 6åringar att stå på rader *hihi* men dem är väldigt duktiga på att leka cirkus :)

Maq passet kändes bra också. Det är alltid så roligt att instruera. Men jag tror minsann att jag ska ge upp några övningar med viktskiva (som vi testar nu några veckor) och återgå till skivstångsövningar!

Eftersom den tyngsta viktskivan nere i gruppträningen är 10 kilo så kan det bli för lätt för dem starka och träningsvana... och att hålla flera viktskivor om man vill ha tyngre känns inte som något bra alternativ...hittade den här filmen på youtube. det är precis dem övningarna jag gör på passet! :)

färgsprakande träning!

04 Maj, 2010 - 15:49 ☆ glada dagar


är det inte ett underbart linne från Nike? vem kan motstå denna färgglada sak? inte då jag...
det är ett sånt här nätlinne ni vet. rosa under svart ovanpå. lägg till lite grönt och vitt så har du denna skönhet!oooh så stark och snygg jag genast blev i ett nytt linne. perfekt boxarlinne känner jag!
glad av färg får nog dagens motto lyda.

Nu dags för middag, sedan finslipa lite i danserna till kvällens undervisning.
Vi ses kanske på MAQ träningen ikväll?

Puss i vårsolen på er alla fina.

Pe

träning för den late!?

04 Maj, 2010 - 10:43 ☆ glada dagar


Fastnade framför tv shop och abtronic. jag blir bara förbannad. träna med ett löjligt bälte runt magen? vansinne. Tjusningen med att träna är att fara iväg till gymmet, svettas, få lite egen tid, känna att man kämpar, blir trött... ni vet! Träning för mig är inte att sitta i soffan och tro att ett bälte ska få mig i form.
Men vad vet jag det kanske fungerar? Någon som har beställt hem en abtronic kanske? Eller någon som vet om det ger resultat? jag synar.. men det är väl för att tanken känns så konstig och löjlig.. haha!


smörgås med keso, avokado och en paprika på toppen- så gott! och jag känner mig alltid så snygg på morgonen när jag dricker morgonkaffet! *hah!*

ha en härlig dag! solen skiner i Piteå. Oj så härligt

Pe

dans och boxningskväll

03 Maj, 2010 - 23:04 ☆ glada dagar
ikväll har jag undervisat... om bara några veckor ska eleverna ha våruppvisning. för mig känns det lite stressigt... har inte haft så många veckor att jobba fram något. Elever är borta... jag kommer in som vikarie.. svårt att få ihop en koreografi och hinna lära ut. Därför har jag valt att göra en lättare dans för att det ska hinnas med...
ja det känns väl sådär. det är svårt att känna sig nöjd som lärare. skulle helst vilja ha massa tid att skapa!

Till den här låten ska eleverna få dansa! ganska svängig måste jag säga :)


Sedan var det dags för träning med boxningsklubben. dem var många idag, kul! och som vanligt jobbade dem så bra! det är så roligt att se hur dem blir bättre! starkare, bättre teknik, bättre kroppskontroll... :) det händer hela tiden något hos alla. ja det är inte bara min förtjänst utan Roger som också har en träning ska ha mycket cred. och boxarnas vilja och engagemang :)

Jag måste bjuda på lite boxningsklassiker. erkänn att träningssuget kommer?

God kväll på er.

Pe


boken från högstadiet avslöjade allt!

03 Maj, 2010 - 17:34 ☆ glada dagar
jag var hemma i kiruna. mina föräldrar är på väg att flytta. rensat bland gamla leksaker, kläder och skolböcker. En tanke slog mig som jag hade förträngt. Utvärderingsboken från högstadiet avslöjade allt. Vilken elev jag var... jag kanske ber om ursäkt till mina gamla lärare!

Varje veckas utvärdering var ungefär den samma. "jag är less på skolan. tycker det är tråkigt. jag förstår ingenting. jag längtar till helgen. jag behöver lov. hatar att göra matteläxorna. försover mig".

Skolan passade inte mig. Jag fick inte ut min energi. det jag tyckte var roligt var när vi for iväg med skolan och hade olika tävlingar med alla elever, eller när vi hade lära känna dagar med de andra klasserna... vilket gjordes väldigt sällan. inte ens idrotten, som jag egentligen tyckte mycket om, var särskillt rolig. Min klass var liten. killarna var dubbelt så många. dem tog över. var starkare. dem tordes mer. tog mer plats. tjejerna kom i skuggan.

jag tyckte dansen var rolig. men alla sa att den var tråkig. speciellt killarna. så jag höll tyst. på den tiden var dansen i skolan i form av pardans, ringdans... men jag tyckte den var rolig. då fick jag röra på mig och satt slippa stilla på min plats i klassrummet. jag hatade att sitta still och räkna matte.

fotbollsturneringar var roligt. och innebandyturneringar. då möttes alla skolor i kiruna och kampen var stenhård. jag sprang som en galning. våran klass förlorade nästan alltid. vi var så få tjejer. och alla tyckte inte att det var lika kul som jag.

Utvärderingsboken från högstadiet avslöjade allt. Jag ber om ursäkt om jag kunde vara en negativ elev. skolan passade inte mig bara. det jag var bra på fick ingen plats. man blir bra på det man tycker är roligt. det som är tråkigt måste man göra för att någon säger det. men det tråkiga skulle vara så mycket lättare om även det roliga fick lite plats.

Idag har jag studerat 6.5 år efter gymnasiet! jag är utbildad LÄRARE och jobbar i skolans värld! Min inriktning är visserligen DANS. men ändå... det trodde jag aldrig på högstadiet. VEM trodde att fröken Lindmark en dag skulle bli LÄRARE?:)

sååå hemskt! så skönt! så...

03 Maj, 2010 - 14:58 ☆ glada dagar
Jag var på spinning idag på lunchen. Det var hemskt och underbart på samma gång.

Längtade verkligen efter att spinna för det har inte passat tidsmässigt på evigheter. Jag var totalt slut! Tog i för allt jag hade och höll på att dö! Haha men det kändes jobbigt på ett sånt himla härligt sätt! Det är sann träningsglädje det.. haha när man njuter av att vara helt slut!


har varit och handlat lite grejer så jag kan fylla på i träningsbacken på gymmet! sådant som alltid måste finnas i skåpet.. sockar, deo, shampo, balsam, duschcreme...


det var en gång en helg...

03 Maj, 2010 - 08:52 ☆ glada dagar
Det var en rolig helg i Kiruna. Alltid skönt att komma hem ibland.

 Lillebror hade inflyttningsfest...


Snöigt Kiruna, ris på kina restaurangen, två stora bilar är bättre än en stor bil...
Kul att vara borta men skönt att komma hem. Nu är jag i tvättartagen innan jag ska ta tag i dagens tränings och dansplanering.

Hade ni en skön valborg?

Fröken pe

vem kan stå still?

01 Maj, 2010 - 22:34 ☆ glada dagar

inte omöjligt...

01 Maj, 2010 - 22:24 ☆ glada dagar
....att dagens träning, förutom en liten promenad i snöovädret, blir på dansgolvet inatt! :) 

tjockis

01 Maj, 2010 - 11:10 ☆ glada dagar
Det snöar i Kiruna!

Måste hoppa i kläderna och ta en promenad. Jag känner mig tjock och helt slapp i musklerna för att jag inte tränat ordentligt på några dagar. Jag har ätit konstigt också. För första gången på flera månader, år, jag vet inte vad, så har jag ätit både strips och friterad kyckling. Tycker inte ens om det egentligen... men det bara blev så. *haha*

Hur som helst ska man inte klaga efteråt. Men jag kommer må bättre om jag får röra lite på mig.

In i snöstormen!

Pe