Våga lyfta

30 Sep, 2012 - 19:36 ☆ glada dagar

Söndagsträning i form av marklyft, frivändning och puschpress.
Länge sedan jag lyfte tungt så var nöjd med mina 100 kg i mark. Vet att jag kan mer. Målet är 130 kg. 120 har jag tagit så fortsätter jag bara lyfta kommer det gå som en dans.

La krut på att nöta teknik i frivändning också. Bra att öva teknik. Det får oss att träna säkert och kunna ta tyngre vikter. Glöm inte det :)

Middag hos mor och far var perfekt avslut på söndagskvällen. Nu skriva krönika och öva lite koreografi.

Tjing!


Jodå så att

29 Sep, 2012 - 21:12 ☆ glada dagar

Läste ni min krönika i annonsbladet? ;) hösten hösten hösten! Fantastiskt. Behövs inga mer ord. Förutom att mörkret är skrämmande och väldigt otrevligt!

Helgen började bra med fina Tomas och Hanna som middagsgäster. Tre rätters med gott vin och bästa sällskapet får vilken fredag som helst att lysa upp.

Nu ska jag ta mod till mig och hoppa i reflexvästen och bli vän med mörkret.


Miss Gynning

26 Sep, 2012 - 21:25 ☆ glada dagar

Carolina Gynning är min nya idol. Hon är så galet vacker. Inte konstigt att jag ville se ut som hon i håret. Jag älskar hennes hår!

Mitt blev inte exakt så. Men jag är höstfärgad och älskar det. Bort med det sommarblonda och fram med det höstbruna!

Trött efter cx och sh bam ikväll, och efter att ha nött sh bam koreografi i flera dagar. :) nya sh bam passet är så bra. Ni måste testa om ni inte har gjort det! Det gör mig så lycklig!

Imorgon har jag en gymdate kl 8 så nu dricka te och sen sova.


Har du vatten i ansiktet fröken?

24 Sep, 2012 - 21:21 ☆ glada dagar

Så sitter jag till slut i soffan. Kom hem till varma mackor efter en lång dag. Det är kärlek.

Började mina dansgrupper ikväll. Underbart! Fantastiska barn.
Känns så härligt att få dansa med barnen igen. Det ger en glädje som inte går att få någon annanstans.

Ok att barn är här och där och upp och ner, men barn har myror i brallan. och det gör mig glad att se dem hoppa omkring och ha svårt att vara stilla. Det är ju därför dansen är så härlig. :)

Jag vill att barnen ska få springa av sig, hoppa, sitta, bli förväntansfulla och få använda lek och fantasi med hela kroppen.

Och jo man blir svettig av att dansa. Speciellt som dansfröken.


Dumröv. Bra röv.

22 Sep, 2012 - 22:32 ☆ glada dagar

Dagen har bestått av förberedelse inför måndagens danslektioner. Drar igång mina dansklasser i Sjulsmark och det är många barn anmälda! Kul!!

Jag har sjungit barnsånger och gjort hoppsasteg runt i huset. Det är inga dåliga lördagsaktiviteter minsann.

Hann med att springa milen i den härliga höstsolen också! Hösten är det vackraste jag vet tror jag. På tal om hösten så håll utkik efter min höstkrönika som kommer i annonsbladet till veckan :)

Vi har njutit av fin middag på fin restaurang med fint sällskap ikväll. Sen ätit godis och spelat spel. Jag förlorade och är tydligen en dumröv! Men min röv är bra ändå. Den är snygg i blommiga tights och springer bra i uppförsbackar.

Imorgon väntar en inspirationsdag med Oscar Jöback!!! Som jag längtar! Träning och föreläsning med bästa Oscar kan inte bli annat än grymt!

Puss och godnatt

Pe 

 

 


Tjejigt springer fort

18 Sep, 2012 - 00:05 ☆

Pjucken och tårtbilden kan man ju inte glömma.

 


den 28e födelsedagen

17 Sep, 2012 - 23:47 ☆ glada dagar

Idag är det den 17 September 2012 och min födelsedag är snart slut. Min 28e födelsedag. Ni ska veta att 28 år blir man inte bara sådär utan det krävs en hel del födelsedagar för att komma hit där jag är idag.

 

Den här dagen var egentligen inte så olik tidigare år när jag har fyllt år. Utan dem 200 grattishälsningarna på Facebook var givet, av såväl nära vänner som vänner som man hade glömt bort var sina vänner och av vänner som man inte visste var sina vänner. Jag blev grattad av mormor i finnmix och det är minsann inte alla förunnat! Det blev fler sånger det här året än tidigare, storebror stämde upp i en familjemixversion av ja må du leva, lillebror sjöng med sin djupa kirunianska (ett språk som har sitt ursprung i min hemstad Kiruna) stämma, moster sjöng, farmor sjöng, faster sjöng. Ja mycket sång min 28årsdag till ära. Jag tackar ödmjukast för all uppvaktning.

 

”Tänk dig älskling att nu har du bara två år kvar till 30” var de första orden jag hörde imorse när jag slog upp mina två blå. Och du kan hålla käften och somna om blixtrade det till i mina nyvakna tankar.

 

Det här med 30. Krisen som ska komma. Barnen som ska vara påväg, huset som ska renoveras, kombin som ska införskaffas…. Hjälp! Jag kan inte känna något annat än panik. Men varför stressar jag och många med mig upp oss för en ålder? Är det för att man nu borde ha hunnit till något ”bra läge i livet” ? Ska man ha vågat släppa morsans hand och klara sig själv?

 

Jag får stressfinnar, jag läser vi i villa, jag köper kaffe på extrapris och jag lär mig baka banankaka. Sen då?

Ja sen inser jag att bästa födelsedagspresenten var mina nya löparskor. Dem blå och rosa asics. Jag kommer springa miljoner mil i dem. Fort kommer det att gå. Uppför och nerför. Framåt och bakåt. Jag är mer tillfreds med livet nu än någonsin tror jag. Jag är exakt där jag vill vara. Med dem perfekta skorna. För skor är viktigt. Näst efter kärlek är det nog det mest livsviktiga.

 

28 18 eller 8. Samma Pe men en bättre Pe för varje födelsedag. Jag är så klok nuförtiden. Och jag bakar förbannat goda banankakor. Och jag springer och njuter. Spelar ingen roll vart jag springer eller hur fort det går. Spelar ingen roll hur långt jag tar mig eller hur många diken jag trillar i.

 

För jag tar mig ut. Och jag uppskattar min egen tid på ett sätt jag inte kan minnas att jag någonsin gjort. Så den här födelsedagen, den 28e i ordningen är den bästa i mitt liv. För hur många 28åringar blir egentligen grattade i finnmix på P4? Kärleken sedan. Den här kärleken man får känna extra mycket en dag om året. Den är ovärderlig. Både när det gäller till människor runt mig och riktigt tjejiga löpardojjor.

Jag måste sova nu. För bättre än såhär kan det inte bli!

 

 


4 bilder på 4 sekunder

15 Sep, 2012 - 20:43 ☆

Idag har det varit en underbar dag! Så då har vi passat på att rensa ogräs, ta bort oidentifierbara buskar, springa från getingbo och suttit och dingla med fötterna från altan.

Mysfaktor = hög
Brännskador från brännässlor = medelhög
Svettfaktor = lagom hög

Hunnit dansa nya sh bam passet i källaren också och jag lovar det kommer bli rejält drag på onsdag när vi släpper nya realesen. Den är grym!

Nu känner jag att jag behöver lördagsgodis. Hej så länge.


Fryser du? Så onödigt

13 Sep, 2012 - 18:50 ☆

Hösten är här med med vackert solsken de dagar som inte regnar bort.
Röda öron och snoriga näsor. Kalla fingrar. Regn som piskar i ansiktet. Träd som blir gula.

Visst känns det mysigt?

Vill ni ha en varm höst? Få upp värmen med träning. In i varma träningssalar, svettas på gymmet och klä er ordentligt inför löprundan.

För att motverka hösttröttheten som dem mörka kvällarna för med sig är mitt råd att byta ut kvällsträningen till Morgonträning. Passa på att ta en promenad eller joggingtur när solen skiner på morgonen!

Sug åt er av alla solstrålar ni kan få! Solljuset gör oss piggare och efter den värdelösa sommaren behöver vi en dos ljus fortfarande ;)Det handlar om något helt annat

10 Sep, 2012 - 23:23 ☆

Det spelar ingen roll hur mycket du tränar utan vad du tränar.

Det spelar ingen roll hur mycket du äter utan vad du äter.

Det spelar ingen roll hur du är utan vem du är.

Det spelar ingen roll vad du bär utan hur du bär det.

Det spelar ingen roll hur du gör det utan vem du gör det med.

Och kom ihåg;
- Den som inte har ett skoförråd har för lite skor.

- om man har 2 toaletter ska minst en vara tjejig med rosa, smink och doftljus.

- ramla inte i en nymålad trapp.

- om man skadar knät och inte kan springa så är det kul att cykla i skogen.
Skämtfilm

07 Sep, 2012 - 18:38 ☆

Sånt där händer bara på film...

Ja eller så händer det Pe. Det är ungefär samma betydelse.

Jag kommer hem från jobbet. Ramlar in i den nymålade trappen som J kämpat med hela dagen. Tydligen kunde jag inte ta trappstegen i ett svanhopp.

Slår i knät. Får en chock av smärtan. Skriker. Gråter.

Förstör mina nya jeans med målarfärg. Får målarfärg på socken som jag sedan trampar ut på det nya golvet.

Ramlar av smärtan. Tror jag ska svimma på köksgolvet. Släpar mig upp till diskhon för vatten.

Det svartnar för ögonen.
Sedan spyr jag ner hela diskhon.

Hoppsan!

Högläge och kylklaff!

"hej älskling jag är hemma nu"

Sen skrattar jag så mycket som man bara gör när något helt sjukt händer!

Men trevlig helg då ;)


Det är mycket nu

05 Sep, 2012 - 21:44 ☆

Hej bloggen. Här kommer kvällsbikten.
Om någon vecka fyller jag år. 28 år blir jag. Hjälp! Vart tog åren vägen?

Det var ju nyss jag bodde i en liten lägenhet i Sthlm och blickade ut över ett regnigt december. Den där dagen 2009 när jag sa att jag aldrig ska bo en till vinter i Sthlm utan snö! Den dagen när jag längtade hem. Den dagen när jag tänkte att en dag ska jag bo i ett hus i Pite och skotta snö!

Nu är det höst och jag har flyttat till ett hus. Ett alldeles eget hus. Jag längtar tills jag får skotta min egen gård och tills jag får hänga upp en jättejulstjärna i Vårat stora fönster.

Jag är snart 28 gamla år och är lycklig som aldrig förr!

Jag har drabbats av höstförkylning men trots att jag inte törs träna pga en ond hals så känns det bra ändå.

Jag kan baka banankaka och titta på när J målar trapporna vita.

Och jag har tränat varenda dag fram tills idag när jag kände att det inte är bra längre. Jag har lärt mig snyta mig i farten när jag springer så lite snor är okej. Men när halsen gör ont blir det träningsförbud!

Fullt upp med att komma i ordning i huset, skratta med mina fantastiska kollegor på Idépoolen, och öva på att fräsa ut snor ur näsan när jag springer.
Ja det är mycket nu kompisar.

Later/ Pe