Svimma eller äta pizza

30 Jan, 2013 - 23:13 ☆ Träning

Tjoho.

Haft en bra dag på jobbet. 5 lektioner. Man blir lycklig när barnen kommer och kramas efter lektionen!
Och jag blir lycklig av att se barnen virvla som vackra Snöflingor.

Ikväll blev det 2 timmars spinning. Vet inte riktigt hur det gick till men plötsligt satt jag på en cykel och var med på älsklingens spinningpass.
2 timmar. Bergsklättring.
Jag fick ont i rumpan. Och min förkylning sitter nog kvar lite eftersom jag trodde jag skulle dö i mitt eget snor.
Men det var bara att snyta sig och fortsätta. För inte tusan kan jag ge upp på min sambos pass. ;)

Det var skönt iaf att få svettas ordentligt och länge. Men när det var 30 min kvar blev jag akut hungrig och det enda jag kunde tänka på var chokladpudding, ostmackor och ett glas mjölk!

Blodsockret hamnade någonstans under snön på väg från gymmet och jag kunde endast uttala meningen "håll käften och gå till bilen"

In på Ica. Jag var döende. Slet till mig det första jag såg. En apelsinfestis för en 5a i förbutiken. Jocke sprang in och akutshoppade banan och räddade livet på mig.

Sedan kunde jag släpa mig igenom Ica och handlingen. Tröck i mig godis på vägen hem. Sedan slängde vi en pizza i ugnen och det blev kvällsfikat kl tio på kvällen.

"Jag skulle aldrig klara av en diet" sa jag till Jocke.
Han är snäll och säger att jag visst skulle klara det. Men han vet och jag vet att utan mat går jag i väggen. Jag blir akut illamående och tror att jag ska dö. Jag funkar inte med ett lågt blodsocker. Jag blir hemsk.

Ändå åt jag massa mat innan passet. Haha.

Tack älsklingen för ett svinbra pass! Du är så jädrans duktig!!

Och jo man kan äta bra mat och mycket under en diet. Men jag tror ärligt jag skulle vara svinsur hela tiden. ;)

Godnatt


Magrutor och en apa

29 Jan, 2013 - 22:03 ☆ Träning

God kväll i stugorna!

Jag har gjort några upptäckter idag:

1) om jag hänger som en apa samtidigt som jag håller andan och spänner mig jävligt mycket kan jag ana mina magrutor.

2) när jag försöker posa i spegeln ser jag löjlig ut. Och jag ser kissnödig ut.

3) jag måste gå omkring och bära på flera kilo hela dagarna. Träningskläder, dansgrejer, skor, vattenflaska, mat, koreografianteckningar, musik, pärmar, snusdosor, bananer....

4) tisdagar är min favoritkväll när jag först brukar köra iw och sen instruerar cx worx och sh bam.
Tack till Hanna för ett fantastiskt bra iw pass ikväll!

5) alla mina pengar går till snus. Jag borde sluta.

6) alla barn verkar älska breakdance. Jag måste gå en kurs så jag lär mig mer och blir en coolare dansfröken! Kanske finns någon plats kvar i 4-5 års gruppen som jag kan hoppa in i?

7) nej inget mer. Det var allt. Godnatt.

Eller jo jag funderar på att flytta in i garderoben.


Livet i en gympasal

28 Jan, 2013 - 22:05 ☆ Träning

Som danslärare bedriver man stor tid i olika gympasalar. Ganska trevligt om det inte vore så kallt och om man inte fick svarta fötter av dammiga golv.

Idag åt jag även min middag i en gympasal. Sittandes på golvet. Vem får en sådan lyxig lunch så säg? ;)

Efter 6 lektioner med både dans i skolan och frivilliga grupper är det rätt skönt att få sätta sig i soffan med älsklingen. Trött på ett skönt sätt!

Danslärare är lyx! Världens bästa jobb. Alla barn borde få dansa. Alla skolor borde ha dans på schemat. "Rör man sig så fastnar det där uppe" (som för övrigt är titeln på mitt examensarbete 2010)

Alla skulle tänka klarare och orka mer om dem fick dansa oftare. Stora som små. Håller ni med? ;)

Jag har börjat inreda min Walk in closet för att tala om något annat. Det är stora och tunga beslut som ska fattas. Hur många väskor ska jag hänga upp? Vilka klackar ska stå framme? Hur många t-shirts ska ligga i samma hög? Ska jag sortera kläderna efter färg?

Ja ni hör ju. Värdsliga problem.

Har kommit en bit på vägen med det viktigaste. Svettband, löpardojjor, finklackarna, converse, telådor som jag gjort om till smyckeskrin, och en rosa blomlåda fylld med klockor. Det borde vara det mest värdefulla jag har. Haha. Men det är inte fy skam.

Godnatt och trevlig måndag
Pe


Chins

27 Jan, 2013 - 19:35 ☆ Träning

Idag är en bra dag. Morgonträningen var rygg med min bästis elin! Klarade 15 strikta Chins och nöjd som fasen! Mellan 13-15 brukar det bli beroende på dagsformen. Ska klara ett pb på 20 snart! Vänta bara.

Men pb på 15 Chins gör mig sjukt stolt och glad. Ska lägga in mer chinsträning med viktplatta framöver. Det är ett måste för att bli starkare och nå målet som i dagsläget är 20 st.

Blev ett bra ryggpass trots att jag varit förkyld och fortfarande inte känner mig på topp.

Efter att ha kört ett Pt pass med grymmaste Josefine och hunnit vila min egen kropp lite, hoppade jag på cykeln och körde ett intervallpass på 30 min. Fantastiskt!

Törs inte ta ut mig max eftersom jag känner mig lite seg och småförkyld ännu men var skönt att få svettas lite. :)

Laddar nu inför ny vecka och nya utmaningar. Ska koreografera ihop lite dans innan jag tar kväll.

Todiloo
Pe


Älska vila träning

26 Jan, 2013 - 00:15 ☆ Träning

Efter halsont och förkylning ska jag testa mig på ett träningspass imorgon, lördag! Vilat igår och idag så imorgon hoppas jag det ska kännas bra igen.

Veckan har gått ruskigt fort. Har knappt hunnit med. Jobbat, dansat, tränat, hostat, sovit.

Idag efter jobbet somnade jag 17.30 i soffan och vaknade 20.50. Skit. Såg slutet av gladiatorerna och skrattade lite. Jag var jättetrött. Jätte jätte jättetrött. Skyller på förkylningen.

Nu sova igen och ladda för lördag.

Älska det du gör. Det är riktig kärlek. Riktig kärlek är bäst.

Tjarå


Myssöndag

20 Jan, 2013 - 21:41 ☆ Träning

Helgerna går fort. Kanske för att dem är så roliga?
Fredag och träningspass innan jobbet. Rodd. Kettlebellswingar. Mage.
Sen titta gladiatorerna och känna lite "helvete att jag inte kom med".

Lördag marklyft och baksida lår. Jobba. Backintervaller som nästan fick mig att kräkas. Vinkväll hos Elin.

Söndag och flera timmar på stan med mamma. Ny bh, nya tröjor, nytt halsband, nytt armband, ny ring, ny grön skurhink. Bra shopping.
Sedan middag hos mor & far.

Söndagsmys är det bästa. Bättre än fredag och lördagsmys. Gillar att få en bra avslutning på helgen. Söndagar är den dagen vi brukar hyra en film och köpa godis. Mycket roligare att äta godis på en söndag än på en lördag 😉
Man laddar upp för en ny vecka. Fyller energidepåerna inför måndagens danslektioner, intervallpass och ryggpass. Fantastisk känsla!


Axlar iw och dans

17 Jan, 2013 - 22:05 ☆ Träning

God kväll Piteå!!! Och resten av världen!!

Då blev det torsdag då. 4 danslektioner, ett Indoor Walking pass och ett axelpass senare sitter jag i soffan. Är full av sockerrus från apeljuice och risgrynsgröt. Skönt.

Det är härligt att vara dansfröken och fara runt och ha massa danslektioner. Men lite trött blir man. Mest i huvudet av all planering, koreografier och alla namn på barnen. Men det är världens bästa jobb! ❤ Älskar varenda sekund!

Elin min fantastiska vän körde ett underbart iw pass idag. Hon har dem bästa iw passen! Älskar dem. Ni måste testa om ni inte gjort det! Men jag varnar för att Elin inte bara har grymt starka triceps. Hon har nog världens starkaste ben också!! Tack vännen!

Efter iw körde vi axlar i gymmet. Kändes grymt. Avslutade i Dipsställningen. Trodde jag skulle dö sista setet. Som det ska vara.

Nu ska jag sova och låta musklerna växa!!!

Puss och godnatt
Fröken


14 + 1 och + mera träning

13 Jan, 2013 - 21:42 ☆ Träning

Idag har jag inte tagit det söndagslugnt. Men jag har tagit det söndagsmysigt.

Startade med att träffa Josefine en tjej jag hjälper med träning. Jag blir så glad över att se att träningen gett resultat för henne! Josefine är en fantastisk tjej och jag är så stolt över allt hon åstadkommit! Heja!!!

Sedan fortsatte dagen med att gå igenom sh bam passet som jag kör själv på tisdag. Alltid nervöst första gången man kör en ny realese själv! Men bra nervöst. :) sådär galet roligt nervöst!

Jag hoppas ni kommer och dansar med mig på tisdag och ger mig lite stöd ;)

Dagen fortsatte med dansplanering. I veckan har jag 14 danslektioner att undervisa. + sh bam klassen. Underbart!! Men mycket förberedelser.

På kvällen tog vi en promenad. Kallt och norrsken. Mysfaktor hög!!

Spände mig framför spegeln eftersom jag var orolig att jag har dansat bort mina muskler. Men det finns lite kvar iaf. Haha.

Hej hå dansa på


Härligt

10 Jan, 2013 - 21:59 ☆ Träning

Känner mig lycklig efter ett toppen pass ikväll! Jag och Maria släppte nya sh bam realesen och oj vilket drag! Såååå roligt! Tack till alla som var med!

Känner mig lycklig efter en fantastisk arbetsvecka också. Det har varit full fart med planering och lektioner och papper och allt ni kan tänka er. Men det är så roligt!

Har dansat och skrattat med mina elever. Lärt mig många namn. Hoppsat. Virvlat. Gjort snöänglar. Åkt störtlopp.

Det är härligt att leva!


Dansa jobba träna äta sova

07 Jan, 2013 - 22:53 ☆ Träning

Idag var första dagen på nya jobbet. Men det känns iof inte så nytt eftersom jag både har vickat och har haft mycket praktik på musik och Dansskolan under mina studieår. :)

Känns härligt att vara tillbaka igen!! Denna termin kommer jag jobba 60% som danslärare i dans i skola. Vilket betyder att jag far runt i Piteå kommun och har dans med elever i förskoleklass, lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet. :) sen till hösten får vi se vad som händer. Njuter av att få undervisa fram till sommaren iaf!

Kommer vara kvar på mitt andra grymma jobb Idépoolen också två dagar i veckan! Inte fy skam att ha turen att få ha två fantastiska jobb!! Grymt!

Idag har det planerats inför alla danslektioner och förberetts på alla sätt.
På onsdag börjar jag undervisa och jag längtar!

Hunnit med ett axelpass ikväll! Tack Emelie! Blir större och starkare så träningen går åt rätt håll!

Jag säger godnatt med ett skratt


Jobba på rumpan

06 Jan, 2013 - 22:22 ☆ glada dagar
Ja men tjenare tjenare. 
 
Idag ben och rumpa! stannade på 100 kg i marklyft. Hade kunnat mer men var bara ingen sån dag när jag kände för att maxa. 
130 kg i benpressen 10x3. 
Lårcurl. Som jag är svag i men ändå älskar. 
Rumpa i kable. Fäst foten i ett handtag och sparka bakåt uppåt. Bränner fint i skinkorna. 
Lite mage på det. 
Skön söndagsträning. 
 
På kvällen tog jag och Jocke en promenad i minus 10 och snöfall. Fantastiskt. 
tacos och film med alle på besök fick avsluta kvällen. 
 
Imorgon börjar jag på mitt nya jobb!!!! Äntligen ska jag jobba som Danslärare och bara dansa hela dagarna!!! 
 
Tjollahopp 
 
 
Går tydligen inte att ladda upp flera bilder. Skumt. 
 
 
 
 
 

Svisch svosch

05 Jan, 2013 - 21:43 ☆ Träning

Julen svischade förbi. Likaså nyår. God mat. Lek och skratt. Har haft så underbart roligt! Tack vännerna i Kiruna! Det är alltid magiskt att träffa er!

Tack familjen för att ni är dem ni är och för att ni är så förbannat bra!

Har haft sjuka crawings efter hamburgare och strips i 2 veckor och idag efter att ha dansat och cyklat i några timmar slog jag slag i saken!!

Jocke hade ingen talan. Middag på Max! 👍

Efteråt kände jag mig tom. Var det allt?
Det var inte så gott jag hade hoppats på. Men nu behöver jag inte drömma om burgare på ett år iaf. Haha.

Mår ni bra? God fortsättning alla vänner. Låt 2013 bli ett sagolikt år.