Är det mig du gråter för?

30 Sep, 2010 - 23:50 ☆ glada dagar
Japp nu har jag myskväll



Har haft en bra dag. Promenad i solskenet för att hämta min bil från verkstan. Dansat med mina Bliss elever. Spinn + maq pass. Och avslutade med att vara på sofias Body combat. (kan inte hålla mig från combaten när jag inte själv instruerar. haha...)

Det var lite folk ikväll på alla pass, pga "tjejkväll" i stan. Så fort det händer något i små städer så är alla där. Allt annat står öde. haha. Stor eloge till dem som valde att träna istället för att shoppa en torsdag kväll... ;)

Imorgon redan fredag! Jag har tur. Ska träffa L, en gammal vän som jag inte sett på mycket länge, han ska laga mat! Jag ska dricka ett glas vin och njuta av att det är fredag! Vilken dag :)



På lördag blir det kanske Luleå med P. Jag måste in på stadium! Och jag måste ha denna underbara Nike väska! Håller tummarna att den ska finnas på stadium även i Luleå (hittade den på stadium.se)



Något annat jag hoppas ska finnas är denna fina mössa!
Plus då allt jag la upp i det förra inlägget. Herre gud. Det här kommer bli farligt. Jag vill ju allt. Men det går ju inte. Jag hoppas P är stark nog att hålla i mig och brotta ner mig om jag börjar tro att jag kan shoppa upp hela stadium! :) Haha jag litar på honom!


Sist men inte minst. Här kommer en så otroligt bra Brolle i en sån vacker version av denna låt att jag får gåshud!
Kan lyssna om och om igen... Helt fantastiskt!



Puss vänner
Pe

Oj vad jag vill ha.....

30 Sep, 2010 - 12:12 ☆ glada dagar

Vindjackor, regnjackor, varma jackor, västar... Hösten får mig att vilja ha fina jackor i härliga färger!

www.stadium.se

Rygg och spinning

29 Sep, 2010 - 22:59 ☆ glada dagar
Spinning RPM och sedan ett snabb ryggpass. Skönt skönt!

Blev dessa övningar.


Enhands hantelrodd.

Förberedande: Ställ dig antingen längs bänken så du har ena benet uppe för stöd eller likt bilden. Den ena handen ska vara på bänken för stöd under övningen. Ta upp en lämplig vikt och ha rak rygg.

Utförande: Lyft stadigt och kontrollerat upp hanteln nerifrån och upp tills överarmen är parallellt med ryggen eller över. Gå sedan tillbaka till utgångsläget och upprepa övningen.

Kom ihåg:
Låt ryggen göra jobbet och inte biceps

Aktiverade muskler:








När jag avslutade med ryggresningar höll jag på dö. :)
Hade inte benen så högt som på bilden (men det måste jag testa nästa gång).
Jag gillar verkligen ryggresningar. Det tar i ryggen, rumpan och baksida lår så jädrans bra!

Idag kändes det extra mycket i baksidalår efter spinning passet!




RPM 48 från Super saturday!

/Pe

Så sant som jag heter Pe

29 Sep, 2010 - 14:31 ☆ glada dagar



Hej vänner!!

Idag är det onsdag hos fröken Pe, vilket betyder att det borde vara onsdag hos alla er andra också!
Solen skiner. (vilket den verkar göra varje dag numera och det gör mig så fantastiskt GLAD!)

Ikväll har jag endast ett Boxpass att instruera vilket ger mig tid till att sedan träna vad jag vill. Det känns som att det är en perfekt dag för spinning, RPM ikväll :) Eller ett ryggpass i gymmet.





Igår var jag ju då hos sjukgymnasten för att få reda på hur konstig jag egentligen är...

Mina fotleder är så fruktansvärt stela och överbelastade så hälften vore nog! Sjukgymnast E var som min räddade ängel igår. Han slet och drog och försökte lätta upp i lederna vilket kändes så skönt och det blev genast så mycket bättre!!

Eftersom det är så stelt i fotlederna har jag en dålig rörlighet vilket i sin tur leder till att jag belastar för mycket fram och bak på foten. Önskvärt är att få en bättre rörlighet för att på så vis kunna belasta hela foten bättre.

Jag fick även en genomgång av ryggen som var det bästa som hänt mig på mycket länge! När man tränar en hel del blir man lätt överansträngd och stel lite överallt. Ja man kan känna sig som en liten betongklump vissa dagar... haha.

Herr sjukgymnast ska fixa ett par sulor till mig som ska hjälpa till att få en bättre rörlighet i mina fotleder och som gör att jag belastar mer rätt. Det hela kommer bli mycket mycket bra känner jag på mig! :)

Nästa vecka ska han få "misshandla" mina leder och rygg igen vilket jag ser fram emot!
Jag kommer bli en ny fröken Pe!

- Ska få ett stort tack som hängde med mig och träna igår!
Det blev triceps och bål i gymmet och sedan body combat! Det är så roligt att ha med sig någon på gymmet. Man blir extra peppad och får hjälp att lyfta tyngre. Så tack tack N för en skit rolig kväll igår! Och grattis på din dag idag! :)





Idag ska jag njuta av en härlig dag med träning, jobb och skratt. Så sant som jag heter Pe. Och heta Pe har jag ju gjort i hela mitt liv- så mer sant kan det inte bli!

Puss på er ni fantastiska läsare
/





fem fingrar på tårna? eller är jag vanskapt?

28 Sep, 2010 - 15:37 ☆ glada dagar


Hösten jag älskar dig! September jag älskar dig! Piteå jag älskar dig! Pe, jag älskar mig själv!

Ännu en otroligt vacker höstdag. Jag har hunnit jobba och nu funderar jag på om det blir en promenad längs vattnet eller uträtta några ärenden på stan, innan det är dags för dagens träning.



Jag har gjort några tisdagsupptäckter:

A) Mina ögon är verkligen jätte blå ibland
B) När solen skiner in gäller det att ha nyputsade fönster
C) Man kan aldrig dricka för mycket kaffe
D) Min rosa halsduk är verkligen höstmys!!
E) Mitt hår har blivit långt
F) Jag är nog faktiskt lite sne....

Ikväll ska jag låta en av sjukgymnasterna på jobbet titta lite på mig. Om jag lixom är vanskapt eller så. Haha.

Grejen är den att jag vet att jag är lite sne i ryggen/axlarna och till o från har jag problem med ryggen. Blir lätt överansträngd, kan få upphakningar och låsningar, känner mig trött osv..

Sen det här med pronation som jag nämde igår vet jag att jag har lite. Vilket är vanligt hos dem flesta. Likaså det här med att ha ett ben lite längre. Det är egentligen inget konstigt. Men eftersom jag kan få lite problem med ryggen är det bra att låta herr sjukgymnast titta lite extra på hur tusan jag ser ut egentligen :)
Och vart problemet egentligen börjar...

Jag har tidigare, när jag hade problem med benhinnorna, haft iläggssulor mot pronation och jag har joggingskor med pronationsstöd. Men jag tycker inte riktigt om det. Skorna känns tunga och klumpiga och jag känner att det är bra att bygga upp starka fötter utan en massa stöd.



Som många andra är jag sugen att haka på trenden med fivefingers skor! För att få det naturliga lätta löpsteget.

Garanterat underbart bra skor om man springer i skogen eller på stränder tex. Där underlaget är varierande och fötterna byggs upp av det ojämna underlaget. Och det blir en naturlig rörelse i fötterna.

Men nu går vi in i en ordentlig hösttid och springer man då kanske mer på asfalt eller löpband lämpar sig nog inte dessa så bra, speciellt då inte om man har en tendens till för mycket pronation, eftersom foten kanske får för lite stöd och man därmed felbelastar och överanstränger sig. Vilket kan leda till skador och smärta... Hårt och stumpt underlag är ju aldrig speciellt skönt att springa på oavsett...

Någon som har dessa skor i sin ägo? :) Hur känns dem? :)

/Fröken Pe

 






kvart i sex ragg. och jag är lite sne

27 Sep, 2010 - 23:41 ☆ glada dagar


Först av allt: Det har varit en underbart vacker höstdag! Solsken, vackra träd, frisk luft. Underbar dag!



Solsken = spring i benen Så det blev en springtur på grisberget (världens bästa löparspår) i ca 1 timme.

Efteråt satte jag mig på golvet med svetten rinnande, njöt av en kopp kaffe och en frukt. Och kände mig bara så jädrans höst glad!! :)



Senare hade jag en myskväll med världens finaste Amanda.
Vi tog en promenad. Hamnade på en sportaffär. A skulle ha nya joggingskor. Jag skulle vara med som stöd men kunde inte låta bli att dreggla över ett par Nike Lunar glide. Eller låta bli att prata medecinbollar med en expedit.




En helt vanlig måndag kan man lära sig mycket.
"Kvart i 3 ragget- en lördag natt efter krogen" byttes ut mot "kvart i 6 ragget- en måndag kväll på en sportaffär" Haha!

A fick veta att platta skosnören sitter på plats bättre än runda. Snacka om världsupptäckt!




Och tydligen är jag sne!
Det sa en man till mig när jag stod på en platta som analyserade mina fötter. Antingen är du sne i bäckenet eller så har du ett ben längre än det andra. Du pronenar också. Och belastar för mycket fram o bak på foten.



Jahapp då är man inte som man trodde då... sne och jävlig.... Lite halvdan sådär. Det är inte varje måndag man får veta det!

Vi storhandlade sedan på Willys. För första gången köpte jag alvedon på annat ställe än apoteket. Det kändes märkligt. Jag kände mig som en skurk. Som en drogmissbrukare. Mycket konstigt.

Sedan tog vi den långa promenaden hem till mig och fixade världens största och godaste sallad och hade myskväll!

Underbara måndag....

Pe



sådärja

26 Sep, 2010 - 22:25 ☆ glada dagar
Då var söndagen över.
Allvarligt så tycker jag att dagarna går för fort. Jag känner mig stressad! Inte för att jag vet vad jag vill hinna göra, men det känns som att det är mycket jag vill hinna!

Idag dansat med mina funkykidz grupper. Det är underbart roligt men jag blir helt slut efter att ha haft 3 grupper med massa barn.

Efteråt hade jag boxpass. Och sedan ville jag inte hem till min ensamhet så jag var med på Bodypump passet. Nya releasen. Axellåten var galen. Men underbar!

Nu blåbärste under filten.

Pe

Lördagsdate!

25 Sep, 2010 - 21:14 ☆ glada dagar


Lördagkväll. Andra tar en grogg. Tar på sig partydressen. Går på fest. Ut på krogen.

Jag har haft en lördagsdate.
Han uppskattar mig i träningskläder och osminkad. Han tycker mina röda svettiga kinder är fina. Vi har haft en mysig timme tillsammans.

Det var höst, mörkt och kyligt. Min date höll mig varm.
Peppade mig fast jag var mörkrädd.
Fick mitt hjärta att rusa.
Min date lyfte mig över vattenpölar, bar mig över trottoarkanter, hjälpte mig i uppförsbackar.
Han drog mig till sidan när vi höll på att bli överkörda av ett gäng galningar på mopeder.
Vi funderade på livet.
Hann analysera mycket.
Han lyssnade på mig.
Fanns där för mig.
Vi funderade kring relationer. Kärlek. Vänner.
Efter en timme var vi nöjda med varandras sällskap.
Min date följde mig till dörren. Följde mig in.
Tackade för sig och för en bra kväll.
Förväntade sig inget mer.
Sen stod han stilla.
Han väntar på mig.
Finns där när jag behöver sällskap igen.
Jag vet att både han och jag vill ha en date igen.
Snart.




Pe



Vem har sagt att det ska vara enkelt?

25 Sep, 2010 - 00:54 ☆ glada dagar

det blev en fredag med mys. alltså fredagsmys

24 Sep, 2010 - 23:55 ☆ glada dagar
Underbara fredag!

Jag sov längre än jag hade tänkt idag. Som "tur" var så var det bestämt att Esbjörn skulle ta mitt morgon spinn+styrka pass. Eftersom jag annars skulle ha 3 pass idag. Hade absolut funkat men man ska akta sig att köra på för mycket. Det sliter mer på kroppen än jag kanske tänker...

Och jag vill inte tappa glädjen
till att instruera pass, vilket visserligen känns omöjligt, men man vet ju aldrig om det blir för mycket av det goda...

Istället fick det räcka med först favorit fredag passet som bestod av spinning och styrka. (som jag tog istället för therese) Underbart roligt! Underbart svettigt! Underbara deltagare! Jag valde att köra styrkedelen i form av cirkelträning. Effektivt och jobigt, och det kändes som ett bra upplägg!

Efteråt hade jag pass med ett gäng handbollstjejer. Yngre tjejer som jag körde spinning och box med. Dem var så duktiga och det är ju så fantastiskt roligt att ha pass med idrottslag! :)

Sen har det blivit fredagsmys med tjejerna!

Imorgon ska jag sova tills jag vaknar. det ni!

Pe

Nånting händer....

24 Sep, 2010 - 14:18 ☆ glada dagar
... det är nåt stort på gång!



Gissa vad vi snart släpper för nyhet på step in?`wiiiii :)

Träningsanläggningar överallt tar in det. Det är det senaste och tydligen hetaste i dansväg.
Man dansar, har roligt, bränner fett och blir galet vältränad! (haha de sista i alla fall om vi ska tro på tv shop reklamen??)



Av dans blir man stark så jag hoppas många deltagare kommer hänga med mig in i salen när vi zumbar loss!

På tal om stark så en liten parentes.
Jag städar idag uppe i gymmet; 

En äldre herre - Oj här kommer det ett sånt där muskelberg.
Pe - va? menar du mig? gryyyymt
En äldre herre - Är det gymmet som har byggt din kropp?
Pe - Nej det är skurmoppen.


En äldre dam vill vara med i samtalet


En äldre dam - Du måste köra mycket sån där spinning?
Pe - Ja det händer
En äldre dam - Usch det är jätte tråkigt. Det är så hemskt.
En äldre herre - Du måste göra mer än att sitta på en cykel. Vad gör du där nere i källarn egentligen?
Pe - Ja förutom att svinga runt skurmoppen så blir det dans och boxning o lite annat.
En äldre herre - Oj då gäller det att passa sig om du kan slåss. Kvinnor är lömska. Jag vet för jag har några där hemma. Man vet aldrig med er, ni är oberäkneliga.



Ja det är för härligt vad man träffar mycket människor och hamnar i olika samtal på en dag. Men nu vet ni killar, lita inte på oss tjejer. Rätt som det är smäller det ;) En äldre herre har minsann talat idag!

Pe


så jädrans bra....

23 Sep, 2010 - 22:46 ☆ glada dagar
....torsdag har jag haft!

Det firas med;




*Bliss dans lektion. Jag har så fina och duktiga elever.
*Spinn+maq pass.
*Bodycombat pass.

Mycket folk på BC ikväll. Så jädrans roligt! Jag har fortfarande en galen träningsvärk i magen så idag har allt gjort ont. Hosta, nysa, skratta, armhävningar.. Allt har känts i magen!

Det är så roligt med träningsvärk- så fort man har ont i musklerna känner man sig extra vältränad. Haha det känns som att det riktigt syns hur hårda och vältränade muskler man har. Brukar ni känna den känslan? :)

Så idag har jag alltså gått runt med världens sexpack! haha lovely!

Puss och godkväll
Pe

Haha vilken träningsvärk!!

23 Sep, 2010 - 12:04 ☆ glada dagar
Detta är inte sant. Jag brukar inte ha träningsvärk. Antagligen för att jag blir bekväm i det jag gör och träningsvärken uteblir. Idag däremot!
Jag har ont i magen. Ont i armarna. Ont överallt. Underbart!

Igår körde jag biceps så tungt att jag höll på spränga skallen när jag tog i för kung och fosterland!
Bicepscurl med Z-stång och scottbräda.


 

Beskrivning: Sitt enligt anvisningar. Lyft stången genom att böja armarna och släpp långsamt tillbaka till lätt böjda armar.
Att tänka på: Gå inte upp för långt med vikten utan behåll en spänning i arbetande muskler övningen igenom.

Hämtat bilder och beskrivning från: www.dintraning.se

Sedan körde jag sittande bicepscurl med hantlar.




Beskrivning:
Sitt med ryggstöd. Greppa hantlarna med handryggen utåt. Fixera armbågarna och lyft hantlarna genom att böja armarna. Återgå till startpositionen.
Att tänka på: Genom att fixera armbågen under rörelsen koncentreras momentet och biceps engagemang blir större.

 

Det blev en galen magdag också. Först körde jag mage uppe i gymmet och sedan blev det mage på boxpasset.
Bland annat så blev det:

 Situps på pilatesboll!




En form av amerikans situps. Men med ett medecinboll (med handtag) i händerna och på vägen ner vrider jag sida till sida och går ner långsamt till startposition.

Beskrivning: Ligg på rygg med böjda ben och fötterna stabilt i underlaget. Böj över höft och mage till upprätt position och sträck armarna raka uppåt. Återgå till startposition.



Jag körde även armhävningar på pilatesboll, balansplattor och medecinboll. Olika varianter. Mycket mycket bålträning samtidigt som armar, axlar och bröst får sitt också!



Jag gjorde en variant på denna övning. Men med händerna på balansplattor eller med en hand på medecinboll.




Jag har inte tagit övningarna från din träning, men nu efteråt när jag googlade på dem övningar jag gjorde så hittade jag klockrena bilder och beskrivningar som jag lånade! :) Lite olika varianter gjorde jag men basen är den samma.

Vill ni få inspiration till fler övningar så kika in på www.dintraning.se för väldigt bra övningsbeskrivningar!

Blev lite fler magövningar med, pilatesboll, medecinboll och viktplatta på bröstet. På boxpasset blev det magvarianter med slag, vrid, nerputt från kompis osv...

Pe


Är man rädd går det fort!

22 Sep, 2010 - 23:45 ☆ glada dagar

Onsdag är min favorit dag på hela veckan!



För det första har jag sovmorgon vilket är väldigt uppskattat. Får en del gjort hemma. Som att tvätta träningskläder och dricka kaffe...

Cyklar till jobbet. Har gymvisningar. Städar. Och har boxpass o Dansaerobic pass. Älskar mina onsdagspass!!

Bra deltagarantal ikväll på både boxen och dansen vilket gjorde mig överlycklig! Duktiga är dem också! :)
Jag älskar boxning och Jag älskar dans. Så självklart måste jag Älska mina onsdagar!



I omklädningsrummet hittade jag denna blå tröja och svarta linnet som en av instruktörerna vill sälja. Helt nya. Jag älskar dem båda så nu velar jag om jag ska köpa en eller båda? Eller ingen alls?
Blå funktions tshirt måste man väl äga? ;)



Ett längre svart linne måste man också ha va? Jag som gillar långa linnen!!
Vilken hade ni valt?

Har ont i mina armar idag också ska jag säga! Hann köra ett snabb pass armar, axlar och mage innan jag började jobba. Plus då boxningen i måndags och boxen idag. kan knappt sträcka ut dem. Skönt! :)

Som avslutning ska jag säga att om man är mörkrädd som jag, och dessutom inte har någon lampa på cykeln så går det fruktansvärt fort hem! Och då menar jag fruktansvärt fort! Med det tempot jag hade hem ikväll hade jag vunnit varenda tävling. Det gick så fort att jag knappt hann andas på hela vägen! haha...

Mörker är livsfarligt!

Sov gott (det är okej att somna med lampan tänd!)

Pe


Ska vi boka in en träningsdate?

22 Sep, 2010 - 11:16 ☆ glada dagar


God morgon. Eller god lunch kanske det börjar bli....

Jag gillar att jobba eftermiddag/kväll. Då kan jag sova tills jag vaknar. Dricka kaffe och äta frukost i lugn och ro. Slå på en tvättmaskin. Lyssna på radio. Ta en promenad. Gå igenom pass och träningsplaneringar.
Känns som att dagen blir så lång!



Nu funderar jag på att anmäla mig till Best of the Best träningskonvent, som är i sthlm i november.
6 klasser på en dag, + att man får den snygga reebok skon. Och får några dagar i huvudstaden.
Det är så jädrans roligt med träningskonvent och man behöver fylla på energi och inspirations förrådet emellanåt.

Någon som vill följa med? Anmäl er så kan vi ha en träningsdate i november! ;)

Pe


En liten tjockis

22 Sep, 2010 - 00:01 ☆ glada dagar


Godkväll Piteå. Godkväll Världen.

Jag känner mig som en tjockis. som en liten knubbsäl. anledningen är att jag har ont i magen och den ser ut som en ballong. Inte okej. känns som att jag väger ett ton. Jag börjar tappa formen. stackars mig. som har så mycket pass att gå igenom att jag inte hinner träna så hårt som jag vill.... stackars stackars mig.. haha.. :)

För att bota min tunga mage
måste jag skärpa mig och inte vräka i mig det jag inte klarar av. Vill säga allt som innehåller socker och för mycket onödiga kolhydrater. Jag får bara en stor och ond mage. och blir så tung så tung.




Dagens bästa:
Stretcha framför min favorit lampa som lyser igen (tack till A)
Instruktörsmöte
Bodycombat

Pe

tisdagtisdagtisdag!!!

21 Sep, 2010 - 17:38 ☆ glada dagar
Ja då var det Tisdag.



Det regnar vilket hade kunnat betyda att jag var tvungen att cykla. Men då har jag en gullig vän som heter Sofia som plockar upp lilla mig i stan. ;)

Jag är lite tvärtom, när det regnar så cyklar jag och är det fint väder kör jag bil... Nu har jag i alla fall fixat en service tid men måste vänta en vecka innan ferrarin blir frisk och glad igen.

Ikväll blir det instruktörsmöte! Sedan temar jag och Sofia kvällens Bodycombat pass. Missa inte det vänner! Nya releasen! Kommer bli full fart från låt 1.



Det var det. Har laddat upp med keso och gelehallon till middag. Kanske inte riktigt okej, men man glömmer ju så lätt att man måste laga mat om man ska ha något att äta....

Över och ut. slut.

Pe

Hoppsan vilken räka jag blev

20 Sep, 2010 - 18:04 ☆ glada dagar


Japp snart där... haha!






Haha! Hoppsan plötsligt känner jag mig som en liten räka....

Linda Fodor i love you!

När man behöver träningsmotivation kan man alltid googla på Linda.
Fungerar också bra att läsa en träningstidning.
Eller att prata med Peter, fystränare på step in, om träning och utbildningar och övningar och mål.. Det funkar också :)
Hade noll inspiration till att träna tidigare idag, men nu tror jag suget börjar komma...

Pe

Underbara helg

19 Sep, 2010 - 23:58 ☆ glada dagar

Helgen har varit fantastiskt.
Lugn och skön. Känns som jag hann återhämta mig en del efter veckan.
Det bästa var att lillebror kom hit och firade min födelsedag med mig! Tack brorsan du är bäst!! :)

Något annat som var riktigt roligt var igår när jag hade kalas och kusinerna fick hjälpa till att göra tårta. Den blev inte bara fin utan vansinnigt god också!



Idag har varit en bra söndag.
Jag har dansat med mina härliga funkykidz grupper.
Vi har galopperat som hästar, skuttat som kaniner, spökat, busat som Emil, flygit runt som fåglar, gått skogspromenad....




När jag hade jobbat klart kunde jag inte stå emot att vara med på RPM spinning passet och släppet av den nya releasen! Tack till Ullis och Pernilla som fick mig att bli helt slut! :)

Sen har det varit en myskväll med Amanda framför valvakan. Har ätit tårta i 2 dagar nu (o fikat i 3) så ge mig ingen mer sockerkick på länge! Haha man mår rent av dåligt av för mycket socker, känner mig nästan sjuk!




Sen har jag äntligen fått upp en whiteboard tavla på väggen också.
Jag är så virrig och glömmer saker så gillar att ha det framför mig, kunna skriva ner och se allt jag ska göra och behöver ha koll på!

Jag är jättenöjd. Sen är det hemskt trevligt att skriva och rita allt möjligt på den. Jag och lillkusin hade till exempel en matte lektion igår. Haha. Så jag kanske ska börja ha undervisning hemma hos mig i diverse saker.

Vad vill ni lära er av fröken Pe? :)

Nu tar jag kväll och laddar för ny vecka.

Sov gott där ute
Pe


Jag tänker tillbaka

18 Sep, 2010 - 20:02 ☆ glada dagar

Den lilla svarta

17 Sep, 2010 - 23:43 ☆ glada dagar

Grattis till MIG!

17 Sep, 2010 - 16:49 ☆ glada dagar
Min födelsedag!



Idag fyller jag år. Hurra! Så grattulationer tas tacksamt emot. hihi.
Rätt härligt att ha en dag när man känner sig extra omtyckt och ihågkommen. :)

Startade dagen med ett spinning och styrke pass med många morgonpigga och energifulla deltagare. Bättre start på födelsedagen hade jag inte kunnat få! Sen har jag öppnat ett stort paket också... Gissa vad det var i?? ;)



Jag har dessutom blivit bjuden på lunch av N. Och fått en verktygslåda!
Amanda har sjungit för mig i telefon. Jag fick en bild på Victor som grattade faster. (världens sötaste unge!)
Och jag har snackat med syrran länge i telefon.

Dagen har bara börjat. Vilken födelsedag jag har framför mig känner jag.

Nu väntar jag på Lillebror som kommer och hälsar på i helgen!! Är så glad över att få umgås med brorsan.
Ska väl byta om från myskläderna också. Och göra en tårta! Hurra för födelsedagar.

Puss
Pe

Svettigt värre

16 Sep, 2010 - 13:00 ☆ glada dagar
Det blir en torsdag i svettens tecken.

Har övat pass hemma. svettigt.
Instruerar Bliss idag. svettigt.
Sen hoppa på spinningcykeln och ha spinn+maq pass. svettigt.
BodyCombat release!!! svettigt.

Sådär ja. kommer sitta fint med en dusch efter den här dagen.

Jag tror att jag eventuellt kan börja känna av lite halsont. Men ska ignorera känslan tills ikväll. Då kan jag eventuellt känna efter lite mer nogrannt!

Tjollahej
Pe

hur man tar igen sig efter en kväll...

16 Sep, 2010 - 01:01 ☆ glada dagar

 

Stretcha ut ömmande baksidor. Masserat ut en jätte ond vänster vad, med massa linnement. Känns som hela vaden är en stor knut! En blåknut som är skitsvår att få ut. Ont ont ont!

Klockan är mycket. Jag har sovmorgon imorgon. Typ i alla fall. Har några miljoner pass jag måste trycka in i skallen... :)
Ska somna med min ipod och hoppas att låtarna fastnar i sömnen.

Pe

Saker att göra en ledig förmiddag

15 Sep, 2010 - 14:32 ☆ glada dagar


Förutom att krama knäna, läsa nya sportbladet från stadium, dricka kaffe och sparka ner tvätten är det alltid trevligt att äta lunch med en god vän och prata träningsvisioner.

Eller köpa hallon bubbel till fredag, när min födelsedag ska firas! Det ni ;)

Dags att hoppa på cykeln och fara till...?? Just det.. Gymmet och jobbet.

Pe

Heffaklump

14 Sep, 2010 - 23:52 ☆ glada dagar

 TUNG TJEJ

Jag längtar efter ett gympass. Fattar inte att jag säger det, men jag har inte haft tid riktigt....

Efter mitt BC pass ikväll gick jag och Anna igenom lite till Danspasset imorgon.
Före passet hade jag en gymvisning och efteråt hann jag inte innan vi stängde, så blev ingen egen träning i gymmet för mig idag heller. Illa!

Var tvungen att kasta mig i chins räcket när jag kom hem. Mina biceps gjorde ont. Jag kände mig stor och tung som en heffaklump. Gick inte så lätt som jag hade hoppats på...

Känns som att jag håller på tappa formen. Imorgon måste jag hinna lyfta skrot! Ta i så jag blir blå i ansiktet. Skrika lite skräckinjagande. Haha... grymt.

Jag säger godnatt där. Imorgon har jag sovmorgon! oj så skönt!

Efter tårar kommer skratt

14 Sep, 2010 - 17:24 ☆ glada dagar
Vänner. Jag vet inte vad det tog åt mig igår. Trodde det var synd om mig. Vilket skit snack!

Men efter tårar kommer skratt, och idag är en bra dag!
Det märks så tydligt när jag slarvar med sömn och mat. Har jag mycket att stå i dessutom och någonting krånglar så rinner tårarna i floder. Allt bara för att jag är så trött.... Minsta motgång kan då kännas som ett världsproblem.

Men trots allt ska man nog tillåta sig att förstora upp sina problem ibland. Tycka lite synd om sig själv och vara ledsen. Det känns faktiskt skönt med en ordentlig urladdning, och det bästa av allt är att det dagen efter är ännu härligare att skratta! :)



Nu funkar det att titta dvd på datorn (vilket inte gick igår) bara det får mig på bra humör! ;)
Body Combat 45 säger jag bara!



Ikväll kör jag sista passet med BC 44, så jag hoppas många kommer och njuter av passet en sista gång med mig ikväll.
Vi ska lämna 44an på bästa sätt, på topp, med så mycket energi att taket kommer lyfta i salen! Är ni med??? ;)



Och hörrni. hur kunde jag tycka att jag behöver en karl för att hjälpa mig med saker? Vad var det för dumhet som slog mig i skallen? Tjejer kan! Jag kan själv!

Jag är till exempel en riktig hejjare på att snusa, koka potatis, äta torsk, dricka kaffe, diska och jobba! Helt på egen hand! :D

Så nu ska jag ut o meka i bilen!

Ikväll bodycombat! Sedan dansa lite.

Puss på er! Och glöm inte att lägga er i tid ikväll. Vi ska orka skratta imorgon också

Pe




Skit dag

13 Sep, 2010 - 21:23 ☆ glada dagar
Ibland kommer det. En riktigt dålig dag. Det är så fruktansvärt jobbigt.

Kände mig lite trött i morse men trodde det skulle ordna till sig efter spinning Rpm passet på lunchen och sedan en power nap efter jobbet.

Men det gjorde det inte. Plötsligt var allt bara katastrof. Jag började stor gråta för att jag inte får igång min dvd -vilket är KATASTROF eftersom jag har ett combat pass att lära mig till på torsdag!!, min bil är halv sönder, jag hade ont i kroppen, var trött, kände mig tjock, leds, gråter gråter gråter...

Och ringer till pappa och säger att han måste komma hem nu! För jag måste få hjälp med allting! Jag behöver en karl som kan hjälpa mig med grejjer. Jag behöver min pappa!

Från ingenstans bara kom det. Trötthet får mig att gråta som ett litet barn.

Det kändes bättre med en kvällspromenad i alla fall. Frisk luft och rensa skallen. Underbart


Jag är en vinnare och jag är en dancing queen!

12 Sep, 2010 - 22:50 ☆ glada dagar


The winner takes it all....
Relaterat till mitt liv- Jag vill vara en vinnare. Jag känner mig som en vinnare ibland. när jag tänker efter. Jag säger som Jossan "du väljer din egen lycka". Gör det du blir lycklig av och du är en vinnare! :)

Om jag ska ta det till träningen. Ibland känns ett pass inte på topp. Men man gjorde det ändå, och man är en vinnare!



Dancing queen...
Relaterat till mitt liv- Jag dansade igår natt när jag var ut med min vän Amanda. Älskar dansgolvet. Måste dansa. Jag är en dancing queen. Det är du med! Alla kan dansa. Och visst känns det härligt när man släpper allt och bara flänger sig ut i dansen? :)

Jag tittar på Mamma Mia på TV. Är det något jag älskar så är det musikaler. Det får mig att gråta. Skratta. Le. Må bra!
Älskar älskar älskar musikaler. Jag ska göra en musikal av mitt liv. Undra vad jag ska välja för låtar?

Har ni några förslag?

Kram på er /Pe

Jag vill bara vara

12 Sep, 2010 - 20:49 ☆ glada dagar
Lång dag. Jag är en aning slut. Dansat med 20 st 2-3åringar idag och 21 st 4-5 åringar. Underbart!

Sedan Bodypump, som inte kändes riktigt på topp ikväll. Men det var ändå skönt att få träna lite.

Det är mycket att fixa med, mycket att tänka på, veckan har fått hjärnan att gå på högvarv. Nu, precis nu ska jag koppla av. Kanske det får bli med en kvällspromenad. Bara vara en liten stund.

Pe

Lycka. snorloska. lek.

11 Sep, 2010 - 17:05 ☆ glada dagar


När jag känner mig ensam, lite hängig, trött.. då har jag gröna löparskor och en rosa vindjacka. Jag är inte bara snygg i dem, jag springer bra också.

Jag är inte bäst. Jag är inte sämst. Jag är helt okej på att springa. Och jag gör det! Det får mig att njuta av att vara själv. Där är jag och mina skor och min rosa jacka. Thats it! Varken mer eller mindre. Där är vägen jag springer på. Sällskap av mina andetag. Så lite och ändå så mycket!!


Såg reprisen av Biggest loser idag. Vilka kämpar. Jag grät och log om vart annat. Dem ska ha all cred dessa människor som vill förändra sitt liv. När dem har varit ledsna har dem tröstätit. När jag är ledsen tar jag på mig träningskläderna. Tänk så olika man hanterar situationer egentligen...

Hur löser ni en jobbig situation?




Jag känner mig nöjd.
Första kilometrarna hade jag kramp i vänster vad, ont i vristerna, tunga steg. Gav mig fan på att orka.

"Om klockan står på mindre än 20 minuter när jag kommer till den där vägkorsningen springer jag en extra sväng"


"Okej Pe kör på kör på"


"Du är grym Pe så jävla grym"


"Har det gått mindre än 45 minuter när jag kommer till busshållplatsen spurtar jag upp för backen"


"Hinner jag till bron innan 50 minuter tar jag en extra sväng upp i skogen"



Jag hittade det lekfulla under dagens springtur. Nu är jag lycklig! Det var motvind när jag cyklade hem. Snoret rann. En ordentlig spott (läs snor) loska så var det bara att bli vän med vinden ;)

/Pe

Hej hej minihopp hej på dig minihopp

11 Sep, 2010 - 12:45 ☆ glada dagar
Det är ett härligt höstväder.

Jag ska hoppa i löparskorna. Ta en springtur på ca 10 km. Hämta min cykel. Cykla hem.
I min ipod får det nog bli "hej hej mini hopp hej på dig minihopp" och andra funky kidz låtar.
Snacka om att slå flera flugor i en smäll.

Joggingtur för att springa av mina tunga ben, öva på funkykidz och hämta hem min älskade cykel!

What a day;)

Pe

känsliga läsare varnas

10 Sep, 2010 - 22:53 ☆ glada dagar


Det är farligt att gå och handla när man är hungrig.

Man kan till exempel komma hem med:

5 Bananer
3 Persikor
1 Påse naturgodis
1 Ring kyckling lättkorv
1 Ask bregott mellan
1 kg Nötfärs
1 kg Morötter
1 Paket Blodpudding
3 Förpackningar Activia
1 Påse pumpa bröd
1 Stor keso
2 hekto kokt skinka
1 Tub kaviar
1 Ask leverpastej
3 tomater
1 Ask champinjoner
1 Förpackning kidney bönor
2 Dosor snus
1 Creme fraiche
1 Påse fiskkrydda
1 Gurka
1 Förpackning blåbärs te
3 Äpplen
1 Burk svarta oliver
1 Liter lätt a-fil
2 Lätt kvarg
1 Påse fiber havregryn
1 Förpackning kaffe filter
2 Paket kaffe
1 Kg kyckling filéer
400 Gram torskfilé
480 Gram lax filé
1 Kg wokgrönsaker
1 Kg broccoli
500 Gram frysta hallon
1 Paket all bran

Någon som är hungrig?

Pe

Min dröm. Mitt driv. Min inspiration.

10 Sep, 2010 - 19:31 ☆ glada dagar



Jag vill ha det omkring mig.
Jag väljer att se.
Letar och finner.
Ibland i mängder.
Ibland lite smått.
Jag vill alltid ha mer.
Nöjer mig inte.
Försöker vara öppen.
Jag tittar framför mig.
Bakom.
Till sidan.
Lyssnar.
Läser.
Skriver. 
Slutar aldrig söka.
Längtar.
Drömmer.





D- römmar
R- oligt
I- nsikt
V- ilja

Jag har något innuti mig som hela tiden skriker "Mera Mera". I mitt hjärta måste det bo någon filur som gör volter när jag springer, hoppar, dansar, rör mig... Hjärtat slår extra hårt av alla glädjevolter filuren gör där inne. När jag använder kroppen blir filuren lycklig. Det känns eftersom jag känner mitt hjärta.

Dels för att jag faktiskt tvingar fram volterna där inne när jag pressar mig fysiskt, men känslan jag får av dem våldsamma frivolterna av filuren är något mer. Det är en brinnande känsla, en iver. Det är glädjen till träningen som jag känner!

Mitt driv består av mina drömmar, att jag tycker det är så fantastiskt roligt, att jag har en insikt om vad jag vill och mår bra av och framför allt att jag verkligen har en enorm VILJA.



Motivation, inspiration, driv... jag skulle kunna skriva om allt detta i en evighet. Men det ska jag inte göra. Hur jag från första början hittade till träningen är jag egentligen osäker på. Det har bara funnits där. Och för varje år som har gått har jag behövt mer o mer o mer.

Det är som mitt kakpaket jag köpte nyligen. Skulle ha dem för att kunna bjuda på annat är hårdbröd och gammal ost när jag får besök... Men det slutade med att jag åt upp allihopa själv. Man tar en och en till o en till... har man väl smakat vill man ha mer!

Jag vet inte vad mina föräldrarna gjorde med mig under min uppväxt. Men på något sätt var jag alltid en aktiv unge. Jag älskade att vara ute och åka spark, åka skidor, hoppa mellan snöhögar... Kankse var det som fanns att göra i Kiruna helt enkelt. hihi :) Jag var alltid helt slut när jag kom hem efter en dag. "Mamma dra av mig skorna"- flämtade jag när satt utmattad i våran trappa..

Men sen har det bara fortsatt. Jag är fortfarande fysiskt utmattad efter en dag, men skillnaden är att jag får ta av mig skorna själv numera...



Idag är det kärleken till instruerandet som driver mig till största del. Känslan av att träna är magiskt. Men känslan av att instruera är snäppet bättre. Jag älskar att ge energi till deltagare och jag älskar energin dem ger mig tillbaka.

Inspiration till min träning får jag överallt ifrån. Jag gillar att ha inspiration runt mig, och hemma har jag tavlor, tidningar, musik, filmer, böcker.. ja allt möjligt, lätt tillgängligt och synligt. På så vis blir jag inspierad dygnet runt. Jag har mina dans grejer i en låda och barnböcker i hyllan så inspiration till koreografi och fantasin kan komma vilken sekund som helst.

Samma sak när det gäller boxningen tex. Jag har mina boxningssaker framme så jag plötsligt kan testa en ny övning osv. Jag tycker det är viktigt att ha träningsmaterial framme och synligt eftersom jag på så vis kan få inspiration och kan testa nya övningar precis när som helst.



Mina främsta motivations källor:

1) Min bror Han sitter inne med så mycket kunskap om träning och är en ständig inspirationskälla för mig

2) Mitt jobb Jag har turen att jobba på ett ställe där det kryllar av duktiga människor. Sjukgymnaster, läkare, instruktörer.. Jag blir inspirerad av alla! Och jag lär mig så mycket nytt varje dag! Det är en fröjd att bli så inspirerad på sitt arbete!

3) Mina deltagare Varje dag blir jag inspierad av mina deltagare som har ett sådant engegemang och vilja! När jag ser glada deltagare föder det en vilja hos mig att ge ännu mer! Bli en ännu bättre instruktör! Jag instruerar för mina deltagares skull, för jag älskar att möta dem varje vecka. Bara att kliva in i salen ger mig inspiration!

4) Mina vänner Mina vänner diskuterar träning, undervisning, övningar med mig. Eller så finns dem bara där i mitt liv. Vänner är alltid inspiration för mig. Dem får mig att må bra och när jag mår bra får jag lättare inspiration till träningen! :)



Alla har vi olika mål och drömmar med träningen. Må bra, gå ner i vikt, gå upp i vikt, bli snygg, bli starkare...
Det är viktigt att ha något mål. Någon dröm. Det för oss frammåt och får oss att ha en vilja och beslutsamhet. Oavsett vad det är vi strävar efter.

Min dröm:
Kunna leva på träningen. Det är det jag vill arbeta med. Jag vill guida och leda andra människor. Jag vill sprida träningsglädje! Det är min dröm, att kunna dela med mig av träning till andra. Jag drömmer om att få stå på en scen med en mängd deltagare. Jag drömmer om att få vara med i ett tränings team. Jag drömmer om att bli ett namn inom träningsbranschen. Inte för att vara känd för sakens skull, inte för mitt ego. Jag drömmer om allt det här för jag brinner för träning. Jag vill dela med mig av min glädje! Det är min dröm...


Vad är eran dröm? Snälla kommentera & berätta, jag är nyfiken :)

Kram på er och njut av träningen
Pe













*Bling Bling i träningsanda*

09 Sep, 2010 - 15:27 ☆ glada dagar
Solen skiner! Det är sommar idag i Piteå! Underbart och helt galet på samma gång. September och jag kan sitta ute i linne! Älskar denna dag.



Jag har övat Bliss. Idag smäller det! Drar igång med danslektionerna i eftermiddag. Spännande!
Hunnit äta en snabb lunch ute i solen med Farmor och Farfar- helt underbart.
Sedan satte jag mig på balkongen med Bliss koreografierna och ipod och övade och övade.....




Mina dansbyxor (och favorit byxor) är på! Tyvärr är inte färgen den bästa om man är rädd för att det ska synas när man svettas...
Men varför skämmas över lite svett på baken? Svetten är belöningen när vi tar i så det ryker under träningspasset. Så Mer svett åt folket får jag väl säga? Och våga bära beige färgade byxor ;)

Dagens tränings *blingbling* består av det fina BLISS instruktörshalsbandet & den snygga loggan på mitt nya Les mills linne! ;)

Nu drar jag till jobbet. Städa sjukgymnasternas rum, Bliss danspass, Spinn+maq pass, ev Body Combat.

Idag blir en bra dag, jag kan känna det ända ut i fingertopparna!

Puss i höstsolen

Pe

Talk to the ass för jag ska kolla in i spegeln

08 Sep, 2010 - 22:23 ☆ glada dagar
Godkväll kompisar! Jag hoppas att alla har haft en lika bra kväll som jag?

Deltagarna pustade och flåsade på Boxen- vilket jag tar som något positivt! hihi. Dem såg nöjda ut. Och när deltagarna är nöjda är jag nöjd. Eller jag blir mer än nöjd! Jag blir lycklig. För det är därför jag är där, för deltagarnas skull! :)

En övning som är effektiv och ger ordentligt med flås som jag körde idag är följande:

1) Jobbar i trio alltså 3 o 3
2) En person står i mitten med handskar
3) En person står bakom med stor mitz
4) En person står framför med små mitzar

Sen är det bara att ösa på. Personen i mitten slår 4 raka slag på dem små mitzarna för att sedan göra en back kick med höger ben mot den stora mitzen! Sen fortsätter man så i 1 min.

Övninger gick sedan över till övning 2

Samma person i mitten fortsätter med 2 krokar på dem små mitzarna och vänder sig medan mot den stora mitzen och drar av två stycken kickar fram. (front kick). Jobbar 1 min.





Direkt efter boxpasset var det då dags för Dansaerobic passet.
Egentligen vill jag kalla det danspass endast. Men det är en annan sak :)

Deltagarna såg stundvis ut som frågetecken med byte av riktningar, snurrar, armar, hopp och hit och dit. Men det löste sig. Och jag måste säga att dem var så otroligt grymma!! :)

Det är alltid lite svårt med nytt material och ibland är det svårt för deltagarna när vi instruktörer oftast leder spegelvänt. Att man som instruktör sedan ibland kan vända och köra samma håll som deltagarna kan bli förvirrat. "är hon med oss eller mot oss" lixom... hihi..

Speciellt danspass kan jag tycka är svårt att leda spegelvänt, för deltagarnas skull. Just med riktningsbyte och små steg och grejjer. Så till nästa vecka blir det nog att vända alltihopa och köra mer med deltagarna :) Jag säger bara;

"Talk to the ass, eftersom jag kommer face-a spegeln"

Kommer bli grymt! Jag längtar till nästa veckas danspass, hoppas ni gör det också!! ;)

Imorgon kommer jag skriva om INSPIRATION!
Vart får jag mitt driv och inspiration till träningen ifrån egentligen? Nyfikna? Kika in imorgon.

Puss
Pe

Onsdags update!

08 Sep, 2010 - 15:21 ☆ glada dagar



Druckit kaffe
Övat Bliss dans koreografier
Städat
Druckit kaffe
Övat Bliss dans koreografier
städat

Nu börjar min arbetsdag så jag ska sticka till mitt andra hem, step in!
Där vankas det Boxpass ikväll, och sedan premiär för ny koreografi på dansaerobic passet.
Jag hoppas på att få se många danssugna deltagare!!

Sedan kommer jag att finnas uppe i gymmet och peppa, skrika och guida medlemmarna! Ja.. eller så finns jag där om någon vill ha hjälp eller bara vill prata träning med mig ;) Inte alltid det är uppskattat att gå runt och skrika på folk och störa deras träning. hihi.

Hoppas ni får en härlig onsdag vänner

Pe


check this out! Pe in action

07 Sep, 2010 - 23:49 ☆ glada dagar


Energi vänner. Jag är full av energi. Det bubblar i kroppen. Ler. Återigen har någon tryckt på play och vägrar slå av.
Bodycombat ikväll! Shit det kändes så skönt! Måste ha varit efter all inspiration från i helgen. Jag kände mig odödlig!

Efteråt var jag kvar i salen och lekte av mig.













Hemskt kul har jag haft det. Mycket bra träning för bål, axlar och spänst.

Har massor med koreografier att lära in denna vecka också.
Danceaerobicpass, Bliss, Bodycombat, 2 Funkykidz, + att gå igenom spinn/maq och Box. Tur att jag älskar det, även om det känns stressigt och lite mycket...

Imorgon släpper vi nya danceaerobic koreografin- Missa inte det!

Puss och godnatt
Pe



Välkommen till fröken Pe

07 Sep, 2010 - 00:28 ☆ glada dagar


Hej vänner! Välkomna till mig.

Här bor jag, Pe. Ja om ni missade det på ytterdörren...!?



Hos mig är man välkommen att lukta på mina plastblommor eller spela på min rosa gitarr.

+ är
att i plastblommor finns inga blomflugor och spelar du så sjunger jag



Ni snubblade väl inte över mina träningsväskor som är slängda i hallen? Dem hamnar lätt där när jag kommer hem...

+är
att om ni är hungriga brukar man hitta en gammal banan i träningsväskan



Låna gärna min toalett och spana in mina rosa prylar.
+är att i förvaringspåsarna kan ni lägga ner en 5 krona för toalettbesöket, och bidra till toapapper. Och den rosa sprayflaskan innehåller desinfektionsmedel som ni kan använda om ni är rädda för baciller...



Man finner även en rosa tandborstmugg och en förvaringsback med diverse prylar.

+är att om ni har dålig andedräkt kan ni gurgla med tandkräm, låt bli min tandborste bara! i backen finns det klockor om ni vill veta om ni har suttit där pinsamt länge (dem går nog dock olika allihopa) och ni finner även handkräm plåster och dylikt. (man vet ju aldrig vad folk gör på toaletten nu för tiden)

 

Ta gärna en tidning från köket och släng dig i soffan

+är att hos mig kan du känna dig som hemma och bara slappa en stund



I vardagsrummet står det ofta en kaffekopp och pepsi max på bordet. Och i den rosa skålen finner du avokado.

+är att jag har en ovana att alltid lämna kvar en skvätt kaffe i muggen så är du kaffesugen är det bara att du tar för dig. (tyvärr har jag ingen micro att värma på det i om det har blivit kallt) Eftersom jag mest troligt inte har några nybakta bullar kan ju en avokado vara gott att tugga på till kaffet.



Jag ber om ursäkt att det alltid hänger ett gäng träningskläder på tork.

+är att du kan låna ett par om vi ska tävla om vem som springer snabbast genom lägenheten, eller slår på maskinen på spotify och dansar som galningar.



Se upp så du inte trampar på mina högar med grejer som kan ligga lite här o där

+ är att vi kan göra en hinderbana och hoppa över grejjerna. Eller så kan du låna hem en Bodycombat dvd om du vill titta på film någon kväll?



Sprayflaskan i köket innehåller diskmedel och i seriekrukan finns det diverse grejer som diskborste, disksvamp och energi från Pite.

+är att du kan diska kaffekoppen efter dig, medan jag underhåller dig med att dra ett hemskt roligt skämt. (På så vis ställer du upp för en vän samtidigt som du får dig ett skratt innan du går.) 

Kul att du tittade in! Kom snart igen!

Förlåt om jag var lite osocial men jag känner mig rätt urladdad efter kvällens boxningsträning, som för övrigt var så rolig. Det känns härligt att vara igång med träningarna igen på allvar. Kul att träffa alla boxningssugna fantastiska människor igen!

God natt då

Fröken Pe


fiskbullar i stekpannan vs vin och köttfärssås

06 Sep, 2010 - 18:15 ☆ glada dagar


ja i mitt kök kan det bli lite hur som helst.

*dags för middag.
*Fröken Pe steker lax, som inte är allt för ovanligt.
*Slänger i lite räkor.
*Känns konstigt.
*Hmm.. inget att äta till.. oj.

Gårdagens rester borde funka bra.
*Fiskbullar och spagetti/broccoli.
*Jag värmer det i micron.
*Fan jag äger ingen micro.
*Äsch allt får åka ner i stekpannan.
*På med lite kryddor.
*Klart.

Utvärdering- att värma fiskbullar i stekpannan är inte riktigt okej. Fick en konstig konsistens.
Om man kryddar med endast citronpeppar smakar maten just - citronpeppar.

 Mat är roligare om man är 2!

Därav ännu en anledning att flytta ner till Sthlm. Äta köttfärssås och dricka vin med Jossan hade lätt fått bli en vana!
Jag saknar dig redan! Kasta ut din inneboende till jul och gör plats för mig! ;)

Nu packa väskan och dra iväg.
Dags för boxningsträning. Ikväll börjar vi om med höstens träningar på allvar.
Det kommer troligtvis några nya som vill börja träna med oss. Så jag ska vara en hemskt snäll och glad tränare så dem törs stanna kvar :) mohahaha... Eller så får dem drillas hårt från början. Törs dem stanna kvar efter kvällens träning är dem värdiga boxare! hihi

Vad gör ni vänner?

Pe



jag är inte sjuk. inte galen. jag har bara dansat

05 Sep, 2010 - 21:20 ☆ glada dagar
Jag är så glad att jag har min dans och min träning! Känner mig aldrig riktigt ensam när jag har dans och träning som mina bästa vänner. Jag kan dansa bort problem, dansa bort smärta, dansa bort trötthet, dansa bort stress, dansa bort tårar, dans dans dans. Allt ska dansas!




Jag är totalt slut. Men känner mig så glad. Jag mår så bra!

Träffade Anna och gick igenom lite till vår nya koreografi till danceaerobic passet.

Sen stannade jag kvar och bara dansade. Jag salen musiken och dansen. Underbart! Svetten rann och rann. Och jag kunde inte sluta. Det var som om någon hade tryckt på play och vägrade stänga av....

Efteråt var jag blöt. riktigt blöt. i svett. kändes skönt. men såg nog inte så mysig ut. var tvungen att fara på ica och handla. kände hur eftersvettningarna kom. jag stod vid mejerihyllorna och kände hur det hettade i ansiktet. jag måste ha sett ut som en gris. folk tittade konstigt. jag bara log.

"JAG HAR DANSAT" tänkte jag skrika, men gjorde det inte.

Pe

goodie bag från träningskonvent

05 Sep, 2010 - 17:08 ☆ glada dagar


Det är roligt att vara på träningskonvent. Något som också är roligt är att få små saker! :) Från super saturday fick jag tex med mig detta;



Keso mellanmål som delades ut när man skulle hem efter en lång dag. Väldigt uppskattat!! Så gott. Keso med nötter och grejer. Jag har aldrig sett det förut, så kanske är någon nyhet? Toppen!



Tidningar och svettband!



Träningspåse. Har ett gäng sånna nu. Så bra att ha svettiga träningskläder i.. skor.. osv..



En liten necessär med bra att ha grejjer!



Handlindor! :) akupressurring...



Det bästa nya BodyCombat dvd´n och det snygga Les mills halsbandet!!

Självklart köpte jag lite kläder också. Men dem får ni se sen!

Nu är jag hemma igen efter en minst sagt galen hemresa. Men den historien drar jag ikväll!
Ingen lugn och ro bara för att jag är hemma igen.

Nu ska jag fara och koreografera dans!!

Puss och kram och be brave ;)

Pe


Super saturday! Och Imorgon flyttar jag till STHLM!

04 Sep, 2010 - 21:02 ☆ glada dagar


Idag är jag en lycklig tjej!

Super saturday var så bra. Stämningen på topp! Fantastiska instruktörer. Underbara pass. Mycket folk. Träningskläder. Världens bästa sällskap med Sofia! Träffade Björn som jag gick Combat utbildningen med samtidigt! :)
Träffade Stefan, min gamla BC instruktör när jag bodde i Sthlm. :)

Wow vilken dag!



Jag älskar verkligen Bodyattack! Vill man blir det ett riktigt tufft pass. Så roligt! Oj ojoj vad jag skulle vilja instruera i det. Drömmer om att vi ska kunna ta in det på Step in i Piteå! Eller att jag en dag ska instruera det i Sthlm ;)



Nya Bodycombat är grymt!!! grymt grymt :)



Hade äran att få köra för DAN! fantastiskt! Första passet var dock lite grymmare än nr 2. På dagens första BC pass tog Dan och dem andra männen av sig tröjorna och körde i bar överkropp. Inte illa!! hihi ;) För mig är det helt okej att vältränade vackra män kör Combat utan tröjor! haha!



Andra BC passet var också grymt! Tjejerna var riktigt bra. Pernilla är verkligen fantastisk!



Dagen avslutades med utbildning/frågestund med Dan Cohan. Väldigt givande att höra han svara på frågor om BC och berätta om tänket bakom och dylikt.



Ja jag slog av blixten och försökte smygfota lite under utbildningen. Ville att han skulle se hur jag satt och zooma in honom med kameran..... därav lite dåliga bilder...

Jag säger bara att jag ska flytta tillbaka till Sthlm. Det är här det händer. Det är här alla träningsformer finns, alla träningskonvent... alla kändisar.. allt vin häng med Jossan... Bilturer med K.... Barhäng på söder...
Imorgon flyttar jag tillbaka till huvudstaden! Eller till jul! Eller till våren!

Jag flyttar tillbaka iaf. förr eller senare! ;) Så om någon vet av något jobb i sthlm hör av er! Har någon en lägenhet att hyra ut? Hör av er! :)

Nu ut på söder! yeey!

Puss vänner
Pe

DATE

03 Sep, 2010 - 20:45 ☆ glada dagar


Träningsskorna är med, spinningskorna, bc handskar...



En miljon träningskläder, en miljon underkläder, en miljon sockar.... kan gå många ombyten under morgondagen..

Skönt att vara i Sthlm igen. Längtar till imorgon! Har hunnit ha en fika date med Stina och ätit pizza och mysit med finaste Jossan ;)

Ikväll blir det en date med Stockholm! eller i Sthlm... :) haha vem vet.

Puss och godkväll!
Update från SS imorgon

Pe

Ni får göra vad ni vill. jag drar till Sthlm!!

02 Sep, 2010 - 23:19 ☆ glada dagar
Det är nära nu! wihoo. Sthlm imorgon! Uppladdning inför Super saturday. En hel dag med härlig les mills träning. Längtar längtar!

Ska bli så spännande med nya Bodycombat releasen också! Dan ska hålla i Bc utbildningen. Coolt. Jag kommer bli jätte nervös och inte våga fråga någonting! haha...



För er som inte vet så är Dan Cohen guden i Combat. :) Han och Rachel Cohen ligger bakom koreografierna.
Så att det är han som håller i teorin och utbildningen inför nästa release känns riktigt riktigt kul!!

Idag har jag laddat med massa mat och diverse mellanmål. haha.


nötter, keso o avokado macka



hallon, kaffe



choklad, activia



falukorv...



alvedon mot en hemsk huvudvärk, middag bestående av lax räkor sallad och kidneybönor



det godaste jag vet att äta efter träning är fil, kesella, hallon och nötter!
Skulle kunna leva på det!

Har laddat med Danceaerobic pass ikväll också. Deltagarna var grymma. Jag älskar verkligen danspasset! Är aldrig så svettig som efter det.. helt galet underbart :)

Laddade med Bodycombat efter det. Var med på Sofias pass. Tack för ikväll vännen ;)

Avslutade uppladdningen med ett armpass i gymmet. Bara för att köra igenom dem.

Imorgon blir det vila eller en morgon joggingtur innan jag far till huvudstaden!!!

Hur har eran dag varit?
Pe

hej jag har en miljon nya finnar. vem bryr sig?

02 Sep, 2010 - 00:30 ☆ glada dagar

Min brorson om en tid framöver helt klart!
Jag längtar så mycket efter dig lillkillen!!!






Jag har ätit avokado, druckit cola, jobbat. Jag känner mig trött, finnig och ful. Men jag har haft en riktigt bra dag!
Älskar mitt jobb. Alltid möts man av glada kollegor. Glada deltagare, glada träningsmänniskor. Hur kan man inte må bra av det?

Idag har jag pysslat med Funkykidz och Bliss affischer och marknadsföring. Klippt och klistrat, skrivit ut, hängt upp...

Hade ett träningspass med ett gäng från Nordea. Meningen var att dem skulle få testa på olika träningsformer så vi startade med Afrodans, sedan lite funktionell träning och avslutade med Box. :) Det var så roligt. Dem var så positiva, glada och duktiga.



Hade vanligt boxpass ikväll också. Love it love it. Det är tur att jag har ett sånt bra jobb. Jag lixom glömmer bort hur trött och sliten jag egentligen är! :)

Ingen egen träning idag. Har inte hunnit med. Och har känt mig lite trött i kroppen så är nog bra att ta det lite lugnt.
Dessutom laddar jag inför lördag! yeeeey!
Det är nära nu!

Sov gott vänner.

Pe











fy farao vad taskigt

01 Sep, 2010 - 13:00 ☆ glada dagar
Det är orättvist. finnar. uppsvullen. helvetesveckan är på väg. Kaos hemma. Grejer i varenda hörn. Massa saker att göra. Dem bästa träningskläderna i tvätten. Slut tvättmedel. Jätte tovigt hår som jag inte orkar borsta ut. balsamet är slut.

Jag vet vad som kommer få mig på bra humör ikväll dock!! Först ett pass med Nordea som har någon slags kick off. Jag ska ha ett blandpass där dem ska få testa på afro, maq och box. Efter det gymvisning. Och slutligen boxpass.

Nu ska jag hinka i mig en liter kaffe. Panta burkar och köpa en dosa snus för pengarna. Och sedan fara till jobbet.

yeeey!

Pe

Fartfylld höst

01 Sep, 2010 - 11:44 ☆ glada dagar
Ja nu är det bara inse att hösten är här. Det känns kallare och regnar ungefär varje dag..
När det inte regnar tycker jag ändå väldigt mycket om hösten, trots att jag skulle vilja ha sommar 2 månader längre.

När Höstsolen skiner och det är perfekt joggingväder, och när man kurar upp sig i soffan, och krattar löv, och plockar svamp... eller vad man nu gör på hösten, då känns det rätt härligt! :)





Hösten bjuder på skön träning också. Regnar det kan man leta sig in till gymmen.
Min höst kommer bli fantastiskt. Ser fram emot att instruera och träffa deltagarna och barnen.

Under hösten kommer jag instruera följande:

Måndag:
Boxningsträningar, Bk Björnen 19.00-20.30

Tisdag:
Bodycombat 19.45-20.45 

Onsdag:
Box  18.00-19.10 & Danceaerobic 19.15-20.00

Torsdag:
Bliss 9-11 år 17.15-18.00
spinn + maq 18.20-19.20
Bodycombat 19.25-20.25

Fredag:
Activio + styrka 06.30-07.30

Söndag:
Funkykidz 2-3 år  15.00
Funkykidz 2-3 år  16.00
Funkykidz 4-5 år 17.00

Jag hoppas ni hänger med mig under hösten och att vi ses i härliga träningspass! ;)

Bodycombat och danceaerobic kommer vi ha rullande schema eftersom vi är fler instruktörer, så skulle ni bli less på mig finns det andra chanser :)

Om ni är intresserade av Funkykidz eller Bliss. Gå in på www.stepin.nu för mer info och anmälan!

Puss
Pe