wihooo

31 Mar, 2010 - 10:48 ☆ glada dagar

jag har packat väskan. planerat inför dagens danslektioner. druckit kaffe. Så jag börjar bli redo att fara til Arvidsjaur för att först undervisa och sedan fortsätta upp mot fjällen. Oj så skönt!


En blå buff, en vit buff, halsduk, googles, underställ, skidor, skoterkläder, dansgrejer, ipod, snus, handskar, yllesockar, snowboard... borde ha fått med allt:) ska bara packa ner datorn så är jag redo :)

Hoppas ni får en härlig påskhelg! Nästa gång uppdaterar jag från ett förhoppningsvis solskensfjällväder!
Kram
fröken Pe

Hur firar ni påsken??:)

robot, fisk eller mitt emellan?

30 Mar, 2010 - 21:09 ☆ glada dagar

Till mina två sista danslektioner idag hittade jag inspiration från några vykort! :) Vi rörde oss som robotor, rörde oss över golvet som fiskar, gjorde olika konster och blev galna som "crazy frog" haha!
Hittade så passande musik också till mina bilder så det blev kanon!:)

Ikväll har jag hunnit ha 3 pass på gymmet. Danceaerobic (en enklare variant med en grupp. så inga hopp och lite långsammare tempo!), Bodycombat och MAQ! Nu är jag fruktansvärt hungrig så måste äta äta äta!!!

Sedan ska jag packa väskan inför fjällen! Och inför dansundervisning i Arvidsjaur! En härlig dag att se fram emot imorgon alltså!

Hur har eran dag varit?

Pe

passar på att träna innan ledigheten!:)

30 Mar, 2010 - 09:56 ☆ glada dagar

Igår (måndag) blev det ett morgonpass i form av Bodycombat med extra vikter och ett magpass. Sedan var det Boxningträning på kvällen där jag la upp två cirkelpass. Ett lite långsammare och ett med puls. Kändes bra, jag var då trött själv iaf! :)


Köpte nya längdskidor igår! Tyvärr var det väldigt utplockat och dem pjäxor som fanns kvar var dessa med blått.... Ville ha svarta men man kan inte få allt här i världen! Dem känns sköna iaf, och nu har jag skidor som jag kan åka med i träningssyfte! Känns så bra:) Så trots att de inte är dem snyggaste pjäxorna ska jag susa fram hela påsken.. hihi


På tal om påsk!
Jag hade nyss danslektion med en grupp 6åringar och dem tyckte att mina påskfjädrar var sååå fina! Vi tittade på hur fint dem föll i luften och sedan virvlade vi runt som fjädrar....

Snart har jag danslektion med elever i årskurs 2. Sedan i eftermiddag har jag danceaerobic med en viktminskningsgrupp. Efter det ska jag o Mia teama Bodycombat (eftersom sofia stackarn är sjuk). Som vanligt avslutas min träningstisdag med ett MAQ pass.  

Har ni en skön dag?
kram kram
Pe


hurra för pe

28 Mar, 2010 - 22:56 ☆ glada dagar
Jag hade jag gett mig fan på att köra ett konditionspass i gymmet efter mina funkykidz lektioner! Hade egentligen inte någon lust när väl tiden var inne... men jag knöt på löparskorna och ställde mig på bandet! Efter 30 minuter var jag dock less och hade kramp i benen och allt annat jobbigt.. så då bytte jag till crosstrainern och körde på den i 35 minuter!

Kände mig så nöjd efteråt när jag hade ett träningspass bakom mig, trots att jag inte alls var så sugen på det innan!

Så jag har lärt mig 2 saker idag:
1)
Om du har bestämt dig för något så är det lättare att få det gjort!
2) Träningen känns lättare med variation!

hemlighet

28 Mar, 2010 - 11:41 ☆ glada dagar
Det finns saker som bara jag vet om.... som att jag kanske har planer till hösten... som kommer innebära förändringar... jag är förväntansfull att få veta mer om kanske ett kommande jobb... hihi :)


Nu längtar jag efter påsk och ledighet och fjällen!! ska bli så otroligt skönt att verkligen få ladda på med energi i kroppen och tankeverksamheten! Ska skicka några platta påskägg till olika delar av landet imorgon!:)


Avokadon är skivad och äggen kokade. så dags för en vrål frukost/lunch!


jag känner mig lite trött vilket kan bero på att man ställt fram klockan eller på det tråkiga vädret ute...
funderar på om jag ska hitta motivationen o gå ut i snöandet...


Från panduro kan ni beställa vita disktrasor att måla själva!:) kanske passar bra som påskpyssel?

Ha en härlig söndag!
Själv ska jag låta kreativiteten flöda och skapa en dunderhonungs burk till dagens Funkykidz lektioner!

kram o puss till er
Pe

dansmix

27 Mar, 2010 - 01:39 ☆ glada dagar

En vecka med musikkalas turné, danslektioner och träningspass börjar lida mot sitt slut. Det har varit en fullspäckad vecka men den har varit så fantastiskt rolig!
Många gympahallar och skolor har vi varit i.... och många ombyten har det blivit.


lugn dans i vita klänningar och fartfylld dans till "manboy" som barnen verkade älska. haha. Det måste ha varit de flesta barns favoritlåt i melodifestivalen.


Ingen discodans till michael jackson utan lite glitter:)


ja det är härligt att se barnen glada när dem sjunger och dansar tillsammans med oss, och när vi sjunger, spelar och dansar för dem!:)

Ikväll blev det att fara 20 mil för att hämta upp en bil som strejkade och två frysna killar.. haha men det är en helt annan historia:)

Nu ska jag sova många timmar!!

kramkram
frökenpe

kaos

25 Mar, 2010 - 15:08 ☆ glada dagar
snart ryker det från skallen tror jag! det är danskoreografier, träningsplaneringar, body combat pass, danceaerobic pass... som slåss om att få plats i skallen!

(det kanske vore mindre att tänka på om man körde traktor istället för att hålla på med kreativa saker som dans och träningspass)

Jag är lite slut efter dagens 3 uppträdanden med "turne succé" och musik o dansskolan. Skulle vilja sova en stund men det ska lagas mat och gå igenom passen till ikväll.. kan känna en liten panik nu faktiskt! Men när det väl är dags så finns det inget roligare att ha pass. Men såhär innan känns det stressigt att ha koll på allting...
 
Cowboy version av låten "let me entertain you" är ett nummer som verkar gå hem på alla skolor hihi:)
lite bilder innan det var dags...

Jag blir trött efter en dag med uppträdanden och sedan pass på kvällen, när jag måste ge så mycket av mig själv hela tiden! Efter att ha varit på G en hel dag och hållt energin på topp brukar det komma en ordentlig urladdning när jag kommer hem på kvällen och jag bara sjunker ihop i soffan av trötthet...

Det är inte så att jag gnäller för jag det är ju så fantastiskt roligt det jag gör! Men tröttheten när jag väl får komma ner i varv går inte att beskriva... Trött på ett skönt sätt förvisso... men dock trött...

det kommer mera...

24 Mar, 2010 - 22:34 ☆ glada dagar
Hittade några fler fina minnen:)

haha jag ser så liten och finurlig ut....
kanske skulle börja använda keps igen... (men mamma sa alltid att jag såg ut som en pojke när jag hade keps och lite hängiga brallor... *skratt*)

 
en gång dansade vi i aulan på högskolan....
en gång var det sommmar och blommor i träden i sthlm...


en gång gav vi våran fantastiska lärare Cecilia något så fint som en tamburin med allas namn på :) haha...
Alla som undervisar dans i skolan vet att en tamburin är ett måste ;)


minnen fina minnen

24 Mar, 2010 - 22:08 ☆ glada dagar
När min kompis Helena var här fick jag några kort av henne med fina minnen. Tänk så liten man såg ut för bara några år sedan. Åh vilka fina minnen med danslärarutbildningen...


en gång tog vi tåget till Sthlm. :)


En gång sminkade vi oss inför en kommunturne när vi var runt och dansade med föreställningen "vi i skogen" :)


En gång blev det sommarlov och sista dagen tillsammans i Piteå på musikhögskolan


En gång var vi med i smask och dansade bland annat som... eh hemmafruar:)


En gång var jag o Stina ungefär 5 år yngre och en gång kramades jag o Anna-Linda en vinterdag :)

Det bästa med minnen är att man får uppleva allting en gång till! Finns det något härligare än fina minnen?
Har ni något roligt minne? Kanske någon som har något minne av mig? Något galet som jag gjort tillsammans med er?

God natt på er alla fina!
Pe

fint!

24 Mar, 2010 - 20:00 ☆ glada dagar
vilka fina danselever jag har på onsdagarna! :) det gör det värt att fara hela 13 mil för att undervisa...

Nu efter en lång dag smakar det så gott med kaffe så det inte är klokt! Ska gå igenom lite låtar till BC passet eftersom jag inte hinner göra det imorgon... Sedan ska jag bara koppla av! Göra absolut ingenting :) Oj så skönt

kramkram
pe

lyxfrukost

24 Mar, 2010 - 10:56 ☆ glada dagar
Med dessa grejer fixar du världens lyxfrukost som nästan känns som en efterrätt... Var försiktig med honungen så det inte blir för söt smak...







Jag har spenderat morgonen med att koreografera dans. Idag följer jag inte med på turnén med musik och dansskolan eftersom jag jobbar som danslärare varje onsdag och inte riktigt kan ställa in lektionerna.
Känner mig lite piggare i kroppen än igår och det är ju ett gott tecken!:)

Måste hinna gå igenom de sista låtarna i BC passet också eftersom jag kör hela passet själv imorgon. (igår teamade jag o Mia) Nej stressigt nu om jag ska få lite mer gjort innan det är dags för jobb hela dagen!

kram
fröken pe

nu behövs det verkligen....

23 Mar, 2010 - 21:21 ☆ glada dagar
nu önskar jag verkligen att någon ville byta kropp med mig. jag har kramp i ryggslutet, ont i nacken och överbelastade axlar... herregud. jag känner mig som en gammal och sliten människa.

Har slarvat med stretching så det ska jag ta tag i NU! Sen har jag dansat och varit lite kall i kroppen vilket inte är bra... så är det ibland, livet är tufft! Men härligt :)

ny kropp önskas

23 Mar, 2010 - 17:03 ☆ glada dagar
Jag skulle kunna tänka mig att byta kropp med någon.

En pigg och smärtfri önskas! Det värker i nacken av någon anledning (kanske av headbangande på hårdrocks meadlyt idag på turnén?)! Att uppträda tar lite på krafterna måste jag erkänna. Första gången idag var en aning katastrof men till andra uppträdandet hade jag iaf lite mer koll på danserna:) haha! Vi har minsann fått skriva autografer till barnen idag.. jodå man kände sig som en stjärna ;)

Nu dags att fara och jobba några timmar på gymmet. Först Body Combat och sedan MAQ pass.
Ska försöka skaka liv i kroppen!!!

kram på er
Fröken Pe

DANS som imponerar!

23 Mar, 2010 - 14:59 ☆ glada dagar


Det är så roligt att se på Americas best dance crew! Visas på mtv. se det om ni får en chans! dem är så grymma och gör så inspirerande koreografier!


Den grupp som vann var super cr3w! inga dåliga killar... finns hur mycket som helst att bli imponerad av!

ingen dum träning

22 Mar, 2010 - 22:56 ☆ glada dagar

jag känner mig en aning matt. lyckades köra slut till o med på mig själv på kvällens boxningsträning. Inte dumt!
Nu ska jag leta fram kläder till turnen med musikkalas imorgon. Cowboyskjorta, dansskor & jeanskjol är några av sakerna jag ska försöka hitta någonstans...

fröken pe säger godnatt!


succé turne

22 Mar, 2010 - 16:29 ☆ glada dagar
Den här veckan ska jag på turne med musik och dansskolan. Idag har vi repat hela dagen och jag har försökt få in alla danser (och låtar) i skallen.. haha men det ska nog gå bra hoppas jag! Imorgon drar vi igång så kanske allt har lagt sig i kroppen till dess bara sådär. Jag kan ju alltid hoppas!


oooh hur ska detta gå? Turne succé på väg!
Dags att fixa middag, dricka kaffe och träningsplanera inför kvällens boxningsträning.
Tjollahopp

fröken pe

ni förstår väl?

21 Mar, 2010 - 23:01 ☆ glada dagar
Ni förstår väl att vissa bilder jag lägger upp på bloggen inte ska tas för seriöst...?


Haha jag är osminkad på varendaste bild och mina poser är meningen att dem ska vara överdrivna och fula! haha så ta dem inte på stort allvar, för det är inte så att jag försöker lägga upp några snygga kort direkt!!


Jag visar mina mest mänskliga foton.. hehe. Att jag lägger upp träningsbilder är ju förståss för att detta är en träningsblogg där jag skriver mest om träning.



Det är lättare att läsa också om det finns med lite fula bilder här och var. Men för guds skull våga skratta åt mina kort för det bjuder jag på:).... jag är ingen tjej som tror att jag snygg och därför har med massa ego bilder! Det är för att det ska vara lättläst och för att ni får se hur fjantig jag egentligen är och ser ut! hohooo:)




som som i söndagsskönt

21 Mar, 2010 - 22:37 ☆ glada dagar
Ja det blev en härlig söndag!
*en springtur i solskenet
*två härliga danslektioner
*kalas (för Peter som fyller 20)

En fantastisk dag!

S som i sol som i söndag

21 Mar, 2010 - 14:11 ☆ glada dagar
När solen skiner och temperaturen är 0 grader då finns det inte så mycket att välja på... Då är det bara ut och springa. hihi! Det var skönt trots att snoret rann, kramp i vaderna, håll och en jädrans motvind på hemvägen.
Men solsken är ju så härligt!

Nu har jag just ätit gröt och laddar inför Funkykidz lektionerna! Idag ska alla barn få vara med i min hemliga superhjälte klubb! Det ni :)

då var det lördag

20 Mar, 2010 - 19:18 ☆ glada dagar
Lördagen kom fort måste jag säga. Helgerna går fort och veckodagarna går fort. Allt går fort. Hujedamej.


Jag kanske har tränat lite idag... hihi. jag kan inte hålla mig. Jag är skadad jag vet... Men var ju tvungen att testa mina nya craft byxor. :)

Nu är det dags för middag och sedan iväg till Elin o Peter på en drink:)
Tror minsann jag ska ha mina nya jeans med nitar... och kanske min fina nya tshirt...

mina nitjeans...



Ha en fin lördag!

kramkram
fröken pe

inspiration!

20 Mar, 2010 - 11:26 ☆ glada dagar


Kolla in dessa grabbar! Helt vansinnigt. Blir man imponerad eller vad?
Hittade denna film på Jessica Clarens blogg idag så var tvungen att lägga upp den på min också.
Kroppskontrollen är vansinnig! Måste ses!

fröken Pe

fredaaaaag

19 Mar, 2010 - 16:44 ☆ glada dagar

Det känns så skönt med helg igen! Nu är jag ledig tills mina funkykidz lektioner på söndag. Har kämpat mig upp i chinsräcket idag för jag har gett mig fan på att bli bra på det där. Men det är ju så tungt... Jag orkar ungefär 5 stycken och sedan måste jag stå på en pall för att hjälpa mig själv upp och sedan hålla emot på nervägen...

 har köpt nya tyngre gummiband idag!
och nya sport trosor från björn borg! (ja dem heter faktiskt sport.. hihi. såå skönt med bred kant!)

Vad gör ni en fredag?

fröken pe

Galen i muskler

19 Mar, 2010 - 11:30 ☆ glada dagar
Jag ska bara erkänna att jag är galen i muskler! Det är det mest fascinerade jag vet... En stark och vältränad kropp får mig alltid att bli imponerad, förtjust och fascinerad.
Det är inte så att jag själv strävar efter att vara kroppsbyggare eller vill stå på en scen insmord i olja och spänna musklerna! Muskler i sig är bara så häftigt. Att se på en vältränad kropp är en wow känsla för mig!


Kollar i nya numret av Body och drägglar över alla muskulösa kroppar. Haha! Jag brukar då och då köpa Body för att bli lite träningsinspirerad, även om jag inte strävar efter att ha en body building kropp! Men bara att se hur man kan förvandla kroppen tycker jag är så galet häftigt!


Det finns muskulösa kroppar som jag tycker är så otroligt vackra och det finns kroppar som jag tycker är för mycket och nästan blir otäcka! Men oavsett vilket blir jag fascinerad!! Muskler är det häftigaste jag vet....

Inte bara muskler förvisso utan vältränade människor imponerar på mig! Kroppen är så galet underbar. Tänk hur man kan pressa sin kropp, utveckla sin kropp, förändra sin kropp, använda sin kropp! Oavsett om det handlar om långdistanslöpare, kroppsbyggare, dansare, boxare, hockeyspelare... Träning är det coolaste jag vet!



Det var dagens bekännelse!

kram kram
fröken pe


oooo yes

18 Mar, 2010 - 22:06 ☆ glada dagar
vilken kväll! Först danceaerobic och trots strul med ljudet och skivor så blev det ett härligt pass! För att inte tala om BodyCombat passet som jag o Mia teamade!!:)

Tack till alla som jag fick träffa ikväll! Imorgon tänker jag ta sovmorgon! som jag längtar!

pe

vem tror ni vann?

18 Mar, 2010 - 16:51 ☆ glada dagar
Jag har träffat fantastiska elever idag! Varit i Lillpite, böle och rosvik och dansat med eleverna:)
Slängde mig ut i dansen med två årskurs 6or och en grupp med elever från 2-4an.
Dem var så duktiga och det blev 3 härliga lektioner!:)

På en skola tyckte dem jag såg så stark ut så dem ville att jag skulle köra armbrytning mot en av killarna i 6an! *skratt*

Vem tror ni vann??

Ja det har varit en otroligt härlig dansdag!

Känner mig lite trött men laddar om inför kvällens pass. Först har jag Danceaerobic och efter det BodyCombat!
Hoppas vi ses!

kram kram
fröken Pe

tack som fan

17 Mar, 2010 - 23:09 ☆ glada dagar
jag har tur! jag får för tillfället jobba med precis det jag vill. dans och träning. Men ibland kan jag bli trött... vem blir inte det emellanåt? Men då har jag det så bra ska ni veta, som får energi av alla härliga barn/elever och deltagare! Tack! Ni gör min dag!

fröken pe

Hurra

17 Mar, 2010 - 18:56 ☆ glada dagar
Min storebror fyller år idag så massa grattis kramar till dig brorsan! (jag ringer dig senare ikväll!)

Har kommit hem från dagens dansjobb. Kastat i mig middag och fått i mig en kopp kaffe. Dags att fara iväg igen.
Ses vi på kvällens Boxpass kanske??:)

Fröken Pe

hello sunshine!!!

17 Mar, 2010 - 10:39 ☆ glada dagar
Det är alltid så mycket lättare att stiga upp när solen skiner! Visst håller ni med?
Jag behöver energi från solen för det kommer bli en lång dag. Börjar mitt danslärarjobb i Arvidsjaur idag, önska mig lycka till är ni snälla!:) Sedan har jag Boxpass ikväll. Jag hoppas jag ska hinna med allt....


Som terapi målar jag disktrasor när jag får en stund över.. haha här är mina senaste...
Inget som jag lagt ner mycket tid på så dem ska vara lite fula! *skratt*


lite ballonger kan ju liva upp köket...


ja hemma hos oss ser man alltid en ny ful disktrasa.. HAHA!


jag hoppas jag är redo för den här dagen nu!

Hur ser eran onsdag ut?
Kramkram

fröken pe

Djupt andetag

16 Mar, 2010 - 15:59 ☆ glada dagar
Jag hatar att stressa... jag får ont i magen av stress... så nu tar jag ett djupt andetag... försöker att inte slänga i mig maten... packar väskan... far till musik o dansskolan med en nyckel och med ett papper på vilka dagar jag kan jobba nästa vecka.. måste bara skriva det där papperet först... fylla luckor i kalendern... iväg och ha MAQ pass med hockeykillarna.. direkt efter det teamar vi BodyCombat... direkt efter det MAQ pass nr 2...

Andas lugnt Pe... andas... :)

paus nr 2

16 Mar, 2010 - 14:29 ☆ glada dagar

mellanmåls dags igen innan jag ska ta tag i dagens middag.
Det var så roligt att dansa med eleverna i årskurs 2, dem var så glada och snälla och duktiga :)

Nu ska jag gå igenom kvällens pass lite innan jag ska fundera över middagsplanerna för dagen...
Egentligen skulle jag vilja ta en promenad i det underbara vädret och njuta av solen. Men man hinner inte allt..


en liten paus

16 Mar, 2010 - 10:44 ☆ glada dagar
Efter att ha dansat med härliga 6 åringar har jag nu en paus och passar på att äta mellanmål.


ett stort blått tyg, en tamburin, skyltar med siffror och dans musik i ipoden kan aldrig bli fel:)


hallon kan nog vara det godaste jag vet


tillsammans med lättkesella, lite fil, nötter och lite torkad frukt blir det ett perfekt och gott mellanmål!

Snart dags att dansa med nya elever!
Hej & hå dansa på

pe

sådärja

15 Mar, 2010 - 21:34 ☆ glada dagar
3 danslektioner avklarade. Laddar inför 2 danslektioner imorgon med 6åringar och med en åk 2.
Imorgon blir det även MAQ pass med hockeykillar, teama BodyCombat med mia och sofia och ett "vanligt" MAQ pass. Hej hå vilken dag! :)

Man kanske skulle fixa sig ett kontorsjobb? haha



kram kram
fröken pe

en sån där måndag:)

15 Mar, 2010 - 14:34 ☆ glada dagar
ja måndag måndag..

jag har varit på arbetsförmedlingen. men tror inte att jag blev något klokare av det. Vi pratade jobb hit och dit.. jag sa att jag vickar som danslärare, jobbar kvällar och helger på step in, börjar jobba som danslärare i Arvidsjaur en dag i veckan, jobbar lite med att bygga scen och eventuellt ska jobba extra på mitt gamla (favorit) jobb längre fram...

haha sen var det inte så mycket mer med det. "petra fixar mycket jobb. hon är för upptagen för att träffa någon jobbcoach" så blev anteckningarna ungefär...

Nu måste jag hinna laga mat och förbereda inför kvällens 3 danslektioner. Efter det stressa till boxningsträningen så jag hinner vara där iaf halva träningen! Om en timme kommer min kompis Helena!! ska bli så härligt att träffa henne igen. Synd bara att jag har fullt upp de kommande dagarna...

hej hopp
fröken pe


söndag 14 mars

14 Mar, 2010 - 21:20 ☆ glada dagar
god kväll på er! Hoppas ni har haft en skön helg!?

Min helg har varit bra bra bra. Lillebror och hans kompis har bott här i helgen. Kusin var med i skotertävling. Många Kirunabor i Piteå. Lördagkväll middag på en sportbar och vin.

Linne med glitter, stora örhängen och klackar är perfekt en lördagkväll! Det var så roligt att dansa och skratta med vänner och kusiner!:)

Idag sken solen vilket gjorde att det blev en härlig promenad till step in. Träffade mina Funkykidz elever igen efter en veckas lov. Det var härligt att se dem små glada ansiktena igen och dansa tillsammans med alla fina barn!:)

helgen har varit bra bra bra men gick så fort fort fort. Imorgon ny vecka och nya träningsdagar!
kram och puss

pe

lördag!

13 Mar, 2010 - 13:33 ☆ glada dagar
gummiband är bra att ha hemma!:)



leka med gummiband är ju alltid kul.


eller så kan man köra lite triceps press...


det gäller att vara koncentrerad.. hihi


och bita ihop när det blir tungt... *skratt*


men efteråt känns det ju öh bra.. eller... hmm

Hur har ni njutit av den fina dagen?

kramkram
pe

fredagstrött

13 Mar, 2010 - 00:18 ☆ glada dagar
Ja när fredagen kommer hör det väl till att man är lite trött? Känner mig rätt slut faktiskt... Den här veckan har varit bra, även om den inte är slut än. Kanske hinner med ett till träningpass innan veckan är slut. Vem vet... Får se om jag orkar och har lust. :)

Har ni haft en skön fredag?

kram
pe

träningstips

12 Mar, 2010 - 16:06 ☆ glada dagar


Lite tips inför cirkelträning? han håller inget dåligt tempo precis..


Fredag12mars2010

12 Mar, 2010 - 11:51 ☆ glada dagar

Det har varit en bra start på dagen! Jag steg upp. Drack kaffe och åt smörgås med avokado och keso. Läste träningsguiden.


For till gymmet och hade företagspass. Denna fredag körde jag MAQ istället för boxning med "datamännen" :).
Efter det körde jag 50 minuter på crosstrainern.



Sen blev det hem och äta lunch. Spagetti och köttfärssås med den halva avokadon som var kvar från frukosten och lite keso till det! Oj så gott!



Nu skiner solen och det är en fantastisk dag!

puss P


gryyymt

11 Mar, 2010 - 22:29 ☆ glada dagar
Vilken grym BC release det blev ikväll!! Tack till alla som vad där!:) Passet är verkligen grymt bra, nu får vi njuta av det i några månader. Vad säger ni som var med ikväll? Eller ni som har testat det någon annanstans?


jag hade med mig kameran men glömde ta kort! så himla dumt... Om jag säger randig tröja, stort guldbälte, tights med döskallar på, ögonlapp, ring i örat... vad tror ni var för något? haha


pirater minsann... det blev en riktigt bra känsla i låt nr 6 med musik från pirates from the caribbean! Även om vi kanske såg ut mer som sjörövar fabbe.. *skratt*



kram kram på er
fröken pe

hemligt

11 Mar, 2010 - 10:46 ☆ glada dagar
Ikväll blir det ett tema på releasen.... men det är en hemlis vad vi instruktörer kommer vara utklädda till :)

Är hemma på en snabb lunch efter att ha varit på gymmet och träffat Mia och Sofia för att gå igenom passet och prata om ikväll! Snart dags att stressa tillbaka till gymmet för att ha MAQ pass, sedan iväg till en skola och ha danslektion!

Jag sov dåligt inatt så idag kommer det bli mycket kaffe om jag ska orka hålla igång till ikväll!




träningsonsdag

10 Mar, 2010 - 22:05 ☆ glada dagar
jaha fort gick den dagen.

- var på en skola och dansade afro/troll dans med högstadieelever.
- dansade nästa lektion i en provisorisk "danssal" som hade smutsigt och sandigt golv! Inte skönt att dansa barfota.
- Hade danceaerobic istället för Annelis bodyvive.
- hoppade på spinningcykeln och trampade 50 min.
- frossar i hallon och melon!

Imorgon blir det 3 pass på step in och en danslektion på en skola att hålla i. Måste börja ladda redan nu!! :)

mera smakprov bc 43

10 Mar, 2010 - 10:19 ☆ glada dagar
Okej här kommer låt nr 3 från body combat 43! Egentligen vill jag ju att det ska vara en överraskning på torsdag när vi släpper releasen, men eftersom det finns ute på youtube kan alla som är nyfikna ändå hitta filmerna.. hihi

Det var den här låten som var riktigt tung att köra med vikterna runt handlederna. haha ni kanske kan förstå varför??
På torsdag kommer bli den bästa dagen på hela veckan! Så missa inte releasen alla ni som kan vara där :)
Jag lovar att det kommer bli helt fantastiskt!

Det här är bara 2 av 10 grymma låtar som ni får se! Jag hoppas det gör er extra taggade för release 43!

Nu måste jag koreografera färdigt mina dansövningar för dagens danslektioner.

stay with the fight!
Pe

smakprov bc 43

10 Mar, 2010 - 09:05 ☆ glada dagar

låt 2 i bc 43.... haha nu kan ni tjuvträna till torsdag:)

sträckning på gång?

09 Mar, 2010 - 22:51 ☆ glada dagar

plötsligt fick jag ont i baksida lår när jag skulle iväg till kvällens pass. känns nästan som jag fått en liten sträckning. inte alls bra. kunde inte riktigt göra utfall.... jag hoppas det är bra imorgon för jag måste säga att jag inte har tid med någon sträckning just nu....



känner att jag kanske har slarvat med att sträcka ut mina baksidor.... men nu ska jag avakta och se om det blir bättre. måste ju kunna kicka på bc releasen på torsdag:)


Se till att ni värmer upp före träningspassen och stretchar ut efteråt. ont i baksidan är inte alls något roligt problem.

det skulle vara skönt att gå till någon som kan ge kroppen en omgång. sträcka ut och knaka och massera stela trötta och onda muskler! :) det vore något... ska se till att unna mig det så fort jag får tid!

sov gott och godnatt på er
kram
pe


glömde

09 Mar, 2010 - 18:28 ☆ glada dagar
ja på torsdag ska jag till rosvik också och dansa med eleverna där efter MAQ passet på lunchen... :)

det är mycket nu....

09 Mar, 2010 - 18:26 ☆ glada dagar

Ja nu kan det lätt bli lite stressigt må jag säga... men lika glad för det är jag....

Dem ringde från musik och dansskolan och behöver en vikarie, alltså mig!
Så nu blir det att klämma in danspass i skolorna och dansgrupper på kvällstid mellan passen på step in... hur detta ska gå ihop är jag en aning osäker på.. hehe...

Imorgon blir det dans i skolan på dagen, dans med en fördjupningslinje på eftermiddan och danceaerobic på kvällen.
För att inte tala om torsdag; gå igenom BC med sofia & Mia på morgonen, MAQ pass, danceaerobic och body combat release.. :)

Får se hur länge det blir att vicka på musik och dansskolan. Även om det blir stressigt ska det bli jättekul att få dansa med alla elever!

Nu dags för MAQ pass! hoppas vi ses ikväll:)

kramkram
pe

extra chans att dansa

09 Mar, 2010 - 11:58 ☆ glada dagar
Imorgon kommer jag ha danceaerobic istället för Bodyvive eftersom Anneli är skadad.
Så om ni vill ha en extra chans att dansa i veckan hoppas jag att vi ses 18-19 imorgon!

Blir lite nervös dock för det är inte alltid uppskattat när man byter ut ett pass mot något annat... Jag hoppas bodyvive deltagarna ska tycka om danceaerobic lite i alla fall :) och jag hoppas deltagarna från danceaerobic passen vill dansa en extra dag denna vecka! :)

hej & kram på er
Pe

sköna träningsprylar

09 Mar, 2010 - 10:23 ☆ glada dagar
Hittar så mycket härliga träningskläder på stadium. Funderar på att fara till Luleå eller om jag ska beställa på internet. Det är bara så krångligt med storlekar. Inte ofta kläder passar när jag beställer.


Luvtröja och shorts från Nike. Jag gillar verkligen rosa. Det är en färg man blir glad av! :)
Rosa känns härligt flickigt också.


Rosa byxor från Soc och rosa byxor från Adidas. Gillar förvisso inte att träna i varma (bomulls) byxor men det är perfekt att mysa i hemma, eller dra över träningsbyxorna till och från gymmet.


Tunna jackor från adidas och nike!


Blått linne och kofta från soc. Det är alltid fint med blått :)


Luvtröja och kofta från Nike. Den vita är så fin tycker jag! (finns i fler färger)

tshirt version av den vita koftan!

blå kofta från adidas. Älskar kragen!


Linnen från Nike! Den lila är så härlig, tänk vad bra man skulle träna i den....

Till sist lite ögongodis i form av väskor!! Vem gillar inte en härlig väska?:)

Man skulle le hela vägen till träningspasset med någon av dessa på axeln! Oj vad jag älskar färg. Speciellt på väskor, skor och linnen. Jag föredrar svarta träningsbyxor, vet egentligen inte varför men det har bara blivit så. Svart nertill och gärna färg upptill!

Titta in på stadiums hemsida: http://www.stadium.se/

Eller är det någon som vill följa med till Luleå och gå in på stadium??

kramkram
Pe


morgonstart

09 Mar, 2010 - 08:02 ☆ glada dagar

god morgon. kaffe och vakna med the voice. skön start på dagen.

Hur ser eran morgon ut?


haha

08 Mar, 2010 - 22:45 ☆ glada dagar
den sista bilden i inlägget tidigare idag ser skum ut! haha! det ser ut som jag ligger o posar.. HAHA. jag föll ihop sådär efteråt. var helt slut. bara så ni vet.... hahahaha

nära

08 Mar, 2010 - 22:38 ☆ glada dagar
nu tror börjar bc passet sätta sig en aning i kroppen. och det hinner sätta sig riktigt bra tills på torsdag. :) Torsdag kommer bli fantastiskt och det är en dag ni inte får missa!!

Instruktörsmötet var trevligt. det är trevligt med möten tycker jag nog allt. man diskuterar saker och reflekterar och funderar... ja möten är alltid bra.

Nästa måndag kommer min vän Helena hit! Jag längtar som en galning:)

måndag måndag måndag

08 Mar, 2010 - 18:42 ☆ glada dagar


Jag tog på mig 1 kilos viktmanchetter och körde igenom BodyCombat 43. I låt 3 höll jag på dö för en stund. *skratt* Boxningslåt med mycket speedball och slagkombinationer som kändes i axlarna:)

Nu är det dags för instruktörsmöte på¨gymmet. Efter mötet ska nog jag och Sofia gå igenom BC passet tillsammans. På torsdag har vi release! Oj så roligt!!

Kramkram
Pe

so much to say

08 Mar, 2010 - 10:51 ☆ glada dagar
http://www.youtube.com/watch?v=hYt_3ZKEIKI

Denna fantastiska låt koreograferar jag en dans till!

(jag har ännu inte förstått mig på hur man lägger upp ett videoklipp från youtube på bloggen, så vet någon hur man gör är jag tacksam för hjälp:))

hem ljuva hem

07 Mar, 2010 - 17:15 ☆ glada dagar
Nu är det dags att fara hem till Piteå. Har haft en underbar helg med lillebror, kusin, hans vänner, mina vänner...
Men nu längtar jag till träningsmåndag! :)

Ska bli skönt att återgå till träningspassen- både mina egna och dem jag ska instruera den kommande veckan.
Inget är så härligt som en skön träningsvecka!

kram kram
Pe

söndagsslapp

07 Mar, 2010 - 11:16 ☆ glada dagar
Ja idag slappar vi.. Sitter i soffan och tittar på vänner. Finns det något härligare än dricka en kopp kaffe, ha pappas tröja på sig och se på vänner?
  

Igår hade vi roligt. Det blev lite vin, grimastävling med kameran (fulast vinner), dansade till gamla lp skivor från mor och fars samling, utgång... En rolig kväll i Kiruna helt enkelt!


Ja det fanns många fina skivor :)

Det här är ju en träningsblogg så känns inte okej att lägga ut festbilder. haha! Men även en tränande kan dricka vin och släppa loss ibland. hihi.



idag ska vi till mormors stuga och skotta. Skönt med frisk luft. Och skotta tycker jag är kul (när man inte gör det så ofta iaf) plus gratis träning. *skratt* Vem gillar inte chanser till gratis träning i vardagen?

Har ni haft en härlig helg?
kramkram
Pe

Lördagsmys

06 Mar, 2010 - 18:44 ☆ glada dagar

Kiruna Kiruna Kiruna :)


Vad passar bättre än en promenad när solen skiner? Gick förbi kirunas vackra kyrka..

 Farmor bjöd på fantastiskt goda renrullar!

Sedan bjöd mormor på fantastiskt god mat!


När vi gick hem igen började det skymma....

En härlig härlig härlig lördag har det varit! Ikväll blir det kanske utgång. Det är inte ofta jag går ut i Kiruna så kommer bli roligt.

Ja det känns bra att ha en träningsfri helg och bara njuta av promenader och härliga släkt kramar!:)

Har ni en härlig lördag?

kramkram
Pe


Hello sunshine!

06 Mar, 2010 - 10:45 ☆ glada dagar

Nu börjar det kännas som vår... Jag börjar längta efter färgglada saker. Så fort solen börjar titta fram och det inte är flera 20 minusgrader så känns allt bara så... ja så bra helt enkelt!:)

Det kommer väl någon jättekall period igen med massvis av snö. Men färgglada saker ger ändå någon sorts vårkänsla. Eller vad tycker ni?



Hoppas ni har en härlig lördag framför er! Själv känner jag på mig att det kommer bli en härlig dag i Kiruna.
Ska dricka lite kaffe och sen ta en promenad. Promenera i Kiruna är perfekt vardagsmotion ska ni veta för det är backar precis ÖVERALLT! haha... det är jobbigare att promenera, springa & cykla här än på många andra ställen!

Ljuvliga Kiruna:)

kramkram
Pe

ojoj

06 Mar, 2010 - 00:18 ☆ glada dagar


Ja det var den träningsveckan det... haha. sibylla har visst något som heter lynxmål. Vilket består av 2 st hamburgare, strips och dricka! Helt vansinnigt mycket mat! Med tanke på pizzan jag åt på väg upp till Kiruna klarade jag inte av att äta upp ett helt lynxmål. Haha det blev en aning för mycket....

Så alla veckans träningpass kanske därmed gick till spillo.. haha men jag är inte mer än människa!:)


ja efter en relativt full vecka känns det bra att koppla av även om det idag blev med pizza, lynxmål och en öl. :)

Hur har eran fredag varit?
Jag är lite sugen på att testa Kirunas gym imorgon, men jag har lovat mig själv att låta kroppen vila i helgen...
stå emot stå emot! :)

Petra


tack snälla:)

05 Mar, 2010 - 20:56 ☆ glada dagar
Tack snälla Ingela för din fina kommentar. Den värmde otroligt mycket ska du veta :)
Jag blir så glad att få veta att mina pass är uppskattade. tack tack!

Nu är jag hemma i Kiruna. Känns otroligt härligt att träffa lillebror igen. Mamma och pappa är i thailand och har det härligt så dem får jag inte träffa den här gången. Ikväll blir vi ett gäng som ska ta en mysöl, precis vad jag behöver efter veckan:)

Imorgon ska jag ta en morgonpromenad i Kiruna minsann, oj vad härligt!

Ha en fin fredag!
kram på er

fröken pe

nu far jag

05 Mar, 2010 - 14:27 ☆ glada dagar
Nej jag tror minsann det är dags att fara hem till Kiruna! ja.. så får de bli helt enkelt:)
Kiruna here i come!!

vad döljer sig i träningsskåpet?

05 Mar, 2010 - 12:34 ☆ glada dagar

Det är mycket grejer som är bra att ha i träningsskåpet.
skor, vattenflaska, svettband, viktmanchetter, träningshandskar, duschcreme, shampoo, pulsklocka...


deo, hårborste, hudcreme, ansiktscreme, bodycombat skivor, cd fodral, batman plåster....


lindor, handduk till svettiga spinningpass och en massa underkläder. (jag har tagit en sån "pås-påse" ni vet och förvarar extra underkläder i den... tar liten plats haha)


ja det var onödigt vetande för dagen :)
Hur ser det ut i era träningsskåp?

Hade företagspass imorse kl 8 och det blev ett kanon pass! dem jobbar hårt dem där männen. Riktigt roligt boxpass blev det. Efter det gick jag, Mia och Sofia igenom nya BC passet. Det är så BRA så det inte är klokt. hihi!
Tack för idag tjejer :)


morgonpass

05 Mar, 2010 - 07:09 ☆ glada dagar
God morgon solstrålar! :)
En härlig fredag kommer det bli känner jag på mig.

Jag börjar dagen med att ha ett företagspass. Det är ett gäng män som jobbar på ett dataföretag som jag tänkte köra skiten ur med ett Boxpass :) Nej det blir nog bara ett lagom hårt pass för trots allt är det tidigt och det kan vara farligt att chocka kroppen på morgonen tror jag minsann... *skratt*


Dessa godingar från BetterBodies står på önskelistan idag!

Efter företagspasset ska jag träffa Mia och Sofia för att gå igenom BC 43. Tjohej vad roligt!
Hoppas ni har en härlig dag framför er.

Puss och kram hela dan
Pe

pass 3 av 3 avklarat:)

04 Mar, 2010 - 22:31 ☆ glada dagar
Kvällens två pass gick bra. Deltagarna på danceaerobicen var riktigt duktiga och tog koreografin bra, trots att det var en del nya och lite kluriga steg. :) Jag måste bara säga att det är så härligt att få dansa så svetten rinner!

Bodycombat passet kändes bra förutom att jag fick något hjärnsläpp och kom av mig någon kort stund. Det är lite kaos i skallen att ha två pass samtidigt att tänka på. Har tränat på nya releasen så blandade ihop lite grejer i det passet vi kör nu... men på det stora hela gick det bra! :) deltagarna har varit med så länge så kan dem nog hela passet utantill :) Tror dem ser fram emot nya releasen lika mycket som jag gör!

Det blev en härlig träningsdag trots att jag är lite småtrött nu och känner mig stel i nacken och axlarna.

tjollahopp

fröken Pe 

pass 1 av 3 avklarat

04 Mar, 2010 - 14:30 ☆ glada dagar

Då var det första av dagens 3 pass avklarat! Kändes bra trots att det var tredje dagen i rad jag körde MAQ. (inget att rekomendera direkt, men vad gör man inte när kollegorna behöver passhjälp?:))

Njuter nu av gårdagens middagsrester till lunch. Underbart god kyckling med smak av citron och örter!! Ni måste testa!



Du behöver:
kycklingfileer
salt
peppar
vitlöksklyftor
basilika
oregano
dragon
citronsaft
quinoa/ris el dylikt

Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn Kycklingen. Krydda med lite salt och peppar. Tillsätt lite vatten och saften från en citron och låt kycklingen småkoka en stund. Häll över rikligt med oregano, dragon och basilika och hackade vitlöksklyftor. Låt smuputtra. Koka quinoa eller ris till.

Fint att servera med svarta oliver och citronskivor! Enkelt och så himla gott.



Jag har tidigare gjort receptet med kycklingfileer i ugnen men blev lika gott i stekgrytan. Går utmärkt att använda kycklingklubbor i ugnen också. I ugnen på 225 grader i ca 45min-1h.


Jag använde mig av 3 stycken kycklingfileer igår. Anpassa mängden citronsaft till hur mycket kyckling ni har.
Till 3 var det lagom med saften från en stor citron.

Ät och må!

kram hela dan
Pe


mera pass

04 Mar, 2010 - 09:30 ☆ glada dagar
Anna har ont i halsen så jag tar danceaerobicpasset istället för henne idag. Det blev en hel del pass att instruera denna vecka. Men sedan ska jag vila lördag och söndag! Kom och dansa ikväll, jag lovar att det blir 45 minuter med svett, puls och leénden! :) ses vi??


svartvit

04 Mar, 2010 - 08:46 ☆ glada dagar


God morgon god morgon!
Idag är det några svart vita saker på min "jag vill ha" lista.
Dricker kaffe och äter frukost.

Idag har jag MAQ pass under lunchen - vilket blir mitt 3e MAQ pass för 3e dagen i rad... haha mina axlar och ryggen är lite trött. Inte det ultimata att köra samma pass tre dagar i rad, men ibland blir det så när man tar extrapass för någon annan. Tar lättare vikter bara så går det nog fint idag med :)


lagom trött

03 Mar, 2010 - 22:03 ☆ glada dagar

Hemma igen efter 5 timmar på gymmet...

- gick igenom danceaerobicpasset med Anna
- träffade fotbollstjejerna för MAQ träning
- Åt en sallad
- Hittade en semla i personalrummet
- Gick igenom boxpasset
- hade boxpasset
- duschade
- for hem

ja fort kan timmarna gå när man har roligt!

Tack till alla deltagare för ett grymt boxpass! Vilken energi :)

fröken Pe 


ögongodis! våga bära skor med färg!

03 Mar, 2010 - 14:04 ☆ glada dagar

I väntan på våren och varmare tider behövs lite färg på skorna!!


På rea hittade jag dessa färgsprakande juveler för 250 pix. Det tycker jag dem var värda helt klart!

Tror att det måste vara juniorskor dock med tanke på texten som finns på insidan av remmarna... haha

ser kanske lite fjantigt ut *skratt*... Men det syns inte när man stänger dem. Och dessutom stämmer det ju himlans bra in på mig så :)

Vill jag inte ha det fullt så färgglatt längre fram så byter jag bara till svarta snören!
Vad tycker ni?? Fint med färg? För mycket?
Själv gillar jag dem tokmycket och säger bara våga bära färg på skorna! haha...

hej vilken dag!

03 Mar, 2010 - 12:04 ☆ glada dagar

haha ja såhär kan det se ut när jag övar Bodycombat hemma i lägenheten.
Har först kört igenom hela bc 43 och sedan upprepat låt 1-3 två gånger. (eftersom jag ska lära in dem extrabra till releasen nästa vecka!)

Dags för lunch! Idag ska jag träffa Anna för att visa ändringarna jag gjorde till Danceaerobicen förra veckan, sen har jag MAQ med fotbollstjejerna igen och avslutar kvällen med Boxpass! Hej vilken dag!

frossa i färg!!

03 Mar, 2010 - 09:42 ☆ glada dagar


Jag älskar klockor!! På zoovillage finns det så många fina. Jag vill bara frossa i färg. Oj så fint med en härlig vårfärgsklocka! :) Vilken tycker ni är finast??

så blev det....

02 Mar, 2010 - 22:14 ☆ glada dagar
Spinning efter mitt MAQ pass fick det bli idag. Skönt!

kvällens dilemma

02 Mar, 2010 - 17:04 ☆ glada dagar
Frågan är nu om jag ska köra BodyCombat innan mitt MAQ pass eller om jag ska köra spinning efter mitt MAQ pass.
Ja tänka sig vilket dilemma.

kall neutral varm

02 Mar, 2010 - 14:51 ☆ glada dagar

En bild åt det kalla hållet, en neutral och en åt det varma hållet... eller något.
Det är så vädret beter sig åtminstone.. det är svinkallt, blir lite varmare, kallt igen. Det är sol, snö, molnigt, dimmigt, snö, snö, sol, snö snö.. osv..

Kom hit våren för jag längtar efter skön utomhusträning i vårsolen!
Nu ska jag ner på stan och endast köpa grejer jag behöver :)

guld

02 Mar, 2010 - 09:44 ☆ glada dagar
Morgonstund har som bekant guld i mun!


Eller bara grus i ögonen...

Nu har jag förvisso varit vaken ett antal timmar så känner mig pigg nog för att öva lite BC 43 igen.
Tänkte ta en promenad men kom på att det är bättre att jag kör igenom BC framför dvdn så jag får in passet till nästa vecka när det är dags för releasesläpp! tjohoo

Pe

skönt

01 Mar, 2010 - 23:24 ☆ glada dagar
Ja boxningsträningen var nice. Lagom trött efteråt! Blev mycket mjölksyraträning av ben och armar.... jag tycker det är en sådan skön smärta det här med mjölksyra alltså.. eller skön och skön. Men ja härligt fast det är hemskt på något sätt :)


träningsladdning

01 Mar, 2010 - 17:49 ☆ glada dagar

Ärtor och broccoli på kokning


Har laddat med dagens middag som blev kokt torks, hemmagjord potatismos, dillsås och kokta ärtor och broccoli. Oj så gott i sin enkelhet!


tadaaaa resultatet!

Tidigare blev träningen i form av att köra igenom BC 43 och skapa dansövningar.
Snart dags för boxningsträning!

Vad gör ni?

Puss på er
Pe

Mums

01 Mar, 2010 - 13:15 ☆ glada dagar

Kesella med hallon, lite honung och osötad musli med bla pumpakärnor. Mums!


Kaffe med lagom mycket mjölk (en liten skvätt alltså) och grovt bröd med avokado och keso. Mums nr 2!

Har gått igenom de första låtarna i BC 43. Nu tror jag minsann det måste bli gymmet! Eller ska det bli en promenad med högsta volym i hörlurarna och hoppas på att kreativiteten ska flöda och skapa övningar till mina danslektioner?

Vad hade ni gjort?

Pe