Lindat kablar och packat lastbilar.

31 Okt, 2010 - 04:07 ☆ glada dagar


Hej mitt i natten. Jag har nyss kommit hem efter att ha varit i Luleå och rivit scen. Tydligen hade Björn Skifs med sig mer grejer än dem har till melodifestivalen! och ni kanske kan tänka er hur mycket det är när det vankas melodifestival?

Det har gått väldigt bra i alla fall. Skruvat loss högtalare, packat casar (case = låda oftast stora. med lock. typ), lindat kablar, lastat lastbilar osv osv...

Kablar är jobbigt kan jag berätta. Krypa under scen och leta slutet på dem. Linda stora tunga kablar är ingen lek. :)Ja lite trött kan man bli i kroppen efter scenbygge och scenriv. Det mesta är ju rätt tunga och otympliga grejer.

Sen har jag inte riktigt längden med mig heller. Blir extra jobbigt när jag ska lyfta högt med mina ynka 158 cm. Och jag har heller inte så mycket kroppsvikt att lägga bakom, jämfört med dem stora karlarna, när man ska skjuta upp stora case på lastbilarna tex. Men det är bara att hugga i så gott kan man! :)

Det gjorde då ingenting att jag försov mig till gympasset idag. haha. Kroppsarbete gillar vi!

Nu ska jag kasta mig i säng och ladda för en ny arbetsdag imorgon. Känns skönt att man har ställt bak klockan en timme till vintertid. Visst får man sova en timme längre då? ;)

Pe

70 timmars arbetsvecka!

30 Okt, 2010 - 19:09 ☆ glada dagar
Ja det är väl inte fy skam att få till en 70 timmars arbetsvecka.

Konstigt nog orkade jag jobba hela natten igår utan problem. Fick se många roliga utklädda filurer. Haha vart får alla sina idèer ifrån? :)

Som vanligt med 18åringar var det en hel del fylla, saker som gick sönder, några utslängda, några utan kläder o skor... haha! :) Fan vad skönt att inte vara 18 år längre.... ;) Men det var roligt och många var glada och trevliga precis som man ska vara på en stor halloween fest!

Nu drar jag till Lule och river scen efter Björn Skifs spelning. Det kommer bli långa timmar. Garanterat tungt och kallt. Tur man har arbetsmoralen i sig! Arbete lönar sig alltid mina vänner! ;) tjollahopp!

Varierad arbetsvecka:
Städerska
Instruktör
Danslärare
Kassan på krogen
Scen rivare
Butiksbiträde

Hur har eran vecka varit?

God kväll på er alla monster!!!

Pe

hur tänkte jag?

29 Okt, 2010 - 20:03 ☆ glada dagar

Sprungit mellan mina jobb hela veckan. Haft träningspass. Planerat. Förberett. sovit för lite. jag är helt borta.

Hur tänkte jag när jag tog på mig nattjobb hela helgen?

Nu iväg och stå i kassan på krogen o kvällens halloween party. Imorgon natt riva scen. Söndag som vanligt jobbdag. Det blir min helg det.

Hoppas ni till skillnad från mig njuter av ledighet ;)

Pe

(varit uppe sedan 05.20 imorse. Satt på spinningcykeln 06.30 o hade morgonpasset. sedan jobbat hela dagen på mina 2 jobb. Trodde jag skulle hinna sova på soffan en stund men pyttsan. Oj vad det kommer behövas kaffe o snus för att inte somna typ nu...)


Ice bug! och vart tog veckan vägen?

28 Okt, 2010 - 22:49 ☆ glada dagar


Nu är det bara att invänta vintern med mina nya skor!
Oj vad jag ska ta vinterpromenader. Ska inte frysa på hela vintern har jag bestämt :)

Tänk på när ni köper vinterskor att köpa en storlek större. Kan man vifta på tårna så fryser man inte :)

Idag har varit en bra dag men jag är trött ska jag erkänna.

Jobbat förståss hela dagen. Ikväll blev det Bliss(instruerar). Sedan Spinning + maq (instruerar) och avslutade med Bodycombat. Nice!
Känns så skönt att vara frisk igen! Hurra! Men jag är lite öm i kroppen efter min sjukdomsvila. Det känns att jag satt still länge....

Träffade tjejerna och hade möte om Funkykidz/Bliss och den kommande showen.
Det är mycket att tänka på när det vankas show och bara danskurser i sig.

Anmälningar, vem ansvarar för vad, vem är björn, ska vi ha fika, vem säljer fika, behövs det någon paus, vad ska vi ha för underhållning, hur gör man lättast en stor skattkarta, vilken ordning ska barnen dansa i, vem presenterar, ska vi ha power point, vad ska eleverna ha på sig, rekvisita, vad ska köpas.... jösses man blir trött bara av att fundera och styra upp allting! :)Det kommer bli ett dansparty om någon vecka i alla fall när våra duktiga elever ska få uppträda! hihi!

Kan inte fatta att det är FREDAG redan imorgon. Vad hände med denna vecka? Jag startar förståss fredagen med ett svettigt morgon pass. Spinning och styrka. Vi ses om ni är morgonpigga och befinner er i min stad ;)

Adjöken från fröken
Pe

vågar ni ge er på en utmaning?

27 Okt, 2010 - 15:20 ☆ glada dagar
I nya numret av Fitness finns det några tester man kan göra för att "se hur fit du är".

Jag tänker att jag så småningom ska testa alla men igår kväll gav jag mig på "Bålstyrketest i åtta steg!Bålstyrketest i 8 steg.

Nivå 1
Ställ dig i plankan med stöd på armbågar och fötter. Stå i 60 sek

Nivå 2
Lyft höger arm från golvet och sträck den rakt ut som en förlängning av linjen rygg, nacke och huvud. Håll i 15 sek.

Nivå 3
Återgå till grundpositionen och lyft sedan vänster arm som i nivå 2. Håll 15 sek.

Nivå 4
Återgå till grundpositionen. Lyft sedan höger ben från golvet tills tån är något högre än vänster häl. Håll 15 sek.

Nivå 5
Återgå till grundpositionen. Lyft vänster ben som i nivå 4. Håll 15 sek.

Nivå 6
Återgå till grundpositionen. Lyft sedan både vänster ben och höger arm från golvet. Håll 15 sek.

Nivå 7
Återgå till grundpositionen. Lyft höger ben och vänster arm. Håll 15 sek.

Nivå 8
Återgå till grundpositionen och håll i 30 sek.

Som det står i tidningen att klarar man hela testet så har man en ruskigt bra bålstyrka och stabilitet vilket är ovanligt. Många klarar inte ens nivå 1. För en motionär är det ett bra resultat att klara upp till nivå 5.

Hur långt klarar ni? Vågar ni testa? :)
Tror ni att jag klarade hela?

Låt dem olika nivåerna sporra er till att klara mer och bli starkare! :)Idag har vi haft (har) öppet hus på Idépoolen (vars jag numera också jobbar). Det var mycket trevligt. Företag som kom och åt av den goda buffén och tittade in alla snygga grejer vi har. Det var även några leverantörer där och visade upp sina märken. Dessutom fick vi ha snygga röda craft västar. Klart man blir glad när man får ha en sådan färgklick på sig på arbetet :) haha.

Nu är jag en aning trött ja... Men en kaffe på det här och tagga för att fortsätta jobba på step in resten av dagen! Hurra! Boxpass och Zumbastyle kommer ge mig energi i knoooooow it!

Pewaka waka och en snygging på det

26 Okt, 2010 - 23:31 ☆ glada dagar

Lite waka waka kan aldrig vara fel att slänga in i Zumba style passet!
Kom och dansa och bli lite waka wakade imorgon kväll vet ja! ;)
Jobbat hela dagen lång. Hann hem en stund och sova på soffan innan det var dags för Bodycombat passet. Kändes härligt att instruera combat igen! :) looove it!Hade tänkt hinna köra mage och armar i gymmet idag.

Men jag hann verkligen inte. Dagarna har för få timmar!!! Haha :) Får väl nöja mig med dem magövningarna jag gjorde igår på boxningsträningen. Och armarna fick ju slå av sig på gårdagens träning. Men ändå... längtar efter ett tungt styrkepass!! :)

Hur har eran dag varit?

Puuusss
Pe


i´m back

25 Okt, 2010 - 23:37 ☆ glada dagar


Jag börjar känna mig frisk igen! Hurra. Har börjat träna och även om det känns lite segt att komma igång så känns det ändå så jädrans bra!

Igår söndag hade jag alla mina Funkykidz lektioner och efter det orkade jag köra både RPM och Core! Wiii :)

Idag måndag boxningsträning. Kändes underbart att få slå igen! och att få träna mage med plank versioner och crunches. I´m aaaaalive!!

Puss på er
Pe

kör man så kör man....

23 Okt, 2010 - 00:42 ☆ glada dagar
Hej vänner. Jag borde kanske ha startat lite lugnare med träningen. Ja med tanke på min förkylning...

Onsdag blev det box - kunde inte hålla mig från att vara med lite själv. Men försökte ta det lugnt. Gaah det är ju så svårt bara när man har längtat efter att få gå lös i slag o sparkar.

Blev även Zumba- Passet var fullt. Glada deltagare. Jag o Anna var Taggade instruktörer. Så kul.

Torsdag var det dags för Bliss- vilket iof inte är så ansträngande fysiskt.

Sen blev det Spinn + Maq- Av bara farten körde jag på samma vikter som jag gjort tidigare. Var betydligt jobbigare nu. Tog det lite lugnt på spinningcykeln men är svårt att peppa deltagare om man själv bara fiskör...

Avslutade torsdag med Bodycombat- Sofia hade passet och jag vara bara så sugen på att vara med. har längtat efter combat typ varje dag. dessutom tänkte jag att jag kan ta de lugnt o lixom få igenom passet till tisdag när det är ja som har det. Men ta de lugnt på combat är typ svårare än att hålla andan.... haha

Idag fredag blev det spinning + styrka- kl 6.30 satt jag och instruerade på spinning cykeln. 28 morgonpigga deltagare. Grym start på dagen!

Kanske lite väl tuff start efter en rejäl förkylning. Men jag säger som brorsan "kör man så kör man. Och om jag säger att man kör så kör man" Visserligen brukar det gälla att dricka sprit när han säger det men anyway.. :)

Godnatt världen!


nykär

20 Okt, 2010 - 15:07 ☆ glada dagar
Ni vet hur det känns när man är nykär! Så känns det nu. Det lixom pirrar lite och jag känner mig nervös.

Ikväll blir det att Zumba loss och det ska bli så fantastiskt härligt att få röra på sig igen.
Det pirrar för att jag längtar så mycket in i träningssalen! Och jag är nervös för att förkylningen ska göra mig helt slut eller att jag ska hosta mig igenom hela passet. Lite nervöst känns det också med ett nytt pass som är fullbokat och folk på kölista. Crazy och man vill inte göra deltagarna besvikna! ;)

Jag har hunnit jobba 6 timmar redan och nu hinner jag äta och dricka kaffe innan det är dags för jobb nr 2!
Det regnar i Piteå idag och regniga dagar tycker jag är dem bästa arbetsdagarna. Vad skulle man annars ha gjort?Vad är era kommentarer på detta videoklipp?
Tror ni på det? Tror ni inte?
Ser det kul ut? Ser det tråkigt ut?

Zumba har verkligen slagit stort, det är väl det jag kan säga såhär långt.
Ska återkomma med fler reflektioner kring detta Zumba tjatande längre fram!

Pe

imorgon smäller det! och några snorkråkor på det!

19 Okt, 2010 - 22:45 ☆ glada dagar
Godkväll Piiiiiiiteå!


Mina nya Nike kläder


Rethosta och en kliande känsla i halsen. Det är vad som har hänt med min envisa förkylning. Fortfarande snorig och lite skrovlig i halsen. Hostandet gör mig tokig. När man minst anar det så exploderar det ut en hostattack!

Jag försöker hålla mina baciller för mig själv dock! När man jobbar på ett gym är det inte direkt populärt att sprida förkylningsbaciller runt omkring sig.Viktigt att tänka på är att;

- försöka hinna känna när hostattacken börjar bubbla och snabbt slänga huvudet till sidan (förhoppningsvis står där ingen kollega som får någon hostig slemboll över sig)

- När det killar i näsan dyker man ner i armvecket ifall att en jätte nysning är på gång (bättre att torka av resterna från en nysning från sin egen tröja än att från någon annans...)

- Tvätta händerna typ hela tiden för att inte sprida baciller i allt man rör vid (har faktiskt gett resultat som jätte nariga händer och därav massa handkräm)

- Gömma det gröna snorpappret i papperskorgen så den som kommer efter inte behöver ta del av slaaajmet.

- Märka sin vattenflaksa med text som VARNING FÖR ETT ÄCKEL VIRUS eller DRICKER DU FRÅN DENNA DÖR DU eller PE´S OCH INGEN ANNANS eller DRICK PÅ EGEN RISK eller något annat avskräckande

Man måste vara en bra medmänniska i förkylningstider helt enkelt.Jag läääängtar efter att få hoppa i träningskläderna och orka köra på som vanligt igen. Nästa vecka kanske! :)

Dock smäller det imorgon! Premiär för Zumba style! Yeey. Egentligen är jag inte i form för att träna riktigt men kan inte ställa in passet denna vecka också. Det får gå helt enkelt. Dessutom får jag hjälp av fantastiska Anna vilket är guld värt!
Avslutar med att säga att det går bra på mitt nya jobb också. Idag har jag sålt ett par varselbyxor bara en sådan sak.

Och sist men inte minst
så finns det inget bättre än att få krama mamma o pappa efter flera flera veckor utan att ha sett dem. (och när man dessutom har känt sig ensam och sjuk!) Igår när jag for till mor och far började jag gråta i bilen på vägen dit bara för att det kändes så skönt att ha dem hemma igen! :)

Förkylningen gör mig nog extra känslig. Ringde brorsan igår och när jag skulle lämna mobilsvar började jag också gråta! Jag grät för att jag saknar dem så jädrans mycket! Och för att jag längtar efter att få se min brorson så det värker i hjärtat. STOREBROR, LINA OCH VIKTOR JAG LÄNGTAR EFTER ER!Nu orkar ni ändå inte läsa mer så jag sätter punkt.

Pe


man ska alltid tänka bra tankar

18 Okt, 2010 - 22:20 ☆ glada dagar
Det som är bra med att inte ha kunnat träna på en vecka är:

*man är förhoppningsvis utvilad
*man är extra taggad sen på att träna hårt
*man får längta efter det man gillar allra mest
*man får hitta glädje i annat än träning
*man blir inspirerad av allt och alla runt omkring
*man kan fundera ut nya övningar
*man får tid att reflektera över vad man vill och har för mål
*man kan stilla sitt begär med att köpa nya träningskläder eller träningsprylar

Kommentarer på det?

Pe

En lång dag. En trött dag. En bra dag. En "hurra för mig" dag.

18 Okt, 2010 - 18:23 ☆ glada dagarJAAA! Efter att ha väntat i flera flera veckor har jag det nu i min hand! Mitt examensbevis!! Äntligen säger jag bara. Äntligen.

Nu såhär efter 4.5 års studier på högskola kan jag inte riktigt förstå att jag har gjort det. Jag klarade det även om det under alla år har förekommit några mörka och tunga studieperioder. Nu är det klart. Inge mer ångest för tentor. Inget mer pluggande. Inga tråkiga papper att läsa. Inga uppsatser att skriva. Inget magont och stress. Inget mer pluggande nätterna igenom med litervis av kaffe för att hålla sig vaken....

Hmmm.. på sätt och vis känns det lite sorgligt samtidigt nu när jag sitter med beviset i min hand. Så fantastiskt roliga år det var på Danslärarutbildningen. Jag kan längta tillbaka till musikhögskolan. Till danshögskolan. Till stämningen. Till danslektionerna. Jag saknar mina klasskompisar!

Men samtidigt: HURRA för mig. Ett stort jäkla GRATTIS till mig! En klapp på axeln till mig! Det här måste jag fira!! Jag gjooooorde det! :)Har varit en lång dag
. Först jobbat på gymmet sedan kl 6 imorse. Städat och fejjat och gjort fint så ingen ska halka på svettfläckar eller liknande. Alltså en grym insats av mig! :)

Sedan var det dags, första dagen på nya jobbet! Kändes spännande och skitroligt!

Vi hade en introduktion i arbetskläder o skor idag. Jag tror jag fattade ganska mycket i alla fall.

Som att målare (konstigt nog) har vita arbetskläder. Golvläggare har gråa arbetskläder. Och hantverkare kör på svarta eller blåa arbetskläder.

Arbetsskor finns i olika säkerhetsklasser. Spikskydd är bra att ha i sulorna. Man vet aldrig när det finns risk för att trampa på en spik....

Varselkläder finns i färgerna jättegult och orange. Gult syns bäst. Det är jättegult. Alltså syns man jättebra.

Jag kommer bli grym på att hjälpa kunderna bland arbetshyllorna känner jag på mig! yeee ;)

Nu ska jag stressa med att göra massa jobbsaker.

Sen ska jag KRAMAS!!!!!
som jag har längtat!

Puss
Pe


Och en dans på det!!

17 Okt, 2010 - 23:18 ☆ glada dagar


Kolla in denna!
Grymt!

Fan vad dans är snyggt med många personer!

Var tvungen att dela den med er innan jag kastar mig i säng,

Pe

What´s the point of doing anything... if you never notice....

17 Okt, 2010 - 23:04 ☆ glada dagar


Bjuder på lite kvällsmusik.

Jag gillar den. gillar musiken. gillar texten. kanske bara jag som inte har blivit leds på den ännu? :)

Pe

Söndags update!

17 Okt, 2010 - 21:06 ☆ glada dagar


Som en skrovlig gammal häxa. Ungefär så låter jag när jag pratar. Men förutom det mår jag bra och dagen har varit great!
Idag fick jag äntligen dansa med Funkykidz barnen igen och dem är så fina så jag vill bara krama dem allihopa! :)

Sen blev det boxpass. För mig blev det lugnt. Instruerade mest bara. Jag har fortfarande en förkylning jag måste bli helt frisk från. Efter det blev det corepass. Fick aktivera mig men ta det lite lugnt. Kändes skönt!!


Igår tog jag en långpromenad. Var så less på att sitta still. Orkade inte känna mig sjuk längre. Det har kommit lite snö i Piteå och jag slogs av hur vackert det är när vintern är på väg. Jag längtar verkligen efter full vinter nu. Promenader en vinterdag när det biter i kinderna är nog bland det härligaste jag vet....

Sen blev det en helkväll med grabbarna igår. Tack för roligt sällskap och dans! Ni är fantastiska! :)

Nu ska jag göra som jag brukar på söndagskvällarna. Ta en promenad till Ica och handla något gott kvällsfika.
I fredags hämtade jag ut nya träningskläder som jag beställt från Nike, dem får ni se sen!

Puss på er kompisar
Pe


Jakten på Sexpacket!

16 Okt, 2010 - 14:13 ☆ glada dagar
Jaha ja. där sprack det målet. Sexpacket som jag tänkte jag skulle ha (mest för skojs skull.)
Sen började jag dricka öl, äta socker, kolhydrater... som bonus på det blev jag sjuk och träningen blev lika med noll! damn it!

Men nu ska vi se. Till jul kanske? :) haha! Så för att få magmusklerna mer framträdande så behövs det alltså en plan. Färre kolhydrater, mer cardio träning, minska kroppsfettet, inget socker... hmm vad mer?.. ja just det kanske mycket magträning? ;)

Bilder nr 1 i jakten på tvättbrädan.Om man har magrutor eller inte är egentligen en jävla skit sak.
Ja om man nu inte tävlar eller lever på att man har en vältrimmad kropp... För mig är fallet endast att jag aldrig har haft ett rejält sexpack och skulle som vilja se mig själv med ett. Är nyfiken på hur jädrans mycket jobb det krävs...

Kanske onödigt. kanske ointressant. kanske omöjligt. Men bara som en rolig grej, Följ med mig i jakten på sexpacket! Hohoho!

Så med det sagt är det bara att ta sig i kragen och ge sig ut på en fettförbrännings promenad. Haha vad fasen ger jag mig in i? Hoooly maaaacarony

Pe

Livsfarligt jobb....

15 Okt, 2010 - 17:17 ☆ glada dagar
Mitt nya jobb.

Några av alla märken som finns och som jag ska jobba med. (och därmed lära mig allt om)
Det kommer bli så roligt och spännande. Men jag har mycket jag ska lära mig. Allt ifrån arbetskläder (men heeey jag äger ju ett par jobman byxor själv så hur svårt kan det va?;)), profilkläder, funktionskläder, arbetsskor... osv.
Kommer bli great!

Dregglade över alla snygga Craft jackor idag! Och en underbart snygg och färgglad tröja från cross. Kommer bli livsfarligt att jobba där. Jag kommer vilja ha ALLT! ;)


Var björn som ej får gymnastik, en vetebulle blir han lik

15 Okt, 2010 - 01:17 ☆ glada dagar

bye bye och väkommen

14 Okt, 2010 - 19:21 ☆ glada dagar


Dagens apotekshopping!
Bye bye täppthet och värk.Dagens "tycka synd om mig själv" shopping.
Välkommen nya örhängen och en ny färg på min handled!Den nya färgklicken är nästan identisk med min blåa favorit klocka. Färgen och märket är det enda som skiljer.
Båda gör mig glad så fort jag vill ha koll på tiden! weee

Om man skulle ta sig en kaffe på det!
Sen försöka ge mig ut på en liten promenad. Lugnt och försiktigt men få röra på mig i alla fall.

Puss och hejsan svejsan
Pe


var är formen om den inte är i ugnen?

14 Okt, 2010 - 15:28 ☆ glada dagar


Tillvaron är upp och ner och hit och dit och suddig och grå.

Formen börjar försvinna. Jag hittar den inte. När man sitter still känner man sig lat, tråkig, fläskig, ofokuserad....Dagarna ska vara färgglada och glittriga. Då trivs jag! Färg gör mig glad. Hoppsasteg gör mig glad.
Hoppsasteg gör garanterat andra glada också.

Så med det sagt ska jag klä mig i färg och hoppsa in på apoteket!
Oväntat att jag hoppsar kommer folk dra på smilbanden. Färgsprakande så det inte märks att jag är sjuk!

"Skrattar man och springer fort är det ingen som ser att du har fula skor"

Haha samma tanke gäller idag. Skrattar jag och kastar färg omkring mig märker ingen att jag egentligen är sjuk och känner mig sliten som en gammal disktrasa! Förhoppningsvis glömmer jag bort själv vilken dålig form jag är i!

Nu ska här bli en färgglad dag, och då menar jag inte bara i form av det gröna snoret!

Tjollahopp!

Du ditt lilla kräK!

14 Okt, 2010 - 01:43 ☆ glada dagar
JAG HAR HAFT EN HUVUDVÄRK SOM INTE HAR VELAT GE MED SIG.

Det är som att någon trycker jättehårt på min skalle konstant.
Förkylning är ett ont virus. Det för inte bara med sig grönt snor och en enorm matthet...

Nejdå det lilla förkylningskräket ger sig inte där. Tydligen ska det ge mig ont i huvudet och ett illamående också.

Hypokondriker som jag är trodde jag att drabbats av hjärnblödning, cancer i hjärnan, hjärnhinneinflammation.... eller något annat hemskt otrevligt. Jag vet att man inte ska skojja om sånna här åkommor. Men huvudvärken kändes värre än att vara riktigt bakis. Inatt när jag vaknade snurrade allt. Ni kan tänka er hur det är att gå och lägga sig riktigt berusad. Så kändes det.

Men det enda jag kan ha varit full på är nässpray. Jag lovar.


"Detta måste undersökas" sa Pe till sig själv. Alltså jag sa det till mig.

På med långkalsonger och ut i kylan för att gå till akuten. Efter grejer i örat, pinne i halsen, stick i fingret -och som alltid på akuten en hel del väntan-, fick jag min dom!!

Förkylning. That´s it. Ingen inflammation. Inga bakterier. Bara ett jädrans kräk till förkylningsvirus!

Fick mig några starkare värktabletter och något recept på något för bihålorna.
270 kronor fattigare. Allt för att kräket vill bråka ordentligt med mig!

Men jag ska nog visa dig förkylningen. Imorgon ska du bort bort bort!!! Hör du det?? Dra åt skogen!

Pe

Grönt är skönt men annars är allt skit

13 Okt, 2010 - 13:17 ☆ glada dagar
Ja jag får för mig att det är bra att äta massa kiwi när man är sjuk. Vitaminer är bra!
Sagt och gjort snart har jag nog tömt en hel låda med kiwis....


Inatt kunde jag inte sova. Vaknade med en dundrandes huvudvärk och var yr och mådde fruktansvärt illa.
Detta är INTE okej. Jag orkar inte ha Zumba passet ikväll. Vi som skulle ha premiär! Men det går inte. Jag är helt slut i hjärnan. Inget boxpass ikväll heller. SUCK!

När jag har så mycket pass kan jag inte vara sjuk. Eller framförallt vill jag inte vara sjuk. Jag älskar mina pass. Jag vill instruera!!

Stackars mig. Hojja.

Pe

You´ll never know what you can do, until you get it up as high as you can go

13 Okt, 2010 - 00:53 ☆ glada dagar

Nytt jobb och andra saker som gör mig glad fast jag är ruskigt arg....

12 Okt, 2010 - 21:03 ☆ glada dagar
Okej nr 1. Jag är fruktansvärt leds på att vara sjuk. Snor gör mig arg. Hosta gör mig arg. Andnöd gör mig arg. Mest av allt blir jag så frustrerad och vansinnig över att inte få träna!!

Jag är inte gjord för att sitta still.
Myror i brallan? Absolut! Energin behöver få komma ut i ett hårt träningspass. Samtidigt har jag ingen ork. Hemskt jobbig kombination!!! Så fort jag anstränger mig bubblar det i näsan och jag får tungt att andas. Så jag försöker snällt sitta här som en lugn flicka. Men jag hatar det....

Saker som har roat mig medans snoret rinner;
Känt på mina nya hantlar och önskat att jag vore pigg nog för att ge armarna en omgång.
Kan man mentalt tänka sig starkare tro?Fixat nya tränings förvaringskorgar till mitt träningsrum! Kunde inte stå emot den rosa!! ;)
Bytt plats på mina tavlor.Provat mina skor. Funderat på att göra mig av med några. Men att slänga/ge bort skor skulle kännas som att göra slut med sitt livs kärlek. Så funderar istället på att köpa ett till skoställ.....Bytt ringar i duschdrapperiet. Det var dags att dem blåa som jag fyndade extremt billigt i somras fick komma upp. Dessutom kunde jag inte låta bli att skratta åt hur bra dem passar in på min blåa toalett! haha.Sen har jag släppt ut håret och headbangat lite.
Det är så sällan jag har håret löst eftersom jag hatar att ha hår i ansiktet när jag tränar. Och när jag inte tränar har jag oftast nyss tränat så då är håret blött och jag slänger ihop det i en slarvig knut... Så för mig är det ju näst intill vardagslyx att ha håret utsläppt och osvettigt en hel dag! wohooo ;)

Ja annars har jag lekt superhjälte och kastat mig över soffan. Rullat på mattorna. Lekt inte stöta golv. Ja sånna där vanliga "att göra när man är sjuk och har tråkigt" saker. Inget konstigt med det.

Just ja, jag har fått jobb idag!!
Ett nytt jobb! Ett till jobb! Hahaha vad bra jag måste vara! :):):)
Hur jag ska hinna med ett till jobb är en annan historia men det kommer bli så jädrans bra!
Jag kommer stortrivas på mitt nya jobb! Jag kommer lära mig nya saker! Jag kommer få mera pengar!

Tjollahejsan hoppsan what a day! Mitt i allt snorande finns det något positivt!

världens sämsta dag

10 Okt, 2010 - 22:51 ☆ glada dagar
Den här dagen har varit oändligt dålig och tråkig. Snor som rinner. Hes. Inget att göra. Ingen ork. Tråk tråk tråk!
Usch och fy för att vara sjuk och uttråkad!Försökte dansa lite zumba (till passet på onsdag) men det gick dåligt.
Tog inspiration från Jossan och målade mina sockar.
Målat disktrasor.
Ätit kaviarmackor.
Snusat.
Druckit kaffe.
Hostat.
Möblerat om.

Tråkdag helt enkelt. Ville bara träna för att sitta still gör mig galen. Men jag var inte i träningsform.

Ingen som har varit förbi på kaffe. Ingen som har lagat mat till mig. Ingen som har kokat te. Bakat en kaka.
Bara jag själv och en snorig dag. Fruktansvärt tråkigt.

Mamma kom hem! Jag vill sitta hos dig när jag är sjuk och få känna mig liten igen!

Pe

några tankar.....

10 Okt, 2010 - 14:02 ☆ glada dagar
såhär en söndag när jag är sjuk och tycker synd om mig själv och därmed hatar allt och alla...

1)
Kan inte Idol bara läggas ner.
2) Man borde bli frisk av att träna.
3) Så fort jag äter socker sväller min mage som en ballong.
4) Jag vill bara ligga i soffan och vara sjuk
5) Det är så mycket jag måste fixa att jag inte har samvete att ligga i soffan, även om jag är sjuk.
6) Jag längtar efter mamma!

Pe

träning på olika sätt....

10 Okt, 2010 - 01:19 ☆ glada dagar

min längtan! och mat med fredagssting!

08 Okt, 2010 - 20:54 ☆ glada dagar


Nej det blev inget jobb ikväll/natt. Jag måste faktiskt inse att jag inte är fullt frisk. Snoret är grönt och halsen känns lite som ett rivjärn. Inte läge att riva scen med stora starka karlar då. Jösses dem kan ju tro att jag är en vek liten tjej.... hah!

Det blev kyckling till middag med massa kryddor och framförallt massa massa vitlök! Kanske det hjälper? Till det vitkål och kesella. Så jäkla gott!
Annars såhär en fredag i oktober så längtar jag efter vintern och snön! Jag längtar efter skidåkning, snowboard, pulkåkning, skridskor, snöänglar, knarret under skorna...

Och framförallt längtar jag efter vårvintern. Jag längtar som en galning efter att komma in efter dag ute i skidbackarna (i solsken med solbränna eller snöstorm med röda kinder) och det hettar i ansiktet.

Varför måste våren vara så långt bort? Och varför måste jag längta så vansinnigt efter fjällen?

Pe

Hemliga lådan

08 Okt, 2010 - 18:50 ☆ glada dagar


Jag önskar att någon, precis som jag gör varje söndag till mina funkykidz, tog fram en hemlig låda och överraskade mig med något spännande!

Barnen ser alltid lika förväntansfulla ut när jag plockar fram den hemliga lådan. Vad finns i lådan idag? Spänningen lyser i deras ögon varje vecka... 

Idag skulle jag behöva lite spänning. Känner mig en aning mera sjuk nu efter att ha bitit ihop under veckan. Jag skulle förtjäna någon överraskning tycker jag allt!Blir nog eventuellt att se en film och dricka te. Ska jag se en boxningsfilm? Musikal? Tjejfilm? Hmmm svårt val.

Fick just ett sms om att jag får fara och jobba ikväll. kl 22.00 ska det rivas scen i Luleå efter Grease musikalen.
Oj oj. Ska jag jobba? Orkar jag jobba? Eller borde jag vara hemma och kurera mig?

Välkommen beslutångest!

Pe

Håll dig vad du än gör! Och en torsdagkväll på jobbet!

07 Okt, 2010 - 22:34 ☆ glada dagar


En torsdag kväll på jobbet är avklarat!

Jag var osäker om jag egentligen skulle orka. Men deltagarna.... Oj vad jag älskar dem! :) Dem får mig att ta fram all energi och ork! Och jag tycker för mycket om att instruera för att försöka ta det lite lugnt....

Men det känns okej! Det är lite rivigt i halsen bara. Kanske blir bättre nu med lite te. Imorgon ett spinning + styrka pass på morgonen. Efter det kan jag eventuellt bli lite sjuk om det nu ska vara nödvändigt...

En dag till. Ett pass till. Okej förkylning, håll dig!!!

Puss
Pe

Jag är stark! jag står emot... jag måste...

07 Okt, 2010 - 14:26 ☆ glada dagar


Jag biter ihop idag. Jag är stark nog att stå emot en förkylning! Eller? Usch. jag måste måste måste.
Idag måste jag orka med dagen. Dansundervisning, spinning & funktionell styrka, Bodycombat.
Jag kan väl bli sjuk på lördag när jag är ledig istället?Även om min spegelbild ser lite sliten ut så ska jag orka med dagen!

Nu har jag bestämt mig att jag ska jobba ikväll. Och har jag bestämt mig är det bara att köra. Antingen är man hemma och är sjuk eller så instruerar man och ger deltagarna det dem är där för- ett jädrans bra pass! ;)

Det är inte så att jag är dödssjuk. Men jag känner att det ligger något virus i kroppen som kanske håller på att bryta ut. Alvedon, halstabletter o kaffe. Kan inte vara helt fel!

Jag uppmanar absolut inte folk att träna om man inte är frisk!
Men när det är såhär lite mellanting brukar jag testa och blir det då värre efter att ha tränat vet jag att det är dags för vila!

Snälla håll tummarna för mig att det dumma viruset bestämmer sig för att dra sig tillbaka!!!!

Puss o kram
Pe


försvinn!

06 Okt, 2010 - 23:45 ☆ glada dagar


Täcket i soffan och sen kurar jag ihop mig. Fryser. Ont i halsen. Inte okej!

På boxpasset måste jag ha kommit åt någon nerv. Från ingenstanns mitt i en krok  känns det som att det går en stöt genom hela armen! Den lixom domnar bort. Stickande känsla. Jag fattar noll!

Men har haft ont i skulderbladen och axlarna hela dagen, vilket fortfarande är ett mysterium!!, så det kanske var någon nerv där bak som klämdes?

Jag har ont i kroppen.... ont i muskler och leder... Så jag fasar för att en jätte förkylning ska drabba mig. Usch! HAr inte tid att vara sjuk. VIll inte!!
Ge mig.....

06 Okt, 2010 - 22:35 ☆ glada dagar
Mårten Nylén som PT!


Att se världen upp och ner kan göra ont i axlarna

06 Okt, 2010 - 15:12 ☆ glada dagar


Jag har underligt nog ont i axlarna och skulderbladen. Kanske kan bero på att jag stått på händer och gjort olika konstiga övningar, som tex
handstående med armhävning-kommer ner-fortsätter bakåt i en kullerbytta-trycker upp till stående-för att sedan gå tillbaka med framåtkullerbytta upp till handstående-, som har gett mig en underlig träningsvärk?Igår blev det annars ett snabbpass mage och sedan Bodycombat. Vilket omöjligt kan ha gett mig en träningsvärks liknande smärta i axlar o skulderblad. Av Bodycombat får jag i stort sett aldrig träningsvärk och speciellt inte efter att ha kört en ny release i några veckor. Underligt ;)Annars så;
Röd söder te får mig att längta till Sthlm och söders alla mysiga fik!
Korvmacka får mig att längta efter mammas risgrynsgröt!Min snälla hyresvärd kom och fixade mitt avlopp på toaletten. Varje gång jag har duschat har jag fått torka upp en flodvåg på golvet. Har försökt leka rörmockare själv men utan vidare resultat.

Bestämde mig för att kasta ut badkaret också! Äntligen! :) Jag gillar inte badkar speciellt mycket. För det första har jag aldrig ro att lägga mig i badet och för det andra känns det äckligt. Jag vill ha lätt att städa och det ska vara lätt att rensa avlopp och skura golvet! :)

Dessutom har jag numera plats för att sätta upp en hylla eller en stång där jag kan hänga svettiga träningskläder innan jag slänger dem i tvätten! Hurra för en sån sak bara...En ledig förmiddag går fort. Nu är det färdigmyst i min stora Nike tröja. Jobbet kallar.
Ikväll vankas det box och dans pass.
Kanske lite gymmande på det!

Ha en härlig onsdag där ute

pe

Bort bort. jag ignorerar dig!

05 Okt, 2010 - 18:11 ☆ glada dagarMiddag- check!

Nu hoppa i träningskläderna och dra till gymmet. Planen är att köra mage som en galning. Sen ska jag hjälpa Sofia med BC passet ikväll eftersom hon varit lite småsjuk.

Grejen är den att jag själv börjar känna lite halsont tror jag. Men som vanligt ignorerar jag det tills jag blir sjuk på riktigt. Så hoppas jag att det bara är tillfälligt för jag har ärligt absolut inte tid att bli sjuk!!!

Vad gör ni?

Pe

Precis vad jag behövde

05 Okt, 2010 - 15:06 ☆ glada dagar


Tack träningsguiden för att du låg på hallgolvet när jag kom hem!

Även om jag blir helt matt av alla vältränade och snygga människor, ja eftersom jag blir så fruktansvärt avundsjuk, så ska jag bara dreggla över ny inspiration!

En liten stöd vila och sedan en kaffe på det!

Pe

Jag är väldigt bra och annat måndagslyx

04 Okt, 2010 - 23:44 ☆ glada dagar
För mig är måndagslyx att:
Dricka en stor kopp kaffe och ta en snus.Vara till sjukgymnasten och få sulor gjutna efter mina fötter.En dag på jobbet och skratta med härliga kollegor.Vara boxningstränare och träffa så fantastiskt härliga boxare!Ha en kvällsdate;

Det blev en promenad på denna date.
Höstmörker och oktoberblåst.
Men jag var inte så rädd.
Ja bara för alla katter som smög omkring som läskiga monster.
Jag gillar inte katter när det är ljust och ännu mindre i mörker.
Vi tittade på träden som lystes upp av gatulamporna.
Såg löven som virvlade i blåsten.
Funderade över tillvaron.
Såg hur mysigt det såg ut i många hus.
Familjer som fikade eller tittade på tv.
Lampor som lyste i folks kök.
Drömde mig 10 år tillbaka i tiden.
Drömde om varm oboy och limpmackor.
Längtade tillbaka när jag bodde hos mamma o pappa.
På en gata i Kiruna.
Där man aldrig var ensam.
Min date förstod allt jag tänkte.
Han höll med.
Vi trivdes.
Kändes som ett bra avslut på dagen.
Jag och min date.
I höstkvällen.I fredags var jag förressten på en arbetsintervju efter att en snäll människa hade tipsat om mig. Idag skickade jag in mitt CV till det berörda stället. Det här med CV... känns både roligt och jobbigt när man ska uppdatera det.
Det är roligt att minnas allt man gjort. Jobb, utbildningar och meriter.

Svårt att beskriva sig själv. Svårt att framhäva sina bästa sidor. Tyckte jag tills jag insåg att jag bara kan skriva vem jag är, vad jag kan, vad jag gjort... och jag är ju fantastiskt bra! :) haha. Det måste man tro!

Åtminstonne så har jag haft väldigt roligt och lärt mig väldigt mycket under alla dessa år! Och tänk så mycket mer jag kommer lära mig. Om mig själv, om andra, om mycket...

Jobbat på järnia, på Shell, på Statoil, Telefon försäljare, Danslärare, Grupptränings instruktör, Städat, Scenbyggare, Dans utbildning, Musikal utbildning, DansLÄRAR utbildning, Body Combat utbildning, Funky kidz, Alla år med Kiruna Amatör teater, boxnings tränare, körkort, föreställningar, produktioner, gymnasiet, tagit hand om gamlingar, artistvärdinna....

Mycket kommer bli mer! ;)

Puss
Peja jag ska sova. men kom att tänka på dem här kidsen bara...

04 Okt, 2010 - 01:18 ☆ glada dagar
Jag ska sova alldeles strax. varför jag är vaken så här sent är en helt annan historia... men det är inte enbart för att jag inte kan hålla mig från att tömma godisskålen från igår...Söndagar innebär jobb för mig. Ärligt talat så känns det ibland så tungt att inte vara ledig en hel helg. Det ska planeras och förberedas och filuras och kluras till dansgrupperna på söndagarna.

Sen har jag då 3 funkykidz grupper efter varandra som tar mycket energi.
Men allt är så värt det när jag väl är där. När barnen kommer springandes och delar ut kramar. Eller när föräldrarna till dem minsta säger att det har hänt så mycket, att barnen har blivit så duktiga.

Då är det värt allt. Jag blir extra påmind om varför jag gör det. För att jag älskar det helt enkelt! :) Jag älskar barnen och jag älskar att dansa med dem! :) Det gör mig så glad!Något annat som jag älskar är färg och mönster! Det gör mig också glad!

Träning gör mig glad förståss. Idag blev jag glad av att ha Boxpass med energifulla deltagare. Och sedan gav Anette mig energi när jag var på hennes Bodypump. Det blev en härlig söndag!

Efter en heldag med full fart var det skönt att ta en kaffe på seven eleven och sedan åka bil med N i Piteås mörka höstkväll.

Har ni haft en skön helg?

Godnatt kompisar
Pe

god dag världen

03 Okt, 2010 - 12:27 ☆ glada dagar

Jag har hunnit göra en god gärning också. Lagt ner ytterligare en 10 krona i sparbössan!
Alltså ett litet mini steg närmare en träningsutbildning! En dag kanske det blir verklighet att utbilda mig till PT!

Den jag är. jag ser mig. ser den jag är.

03 Okt, 2010 - 01:59 ☆ glada dagar


Se hit kompisar!

Jag har idag stirrat på mig själv i spegeln och gjort några tankar klara för mig själv:

- Det är hemskt roligt att dricka vin med en god vän och bli ordentligt berusad.

- Det är inte alls roligt att vakna dagen efter och inte veta hur man tog sig hem, fundera varför jag har tagit en gryta som spyhink bredvid sängen, hitta gardinerna på golvet och ha ont i skallen...

- Jag föredrar att vakna pigg och fräsch och fara och träna

- Promenader ser jag som kvalitets tid med mig själv när jag andas frisk luft och kan gå och dagdrömma....

- Ensamhet är det absolut värsta jag vet!

- Ensamhet är det bästa jag vet nu när jag börjar bli ordentligt bra kompis med mig själv- lycka är när man är ute på en promenad själv och en kär vän ringer och frågar om vi ska hyra film!

- Att äta godis och inte träna en dag är tillåtet

- Det är roligare att promenera i en blå jacka

- Ångest ska man inte känna

- Tårar kommer inte för att stanna. Så låt dem hälsa på ibland men be dem sedan snällt gå sin väg eftersom skratt ska hälsa på.I fredags vin med L. (tack för en galen och rolig kväll)


Lördag.
Promenad. Myskväll med finaste A. Vi såg "farsan", så härlig film!

En gång i ett annat land på en varm strand i ett stort blått hav hoppade jag och min syster bungeejump!
Vi var rädda. Förtjusade. Pirriga. Höll om varandra jättehårt. Skrek. Och hoppade ut från kanten.
Det var en härlig känsla.

Jag vill hoppa igen! Och jag vill ha tryggheten av min syster här!

Hoppas ni har haft en fin helg.

Puss
Pe
Jag är på väg. Det här är bara början. Ser frammåt. Allt är ändå rätt härligt. Och tänk vad mycket jag har kvar. Saker att se. uppleva. Grymt.

vilken hjälte!

01 Okt, 2010 - 17:41 ☆ glada dagar


Tack Emil för tipset om denna fantastiska film!
Vilken hjälte. Så mycket kärlek!

Jag säger som dig Emil, man ska inte gnälla över skavsår, dåligt väder, träningsvärk osv osv...

Titta och bli inspirerade vänner!

Pe