dansa in i kyrkan

28 Feb, 2010 - 23:08 ☆ glada dagar
http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0

Denna länk måste ni kolla in! Min vän Anna-Linda hade lagt ut den på facebook. Helt underbar.
Om jag någonsin kommer att gifta mig är det helt klart såhär det ska gå till :)

vinterkväll

28 Feb, 2010 - 22:36 ☆ glada dagar

Det har kommit en hel del snö idag. Härligt tycker jag som gillar snö!


Vi tog en promenad genom stan nu ikväll....

På gågatan gör värmeslingorna i backen att det inte är någon snö.. förutom på parkbänkarna..



Jag hann inte köra någon intervallträning på löpbandet eller crosstrainern idag, eftersom vi blev bjudna på mat och jag var tvungen att stressa iväg när jag hade slutat. Men blir ett morgonpass imorgon!

Jag koreograferade lite dansövningar i skallen under min promenad till gymmet tidigare ialla fall... Ibland när jag går och lyssnar på musik kan idéerna bara spruta och jag koreograferar dans efter dans... problemet är att jag lätt glömmer bort dem om jag inte skriver ner allt direkt efteråt...

Det var det...

Puss
Pe


Söndagsplanerna

28 Feb, 2010 - 12:28 ☆ glada dagar

Såhär kan det se ut innan Funkykidz lektionerna startar...

Idag blir det en promenad till gymmet - som tur är så är det inte mer än -8 grader. Däremot snöar det som attan! Jag hoppas det inte är sånna där jobbiga snöflingor som virvlar in i näsan och ögonen och gud vet allt. Jag gillar snö så länge flingorna beter sig som snälla mjuka varelser :)


Har fyllt på med lite energi i form av gurksmörgås och en stor kopp kaffe!
Tänkte jag skulle hinna koreografera lite danslektioner till mitt kommande danslärarjobb :) innan mina funkykidz lektioner börjar....

Sedan tänker jag köra lite cardio träning. Kanske i form av intervaller på löpbandet eller i crosstrainern... är lite sugen på crosstrainer idag tror jag minsann... Sen får jag varva ner med promenaden hem igen från gymmet..

Man skulle haft en spark!



Ha en fin dag där ute!

Puss
Pe

svag

28 Feb, 2010 - 00:19 ☆ glada dagar
Jag har fixat in musiken från BC 43 på min ipod, så nu ska jag lyssna in låtarna dygnet runt. hehe.

Annars händer ingenting för tillfället. Jag åt på tok för mycket chips i brist på annat så nu kommer nog mest troligt ett hemskt magont att attackera mig...

Jag borde inte äta eftersom jag vet att jag får ont i magen. men ibland har jag en svag karaktär och står helt enkelt inte emot dåligheter...

BC 43

27 Feb, 2010 - 18:13 ☆ glada dagar
Jaha då ska jag bara meddela att BodyCombat 43 är grym! Bra musik, bra tempoväxlingar, några nya moves... ja helt fantastiskt!
Det var så roligt att det var Leon som höll i kvartalsutbildningen i Luleå idag, tack tack tack till Leon! Han är grym och ger så mycket inspiration!



Efter passet hade vi lite teori och gick igenom de nya rörelserna och vad som är viktigt i BC 43. Det känns så bra! Nu vill jag bara köra igång... Vi fick gainomax efter passet också, min favorit Blueberry fanns att välja på :)

wihoo

27 Feb, 2010 - 10:11 ☆ glada dagar
Idag är det dags för BodyCombat kvartalsutbildning! Oj så roligt det ska bli :) Känner på mig att release 43 kommer vara riktigt bra... jag hoppas på ett pass som är fullt av tempo och fysiskt utmanande! 
Tjollahopp! 

hantlar och biceps

26 Feb, 2010 - 17:16 ☆ glada dagar


Ja det blev lite bicepsträning till slut...

(Jag var tvungen att ta bort förra inlägget och göra om det, insåg att det var på tok för många lättklädda bilder.. haha eller någon osmäckrande magbild iaf.. haha)


Bicepscurl biter bra!

 Övning för fram och baksida av överar. Börja med hantlarna hängandes i raka armar med hanflatorna pekandes bakåt. För sedan upp hantlarna till axelhöjd och återgå till startposition. (3 sek upp och 3 sek ner)

Biceps i chinsräcke funkar alltid...


Tröttar ut biceps med hjälp av gummiband. Har ett relativt lätt gummiband så blev massa reps. Tills jag inte kunde göra fler helt enkelt!


Full av ett härligt träningsrus!

Det bästa med att köra ett snabbpass hemma är allt som behövs är; hantlar, gummiband, chinsräcke, musik på högsta volym, och ett par fula shorts!

Magrutorna lyser än så länge med sin frånvaro men har sagt att dem ska finnas där till sommaren, så jag har flera månader på mig :) haha!


fredagsfundering

26 Feb, 2010 - 11:23 ☆ glada dagar
Jag funderar hur fredagsträningen ska se ut... jag måste tänka smart. Antingen blir det bodypump, spinning + styrka, cardio, biceps o mage... Hmmm

Egentligen kanske jag vill bodypumpa idag, men har blivit en hel del MAQ bla och är lite trött i benen och axlarna.. Blev två konditionspass igår så kanske vilar från spinning... Oj så svårt det blev. Vad tränar ni idag? :)

fröken Pe

Nu är det bra bra bra

25 Feb, 2010 - 22:26 ☆ glada dagar




Äter smörgås med keso, tonfisk och tomat toppat med lite örtsalt, och tar igen efter kvällens pass.
Passen kändes bra! Min kropp mår bra. Jag mår bra. Allt är bra :)

sådärja

25 Feb, 2010 - 16:58 ☆ glada dagar
Ja har just ätit middag.. det är bara att hoppa i träningskläderna och se fram emot kvällens pass!

Får se hur mina ändringarna i danceaerobic passet tas emot av deltagarna... Sen blir det BodyCombat, känns som att det är så länge sen jag instruerade BC eftersom jag inte hade passet förra veckan.

Ska bli härligt att möta alla Combat människorna igen!:)

Träningstorsdag gillar vi

fröken pe

Dans dans och galna minnen!

25 Feb, 2010 - 12:10 ☆ glada dagar

Dansar runt här i lägenheten så det står härliga till! Koreograferar om lite till Danceaerobic passet och planerar lite vanliga danslektioner :)

På tal om dans så finns det något som jag verkligen vill testa på. Nämligen Poledance! Ser helt fantastiskt roligt ut. I nya numret av fitness finns det en hel del att läsa om detta och man blir verkligen sugen på att testa!




När det kommer till Poledance kommer jag att tänka på min vän Stina, som gammal gymnast vore hon klippt och skuren för poledance! Så Stina om du läser detta är det bara att sadla om från danslärare ;)
Jag har vågat mig på att testa lite akrobatik med Stina en gång...


En sommarkväll i Sthlm kom vi på att vi bland annat skulle göra såhär... Jag törs lova att utan min vän som stöd hade jag nog slagit ihjäl mig...

Ja Rigmor var en bra assistent den där vansinnes kvällen.. och efteråt firade jag och Stina med en.. eh ja segerdans?

Jag och Stina har haft mycket skoj genom åren. Ta bara den gången vi dansade som tomtar i Piteås centrum!

Jag saknar dig kompis!!

Sist men inte minst.. har man nu inte tillgång till någon stång när det kommer till poledance kan man ju alltid göra som Lillebror och klättra upp i en lyktstolpe... (förlåt för bilden brolli)


dagens träning

24 Feb, 2010 - 22:53 ☆ glada dagar

Idag hade jag alltså ett MAQ pass med ett fotbollslag. Det var ett helt gäng tjejer i tonåren och även om det var lite surrigt till en början så var dem riktigt duktiga när dem väl kom igång :)

Efteråt körde jag ett 30 minuters spinningpass. Det kändes lagom för idag. Måste stå emot att träna för mycket så jag inte blir sjuk igen... Lagom mycket träning är mottot för veckan!


onödiga bilder och träningstagg

24 Feb, 2010 - 14:42 ☆ glada dagar



Har spenderat någon timme med att gå igenom mina fotoalbum och fixat till litekort. Skärt till bilderna och fixat med ljus och grejer... onödigt görande men känns nästan som lite terapi. haha.. såhär kan resultatet bli tex... (det kanske inte var den snyggaste bilden direkt men)



Jag bjuder på lite schyssta och fula träningsbilder.. för jag är så träningstaggad igen!

Idag ska jag köra ett MAQ pass med ett fotbollslag. ska bli roligt :)

(gamla bilder i ny tappning)
Sen ska jag nog köra styrka med vikter. armar och jobba på magrutorna :) hihi... till sommarn ska dem finnas där.. någonstanns... eh... Om jag inte går på bodypump.. ja vi får se hur det blir..

Har lite lust att köra igenom Bodycombat också.. njuta av de sista gångerna med BC 42 för på lördag är det dags för kvartalsutbildning och sen lära in BC 43! AAAh ska bli så roligt! Längtar längtar!!!
Hade dock behövt dansa lite också. Danssuget spritter i kroppen! (och jag borde hinna göra om koreografin till danceaerobicpasset imorgon...)

Nu är det slut med egobilder... bara en sista på mig och den jag saknar allra mest just nu!
Min storasyster! Vill bara kunna släppa allt och hoppa på flyget och fara och krama om henne. Länge länge!
Jag älskar dig syrran och saknaden värker!

skönt med träning

23 Feb, 2010 - 21:31 ☆ glada dagar
Hade MAQ pass ikväll och innan det var jag med på Sofias bodycombat. Känns som att kroppen börjar komma tillbaka nu:) Det var så härligt att träna igen! Tack till fantastiska deltagare på MAQen!

blue day

23 Feb, 2010 - 13:50 ☆ glada dagar

visst blir man väl glad av en blå dag?


vad tycker ni om den sista tillspacade bilden?

Jag har lite att göra... men nu ska jag torka golven minsann.. och koreografera lite dans :)

vilka tjejer

23 Feb, 2010 - 11:18 ☆ glada dagar

Vilka tjejer!
Silver till Sverige och Charlotte Kalla och Anna Haag i sprintstafetten! Hurra!

boxningsträning

22 Feb, 2010 - 22:02 ☆ glada dagar

Jag höll i boxningsträningen ikväll. Kunde inte låta bli :) Men däremot var jag inte aktiv själv som jag brukar utan stod och skrek och peppade på sidan om istället.


Det blev en form av cirkelträning där alla gjorde samma sak samtidigt. Ryggres och rulla medicinboll under bröstet, hopprep, slagintervaller, mage med medicinboll, armhävning på boll/tricepsarmhävning, hoppa varandra på tårna, bröstpress, ryggdrag, hoppa bock och krypa under osv......



Hoppa bock och krypa under i högt tempo är en rejäl pulshöjare vill jag lova. Likaså att stå och kämpa i infight.. för att inte tala om hur trött man blir i slutet av dips när kompisen håller upp benen...

Som vanligt körde dem på mycket bra! Synd att dem var så få idag, bara 7 stycken. VART VAR NI ANDRA?? Fy skäms att vara borta från träningarna sådär!! haha.. Jag hoppas att vi ses nästa vecka ALLA björnen boxare :)


Tre teorier....

22 Feb, 2010 - 16:29 ☆ glada dagar

Har just satt på en tvättmaskin. Dags att planera dagens middag. Några tips?
Ska erkänna att jag har legat i soffan några timmar och känt mig lite slut. Magont som kommer och går...
Men nu är det bara att få tankarna på annat!


hmmm.. ska jag fixa kvällens boxningsträning? Eller ska jag vila just in case?

Har fått lite olika teorier om varför jag har mått dåligt.. Magsjuka, matförgiftning eller en kropp som är helt slut och säger ifrån. Kanske kan vara något av dessa. Pratade med mamma och pappa som var här i helgen. Dem verkar tycka jag ska ta det lite lugnt. Kanske ligger någon sanning i det. Samtidigt känner jag att jag inte gör så mycket utan känner mig nästan skyldig för att jag gör för lite eftersom jag inte har något heltidsjobb.

Men som pappa sa, utan att jag har tänkt på det kanske jag känner mig lite stressad på grund av alla träningspass, stressad för att jag inte har något jobb och oroar mig för att inte bli godkänd på examensarbetet. Magen är det första som reagerar på stress så min kära pappa kanske har rätt. Pappa brukar vara den som har rätt i det mesta faktiskt...




saknar toppformen

22 Feb, 2010 - 11:57 ☆ glada dagar

Det har blivit blåbärssoppa när jag varit sjuk... Har inte vågat äta så mycket mat.
Tyvärr är det socker i innehållet och jag är rädd för socker. Socker sätter sig som lim i kroppen hörde jag en gång.
Nej socker gillar jag inte. Och tycker inte om vetskapen att hälla i sig en massa... usch.

Idag mår jag bättre och skulle kanske kunna äta en hel ko. Fortfarande lite matt i kroppen och ont i magen. Men annars känner jag mig helt okej. Kanske vågar ta boxningsträningen ikväll. Får se hur det känns under dagen. Annars får dem träna själva, för känns viktigare att jag är i form och kan ta mitt pass imorgon!


vilken lycka mitt i allt det olyckliga

21 Feb, 2010 - 14:21 ☆ glada dagar

trots att jag är inte är i så bra form finns det saker som gör mig riktigt glad!
Som dubbeljakten vid midnatt... vilken tävling.. Guld till Marcus Hellner och brons till Johan Olsson!
Vilken lycka!


Såg ni loppet? Det var helt otroligt. Johan Olsson i täten i 15 km när Hellner och Södergren bromsade där bak.. Sedan kom klungan ikapp Olsson och det hela slutade med Guld och Brons till Sverige! Om ni inte hade turen att se i direktsändning så se till att se reprisen!! Det är något som alla måste se!

usch då

21 Feb, 2010 - 11:05 ☆ glada dagar
ja det har varit några jobbiga dygn. Fredagkväll/natt for vi till Skellefteå och rev scen efter BuddyHolly. Vi var hemma vid 03.30 och jag hann sova en timme innan vi for till Luleå och byggde upp scenen där!

Har känt mig hängig och svag i några dagar. Gjorde ett försök att träna i fredags men det var nästan hemskt! Kroppen var helt borta.... jag kände mig bara matt och svimfärdig. Igår i Luleå var det lite samma sak. Tom i blicken och lite svimfärdig. Visserligen var jag trött efter bara en timmes sömn, men trötthet brukar inte vara någon fara. trötthet klarar man ju av en dag... 

När vi for hem från Luleå på eftermiddag fick jag en jädrans kramp i magen.
Sen låg jag däckad hela kvällen och natten. Fick inte behålla någon mat. frös. sov några timmar. ramlade ihop. magkramp... usch vad sjuk jag blev!!

Tror det har varit på gång i några dagar och därför jag känt mig så slut. Jag hoppas jag får behålla något jag äter idag! Sen är det nog bara att ställa in mina danslektioner!

Hoppas ni har haft bättre dagar!

Igår skulle jag se musikalen Buddy Holly så är så arg för att jag blev sjuk och inte kunde fara till Luleå och se den innan nattrivet. Ja det är så trist att bli sjuk när man ska jobba också! Skulle riva scen igår natt och idag har jag danslektioner. Usch! jag har inte tid att vara sjuk!

träningssugen

18 Feb, 2010 - 23:53 ☆ glada dagar
Nu känner jag mig nog pigg för att träna igen!

ja inte just nu den här tiden på dygnet för det vore inte sunt, men imorgon. Vore skönt. Har ändå vilat i 2 dagar nu. Förvisso blev det lite tungt jobb idag men inte så farligt... 

Kändes som jag skulle gå in i väggen av utmattning nästan men allt som behövdes var att få vila hela onsdagen. Insåg att man faktiskt måste kunna ha dagar helt utan träning! Försökte att inte ens tänka träning. Det var skönt underligt nog!

Men nu är jag träningstaggad igen!

Brolle & buddy holly

18 Feb, 2010 - 21:11 ☆ glada dagar

Dagens scenbygge


det flyger trossar i taket....

(Hade bara mobilkameran vilket inte ger några bra bilder)

Och hör och häpna men givetvis såg jag Brolle! :) Helt plötsligt kom han in när vi bar grejer till scen... och jag höll på att svimma :) haha. Nej var inte så farligt och jag har ju faktiskt sett han förut. En av killarna jag jobbade med idag sa "men Petra vad har Brolle egentligen, han ser bara bra ut och kan sjunga"

Ja men det är precis det jag förväntar mig av han sa jag... Han behöver inte vara mer än så :) Det är alldeles tillräckligt :) (Även om han säkert är mycket mer än så!)
Och han sjunger ju så vackert att håret på armarna knottrar sig. Sen är han väldigt vacker också!! Det såg jag idag... på nära håll...

Scenbygget gick bra! Stundvis en hel del att göra och stundvis blev det mycket väntan. Somnade i bilen på väg hem från skellefteå men det var mest för att det blev en lång dag!

Efter att ha sett den färdiga scenen, tittat in bland brolles scenkläder, sett lite trailers eller vad man ska kalla de från Buddy holly på dem stora dukarna som finns på sidan om scen (så dem längst bak i publiken också ser något) och efter att ha varit med på scenbygget idag MÅSTE jag bara se musikalen. Jag är säker på att den är magisk!

Har någon sett Buddy Holly?

Petra

god morgon

18 Feb, 2010 - 06:10 ☆ glada dagar
Klockan är lite för tidigt för att jag ska vara på ett solskenshumör... Det brukar ta mig någon timme att vakna till... Njuter av kaffe och snart ska jag hoppa i jobbarbyxorna!

Brolle here i come!! eller okej jag kommer inte träffa Brolle men tack vare mig kommer Brolle att stå på scen!

Nej det får nog bli frukost på seven eleven....

God morgon världen!

mat som imponerar?!

17 Feb, 2010 - 19:26 ☆ glada dagar
Nu blir i alla fall Lotta imponerad! Jag klarade nämligen av att göra köttfärslimpa till middag! Och inte nog med det, det var nog den godaste köttfärslimpa jag någonsin ätit! haha det ni. Tror minsann jag har mer vuxenpoäng än min kompis Lotta nu, trots att hon har börjat sticka.... (men kan bara sticka trekanter.. haha hon är för gullig!)


Den kanske inte ser så god ut, men den var mer än god!

Receptet kommer här:
2-3 dl vatten, grädde eller mjölk (jag använde en konstig blandning med vispgrädde och minimjölk)
Ca 1 dl ströbröd
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
peppar
1-2 ägg
Finhackade gröna oliver
Hackad vitlök
Basilika
Finhackade soltorkade tomater

Vispa upp äggen lite lätt. Vispa ner ströbröd, salt och peppar. Tillsätt vattnet/grädden/mjölken
Släng i löken och vispa om.
Låt blandningen jäsa lite i ca 15 min. (rör om lite då och då)
Om smeten känns för lös tillsätt lite mer ströbröd.

Knåda ner köttfärsen. Häll i oliver, vitlök och basilika. Forma till en limpa i en smord ugnsform. In i ugnen på 175 grader i 45min-1 timme.

Man kan blanda ner lite vad som helst egentligen. Blev jättegott med oliver, soltorkade tomater, vitlök och basilika.
Enkelt och supergott!


Känner mig lite matt i kroppen. Kanske inte har insett att jag behöver mer vila än jag tillåter mig. Så världens bästa Johan tog mitt Boxpass ikväll! Tack snälla Johan! Kände att batterierna var urladdade och om jag ska orka jobba nu flera dagar behöver jag få en vilodag!!

Tack även till fina Mia och Sofia som tar mitt BC imorgon när jag bygger scen (eller spanar på Brolle... vet inte vilket. haha). Känns skönt att lämna över mina pass i trygga händer! Tur jag har tre fantastiska kollegor!

Buddy Holly ger mig tungjobb!

17 Feb, 2010 - 13:43 ☆ glada dagar
Först ska jag visa mitt senaste köp från tradera! Ett gammalt nummer av tidningen rekord med Ingemar Johansson på framsidan. Nu ska jag bara köpa en ram så jag kan göra en fin tavla :)


Idag ska jag ladda inför kommande dagar med jobb. Brolle ska på turné med Buddy Holly och jag ska humpa. Alltså bygga och riva scen! Jag hoppas för allt i världen att jag ska få en skymt av Brolle!! :)
Och jag hoppas jag ska palla med jobbet med dem stora tuffa killarna! Det gick ju bra under festivalen i somras när jag slet som ett djur i flera dagar för att visa att TJEJER OCKSÅ KAN! :) hihi!

Fin fina Brolle!


Om jag gillar Brolle
så är det ingenting jämfört med min kompis Stina! haha. Hon har alltid älskat Brolle. Så för hennes skull måste jag nästan se till att komma nära nära och ge Brolle ett nyp i rumpan! (ja med hälsning från stina såklart...)

Skulle så gärna vilja se musikalen också, så jag hoppas det finns tillfälle.. men kommer väl kanske vara helt slut efter allt jobb... ja vi får se... laddar inför morgondagen!

In i nöjdrutan!!

17 Feb, 2010 - 08:12 ☆ glada dagar

Ja det inlägget om lagom hörrni... Ibland har man dagar när det bara känns lagom.. inte mer och inte mindre. utan bara lagom... Jag är så inne i allt jag gör så till slut vet jag inte om det jag gör är bra eller dåligt.. då känns det bara lagom på något sätt..

Tack M för din fina kommentar! :) Jag vet att man måste kliva in i nöjdrutan emellanåt.. man måste kunna vara nöjd med sig själv och över det man gör! Och visst kan jag vara nöjd, jag har lärt mig att inte vara för hård mot mig själv... men man har ju den där vinnarskallen antar jag som hela tiden strävar mot att bli bättre och bättre!

Det sitter nog kvar den där känslan att "inte vara riktigt bra" efter alla studieår. (gymnasiet, dans, musikal, danslärare...) Jag har alltid haft någon som granskat och bedömt mig. Alltid fått höra vad man ska göra bättre, sällan fått höra vad man gör bra! Så då kan jag stanna upp plötsligt och tänka

"va tusan... vad gör jag? är det bra? är det dåligt?"

Samtidigt har jag har nog alltid haft svårt med att tro att jag är tillräckligt bra. Hela min skoltid (och nu pratar jag alltså från lågstadietiden) har jag fått höra "Du måste våga tro på dig själv Petra"

Jag vet inte varför jag har en förmåga att ställa så höga krav på mig själv, för det är ju ingen annan som gör det. Jag ställer kraven själv och måste bli bättre på att (som Mia säger) kliva in i nöjdrutan ibland!!! :) NÖJD NÖJD NÖJD måste man tillåta sig att vara!

godmorgon


det ni!

16 Feb, 2010 - 22:55 ☆ glada dagar
Ja det blev en kanonkväll det här!

Först hade jag MAQ pass, vilket kändes gooood. Vart dock lite nervös eftersom Esbjörn (guden på maq hos oss) som är instruktör (och sjukgymnast och allt annat han nu är..) var med på mitt pass. Jag blir alltid lite nervös när dem som är bättre än mig och som jag ser upp till är med när jag instruerar, samtidigt som jag blir GLAD för då har man en chans att få kritik och feedback :)

Efter mitt pass blev det spinning! Underbart bra kändes det. En aning stumma ben efter boxningsträningen igår när jag körde mycket upphopp och jobbiga ben/konditions övningar.
Men benen bara trampade och trampade... haha :) och svetten bara rann och rann.. blev ett skönt spinningpass. Stort tack till Therese som höll i passet!



Och till sist då! GULD GULD GULD för sverige och Björn Ferry i skidskytte! Yes så härligt!
Vilken skön kille han är alltså... Hurra för Björn! Hurra för guld! Hurra för sverige! Hurra för skidskytte - som dem sa på sporten "skidskytte verkar ha blivit nya folksporten". Svenskarna har tagit skidskytte till sitt hjärta! Och det är ju roligt att se på tycker jag!

lagom kan aldrig vara bäst

16 Feb, 2010 - 13:00 ☆ glada dagar
Jag tänkte inte skriva ett till inlägg... men kom att tänka på ordet lagom när jag tog fram dammsugarn och tänkte att "äsch det är ju bara lagom dammigt"...
(prylkoll.se)

Det där jädrans lagom. Jag är verkligen en lagom tjej! Jag är lagom bra på allt men inte RIKTIGT bra på något. Vilket gör mig förbannad... Jag vill också vara riktigt bra på något! När det handlar om idrott och sport är jag lagom bra på allt jag gör... Jag är inte dålig i sportsammanhang men jag är inte heller riktigt bra på något särskillt område!



När jag höll på med musikal en tid var det samma sak. Jag var lagom bra på sjunga, lagom bra på dansa och lagom bra på teater. Inte riktigt bra på något.. bara lagom.

När det kommer till dansgenrer... är jag lagom. Inte riktigt bra i någon speciell stil men lagom bra i alla...

Ja sådär fortsätter det i allt jag gör! Lagom bra på att laga mat. Jag är inte snygg men inte heller ful.. är lagom..
Jag är inte rolig men inte heller tråkig.. alltså lagom...
Jag är inte jättestark men inte jättesvag.. lagom vältränad


Jag är inte lång men inte heller jättekort.. lagom längd
Jag är en lagom bra instruktör i allt jag instruerar, inte jättebra i något. Men lagom bra på allt..

Jag var ingen dålig boxare men inte heller bäst... lagom bra

Jag hatar lagom! Lagom kan aldrig vara bäst!
Är för inspirerad av OS där människorna verkligen har en grej dem är riktigt riktigt bra på!
Måste hitta mitt som jag kan bli riktigt bra på...

Hmmm.. lagom hit och lagom dit... suck

förra veckans träningspass

16 Feb, 2010 - 12:03 ☆ glada dagar
ska skriva ner förra veckans träningspass så jag vet vad jag ska slå denna vecka.. :) hah!

Mån: Boxning 1.5 h
Tis: Övar pass danceaerobic och maq 1,5 h, MAQ 50 min, spinning 1h
Ons: Vila
Tor: MAQ 1h, Danceaerobic 45min, BodyCombat 1h
Fre: Företagspass Box 1h, BodyCombat med vikter 1h, Spinning 30min och styrka 30 min
Lör: Springtur 50 min
Sön: Promenad 35 min, Funkykidzlektioner 2x40 min, promenad 35 min


blää

16 Feb, 2010 - 11:48 ☆ glada dagar

försöker byta ut det tråkiga uttrycket till ett glatt... Men jag är trött...
Tvättar... ska rengöra ugnen... dammsuga.. dammtorka... blää egentligen men det är ju skönt när det är klart...
Trots att jag måste hitta mig ett heltidsjobb är det ju inte så att jag sitter still hela dagarna. Nu förstår jag hur pensionärer kan säga att dem har sååå mycket att göra trots att de inte jobbar... haha.

Min "att göra lista" utökas konstant. Tvätta, städa, träningsplanera, stretcha, duscha blommorna, uppdatera mitt cv, handla... ja det finns ju hur mycket som helst att göra! Eller så är det så att jag inte kan sitta still utan hela tiden ser till att ha fullt upp...

HURRA

16 Feb, 2010 - 08:08 ☆ glada dagar
Vilken tjej hon är Charlotte Kalla!! Hurra för guldet till sverige!
Jag är så imponerad av henne alltså....




En eloge till Marcus Hellner också som kämpade in i det sista.. Såg ni så trött han var efteråt?
Jag måste erkänna att jag är imponerad av att dessa idrottsmän kan ta ut sig så jäkla mycket alltså. Nog brukar jag vara trött efter träning men har nog aldrig pressat kroppen det där sista.... Synd att han missade medaljen! det var ju så nära....



Jag missade Kallas lopp igårkväll eftersom jag höll i boxningsträningen och inte riktigt hade samvete att ställa in den för att jag ville se skidor...

Men det blev en riktig bra träning för oss på boxningsklubben och jag la upp ett rätt tufft pass med mycket pulshöjare och mjölksyra... Nu har jag tittat på sporten många gånger för att se Kalla gå i mål som vinnare!

dansjobb

15 Feb, 2010 - 15:41 ☆ glada dagar
jag kanske har ett danslärarjobb på gång! wohoo

solskensspring

15 Feb, 2010 - 14:04 ☆ glada dagar
Ja när solen skiner finns det mycket att välja på: ta en promenad, en springtur, åka pulka, en skidtur, åka skridskor, skoter, bygga en snögubbe, grilla, gå på stan... ja ni förstår ju själva vilka möjligheter lite solsken för med sig! :) Eller det är väl så att precis allt är mycket roligare när solen tittar fram!!


För mig blev det en springtur i det härliga vädret. Det kändes härligt. Konditionsmässigt hade jag orkat springa i flera timmar kändes det som.. men benen var lite stumma idag. Fick ont i underbenet... borde nog gå en löparskola för att kunna njuta av att springa ännu mer! Men tog det rätt lugnt rent fartmässigt, dels för att benen gick lite i strejk men också för att det var så härligt att bara njuta av vädret!


Mina handskar jag fick av storebror och Lina i julklapp är helt kanon i sånt här väder. dem blir lite kalla i för många minusgrader... det har jag tyvärr erfarat när jag inte tänkte mig för i 15 minus grader tidigare i vinter...
Mössan sitter som en smäck och står emot vind! Blir alldeles lagom temperatur på skallen... men jag har så mycket hår och mössan är tight... men allt går med våld :) haha


lagom svettig och härlig!


Mina nya hörlurar är helt perfekta! skitbra ljud och dem sitter där dem ska både under promenad och springturer!! Så himla skönt! Måste säga att jag kände mig som en kung när jag sprang bredvid vattnet och solen sken. I ipoden kom "eye of the tiger" och jag kände mig precis som Rocky! haha magiskt.....

ingen medalj

15 Feb, 2010 - 10:01 ☆ glada dagar
Nej rackarns också... blev ingen medalj för Kiruna Jesper inatt! Synd synd, men han är ju så duktig ändå!
Det är kul att se puckelpist, extra kul när Sverige har med en duktig åkare, och extra extra kul när han är från min hemstad Kiruna! :) Det är ju alltid roligt att hejja på någon som man vet vem det är :)



Ikväll ska jag hejja på Charlotte Kalla givetvis! Det får man inte missa... har visserligen träning ikväll men får nog skynda på den en aning så jag hinner hem!!
Ser ni på OS? Vad tycker ni är det roligaste att se på??


Hejja Kalla!

Jag har fastnat i skridskotävlingarna lite också... är en aning fascinerad av den sporten måste jag säga! Det ser ju så himla enkelt ut när dem åker runt runt.... Men fatta vad det ska bita i låren! helt galet... Dem måste verkligen ha hur starka ben som helst.. och den där hållningen de åker runt i... tänk ryggen... helt galet :)
Men nog ser det härligt ut när de svischar fram i världens hastighet!!!



http://idrottsevenemang.se/os-vancouver-2010/tider-os-2010-vancouver
Kolla in lite ostider så ni inte missar något spännande!!

Hurra för OS! nu är det i stort sett alltid något roligt att se på TV! :)





sportkul!

14 Feb, 2010 - 22:00 ☆ glada dagar
Det är så himla kul med OS! Sport hela tiden! :)
Tyvärr gick det inte bra för sveriges damer i skidskytte... men än är det ju inte över!

Inatt blir det puckelpist kval och final för herrar! Vilket man måste se! Håller såklart alla tummarna för Jesper Björnlund - kirunakillen som har blivit grym! Det är så galet roligt! Hejja jesper!

Alla hjärtans dag

14 Feb, 2010 - 11:40 ☆ glada dagar
Det blir en fin alla -dag!
Solen skiner idag också. Bara några få minusgrader....
Har funkykidz idag, ska ta en promenad... och förhoppningsvis få något gott till middag :)


En extrastor alla hjärtansdag tanke till mina 3 syskon! Storasyster, storebror och lillebror - jag saknar er som tusan!!! Hoppas ni får en fin dag!

Vad gör ni alla läsare på en sån här dag? Någon som firar den på något särskillt sätt? Jag brukar iof inte fira alla hjärtans dag så märkvärt. Men skickar alltid kort till släkt och vänner eftersom jag älskar att skriva vykort! Jag hoppas dem kom fram i tid till alla? :)

springtur och skoter

13 Feb, 2010 - 18:12 ☆ glada dagar
Ja det blev en härlig dag! Så fort solen skiner blir jag på så bra humör och vill bara skrika samtidigt som det springer i benen... hehe..

Så det blev en springtur. HÄRLIGT! Efter det for jag och Nicke ut med skotern en sväng och trots att jag kan bli rädd emellanåt är det så härligt! Sådär läskigt pirr i magen ni vet! :)

Ikväll blir det middag med mamma och pappa och givetvis melodifestivalen! Jag är en sån sjukt schlagernörd ska ni veta! Gillar det där med att kolla in numret, dansen, kläder, sången... osv osv.. haha så det blir ett bra lördagsnöje!

Om jag inte skriver mer ikväll blir det mer skriverier imorgon!
Ha en härlig kväll där ute!

underbart

13 Feb, 2010 - 10:39 ☆ glada dagar
Det är en helt underbar dag!!! solen skiner och det är bara 2 minusgrader!

inspiration

12 Feb, 2010 - 21:27 ☆ glada dagar

Det blev favoritfredags passet i eftermiddags... Spinning och styrka med Mia. Måste hylla min kollega Mia för ett skitbra pass! Hon är så duktig ska ni veta, bra upplägg och alltid en sådan härlig energi! :)
Spinning 30 min och eftersom det är rätt kort tid blir det intensivt. Sedan styrka 30 min.
 
Jag intalar mig alltid på kortare pass, att jag verkligen måste orka hålla max... haha och det orkar jag! Blir så mycket lättare psykiskt med vetskapen att passet är kortare och då måste jag ge järnet för att få ut så mycket som möjligt... Det var så härligt att bara cykla som en galning! :)

Med en bra instruktör blir allt så mycket lättare dessutom! Tack Mia! Jag är faktiskt allergisk mot dåliga instruktörer! Det är det värsta jag vet... inte för att jag tror att jag kan göra det bättre själv, men för att jag har en föreställning och förväntning inför varje pass och vill såklart få ut så mycket som möjligt av träningen! Då blir jag bara så negativ om passet inte når mina förväntningar... Behöver ju förvisso inte alltid vara ett dåligt pass, kanske bara så att det inte passar mig!

Jag vill ju altid ha full fart och typ fullt ös medvetslös känslan när jag tränar, och finns det nå något värre än att knappt vara trött efter träningen?? Då känns det bara som att jag har slösat min tid på något som jag hade kunnat spenderat i gymmet på egen hand istället....

Jag väljer i stort sett bara jobbig gruppträning, och som person klarar jag inte av lugna pass.. Om det är ett högintensivt pass eller styrkepass typ bodypump eller något, SKA passet vara jobbigt. och jag vill ha en instruktör som peppar mig för att orka mer... Det är för mig vitsen med gruppträning. Annars kan jag som sagt träna själv i gymmet.... Hänger ni med hur jag tänker??

Att jag har så höga krav på instruktörer blir såklart att jag har extremt höga krav på mig själv som instruktör också! Om jag har instruerat ett dåligt pass är jag arg och besviken i flera dagar och ger mig fan på att jag ska göra det bättre nästa gång!! Inför ett pass vill jag alltid ha tid att gå igenom det och jag tänker på mina pass i stort sett dygnet runt... Vill känna mig förberedd och det är mitt jobb att prestera bra pass för deltagarna som är där! Så är det bara! Jag måste vara bäst! Och när jag inte är det får jag prestationsångest och blir förbannad.. inte alltid så bra egenskap kanske... för trots allt är man ju inte mer än människa!

Det var det... HURRA för personer som sprider inspiration, energi och träningsglädje!


proffsboxning!

12 Feb, 2010 - 13:30 ☆ glada dagar
För första gången någonsin anordnas en proffsboxningsgala i Norrbotten. Artic Probox Promotion och BK Rapp anordnar galan som kommer att hållas den 20 februari 2010 i Pontushallen i Luleå.




http://www.articprobox.se/index.html

http://www.ticnet.se/html/evinfo.htmI?CNTX=5573183&l=SE&C=

Jag tror jag måste dit?
Ska ni?? :)

hej världen

12 Feb, 2010 - 11:41 ☆ glada dagar

Utan smärta genomförde jag de tre passen igår! Danceaerobicen var så rolig! Det är ju så härligt att få deltagarna att dansa loss! :) Men jag börjar bli sugen på ny koreografi.... undrar hur deltagarna tänker... som intrsuktör blir man ju fortare "less" på passen och tycker man kört samma en evighet....


BodyCombat passet gick också bra. Var faktiskt mer trött i hjärnan än i kroppen!

Imorse hade jag ett företagspass kl 8! Körde boxning med ett gäng män... Det var riktigt roligt :) Men det gäller att köra hårt så man får respekt och inte ses som en liten flicka bara...haha:)
Men dem var grymma och körde hårt så det var roligt!


Stannade kvar en stund sen och körde igenom BC med viktmanchetterna. Kände att jag var tvungen att få ut lite energi ur kroppen! Tanken var att stanna och spinna kl 11, men hade ätit för lite frukost innan företagspasset så kände att jag inte skulle palla!

Lite bilder så ni ska bli sugna på BC!

Nu tänker jag istället fara på Mias favoritfredag pass. Spinning o styrka:) Är sugen på att spinna lite känner jag!
Sedan ska jag njuta av fredagen!

Pe


still alive

11 Feb, 2010 - 16:36 ☆ glada dagar
Jag överlevde MAQ passet vid lunch... Kändes bra att träna faktiskt!
Har hunnit handla, laga mat och pratat med pappa och sedan mamma i telefon.
Så nu laddar jag för kvällens pass!

Först Danceaerobic sedan BodyCombat.
Måste se till att packa med mellanmål så jag inte tuppar av. haha!

nära döden

11 Feb, 2010 - 10:22 ☆ glada dagar
Inatt vaknade jag och låg och vred mig i smärta! Hade hemska magsmärtor/mensverkar och jag mådde illa medan tårarna rann...

Det slutade med att jag gick upp och höll på svimma... åt en apelsin... och sedan spydde jag i 2.5 timmar!! Magsmärtorna var hemska så jag bara grät och grät... svettades... frös... det var det värsta jag varit med om!
Kändes som jag fick världens sockerfall (som jag fått 2 gånger tidigare som är fruktansvärt!!!) samtidigt som mensverkarna var som hämtade ur helvetet... Trodde jag skulle svimma ett antal gånger men klarade mig...

Jag trodde jag skulle dö i stort sett! Hojja (på grov kirunadialekt) rent ut sagt!

Nu efter iaf några timmars sömn mår jag bra. Har ätit frukost och laddar inför mitt lunchpass. Är lite nervös att jag ska få sådär ont men jag känner mig inte alls sjuk så att ställa in alla dagens 3 pass känns inte roligt.. Så det ska nog gå bra! :)

Ibland hatar jag att vara kvinna, för jag blir så otroligt dålig några dagar varje månad! Går inte att jämföras med någonting! Det är bara smärta, tårar och värktabletter!

Okej kanske inget roligt inlägg det här inte... men ibland måste det väl komma några dystra rader också!
Ni tjejer förstår mig nog, ni karlar kommer aldrig förstå... haha! (lyckligt ovetande...)

Bit ihop!
Pe

vilodag?

10 Feb, 2010 - 19:22 ☆ glada dagar
Oj vilken dag jag har haft. Jag har tvättat kläder, täcken, kuddar, bäddmadrasser.... dammsugit skumgummimadrasserna i sängen, lagat mat, bakat.... Det tog mig hela dagen!

 kommer sova så gott i nytvättade sängkläder och madrasser och kuddar:)

Blev smoothies till mellanmål i min fullspäckade dag.. haha! (frukt, lättkesella, kanel, naturellyoghurt blir hur gott som helst!)

till middag gjorde jag pressad potatis...

...och renskavspanna

bakade en filkaka! (som höll på att bli katastrof eftersom jag hade en för liten form och kakan bara växte och växte... men resultatet blev jättegott även om bitarna blev tjocka som attan..)

vem behöver ett träningspass när man blir hur stark som helst av hemmasysslor. Det är faktiskt jobbigt att dammsuga madrasser, bära massa tvätt upp och ner från källarn, röra om i en kakdeg, laga mat... hihi:) Ska nog ge upp gymmet och bli hemmafru! :)

kvällens 2 pass

09 Feb, 2010 - 22:39 ☆ glada dagar
Ikväll hade jag MAQ pass och det kändes bra! Jag känner själv hur mycket starkare jag har blivit i hela kroppen!
Hoppas deltagarna också känner att de utvecklas och blir bättre och starkare för varje pass....
Men det är ett krävande pass. Det blir riktigt jobbigt kan jag lova! Men jobbiga träningspass gillar vi! eller hur??

Efter mitt MAQ pass blev det spinning - theres pass med tema 80tals musik! Så roligt att spinna till sån härlig musik....
Nu är jag trött i kroppen och ser fram emot min vilodag imorgon. (om jag kan hålla mig!) Sen blir det 3 pass att instruera på torsdag! Och då vill jag ha ork hela dagen!

Ska be min kille om massage kanske, men gissar att han vägrar eftersom han är lika slut som mig just nu. Han var med på mitt maq pass och sen körde vi spinning tillsammans! Även om man tränar själv är det som ändå kul att vara två ibland! :)

Pe säger godnatt

pirattugg och oväntat dansbesök

09 Feb, 2010 - 16:26 ☆ glada dagar

Jag har varit sugen på gröna ärtor hur länge som helst... så idag blir det ärtor till middagen!

Till pirattugget (ärtorna) blir det kotletter i ugnen och råris... är så hungrig så längtar tills det är klart!

Har varit på gymmet och gått igenom lite pass tidigare idag. När jag gick igenom Danceaerobicpasset såg jag 3 små tjejer som tittade in med stora ögon! Dem såg så fascinerade ut så var tvungen att prata med dem och fråga om dem ville dansa med mig!:) Det visade sig att det gick i årskurs 6 och väntade på bussen.. Så medan dem väntade vågade dem komma in och dansa med mig! :) Det var roligt att få lite oväntade deltagare! dem var så duktiga tjejerna och verkade glada över att dem fick vara med!


Har köpt ett par hörlurar till min ipod idag också! Håller på att bli galen på mina gamla som är helt värdelösa och ramlar ut hela tiden!! Så ska bli spännande att se om dessa sportlurar funkar! Dem måste sitta som berg så jag kan springa och hoppa och dansa och cykla och promenera och allt vad jag nu vill göra! Utvärdering kommer när jag har testat dem!

Pe

kungen!

09 Feb, 2010 - 10:09 ☆ glada dagar

Ja det är nog många som har sett Avatar så behöver nog inte säga så mycket om filmen.
Men se den! den var fantastiskt! i 3D!
I början blev jag lite snurrig av glasögonen och all 3d... men det var så läckert!!


Igår på boxningsträningen fokuserade jag på kondition, triceps och mage.
Målet är att alla ska bli jättestarka! Vi lekte lite i ribbstolarna efteråt... haha förebilden är denna kille som ni måste kolla in på youtube! han är så sjuk! :) En dag ska jag vara så stark så jag kan hålla kroppen sådär rakt ut (som han gör från staketet och ett träd... galet).... blir mycket övning i ribbstolarna!

http://www.youtube.com/watch?v=KCpK7GZR700


Hannibal for king (sök på det)

Pe


härliga söndag!

07 Feb, 2010 - 19:28 ☆ glada dagar
Idag hade jag de första lektionerna med mina 2-3års grupper med funkykidz! Det var helt underbart! dem var så fina och det var så roligt! barnen och föräldrarna dansar tillsammans och alla såg ut att ha en rolig stund!
Jag gillar verkligen att dansa med barn! det är så mysigt :)

Ikväll blir det avatar! wohoo.. ska träffa josse snart! kanske jag är värd lite popcorn också.. hihi!

underbara söndag!

07 Feb, 2010 - 12:17 ☆ glada dagar
Det är en underbar dag! Bara några grader kallt och solen skiner!
Helt fantastiskt väder för en promenad!
Ska ta mig till gymmet och förbereda inför mina funkykidz lektioner.


Har förest fått programbladet som jag råkade vinna på tradera.
Blev en fin tavla tycker jag!

Ikväll vill jag gå och se avatar som jag inte har lyckats se ännu. Känner att jag måste se den nu!

Ha en härlig söndag!

Pe

triceps

06 Feb, 2010 - 17:46 ☆ glada dagar

God lördag på er!

Idag har jag kört ett snabb tricepspass hemma och sedan for jag på Mias Body combat pass.

Började med tricepspress bakom nacken. 12 rep 3 set på varje arm. 


sedan kickbacks med viktskiva..
15 rep 3 set. Avslutade med att pumpa i "uppeläget" 20 gånger (utan att sträcka ner underarmen hela vägen)


Till sist blev det tricepsarmhävningar. tills jag helt enkelt inte orkade längre. 3 set


Sedan for jag på Mias Bc pass, och det var så skönt att bara stå där bak och köra järnet! Körde passet med viktmanchetter runt handlederna. Var en aning jobbigare och en roligare utmaning... som instruktör vänjer sig kroppen med all combat efter ett tag så roligt att ta det ett steg till.
Köpte två olika vikter för handlederna idag. 0.5 kg och 1 kg! Är ju kul ibland att utmana när jag kör mycket combat och boxpass... Armarna blir rätt bra på att slå till slut :) hihi så det behövs en chock ibland..


dessa fina lila finns på intersport.

de stora 1 kg kan kännas lite klumpiga... men jag får vänja mig tänker jag. :)

Det blev en härlig träningslördag iaf!
Min kollega Elisabeth har satt upp träningens 10 budord i vårat omklädningsrum! haha jag avslutar med dem orden!
Håller ni med??


ska inte tas på för stort allvar kanske...

Pe


fredagsmat och ryggsäckstips

05 Feb, 2010 - 21:12 ☆ glada dagar

Lyxig fredagsmiddag va?
Rökt lax med en fantastisk god sallad....

Ett tips när ni ska handla, ta på en ryggsäck och ta en promenad till affärn. ;
En ryggsäck full med mat blir en bra extrabelastning på promenaden hem. (Akta dig för att köpa 10 liter mjölk bara...)

Nu är det lets dance som gäller. Det är bra fredagsnöje!!
Fyller kalendern med nästa veckas träningspass också... och dricker rött te! (i rött te är det så gott att ha i lite mjölk. det blir en sån len och fyllig smak... mjölk är endast gott i rött te!)

Pe


fredagskul!

05 Feb, 2010 - 15:44 ☆ glada dagar
Jag har känt mig en aning trött de senaste dagarna.... har varit o tränat och sen bara suttit i soffan.. igår fick jag plötsligt någon slemmig hosta som verkar sitta kvar även idag. Hemskt otrevligt!! Jag hoppas för allt i världen att jag inte ska bli sjuk!


Igår var det dags för danceaerobic och body combat. Tror jag hade varit för många timmar på step in när det var dags för BC passet för jag vet inte riktigt vad jag gjorde stundvis. haha.... jag ber om ursäkt... :)

Idag har jag tvättat och grejat. sedan blev det fredagsträning. Först spinning 50 min och sedan Bodypump 1 timme. Kändes skönt att spinna igen. Har inte haft tid med det på ett tag nu...


Pumpen kändes också bra, men på något konstigt sätt fick jag jätteont i underarmarna.. spec i ena. MYCKET märkligt, för jag har aldrig upplevt att jag har blivit trött i armarna tidigare... Sänkte vikterna idag också, eftersom jag var lite trött efter spinningen och bara allmänt kände mig en aning svagare... så kan det vara ibland!

Nu börjar det väl bli dags att hitta på något fredagskul! :)
Kanske hoppa i mina nya guldskor fredagen till ära.. haha..

Någon som kan tipsa om något roligt att göra en fredag?

boxpass och andra saker

03 Feb, 2010 - 23:25 ☆ glada dagar

Det var den dagen det. varje dag går lika fort. Jag har iaf fått lite gjort... som pysslat fram hemliga lådan, fixat en fisk i en glasburk.. haft boxpass... och säkert något annat hemskt vettigt!

Boxpasset kändes bra ikväll. fokuserade på mycket mage och rygg eftersom det är 75 minuters pass nu på onsdagar, istället för 60. Så då finns det tid att köra slut på mage o rygg efteråt.. som är svårt att hinna på en timmes pass när det bara brukar bli några få övningar i slutet.

Imorgon ska jag stiga upp tidigt tidigt och göra massa massa saker! :) som kanske ta ett träningpass på morgonen! :)

pe säger godnatt


hemliga lådan

03 Feb, 2010 - 16:27 ☆ glada dagar

Jag har pysslat ihop en hemlig låda till FunkyKidz lektionerna. Fin va?

och fixat en maya piraya i glasburk! haha...

Nu ska jag fixa något vettigt som middag, och planera inför mitt Boxpass ikväll!

nu blir det andra bullar...

03 Feb, 2010 - 11:55 ☆ glada dagar
Här kommer receptet på grekiska köttbullar! (som blev såååå goda!)

200 g mager nötfärs
2 dl kokta röda linser
1 hackad liten gul lök
10 hackade gröna kärnfria oliver
1 ägg
3 msk havregryn
3/4 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 tsk svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och rulla till små bullar. Lägg bullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och stek dem i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.


Gör en god sallad till, med gröna blad, gurka, gul paprika, körsbärstomater och fetaost!

(receptet är från  nya numret av topphälsa!)

god onsdag

03 Feb, 2010 - 09:30 ☆ glada dagar
Idag har jag en lång "att göra lista". Men först måste jag dricka kaffe och se på nyhetsmorgon.. Samtidigt som jag bränner lite träningsskivor!

extrapass

02 Feb, 2010 - 16:21 ☆ glada dagar
Monica ringde just och frågade om jag kan ta hennes core pass ikväll. Och det är ju självklart!:) Får se vad jag hinner sätta ihop för något. Annars ska jag impovisera på bästa sätt! hihi:)


Har just gjort en jättesallad!


Och grekiska köttbullar är i ugnen! ska dela med mig av receptet om dem blir goda...
Så jag ska äta och sen ladda för mitt MAQ pass ikväll, och nu också CORE passet!
Kanske jag hinner gå på Sofias BC.... ja vi får se hur orken känns!

Pe

superhjälte och bamse

02 Feb, 2010 - 11:16 ☆ glada dagar

Bamse bamse... vilken björn!

Ska bege mig ut och leta grejer till funkykidz. Behöver en bamse, en karlsson på taket, en dunderhonungsburk, en maya piraya, en smurf och superhjälte grejer! Någon som har något förslag på vart man kan hitta dessa grejer?


äntligen träning och Ingo!

01 Feb, 2010 - 23:30 ☆ glada dagar
Det kändes så SKÖNT att träna igen. Visserligen har det varit otroligt skönt att vila flera dagar, vilket är ovanligt. Kommer ha extra träningspepp nu hela veckan känner jag. Det började redan idag på boxningsträningen! Kändes härligt att svettas, bita ihop, kämpa... Ni vet det där som träning för med sig!


Körde funktionell styrketräning med boxarna. En boxare måste vara smidig, seg, stark, uthållig... så tycker det är perfekt att köra övningar som involverar hela kroppen. Dem körde så jädrans bra ikväll! Vilka grymma boxare det kommer bli! :)
Avslutade med lite pulshöjare.eft 3 övningar på 30 sek direkt efter varandra utan vila. x3! Upprepa alltså 3 gånger.
Vila 30-40 sek mellan varje set.
Övning 1) Trampa varandra på tårna. Snabba fötter som rör sig. högt tempo
Övning 2) Gå in i infight och "brottas" mot varanda. Håller hela tiden emot och trycker med hela kroppen
Övning 3) Höga knän och raka slag i högt tempo

Jag vann på tradera idag! Ett boxningsprogramblad från 1958! Med Ingo Johansson. Var mest på kul jag budade. Men nu känner jag mig nöjd! Ska rama in det och göra en tavla! Oj så snyggt det kommer bli!!

Ni ska få se det när jag får det! :)
Här kommer en bild på Ingo iaf!

godkväll
pe

kiss, bruce, hemma och träning

01 Feb, 2010 - 18:02 ☆ glada dagar


Några av mina fynd från sthlm. En sjukt fin kiss tröja! En Bruce springsteen tröja och en stor kavaj! hur nöjd som helst!
Det blev en lång dag idag sedan jag påbörjade min resa.. men nu är jag hemma.
Ska dock snart iväg för att hålla kvällens boxningsträning. Helst skulle jag bara vilja vara hemma för jag är galet trött!
Men brukar få energi när jag kommer dit så det blir nog bra!

Pe

Sthlm i några bilder

01 Feb, 2010 - 11:41 ☆ glada dagar

Bilder säger mer än ord kanske...
Några tankar dock;
- Jag är glad att slippa pendelkaoset (som jag stod ut med när jag bodde i sthlm)
- Jag saknar redan Micka!
- Det är dumt att försöka åka med ett kort som har gått ut...
- Jag borde försöka att inte tappa bort remsan tills nästa sthlms resa
- Det är inte så fasligt roligt att sitta på arlanda flera timmar
- Man får träningsvärkskänsla av att släpa runt tunga väskor en hel dag
- Min blåa korta jacka är så fint blå
- Man blir jättelång i klackar
- Det är ovanligt mycket snö i Sthlm
- Efter en öl kan det snurra i poletten

Nu är jag snart på väg hem.....

morgonstund

01 Feb, 2010 - 07:03 ☆ glada dagar
God morgon God morgon!!

Dags att käka frukost och göra mig klar för hemresan... Det gäller ju att planera resorna här i storstaden när man ska ta sig en lång väg. Missar jag bussen som tar mig till danderydssjukhus blir det genast mycket jobbigare! Då kommer jag råka ut för flera byten och en resa till stan som tar över 1.5 h. Vilket jag inte alls har lust med!

Kommer ha mycket tid när jag kommer in till stan innan jag måste ut till arlanda så kanske spenderar lite tid på åhlens.... det är aldrig fel!

eller sätter mig på arlanda och träningsplanerar lite för ikväll!

pe