Kycklinggratäng
4 kycklingfiléer
1 dl olivolja
2 msk kycklingfond
salt o vitpeppar
en halv purjolök
1 röd paprika
100 g champinjoner
2 msk smör
250 g haloumiost
100 g gorgonzola
2 dl matgrädde
2 dl cremefraiche
2 tsk italiensk salladskrydda
1 vitlöksklyfta
Dela kycklingfiléerna och finhacka vitlök och lägg i en skål. Häll i olja och fond. Blanda om. Strö över salt och peppar. Låt marinera i 2-3 timmar i kylen!
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjolök och paprika. Skiva champinjoner. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek purjo, paprika och champinjoner hastigt.
Lägg i en smord ugnsform. Bryn sedan kycklingen i bitar. Och lägg ner kycklingen i ugnsformen.
Sedan skär du osten i skivor och lägger över kycklingen. (Både Haloumi och gorgonzola) Det blir ganska mastigt med all ost så vill man kan man minska mängderna en aning.
Vispa grädde och cremefraiche. Sätt i salladskryddan. Häll blandningen i formen.
Grädda i ca 20 min
Tillbehör kan vara sallad, broccoli, pasta, ris, ja vad ni vill. SJälv föredrar jag sallad eftersom det blir en väldigt krämig och smakrik upplevelse av osten. :)
Hoppas det smakar!
Det lät smaskens!! Tack för tipset!
Blir tyvärr ingen boxning för mig ikväll så du får slå några slag för mig också. :)