Förebilder och självbilder

04 Okt, 2011 - 23:13 ☆ glada dagar
Alltid finns det saker hos andra vi ser upp till och avundas, "Varför kan jag inte vara som hon/han?". Vare sig det gäller dans, styrka eller utseende så ser vi alltid detaljer hos oss som vi vill ändra på.

Man om sanningen ska fram så kan man verkligen se ut som andra? kan man vara lika vältränad som andra?

Jag menar nu inte att vi inte skall ha mål att sträva efter, det är det primära när vi försöker utveckla oss själva. Men synen på sig själv är alltid det viktigaste. Att se sig som man verkligen är och vara nöjd över det!

Alla är inte födda med bi-midja eller perfekt näsa, allt handlar om gener, så varför skall vi inte vara nöjda med oss själv och vår kropp för det? Vi alla är perfekta och skall vara nöjda med oss.

Det finns aldrig någon anledning att tycka att något kilo extra är dåligt, eller lite för hängiga överarmar. Det är så vi ser ut och vi skall inte på något sätt se oss som sämre för det. Vi alla är perfekta som vi är.
Någon risig skvallerblaska eller dålig dramaserie ska aldrig få printa i dig något annat.

Sedan så är det bra att ha en strävan, en realistiskoch hälsosam! men det skall enbart vara för våran egen skull och inte för någon annan. Ingen ska någonsin få berätta för dig att du inte duger, du är bra som du är, och det skall du alltid veta.

Att ha en bra självbild och självkänsla är grunden till allt. Med positiva tankar tar vi oss lättare upp från sängen, har lättare till skratt, har roligare på gymmet och mår betydligt bättre med oss själva bara vi ger oss själva en chans. Skrota tankarna med dina brister och se dina kvalitéer istället!

/J

Kommentarer
Elin säjer:

Kloka ord J! Kul med ett inhopp från dig! Stående inslag eller tillfälligt? :-)

2011-10-05 @ 07:13:30
Blogg/Hemsida: http://mrspeachescandy.blogspot.se

Kommentera:



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Blogg:


Kommentar:


Trackback