kör man dör man kan man vad gör man

22 Jan, 2012 - 00:11 ☆ tankar o drömmar
Jag vet inte vad det är för fel. Konstant trött. Med trött menar jag trött som i att kroppen känns seg, hjärnan tänker långsamt och jag vill helst dra täcket över huvudet och försvinna.

Träningen går dåligt eftersom motivationen är noll. Allt känns tungt. Jag känner mig som en blykula som inte kan rubbas. Vikten har gått uppåt men jag har inte blivit starkare eller fått mer muskelmassa. Nej nej sanningen är bitter. Sanningen betyder mer fett. Vilket iof kan vara bra under vintern för att inte frysa så mycket.

Jag har inte vägt mig på 2 år tror jag. Tidigare var vågen en hets och jag beslöt mig för att aldrig ställa mig på den igen. Rädsla för vad? Några kilon? Varför? Jag har inget svar. Jag är en knäppskalle.

Känslan. Jag känner min kropp som det så fint heter. Jag känner om jag har gått upp eller ner. Känner hur mycket jag kan träna. Känner och känner... Den förbannade känslan. Jag känner ingenting just nu.

Eller jag känner den där enorma tröttheten. Bitter blir jag till råga på allt också.

Bitter och så in i helvet... (man ska inte svära på bloggen) arg. Arg för att jag är en seg blyklump som inte har motivation till att träna. Och vad blir man när man är bitter på sig själv? Ja ännu bittrare och en tråkigare människa.

Tidigare har gruppträningspass hjälp mig när jag har motivationsbrist. För att det är roligt och jag får energi från duktiga instruktörer. Gruppträning suger tycker jag nu.

Äh meningslöst drabbel som tar upp min tid utan att ge något. Jag blir inte tillräckligt utmattad av ett gruppträningspass. Skutta omkring eller låtssas cykla i en uppförsbacke för att någon annan säger att jag ska göra det? Nej vet du vad....

Det är tråkigt. Larvigt. Och till för dem som inte vågar träna i gymmet.

Vad är det jag säger? Hur kan dessa ord komma från mig? Från grupptränings instruktör Petra? Ja ni hör ju själva.. Detta bådar inte gott.

Dagens träningspass började med att stänga in mig i en sal för att dansa. Kroppen var seg. Rytmerna kändes luddiga. Men jag tror jag kan ha sprängt högtalarna med volymen jag drog på. Allt för att bli peppad av musiken.

Nog var det väl självaste fan att inte ens hög musik ska få mig att orka röra på mig. Dansa då!! DANSA då.

Benböjen i gymmet var fula. Utfallen var fula. Och hur ser jag ut? Jag är ju ful. Blek och grå. Och mörk under ögonen.

Har någon lurat mig att knarka? Vem har förstört mitt utseende? Varför ser det ut som jag har en dubbelhaka? Vars är mina muskelkonturer och välsvarvade axlar?

Vars är mitt långa hår som jag brukade gömma mig bakom?

Jag är rädd för hudcancer. Annars hade jag lagt mig i solariet. Jag är så blek att jag knappt syns.

Bla bla bla....

"ooo livet är så underbart och jag är jättestark och så himla glad hela tiden bloggen existerar inte idag"

Här är fröken Pe och sanningen. Den är blek. Kortklippt. Tjock. Otränad. Bitter.

Jag saknar orken att träna hårt. Jag saknar mitt långa hår som flyger i vinden. Jag saknar min lätta kropp och min glädje på livet.





Nu kanske ni tycker synd om mig som hamnat i en svacka.

Men gör inte det vänner. Den drabbar alla ibland. Här gäller det nu att se positivt. Att stanna hemma en helg och ladda batteriet. Att göra saker du blir glad av. Att peppa dig själv eftersom du är den grymmaste i världen!!

Vad du än gör gnäll inte av dig på bloggen så andra tvingas ta del av ditt elände.

Puss och kram.

Jag ska sova länge. Tills jag vaknar. Då ska jag dricka kaffe. Skicka ett sms till den jag älskar. Och tagga för ett löppass. För jag kan jag ska och jag är BRA

Pe

Behöver ni också lite pepp? Kika in på fantastiska Josefines blogg och läs hennes inlägg om det här med motvationsbrist. <3


Kommentarer
Matilda säjer:

Kom igen nu Petra!!

2012-01-22 @ 00:25:38
Blogg/Hemsida: http://malviktigt.shapemeup.se
Matilda säjer:

Kom igen nu Petra!!

2012-01-22 @ 00:26:01
Blogg/Hemsida: http://malviktigt.shapemeup.se
Ullis säjer:

Jag tycker att du är fin! Beundrar dig mycket.

2012-01-22 @ 00:31:29
Blogg/Hemsida: http://www.ulliso.se/blog
Josefin säjer:

Härligt Petra.. skönt att få skriva av sig!



DU KAN och DU KOMMER göra de där fantastika passen du är van vid, DU KOMMER se dit i spegeln och "känna igen" den andra petra som vi andra ser! GOOO TJEJEN! de kommer bli grymt, tagga ner,var med de människor som ger dig massa energi och du kommer att komma tillbaka, stark, snygg och full med motivation och energi!



Kramar!

2012-01-22 @ 11:29:15
Blogg/Hemsida: http://josefin.shapemeup.se
Ea säjer:

Min första tanke när jag läser ditt inlägg är; nice! Petra är ingen über-människa utan bara som oss alla andra ;-)

Min andra tanke är; kanske Petras mamma har rätt om mag-misstankarna...!



Skämt å sido. Alla har vi svackor ibland. Är man dessutom en känslomänniska brukar det svacka än mer. Kanske är det så att du gått vidare till något nytt i tankarna (PT-utbildning) men i verkligheten nöts det gamla vanliga dag ut och dag in. Det är vid såna tillfällen jag själv tappar modet i alla fall! Min väg därifrån är alltid utmaningar!! Att våga utmana mig själv för att hamna ett steg närmare mitt mål, att känna att jag utvecklas som person och inte står och stampar på samma plats! Det är då jag mår som bäst.

Att du sen tror att du har dubbelhaka och är tjock låter som en begynnande 30-årskris, haha!!! Been there, done that... Skillnaden var ju iofs att jag har dubbelhaka och är tjock! Du kan ju bara tänka dig hur det kändes...! ;-)



Hoppas att du snart svackat färdigt och är på topp igen!

2012-01-22 @ 16:45:35
Blogg/Hemsida: http://famcleves.blogspot.com
Linda säjer:

Jag fattar precis hur du menar! Och det kan vara så att det blir lite extra jobbigt att svacka när man är van vid att kroppen känns lätt och humöret på topp.



Men den Petra som du beskriver är INTE den Petra som jag såg på boxningen i onsdags. Eller så är du en grym skådespelerska. :)



Hur som helst så är det som jag sa en gång. För mycket kul är inte kul. Du kanske bara behöver pausa och gå in i dig själv lite grann. Och så behöver du, precis som vi andra, lite vårsol! :)



Kom ihåg - du rockar fett! Och du är inte tjock!!! :)



Kram

2012-01-22 @ 20:13:37
Blogg/Hemsida: http://fruwestman.blogspot.com

Kommentera:



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Blogg:


Kommentar:


Trackback